Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Kombikazán működési hiba
 
Témaindító: gpepe79, idő: Nov 29, 2009
Témakörök:
Lapozás: OK   229 / 577
(#) mobtruck hozzászólása Márc 6, 2014 /
 
Sziasztok!

Hydrotherm Stiebel-Eltron Primus kombi kazánunk van, és az utóbbi időben nem indul be a kazán ha melegvízet engedünk (tehát nincs is melegvíz ilyenkor), csak akkor kapcsol be ha bekapcsol a fűtés is (felvisszük a hőmérsékletet a thermosztaton). Mi lehet a probléma?

Előre is köszönöm a segítségeteket!
(#) HubaBubba hozzászólása Márc 6, 2014 /
 
Sziasztok!

Junkers Ceraclass ZW 18/24-2 DH KE/AE 23 kombi fali kazánomnál vezérlő panel hibát álapítottak meg. Nincs folyamatos melegvíz előállítás, periódikusan lekapcsol, majd újraindul, és ettől elhidegül teljesen, majd tűz forróvá válik a víz, fölmegy közel 60 fokra ( ezt az értéket beállító menüben mutatta). A használati melegvíz érzékelő cserével próbálkoztak, de semmi. Mit gondoltok javítható, vagy csak vezérlő panel cserével oldható meg a probléma? Segítségét előre is köszönöm.
A hozzászólás módosítva: Márc 6, 2014
(#) toro válasza mobtruck hozzászólására (») Márc 6, 2014 /
 
Mikrokapcsoló ment tönkre a vizoldalon.
(#) toro válasza HubaBubba hozzászólására (») Márc 6, 2014 /
 
Hőcserélő tisztítás (vasiszapos).
Mennyi ideje üzemel?
(#) DoDo69 válasza HubaBubba hozzászólására (») Márc 6, 2014 /
 
Esetleg nincs moduláció , és simán nincs minimum láng. Túlmelegszik és lekapcsol, újraindul. Használati meleg víz érzékelő csere , az eszem meg áll! Bocsánat ! Kétvezetékes kapcsoló, rövidre kellett volna zárni a panel fele, egyből kiderült volna , hogy úgy is lekapcsol,vagy nem .De a régit elviszik ilyenkor, és mit mondanak. Bocsi akkor más a baja….. De simán elvan dugulva a másodlagos hőcserélő , ahogy toro írta. A másik, azt a panelt , esetleg javítani is lehetne…A háromszög hibajelzésű euroline , egy 80 forintos alkatrész miatt , nem érzékeli a meleg vizes csap nyitását. Ez a panel majdnem ugyan az.
A hozzászólás módosítva: Márc 6, 2014
(#) HubaBubba válasza toro hozzászólására (») Márc 7, 2014 /
 
2009 augusztusában lett beüzemelve. Minden évben megvolt az éves karbantartás, az előző tulaj elmondása szerint, a gari papírjai is ezt támasztják alá. Most is kipucolták, igaz nem vasiszappal. Gondolod hogy szükséges lenne a vasiszapos tisztítás?
(#) HubaBubba válasza DoDo69 hozzászólására (») Márc 7, 2014 /
 
Valóban a rövidre zárás egyszerűbb lett volna, viszont annyi pozítívum volt hogy visszarakta régi érzékelőt, és az újat nem vetette meg velem. A mostani karbantartás során elméletileg átmosatták, de te is azt mondod, hogy egy 6 éves kazánt vasiszappal is át kéne tisztítani?
És ha marad a panel hiba, akkor azt hol tudom javíttatni?
A hozzászólás módosítva: Márc 7, 2014
(#) toro válasza HubaBubba hozzászólására (») Márc 7, 2014 /
 
Vizmentes állapotban bontsd meg az egyik hollandert és az ujjad dugd bele körbeforgatva. Ha fekete lesz, érdemes tisztítani.
(#) mobtruck válasza toro hozzászólására (») Márc 7, 2014 /
 
Köszönöm a válaszodat! Tudnál segíteni abban, hogy esetleg magam nem tudnám kicserélni? Ha nem, mennyibe kerül egy ilyen javítás?
(#) toro válasza mobtruck hozzászólására (») Márc 7, 2014 /
 
Nem cserélni, hanem savazni kellene!
Foszfor vagy citromsavval.
(#) mobtruck válasza toro hozzászólására (») Márc 7, 2014 /
 
Lehet hülyeséget kérdezek, de csak a mikrokapcsoló környékén kellenne savazni, vagy az egész rendszert? És egy ilyen savazás mennyibe fáj?
(#) DoDo69 válasza HubaBubba hozzászólására (») Márc 7, 2014 /
 
A vasiszap egy lerakódás , amit kikellene mosni, de ha jól értelmezem ezt megcsinálták. Továbbiakban , meleg víz NTC csere is történt , de a hiba nem múlt el. Marad a moduláció hiánya, ami akár panel hiba is lehet. *
A hozzászólás módosítva: Márc 8, 2014
(#) toro válasza mobtruck hozzászólására (») Márc 7, 2014 /
 
A hőcserélőket.
(#) DoDo69 válasza toro hozzászólására (») Márc 7, 2014 /
 
Ha ez egy hall elem akkor a membrános vízház mozgat egy tengelyt , esetleg a membrán kivan szakadva.?!
(#) toro válasza DoDo69 hozzászólására (») Márc 7, 2014 /
 
Lehetséges.
(#) Evi44 hozzászólása Márc 10, 2014 /
 
Sziasztok.
Segítségre lenne szükségem.
Van egy 6 éves Beretta kombi cirkóm. Minden okés vele, csak épp csöpög. Fűt rendesen kis nyomásnál is, bár akkor lassabban, de ahogy melegszik egyre gyorsabban veszít a víz mennyiségből, az alá tett kis műanyag tálba folyamatosan engedi el a vizet. Állandóan utána kell tölteni. Ha nyári üzemmódba teszem, és a nyomás csak 1.2-1.3 akkor megáll a csöpögés, és minden rendben. Javasolták a tágulási tartály cseréjét, de lehet h a belső rész van megrepedve? kazánra nincs pénzem, mi a fenét csináljak?
(#) VIM válasza Evi44 hozzászólására (») Márc 10, 2014 /
 
Szia! Keress egy olyan emberkét aki meg tudja csinálni EZT a műveletet és akkor talán megszűnnek a gondok. Most valószínű, hogy a biztonsági szelepnél csepeg, mert a tágulási tartályban nincs megfelelő nyomás és a rendszer tágulása folyamán a biztonsági szelep kiengedi a fölösleget, amit Te most felfogsz egy kis edénybe. A kazánod feltehetően bitermikus hőcserélős és ebből kifolyólag vízkövesedik majd a belseje, amit majd a "béke időben" nem ártana kisavaztatni, hogy a következő fűtési szezont biztonsággal végig fűtse.
(#) toro válasza VIM hozzászólására (») Márc 10, 2014 /
 
Mondtam, hogy nagy szükség van rajzod hetenkénti ismétlésére!
(#) Evi44 válasza VIM hozzászólására (») Márc 10, 2014 /
 
köszönöm szépen.
(#) Vaillant hozzászólása Márc 19, 2014 /
 
Sziasztok.
Vaillant 240 2/3-as kazán kis hőcserélőre menő hidegviz csonkon lévő szűrőt hogyan kell kiszedni?Előtte lévő zéger gyűrüt kivettem de a müanyag szürőházat nem tudom megmozditani.11 éves a kazán de még nem volt kitakaritva.A két hőcserélő évente kisavazva de ez kimaradt.Most már elég gyengén jön a melegviz.Nincs áramlás,gondolom ez a szürő a ludas.
Ha valaki szedte már ki akkor osza meg velem.
Köszi.
(#) merciabc válasza Vaillant hozzászólására (») Márc 20, 2014 /
 
Szia! Én a prak..kerben vettem még pici csörös fogót, azzal megmozdítod.
(#) toro válasza merciabc hozzászólására (») Márc 20, 2014 /
 
jó, ...vagy egy hegyes késsel alányúlni.
(#) Vaillant hozzászólása Márc 21, 2014 /
 
Sziasztok.
Vaillant 240 2/3-as kazánról lenne szó.
A melegvizet megnyitva nem gyujt be a kazán,tehát csak hideg viz folyik.
A hőcserélők tiszták ki lett vizkövezve,de a melegvizcsapot kinyitva elég gyengén folyik.A belépő tehát a hálózati hidegviz az megfelelő nyomású.Ha a hőcserélők tiszták akkor miért gyenge a melegviz oldali nyomás?Elképzelhető hogy ezért nem gyujt be a kazán mert nem érzékeli a megfelelő áramlást?
Mi az ami még szóba jöhet hibaképpen.
A hozzászólás módosítva: Márc 21, 2014
(#) toro válasza Vaillant hozzászólására (») Márc 21, 2014 /
 
Eltömődött a vízszűrő vagy tönkre ment a hallszenzor!
(#) merciabc válasza Vaillant hozzászólására (») Márc 21, 2014 /
 
Toro írta az igazságot! A víszüröt nézném meg elöször is!
(#) Libus válasza Vaillant hozzászólására (») Márc 21, 2014 /
 
A csap szűrőjét is nézd meg...
(#) Vaillant hozzászólása Márc 21, 2014 /
 
Nem találok semmi szűrőt.11 éves a kazán minden évben kiszedtem mindkét hőcserélőt tisztitani szépen visszaindult mindig.Az utóbi két három évben tapasztaltam hogy egyre gyengébb a melegviz nyomása.Már majdnem hogy csak csordogál.Szűrő nincs sehol.
Esetleg még az lehet szerintem hogy ahol a kazánból kilép a melegviz ott azon a csőszakaszon van valami dugulás mert már a hozzá legközelebb eső mosdó csaptelepénél is gyenge a nyomás.Valami a szerelésnél levált kócdarab okoz dugulást.
A hozzászólás módosítva: Márc 21, 2014
(#) VIM válasza Vaillant hozzászólására (») Márc 21, 2014 /
 
Szia! Most az következik, hogy van ott egy nyomáscsökkentő a hideg víz bemenetnél de azzal nem szokott baj lenni ...... Kénytelen leszel leellenőrizni a hideg víz bemenetnél lévő nyomást, hogy kellő intenzitású-e a kazán előtt, mert csak így tudod eldönteni, hogy a kazán okozza-e a nyomáscsökkenést a kimenetén vagy maga a rendszer már oda sem szállít eleget.
(#) merciabc válasza Vaillant hozzászólására (») Márc 21, 2014 /
 
Libus a csap perlator szüröjére gondolt. Én meg a kazánba bejövö szüröre. Ha leoldod a flexicsövet,a csonkba ott kell(ene) lennie,ha ki nem szedték már.
(#) mkk68 hozzászólása Márc 22, 2014 /
 
Sziasztok!
Segítséget kérek Renova Star C24EBT típusú kazánom van. Kikapcsoltam nyári állásra, de tovább melegítette a radiátorokat langyosra. Utána kikapcsoltam a kazánt. Este vissza akartam kapcsolni, de csak berregett eggyett és a hibajelző piros fény világít. Mit tegyek vele?
Köszönöm előre is a segítséget
Következő: »»   229 / 577
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem