Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Nyomtató probléma

Témaindító: Kallai Csaba, idő: Ápr 16, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   79 / 117
(#) masi1 hozzászólása Márc 4, 2014 /

Üdv mindenkinek.Samsung ML-1640-esem feladta magát lehet...A toner-számlálóját nem engedi nullázni sajnos.Eddig nem kérte, de mintha a Firmware-ja ujabb lenne mint ami volt rajta (nem engedi rátölteni egyiket sem azóta...): fw:1.29.00.93.Szerintetek helyrerakható még valahogy?
(#) spgabor hozzászólása Márc 5, 2014 /

Sziasztok!
Még mindig a 2840-es HP-val szenvedek. Vagyis inkább most vettem újra elő 2013 év vége óta.
Írtam korábban, hogy a scanner-rel van probléma. Eleinte azt csinálta, hogy nem találta meg a fej az kezdő pozíciót, így amikor a végéhez ért a fej a futófelületnek, a motor még húzta volna, így elkezdett kerregni. Utána gyakran előfordult, hogy ezt nem csinálta, hanem scanner hiba: 5 üzenetet írt az LCD-re.
Próbáltam kipucolni a fej tükreit. Ez nem segített. A szalagkábel két szélső csatija el volt kokszosodva kicsit, ezért azt megpucoltam, végig mértem az érintkezőit, az sem szakadt. Ez sem segített. A jelölés az üveglap alján látható, nem piszkos. De ezt is letakarítottam még egyszer. Ez sem segített. Valamint próbaképp egy másik működő scanner egység felső részét is rátettem, de ez sem segített. Üveglap cserével viszont kétszer be tudtam kapcsolni, hogy menjen, de fél óra várakozás után, amikor a cső lehűlt, újra jött a hiba.
Majd kipróbálom még egyszer, hogy a jó egységből átrakom a rosszba a fejet, hogy akkor is elő jön-e a hiba. De ha jól emlékszem, pár hónapja már ezt megtettem és akkor is elő jött. Ezért gondoltam akkor, hogy valami más probléma lesz. Üveglap vagy szalagkábel. Tegnap ezeket kizártam, így megint az elején tartok.
Ha a teljes scanner egységeket cserélem a két nyomtatón, akkor a hiba egyik gépről a másikra megy át, ezért a nyomtató vezérlés problémáját kizárom.
Kaptam egy ötletet, hogy elkó csere után volt akinek megjavult. De a fejben csak egy darab van, a CCFL inverterén. Ezt kicseréltem. Megmértem az eredetileg benne lévőt, annak sem volt baja. Így most sem jutottam előbbre.
Merre próbáljam a hibát tovább keresni?
Ha tud valaki segíteni, annak előre is köszönöm!
Üdv:
spgabor
(#) eyess válasza spgabor hozzászólására (») Márc 5, 2014 /

Nyilván , ha a teljes scanner egység cseréje után is átmegy a másik gépbe a hiba , akkor a scanner egységet kell górcső alá venni.
Nos van kettő scanner egység ugyebár méregetni kell kel a jó , és a rossz között , éegyből ki fog derülni , hogy van e a kettő között eltérés , és hol.
A fejben van elektronika azt is át kellene méregetni stb stb stb .
(#) Chipmunk1960 válasza masi1 hozzászólására (») Márc 5, 2014 /

Szia, Én ugyanígy jártam az Epson multival. Simán működött, utángyártott tintával, mígnem egyszer magától lefrissítette a FW-t a nyomtatóban. Utánna negyedig, félig kihasznált cartrige-okra kiírta, hogy "Not recognized". Én nem találtam meg hozzá az eredeti FW-t. A problémát úgy tudtam orvosolni, hogy beszereztem egy garnitúra restelhető-chipes sorozatot. Valószínű, hogy ott is a nyomtató automatikusan keres friss verziót, a gyártó honlapján, ha installáláskor nincs letiltva. /Már amelyik megadja ezt a lehetőséget./ El tudom képzelni, hogy egy magasabb verziószámúra nem engedi rátölteni a régebbit. Az újabb FW verziókkal, mind az utángyártott kazetták kiszűrését erősítik.
(#) Pyte válasza masi1 hozzászólására (») Márc 5, 2014 /

Magától szokott frissíteni és rákérdez, hogy szeretnéd e frissíteni a szoftverét sokan azt hiszik, hogy a nyomtató driver-t akar frissíteni pedig nem. Nekem eddig még soha nem sikerült régebbit vissza varázsolni és sajnos csak a gyári tonerral megy.
(#) spgabor válasza eyess hozzászólására (») Márc 5, 2014 /

Most kaptam egy olyan tippet, hogy a világítással lehet a probléma. Bár máshol ezt kizárták. De egy próbát megér, hogy a ó fejről átrakom a fénycsövet egy próba erejéig.
A panelon a a baj, hogy nem tudom mit mérjek. Vagy találomra kezdjek el összehasonlító méréseket csinálni a két panelon?
(#) eyess válasza spgabor hozzászólására (») Márc 5, 2014 /

Igy van találomra végezd az összehasonlító méréseket , és ha valahol már irreális eltérés mutatkozik a jóhoz képest a rosz , akkor azon a részen kell jobban szétnézni .Nem muszály átrakni a csöveket , csak válaszd le az áramkörről , tehát vezetékek szét kötése .És mérd meg a csöveket a rossznak véltet is meg a jóét is .Ha nem lesz eltérés , akkor felesleges a csere.
(#) masi1 válasza Pyte hozzászólására (») Márc 5, 2014 /

Nem a drivert, hanem a Firmware-t irta át.Nem gond, de Még kb 2 kiló por van hozzá...Az fw-t nem kimondottan kellene rátöltenie ugye?
(#) masi1 válasza masi1 hozzászólására (») Márc 5, 2014 /

Meg lett a megoldása...)93c66 3-4-es lába rövidrezárva és bekapcsolni(sárga és a piros led csak felvillan!).Utánna kikapcs rövidzár le..0 lapos a számláloja megint...
(#) fater0827 válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Márc 6, 2014 /

Zsolti köszi a válaszokat .

A lézernyomtató az törve van a másik ( LCD-s ) egyben és 20 %-ra írja a tintákat .
A lézernyomtatóban 23LQ xxxxx motor van és az IC is megvan , szerencsém a táp rész egészben . A poligon = a tükrös egységgel ? Tükrös rész trükkösrész lesz , DISZKÓ fény , persze nem lézerrel .
Kösz mégegyszer .
Üdv .:
(#) spgabor válasza eyess hozzászólására (») Márc 6, 2014 /

Megmérem majd a csöveket is. De közben rájöttem, hogy az sem lehet annyira a hiba forrása, mert ha a jó fejet teszem a rossz nyomtatóba, akkor is elő jön a hiba. Legalább is emlékeim szerint, mert ezt még decemberben próbáltam. Este megpróbálom újra.
Így már csak egy dolog marad még az egységben, a villanymotor. Ezt nem tudom, hogy okozhat-e ilyen hibát. Külföldi fórumokon találtam olyat, ahol a léptető motort kellett cserélni a javításhoz. Kipróbálok, amit tudok és meglátom...
(#) kokozo hozzászólása Márc 6, 2014 /

Sziasztok!
Kaptam egy samsung clp500-as nyomtatót nyomtat meg minden csak randomban egy vízszintes csíkot húz 4 színnel. (Mellékletben egy példa) Kérdésem javítható ez valahogy?

img006.jpg

(#) Chipmunk1960 válasza kokozo hozzászólására (») Márc 6, 2014 /

Szia! Első ránézésre olyan, mintha a blade nem takarítaná le a drum-ot, hanem rajta maradna a használt por, ami felkerül a papírra. Próbáld meg kivenni az egységet, s kézzel megforgatni, hogy marad-e rajta csík? Vigyázz a forgásirányra! Legegyszerűbb lenne, beletenni egy jót, ha van. De oly sokfélét gyártanak már, hogy nem egyszerű. Üdv: Mike
(#) zsoltee0001 válasza kokozo hozzászólására (») Márc 6, 2014 /

hello
Ebbe is 1db nagy opc van?
Nekem clp-315 van és hasonló a gondja, bár ott 2 ilyen keresztbe csík van, lehet, nálad is, csak pont ezen nem látszik.
Az opc dobon van egy hiba, valószínűleg sokáig állhatott egy helyben és a blade nyomta.
Most ez lehet, hogy hülyén hangzik, de kiszedve látszik a dobon nagyon halványan egy csík és az biztos, hogy nem külsérelmi nyom.
Ettől függetlenül, lehet, hogy neked más, de mivel írtad, hogy randomszerűen, így a ITB kilőve, marad az OPC.
Ha valakinek van valami más ötlete, erre én is kíváncsi vagyok.
Üdv
(#) kokozo válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Márc 6, 2014 /

Szia!
Köszi a választ. Ha kiveszem a dobot, akkor egy nagyon vékony csík észrevehető a dobon. Már csak az a kérdés ezzel lehet e valamit kezdeni..Másik meg, hogy ha veszek egy újat akkor azon nem lesz e egy ugyan ilyen csík, mivel szerintem ezt már nem gyártják és a raktár készletig van, és mivel régi azon is lehet ilyen.
(#) Pyte válasza kokozo hozzászólására (») Márc 7, 2014 /

Szia!
zsoltee0001 kollégának teljen mértékben igaza van!
biztos, hogy a penge nyomta nekem is van 2 ilyen dobom aminek ez a baja.
(#) Chipmunk1960 válasza Pyte hozzászólására (») Márc 7, 2014 /

Szia, A blade gumi kikeményedett. Cseréjével orvosolni lehetne, ha találsz valahol, hozzávalót. Régen még cseréltem fénymásolóban úgy, hogy a régit lehíztam a lemezről, s ragasztottam rá más típusú, de kb azonos méretűt. De ez nagyon babra és precíziós meló és a végeredmény így is kétséges. Üdv:Mike
(#) Pyte válasza Chipmunk1960 hozzászólására (») Márc 7, 2014 /

Próbáltam már de sajnos ahogy zsoltee0001 is írja van a dobon egy vékony csík és az új pengével is azt csinálja, nem az enyém volt a gép szóval ment bele egy új dobegység, de kíváncsiságból az újból kivettem a dobot bele a régibe és tökéletes a nyomat még a régi pengével is. Lehet valami van a penge anyagába ami megszívja a dobon a fényérzékeny réteget?!
Láttam már ezer éve nem használt analóg másolót ami állt vagy 5-6 évet és annál nem volt ilyen baj, igaz abba kellett cserélni pengét, de csak azért mert kikeményedett és nem tisztított.
(#) kokozo válasza Chipmunk1960 hozzászólására (») Márc 7, 2014 /

Szia!
Tehát azt mondod, hogy ha a gumit kicserélem jó lehet? Magyarul ezen a részen egy észrevétlen mélyedés van a dobon és onnan nem tudja lehúzni a festéket?
(#) spgabor válasza spgabor hozzászólására (») Márc 7, 2014 /

Közben próbálgattam a fej és ccfl cseréket. Az hibás cső széle kicsit tényleg feketébb, de nem durva. Bár csere után meg ment első indításra rendesen. Bár ez semmit nem jelent, mert máskor is volt ilyen. Majd még tesztelem. Mérni tegnap nem volt már agyam éjszaka. Hétvégén megpróbálok tovább lépni az ügyben.

Amúgy hol lehet szkenner fejbe való fénycsövet venni?
A hozzászólás módosítva: Márc 7, 2014
(#) zsoltee0001 válasza Pyte hozzászólására (») Márc 7, 2014 /

Szia
Köszi, de közbe rájöttem, hogy nem biztos... a töltőhenger sanszosabb.
Nem véletlen árulják az új dobegységeket kitámasztott töltőhengerrel.
Persze ez is csak tipp, de jobb nyomtatók időnként egy pillanatra meghajtják a dobot sleep módba, hogy ne ugyanott nyomják, lehet, nem véletlenül.
Komolyabb gépek a nyomtatás végeztével megforgatják ellentétetés irányba a dobot pár mm-re, hogy tehermentesítsék a blade-t.

Kokozo: a blade csere itt nem segít, sajnos
Üdv
(#) Pyte válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Márc 7, 2014 /

Szia!
Ami ebbe a gépbe jött dob azon nem volt semmi feltámasztva, nagyobb gépnél főleg színesnél ott még olyan nem volt amibe ne lett volna.
Pl ami nekünk is van az irodába a színes canon az is megfogatja a dobot is meg a fixálót is, főleg itt a fixáló ami költséges dolog.
(#) Chipmunk1960 válasza Pyte hozzászólására (») Márc 8, 2014 /

Szia, Igen én is erre gondoltam, de ezek szerint a fényhenger a ludas. Nem tudom, hogy ezeket az új technológiás gumikat hol gyártják? A kínai autógumim még jó 50%-os a futófelülete, az elfogadott korba is belefér, amit az oldalán ellenőriznek vizsgán, viszont a barázdák között elkezdett repedezni.... Az OPC-n a hengeren van a fényérzékeny réteg, azon pedig egy kemény átlátszó lakk réteg. Elméletileg nem lenne szabad a gumival semmilyen reakcióba lépnie. De ha a Blade, egy másik opc-vel jó, akkor próbáld meg a 'csíkozót' lemosni lakkbenzinnel. Erősebb oldószert ne használj, az még nem bántja a lakkot, s ha van rajta valami, azt biztosan leoldja. Nézd meg az OPC hengert, hogy nincsen-e rajta csíkban elszíneződés, vagy bemarás. A régi gyári blade-eken volt egy vékony fehér por/paszta szerű réteg, ami kellően csúszóssá tette. Ha az újat anélkül raktam be, s visszafele kezdtem forgatni, bizony vissza-gyűrte, ilyenkor elképzelhető, egy halovány bemaródás az OPC-n.
(#) NickE hozzászólása Márc 10, 2014 /

Van egy HP1018 lézernyomtatóm, ami néhány hete elkezdett a lapon függőlegesen egy kb. 0,5-1cm sávban nem tökéletesen nyomtatni. Ez azt jelenti, hogy az adott sávban olyan, mintha nem égetné rá a lapra rendesen a festékport. Kicsit megdörzsölöm a lapot és lepereg sok helyen a festék ebben a sávban. Néha hiányzik egy-egy karakter fele, negyede, aztán amikor fordult a henger, akkor nyomja rá a lapra. Van, amikor 20-30 lapot is kinyomtat hibátlanul, aztán néhányat hibásan...

Tonert cseréltem, nem változott semmi. Mi lehet a hiba?
A hozzászólás módosítva: Márc 10, 2014
(#) Chipmunk1960 válasza NickE hozzászólására (») Márc 10, 2014 /

Szia, Fuser Unit Teflon fóliás, valószínű ebből szakadt le egy csík.
(#) NickE válasza Chipmunk1960 hozzászólására (») Márc 11, 2014 /

Köszi!
(#) CHZ hozzászólása Márc 11, 2014 /

Sziasztok!
SAMSUNG SCX4521F nyomtató toner töltést követően " festék üres" hibaüzenetet küld, hangjelzéssel. Nyomtatás ok, de zavaró a csipogása. Memória törlést próbáltam, nem segített.
Tudnátok valami trükköt ennek megszüntetésére?
(#) CHZ válasza CHZ hozzászólására (») Márc 11, 2014 /

Közben megoldottam, #1934 > menü > enter...
(#) Pyte válasza CHZ hozzászólására (») Márc 12, 2014 /

Tegyél rá egy 63mA üvegbiztosítékot amit gép kiüt és nullázza az oldalszámlálót.
(#) Pyte válasza Chipmunk1960 hozzászólására (») Márc 12, 2014 /

Szia!
Denszeszel szoktam mosogatni, de ezen az sem segített. Az a fehér porszerű anyag az síkpor igaz venni lehet, de a sima mezei Hintőpor is tökéletesen megteszi mi évek óta ezt használjuk
Következő: »»   79 / 117
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem