Fórum témák
» Több friss téma |
Akkor még nem volt meg az égetőm, ezért körbenéztem a neten és sikerült egy aukción $12.50-ért megvenni. Ráadásul a kijelző is csak $2,55-be került. Sajnos a szoftver revízióját nem tudom megmondani, de az biztos hogy belefejlesztettek, de lehet hogy csak a bejelentkező képernyőt írták hozzá. Ami nem látszik a vaku miatt: 2013/07/09 "dátumbélyegző". Az új szoftverrel kicsit pontosabb is lett, bár alapvetően 1%-os ellenállások vannak benne (470k ; 680R).
Az építésről egyáltalán nem mondtam le. De az külső kvarcos 328 lesz.
Bocs, a képek lemaradtak.
még két kép a mérésről:
Ha ebbe atmega 8 van , akkor az még a régi verzió, mert az új verziós szoftverhez már nagyobb atmega kell.
Persze! Ez egy automata kikapcsolós alap kapcsolás valóban MEGA8-al. Feljebb már leírtam, hogy csodákat eleve nem vártam tőle. Viszont egy rakás SMD alkatrész beazonosításához éppen jól jött.
Persze jól jön még az máshoz is , de az smd alkatrészeken van kód úgy nem egyszerűbb ?
Már amelyiken látszik a kód! Másrészt van olyan kód, ami a 2011-es TURUTA-ban még nincs benne. De találkoztam olyannal is, hogy azonos kódszámon és azonos tokozásba az egyik gyártó mondjuk NPN tranzisztort rak, a másik pedig 3,3V-os LDO regulátort.
Azon kívül diódáknál gyorsan ki lehetett válogatni, melyik schottky. A hozzászólás módosítva: Feb 15, 2014
Ez tud induktívítást mérni?
Én pár napja rendeltem olyat, ami tud.
Igen vannak helyzetek valóban , amikor nem olvashatóak a kódok.
A régi verziós még nem tud az új már igen.Ha valóban az újat rendelted.
Ilyet rendeltem. Itt azt írják, hogy tudja.
A programot le lehet szívni a mikrokontrollerből? Mert akkor magyarítani sem nehéz.
A kijelző rajta van , így nem deríthető ki.Igen ki lehet a programot belőle törölni , és lehet bele másikat tenni, ha van olyan hozzá.
Az M168 utal a procira: ATMEGA168. Egyébként a leírásában lejjebb meg is találod a választ:
Measurment Range: Resistor:0.5 Ω-50MΩ Capacitor:30pF-20000uF Inductance:0.01MH-10H
De ha pontosabb mérési eredményeket akarsz, akkor megépíted az itt található LCM3 műszert. Az összehasonlító elven mér kapacitást és induktivitást. Az apróhirdetések között pedig találsz 1nF 0,5%-os ezüst-mica referencia kondit is.
Google a barátunk. itt rengeteg lehetőséget, akár kitt vásárlás lehetőséget is találsz.
Ennél Bővebben: Link a nem ISP-s verziót építettem meg. De nem tudom már biztosan, hogy a T1, T2 és T3 melyik az 547 és 557 ? Mert amíg a T1 557 volt és a T2 és 3 az 547 addig működött mert a kijelzőn ki íródott a dolgok és a tesztelés is el indult. De addig is csak úgy hogy a 7805 be lábaira kötöttem a 9V-ot. Mert ha a nyák terven levő + és - pontra kötöttem addig nem volt semmi a kijelzőn. Most át raktam úgy hogy a T1 és a T2 az 547 és T3 az 557, de így meg csak a kijelző világít, de ki írva semmi sem most a +- pontokra kötve az elem. Át forrasztom a 7805 bemenetére akkor be indul de nem lép tovább a tesztelésre csak marad az elem tesztelésnél. Köszi!
Na most úgy forrasztottam be, hogy a T1 az 557 a másikok az 547, mert szerintem így a jó. De ha a nyák terven levő + és - -ra rakom az elemet akkor semmi, be sem indul. Viszont ha a 7805 két lábára akkor tökéletesen működik minden, tesztel is.
És ha a T1 az 557 akkor ha annak az emiterére megy a + ahogy a nyákon van úgy semmi. Viszont ha a collektorára kötöm az elem pozitívját akkor be indul és megy minden. És a mások által közzé tett leg újabb kapcs.rajzon is úgy van, hogy az 557-es collectora kapja a + ot.
Milyen nyák ez meg milyen verzió ?
Egyébként gondolkodtál már azon , hogy nem éppen jó dolog össze vissza cserélgetni a tranzisztorokat ? Pláne úgy , hogy a lábait is össze vissza kötöd , vagy zárlat lesz a vége , vagy tönkre megy. Nem tudom melyik rajz alapján építettél , de nem valószínű , hogy a rajz lenne a rossz.
Ebbe írtam a linket Bővebben: Link , ha ezt meg nyitnád látnád melyik verzió tuti.Nem kötöttem össze vissza, meg újak vannak be rakva mind helyére, de a régiek is jók voltak. Rajz nincsen ott csak fotók a kész nyákrók meg a .lay file.
Sziasztok!
Az újabb szoftvereknél az önteszt indítása után megjelenik az alsó sorban egy villogó kérdőjel. Ekkor 5 másodpercen belül meg kell nyomni újra a teszt gombot! Csak így indítható az önteszt.
Sziasztok !
Most frissítettem a szoftvert az AVR teszteremen 1.10-re. 168-as proci, automata kikapcsolás nincs benne és csak hálózati táplálású. A működésével van egy kis gondom, ami nem hiba csak nekem így szokatlan. Konkrétan: nem tudom hogy milyen verziójú hex volt rajta, de eddig úgy működött, hogy a tesztgomb megnyomása után a kijelző folyamatosan mutatta a mért értéket a következő gombnyomásig. Most meg folyamatosan újraindul, a start gombra nincs is szükség. Hogyan kell módosítanom a Makefile-t, hogy a "régi" módon működjön ? Köszönöm !
Sikeresen működik az én műszerem is. Köszönöm Plutónak és Morgónak a segítséget.
A zener mérő rész nem működik nálam sem megfelelően. 43V-ig sikerült felvinnem a feszültséget a 33KOhm ellenállás helyére 100KOhm-t tettem. Gyanús alkatrészek a puffer kondik és az 1N5819 dióda. Ez utóbbi 40V-os feszültségtűrésű ! A szoftvert magam fordítottam (v.1.10k) WinAVR fejlesztő segítségével. Az égetést STK500 v2 clone égetővel próbáltam elsőre AVRDUDESS szoftverrel. Nem ismerte fel az AVR típusát. Váltottam STK200 clone égetőre egy meghekkelt Ponyprog szoftverrel. Az égetés simán zajlott azt leszámítva hogy a biztosíték bitek elnevezése össze volt keverve. A biztosíték bitek beállítása F7 D9 FC. Miután beüzemeltem a műszert kíváncsiságból rádugtam a korábban próbált STK500 égetőt és láss csodát onnantól kezdve többször is sikeresen égettem vele. A "Make" fájl beállításaiban nem vagyok teljesen biztos. Ha valamelyikőtöknek van kedve és ideje fussa át, hátha lehet még javítani rajta. Előre is köszönöm. Új mérés csak a tápfesz levételével és vissza adásával tudok kezdeményezni. Nem tudom ennek így kell-e működnie. A "Make" fájlnak txt kiterjesztést adtam !
Helló mindenkinek.
Régebben megépítettem a tesztert mega8-al működött rendese. Most cseréltem 328-ra a legújabb programmal amivel működik, viszont nem akar önteszt módba lépni. Tud valaki segíteni?
Szia!
Nekem 47,3 V van a kimeneten, és 1N5818 dióda van benne. Pedig ez csak 30V-os. De ezek után inkább kicserélem. Az új mérés indítása elég érdekes lehet, nem így kéne működnie.
Szia!
Ha összezárod a három mérőpontot, és indítod a mérést, 2-3 másodpercen belül újra meg kell nyomni a startot, csak így indítható az önteszt. Ennek megvan a logikája - ha egy totál zárlatos tranyót akarsz mérni, elindítaná az öntesztet. A hozzászólás módosítva: Márc 15, 2014
Újabb önteszt után sikeresen mértem a Start gombbal indítva is. Még ki kell ismernem a műszert.
A sleep mód beállítással van a problémám úgy látom. Ha sokáig várok a "Timeout!" üzenet jön be. A hozzászólás módosítva: Márc 15, 2014
|
Bejelentkezés
Hirdetés |