Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » EAGLE NYÁK tervező
Lapozás: OK   308 / 443
(#) sastas01 válasza Mdavid hozzászólására (») Feb 27, 2014 / 1

Ha jól emlékszem pont erre az esetre tart fent az eagle egy fórumoldalt. Konkrétan az eagle hivatalos oldalán regisztrált felhasználók tölthetnek fel alkatrészeket az oldalra. Ezek között te is tudsz böngészni(cadsoftusa, downloads, libaries)
(#) djsms hozzászólása Feb 28, 2014 /

Sziasztok!

Hogy lehet azt (egyszerűen) beállítani, hogy a nyákon megmaradjon a lemaratandó terület nagy része is (árnyékolás)?
(#) Unfi válasza vzoole hozzászólására (») Feb 28, 2014 /

Elég, ha nyomtatásnál a "tömör" ki van pipálva.
(#) vzoole válasza Unfi hozzászólására (») Feb 28, 2014 /

Valóban, köszi az infót.
(#) MolnarG válasza tata81 hozzászólására (») Feb 28, 2014 /

Itt nem engedi, legalábbis nekem nem sikerült.
(#) MolnarG válasza eyess hozzászólására (») Feb 28, 2014 /

Azt tudom, hogy text-ként bármit odatehetek, de ez nem jó. Én a value paraméterbe szeretném megjelentetni.
(#) niedziela válasza MolnarG hozzászólására (») Feb 28, 2014 /

Value paraméterként nem lehet két sorban írni, ha megnézed az érték beviteli mező sem alkalmas rá, mert 1 soros.
(#) eyess válasza MolnarG hozzászólására (») Márc 1, 2014 /

A value paraméterbe ? Miért annyira fontos ez , hisz ez a további folyamatoknál nem játszik szerepet.
(#) MolnarG válasza eyess hozzászólására (») Márc 1, 2014 /

Dehogynem, pl, bom generálásnál.
(#) MolnarG válasza niedziela hozzászólására (») Márc 1, 2014 /

Igen én is észrevettem, de azt hittem van rá valami trükk.
(#) niedziela válasza MolnarG hozzászólására (») Márc 1, 2014 /

Ird az érték mögé 10µF/16V a BOM sem két soros
(#) szebee hozzászólása Márc 5, 2014 /

Sziasztok!
Tudja valaki hogy a képen látható alkatrészt hol találom?
Köszönöm!
szebee

4927.jpg

(#) pgabor2 válasza szebee hozzászólására (») Márc 5, 2014 /

Szia! Ha ez 2,54mm-es raszterű, akkor a "CON-MOLEX"-ben találod meg.
(#) szebee válasza pgabor2 hozzászólására (») Márc 6, 2014 /

Szia! Megvan, Köszönöm!
(#) jdani hozzászólása Márc 10, 2014 /

Hali. Nyák kép exportálásakor a forrszemek közepében nincs lyuk. Mi a megoldása?
(#) Bari- válasza jdani hozzászólására (») Márc 10, 2014 /

Szia

Az 5.6-os eagl-ben itt találod, gondolom a 6-os verzióban sem tették nagyon más helyre:
A nyáktervező részben beállítások menü, ott általános fül, és látható mód keret, a jelölő pöttyöt tedd át a valós furatok elé.
Bari

eagle.JPG

(#) jdani válasza Bari- hozzászólására (») Márc 10, 2014 /

Az a gond, hogy így van beállítva...

Képbe exportálás helyett nem próbáltad még pdf-be nyomtatni? Közben kipróbáltam képként kiexportálva is meghagyja a furatokat a forr-szem közepén, de alatta látszik az alsó réteg kék vezetősávja (színesben exportálva), Ha fekete fehérben exportálom akkor viszont szépen meghagyja a furatokat. A nyáktervező nézetben sem látszanak már a furatok? Vagy csak kiexportálás után?
A hozzászólás módosítva: Márc 10, 2014

Ha akár egyenesen az eagleból nyomom, akkor is olyan. Lényegében a forrszem látszana, csak rajta a vezetősáv.

jp.JPG

Ha tudod tedd fel a nyáktervet eagle formátumban, aztán megnézzük mi vele a helyzet. Így látatlanba nincs más ötletem, ha valós furatra van beállítva és a nyákterv nézetben látszanak is a furatok de kinyomtatva vagy képként kiexportálva nem. Milyen verziószámú eagle-t használsz?

6.5.0
A verzióval lesz vmi gond szerintem. Régen nem volt ilyen gondom, mióta fent van ez az új, azóta.

lm358.brd

Szia

Kipróbáltam, képként kiexportálva nálam is ugyan azt csinálja mint nálad, de nyomtatás pdf-be már jó, fent van a pdf creator is, azt kiválasztva is jól menti el, a furatok megvannak. A verzió 6.5 light. Próbáld ki pdf-ként kinyomtatni és a pdfben ha jól jelenik meg akkor már ki tudod nyomtatni rendesen papírra is.

lm358.pdf

Kösz a megoldást, de nem szeretném most magyarázni, mindenesetre BMP fájlra lenne szükségem, amit a mspaint.exe-ből nyomtattatnák ahogy szoktam.

Ha mindenképp BMP kellene akkor sajnos vagy azt tudod csinálni, hogy visszarakod azt a verziót amivel még biztosan működött, vagy feltelepíted a PDF Creator nevű virtuális nyomtatót, amiben tudsz PDF helyett BMP-be is nyomtatni, kipróbáltam ez a megoldás is működik, a pdf creator formátum beállításainál a BMP-re vonatkozó részben a felbontást 150dpi-ről fel kell venni legalább 600dpi-re vagy ha tud a nyomtatód nagyobbat akkor arra, hogy minél szebb legyen a rajzolat. A színeket hagyd 24 bitesen, ha lejjebb vettem vagy tiszta fehéret vagy tiszta fekete oldalt mentett csak a progi, de ez lehet annak a verziónak a hibája ami fent van a gépemen (0.9.7)

Tehát ha jól értelmezem, előbb eagleból kell csinálnom egy PDF-et, PDFből pedig BMP-t?...

Nem. Letöltöd a pdf creatort, feltelepíted, nyomtatásnál kiválasztod mint nyomtatót, feljön egy ablak ahol meg tudod adni a fájl adatait, itt lesz egy beállítások gomb, ezt megnyomva a menük között kiválasztod hogy ne PDF-be nyomtasson hanem BMP-be, majd a formátum beállításoknál a BMP-nél a felbontást 150dpi-ről 600 vagy nagyobbra állítod, (célszerű a nyomtató maximális felbontását beállítani).

Ez mindent csinál, csak nem képet...
(#) eyess válasza jdani hozzászólására (») Márc 10, 2014 /

Mindenképpen bmp kell , vagy esetleg jó más formátum is csak megtudd nyitni a Paintba?Feltettem neked egy ilyet ebből tudsz csinálni magadnak bmp formátumot. Bár nem értem minek hisz a bmp az nem üti meg a színvonalat , és ha bmp ből akarsz nyákot csinálni hát nagyon nem lesz jó.

lm358.png

Akkor valamit nem jól csinálsz. Az itthoni gépemen 1.5-ös pdf creator van fent, de gondolom a legújabbal is ugyan így meg lehet csinálni. Miután feltelepítetted a pdf creatort, a nyomtatók között fog szerepelni egy ilyen nevű virtuális nyomtató. A nyákterved nyomtatásakor ezt választod ki (nyomtatás1), utána az OK gombra kattintva feljön a PDFCreator ablaka, ahol a Beállítások gombra kattintva megnyílik a beállítási felület (nyomtatás2). Itt bal oldalt a Mentés menüre kattintva az ablak jobb oldala megváltozik az alapértelmezett formátumnál kiválasztod a PDF helyett, hogy BMP. Utána a Formátum beállítások menüre kattintasz (nyomtatás3) és a felbontást 150dpi-ről minimum 600-ra állítod. Itt mented a beállítást a Mentés gombra kattintva, bezáródik a beállítási ablak. Kitöltöd a megfelelő sorokat ha szükséges, de hagyhatod üresen is. Végül a Mentés gombra kattintva megadod hova és milyen névvel mentse el a tervedet. A fájl típusánál a BMP-nek kellene kiválasztva lennie, de ha nem az lenne akkor állítsd be azt. Menés és utána a mentett BMP állományt már azzal nyitod meg amivel akarod és tudod nyomtatni ahogy szoktad. Ha ugyan így csinálod jónak kellene lennie.
(#) niedziela válasza jdani hozzászólására (») Márc 10, 2014 /

Értelmetlen amit csinálsz, de te tudod.
Van egy virtuális nyomtató, neve docprint keress rá a neten, ez tud nyomtatni képet több formátumban, és a PAD közepe is lyukas marad.
Következő: »»   308 / 443
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem