Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   2256 / 3610
(#) pjg válasza Ricsi89 hozzászólására (») Márc 10, 2014 /

Azt olvastam, hogy a sárga izzó inkább ködben jobb.
(#) zolika60 válasza pjg hozzászólására (») Márc 10, 2014 /

A nyolcvanas években nagy divatja volt. A ködlámpákat is sárgára színezték. Saját tapasztalatom az, hogy tán ködben kicsit jobb mint a fehér, de minden egyéb estben viszont gyengébb.
(#) pjg válasza zolika60 hozzászólására (») Márc 10, 2014 /

Régen a Dacián volt 2 DDR ködlámpám Olyan 15cm átmérőjűek, H3 halogén izzóval, sárga üveggel. Ködben, éjszaka, nélküle max. 35 km sebességgel tudtam haladni, vele 60-70 is ment. Most a Citroen gyári ködlámpája meg sem közelíti a régi hasznosságát.
A hozzászólás módosítva: Márc 10, 2014
(#) zolika60 válasza pjg hozzászólására (») Márc 10, 2014 /

Ködben bizony hasznos a ködlámpa, ha sárga ha fehér.
(#) Ricsi89 válasza zolika60 hozzászólására (») Márc 10, 2014 /

Én úgy vagyok vele, hogy nem sok mindenre jó a ködlámpa, legalábbis a fehér. Ha fehérrel világítom a nagy fehér ködöt, akkor csak világos fehér nagy köd lesz belőle. Direkt próbálgattam, hogy menet közben felkapcsolom, majd lekapcsolom, de nem sok változást vettem észre.
(#) sastas01 válasza Ricsi89 hozzászólására (») Márc 10, 2014 /

A ködlámpa az egy elég speciális dolog kinek, mi jön be. Családban több autó is van(Taxi), van két skodánk, egyforma modell, más felszereltség de súlyra stb nagyjából megegyezik, minden lámpának ugyan az a típuszáma(egyszerre lett vásárolva). Az egyikkel teljesen jól látok nagyobb ködben is, a másikkal meg szinte egyáltalán nem....
(#) zolika60 válasza Ricsi89 hozzászólására (») Márc 10, 2014 /

A ködlámpát nagyon pontosan kell beállítani, hogy csak az út felületére vetítsen súroló fényt. Ha szemmagasságban is világít persze hogy nem ér semmit.
(#) pjg válasza zolika60 hozzászólására (») Márc 10, 2014 /

Sőt még a KRESZ is előírja a méretek a felszereléshez. Nem lehet akárhogyan, akárhová felrakni.

Úgy lett beállítva, mivel cserélve lett mind a kettő. Egyenes úton állva, sötétben szépen világítja az utat, de ködben szinte semmit nem ér.
(#) Schnitt válasza zolika60 hozzászólására (») Márc 10, 2014 /

Lehet, hogy ez az elmélet, de a legtöbb ködlámpát használó autósnak a fejében van köd, mert tiszta időben szemből a retinámat súrolja a fénye az út helyett.
Megjegyzem, olyankor az utat sem kéne súrolnia.
A hátsó ködzárfény viszont ködben nagyon hasznos, többszörösére növeli az észlelési távolságot.

Első ködlámpára is van hasznos alkalmazási példa, ha kanyarban a belső íven lévő felkapcsolódik, így a fényszórók oldalsó holtterében kicsit megvilágítja az utat, gödröket, árokpartot, stb.
Jobban belegondolva, lehet, hogy a folyamatosan ködlámpázók azért használják úgy, mert nekik ez a kanyarfény funkció nincs beépítve, és így használják ki ezt a funkciót
(#) zolika60 válasza Ricsi89 hozzászólására (») Márc 10, 2014 /

Próbáld ki egyszer a tompítottat lekapcsolva csak helyzetjelzővel, mert lehet az túl magas és amiatt hatástalan. A lényeg az lenne, hogy szemmagasságban ne legyen erős fény, mert az tükröződik vissza a ködről és a miatt nem látsz. Az biztos, hogy az én autómon lévő ködlámpa hatékony. Az elmúlt húsz évben számtalanszor kipróbáltam.

Úgy lett beállítva, hogy csak a ködlámpa ment, tompított nélkül.
(#) gkari válasza Ricsi89 hozzászólására (») Márc 10, 2014 /

Hát az nem biztos, hogy jó módszer, mert a ködfényszóró azt a felületet kell,hogy megvilágítsa, ami a tompítottfény és a jármű között van. Régebben a hosszúfénnyel együtt a ködlámpák nem is működhettek, ma már kapcsolgatni kell. Az én autómban emiatt az első, hátsó egymástól függetlenül kapcsolható.
(#) granpa válasza Ricsi89 hozzászólására (») Márc 10, 2014 /

Az bizony szabálytalan! Pandúrok nehezményezik. Nem is ér sokat így.
(#) zoz11 hozzászólása Márc 10, 2014 /

Üdv mindenkinek!
Egy budapesti közlekedési infóra lenne szükségem. Reggelente a Hungária körút és a kerepesi út nagyon gázos? Reggel 7 körül, és este 6körűl kellene arra mennem autóval, 3héten keresztül.
Ez lehetséges? vagy inkább kerüljem?
(#) gkari válasza zoz11 hozzászólására (») Márc 10, 2014 /

Ha lehet, kerüld, sajnos itt már érzékelhatő a Keleti Pu.-i, meg az Árpád hídi kupi. Függ a dolog attól is, hogy honnan-hová kell menned-pl. a Rákóczi híd iránya jobb.
(#) zolika60 válasza zoz11 hozzászólására (») Márc 10, 2014 /

Attól függ melyik irányba. Reggel a Kerepesi út befele gáz a Hungária körút pedig az Árpád híd irányába. Szemben nem rossz. Este viszont fordítva ugyanez a helyzet.
(#) BarnaPili válasza Schnitt hozzászólására (») Márc 10, 2014 /

A ködzárófény szerintem csak nappal jó.Éjjel,ha van egy kis inteligencica a vezető fejében,akkor figyel,hogy jön-e mögötte valaki.Ha igen,lekapcsolja a hátsó ködvillanyt.Sajnos nem mindig sikerül ezt fölfogni egy két autóstársnak.Ilyenkor jön a villantás,majd kicsit hosszabb fénykürt,és végül a fényszóróval jelzés,hogy nem látni semmit.Tapasztalatom szerint ez az esetek 80%-ában segít.De mindig van kivétel...
(#) zoz11 válasza zolika60 hozzászólására (») Márc 10, 2014 /

Reggelre eltudom kerülni a hungária körutat, meg tudnám úgy oldani, hogy Erzsébet hídon át, Rákóczi, és kerepesi út. Ez így egész jónak tűnik. Vélemény?
(#) Ricsi89 válasza granpa hozzászólására (») Márc 10, 2014 /

Ez gyári ködlámpa, ha helyzetjelző van kapcsolva, akkor már kapcsolható a ködlámpa, anélkül nem.
gkari: A beállítás miatt volt lekapcsolva a tompított, most beállítva, kb 10m-t világít meg az útból a kocsi előtt. Ha ennél jobban fentebb állítom, akkor már felfelé kezd világítani a távolba.
(#) granpa válasza zoz11 hozzászólására (») Márc 10, 2014 /

Ez , lehet, rosszabb választás; reggel nagyon be tud tömörödni a Hegyalja út-,Szabad-sajtó úttól a Keletiig.
(#) zolika60 válasza zoz11 hozzászólására (») Márc 10, 2014 /

Reggelente szemben szoktam menni, lehet nem lesz rossz. Bár a Hegyalja út alján mindig dugót látok. Most látom granpa is ilyesmit ír. Ha nemkéső, holnap reggel megfigyelem mit látok és megírom.
(#) zoz11 válasza zolika60 hozzászólására (») Márc 11, 2014 /

Holnap reggel majd már megtudom, hogy milyen lesz, max egy fél órával korábban neki indulok.
(#) Gafly hozzászólása Márc 12, 2014 / 1

Játszóház még van ma és holnap...
(#) gabesz9920 hozzászólása Márc 12, 2014 /

Sziasztok, tudom hogy ez az OFF topic, de nem találtam alkalmasabbat erre a kérdésre.

Notebook: asus-r501vj-s3113h

Valaki aki használ ilyen gépet, vagy már volt a kezében, nem tudja véletlenül, hogy tudok-e tenni bele mSATA SSD-t? Addig nem akarom szétszedni (megvenni az SSD-t) amíg nem tudom biztosan, mert akkor ugrik a garancia a semmiért.

Köszi előre is.
(#) Schnitt válasza gabesz9920 hozzászólására (») Márc 12, 2014 /

Elvileg a PCI-e slot hozzáférhető kellene legyen a garancia matrica megsértése nélkül, oda rá szokták írni a nyákra, milyen kártyát kezel.
Ha nem találod, vagy nem vagy biztos benne, javaslom, írj egy e-mailt az ASUS Magyarországnak a kérdéseddel.
(#) Directors hozzászólása Márc 12, 2014 /

Sziasztok!

Nem tudjátok véletlen ha használtan veszek egy személygépkocsit akkor milyen hamar kell rá kötni kötelező biztosítást?
Tegyük fel most szombaton megveszem és csak jövőhét szerdán tudom elintézni a biztosítást az baj? Mennyi idő múlva kapom meg ennek az igazolását papír alapon?
Ha megvásároltam a kocsit akkor a saját kerekén hazajöhetek vele?
A hozzászólás módosítva: Márc 12, 2014
(#) zolika60 válasza Directors hozzászólására (») Márc 12, 2014 /

Azonnal kell rá kötni. A NET-en is megteheted. Még válogathatsz is az ajánlatok között. Bővebben: Link
(#) Directors válasza zolika60 hozzászólására (») Márc 12, 2014 /

Rendben,megkötöm a neten akkor. Annyi időm azért van amíg hazaérkezek az autóval?
Vagy el sem indulhatok vele haza amíg nem kötöttem meg a biztosítást?
A hozzászólás módosítva: Márc 12, 2014
(#) Ricsi89 válasza Directors hozzászólására (») Márc 12, 2014 /

Elvileg el sem indulhatsz vele, mert amint megvan az adásvételi, a régi biztosítás érvénytelen. De hát ez is akkora marhaság. Most okés akár megköthető lenne mobilon is, de azért ez nem volt mindig így és akkor is hazavitték valahogy a kocsit.
Következő: »»   2256 / 3610
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem