Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Én még fiatal versenyző vagyok:
"2009 Okt 19, 1598 napja regisztrált."
Szerintem megnyugodhatsz, én a 950 napommal fiatalabb nálad . Mondjuk nehéz is lett volna, 2008 óta van internetem...
Ez a "kinek nagyobb a farka" miért kellett?
Erről is szó volt? Akkor ez valahogy kimaradt... Mindjárt kimegyek a kamrába a 2m-es colstokért.
Ej, ej Grigorij Jefimovics, csak reinkarnálódott?
Sziasztok, ennek a költeménynek nem tudja valaki mi a címe?
Áh, 1 nap keresgélés után megvan Bővebben: Link
Előbb kellett volna kérdezned, hamarabb segítünk.
Szia Kottát ehhez nem tud valaki ? Lehetőleg zongora, de ha más van, az is jó, megprobálom majd átírni
Félreértettetek, lehet nem voltam elég pontos, akkor bocs!
Arra lennék kíváncsi, hogy a motor teljesítménye mit jelent? Nem a tényleges értéke, hanem hogy az mit mutat meg.
Én értettelek félre, bocsi, még bennem keringett az előzőleg témázott üzemanyag fogyasztás.
A nyomatékot jól gondolod, tehát milyen erővel fordul a tengely. Autómotornál úgy jelentkezik, hogy pld. alacsony fordulaton kicsi nyomaték, nem húz a kocsi. Nő a fordulat, nő a gyorsulás mértéke, majd még nagyobb fordulaton kezd csökkenni a gyorsulás. Motorok közötti különbség, pld. egyik alacsony fordulaton gyenge. Másik -azonos lóerő- alacsony fordulaton erősebben húz. A motor teljesítménye az időegység alatti munka. A munka sok összetevős, motor méret, szelepszám, stb. stb. Ezért nagyobb fordulaton nagyobb a teljesítmény, mert egy időegységre több fordulatszám, így több robbanás-munkavégzés ütem esik. Természetesen több üzemanyag is fogy. Visszább zolika60 neked linkelte ábrán látni, hogy a fordulatszám növekedésével nagyjából arányosan nő a teljesítmény egy határig. A határon veszteségek kezdenek nőni -áramlási stb.- csökken a teljesítmény, itt már nem célszerű üzemeltetni. A hozzászólás módosítva: Márc 5, 2014
A teljesítmény a forgatónyomaték és a motor szögsebességének a szorzata.
Köszönöm szépen a válaszokat, ma is okosabb lettem egy kicsit!
Nyilván sokan ismeritek már a Flappy Bird nevű játék rettenetet, végzős technikus révén osztálytársaimmal gondoltuk csinálunk egy játékot magunknak. Remélem lesz akinek tetszik.
Flip-Floppy BIRD Szép napot mindenkinek!
Kb. Az eredetire is rákerestem, ott sokkal jobban ment! El tudtam érni 4-et is!
12, aztán elfogyott a türelmem.
A nyomaték az az erő, amit a motor lead. Tipikusan 'nyomatékos' motorok a diesel motorok. Kialakításuknál fogva nem képesek nagy fordulatszám elérésére. Felülsz egy autóbuszra, hallatszik, hogy 1000-1200-as fordulaton már sivít a turbó, és nagy erővel húzza a járművet.
A teljesítmény a fordulatszám és a nyomaték szorzata. A lényege az, hogy az előbbi nyomaték ((erő)) nélkül is lehet egy motornak nagy teljesítménye, ha gyorsan forog. Tipikusan ilyenek a motorkerékpárok motorjai. Forog 10-12000-et, de túl nagy nyomatéka nincs, de van hatalmas teljesítménye ezért. A nyomatékos motor pedig alig forog, de nagy erő van benne. Magyarul a teljesítmény paszíroz az ülésbe, nem feltétlen kell hozzá a motorból nagy nyomaték, majd a váltó különböző áttételek segítségével átalakítja az arányt. A 16 szelepes motornak vannak előnyei és hátrányai egyaránt. Előnye, hogy szélesebb tartományban használható, felső (3-5000-es) fordulaton nagyon jól viselkedik (ez főleg előzésnél jön jól). Általánosítani nem lehet, de rendszerint 1600-2000-as fordulaton szeretnek menni hosszútávon (a benzinüzemű). Hátránya, hogy kétszer annyi szelepet kell mozgatni a motornak, és a kétszer annyi szelepszár-szimmering bizony szereti átengedni az olajat, a kopottabb 16V motorok bizony fogyasztják az olajat mint egy öreg zsiguli. Ez még nem egetrengető probléma, de ezért magas lesz a károsanyagemmisszió, nem megy át a műszaki vizsgán...stbstb...
15. Bár telefonon, az eredetivel 33 a rekord
Tomi324: Köszönöm!
sastas01: Láttam videót amikor valaki 999-et csinált meg! Na az már beteg! A hozzászólás módosítva: Márc 7, 2014
Mi van ma hogy így ki van halva az oldal? semmi cikk, semmi bejegyzés, semmi téma...
Nőnap van. Most a nőkkel kell foglalkozni.
Péntek; készülődés az ünnepre.
A hozzászólás módosítva: Márc 7, 2014
Nőnap csak holnap lesz, az az 4:20 perc mulva.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |