Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Ez milyen alkatrész-készülék?

Témaindító: csaby, idő: Dec 25, 2005
Témakörök:
Lapozás: OK   563 / 1178
(#) ktamas66 válasza jethro hozzászólására (») Márc 12, 2014 /

Lehet, hogy biztosíték. Azokat is így szokták jelölni: H=1A, K=1,5A.
(#) whit33r hozzászólása Márc 15, 2014 /

Üdv

Ez mi lehet, valami fototranzisztor esetleg?

pic_1.png

(#) _BiG_ hozzászólása Márc 15, 2014 /

Van egy pár darab Hiki gyártmányú HT-201 típusú NAND kapuáramköröm. De adatlapot nem találtam róluk. Az elektrotanyás katalógus pont nem tartalmazza
Valakinek van róla adatlapja és megosztaná?
Köszönöm!
(#) Bakman válasza pjg hozzászólására (») Márc 15, 2014 /

Ezt honnan lehet tudni? Van valamilyen SMD kódtáblázat?
(#) Sanyi220v válasza elektroncso hozzászólására (») Márc 16, 2014 /

szerintem is magnó fej lehet.
(#) nox72 hozzászólása Márc 16, 2014 /

Sziasztok!

Ezek az IC-k mik lehetnek? Annyi van ráírva: f 722 BFC 7424. Gondoltam SN7424, de az nem lehet, mert ennek 24 kivezetése van, és valami spéci tokba szerelték. Mintha cserélhető lennek. Előre is köszi!
A hozzászólás módosítva: Márc 16, 2014
(#) pucuka válasza nox72 hozzászólására (») Márc 16, 2014 /

Szerintem ROM, de lehet, hogy RAM. Mindenesetre Fairchild gyártmány. A tokozás Flat, széles hőmérséklet tartományú (katonai) kivitel, a 7422 gyártási időt ('74, 22 hét) jelenti. keresgélj a neten, sajnos elég kevés infó van.
(#) nox72 válasza pucuka hozzászólására (») Márc 16, 2014 /

Köszönöm! Így már a keresési irány megvan. Tényleg nincs róla infó a neten. Talán valakinek lesz még róla katalógus lapja.
(#) Bakman hozzászólása Márc 16, 2014 /

Vajon a két kristály elméletileg ugyanazon frekvencián jár csak az egyiken spóróltak a karakterekkel?

Kristaly.jpg

(#) nedudgi válasza Bakman hozzászólására (») Márc 16, 2014 /

Körülbelül hasonló frekvencián járnak. A karakterekkel nem spóroltak, hanem a pontosságot sejteti a rövidebb szám.
(#) Bakman válasza nedudgi hozzászólására (») Márc 16, 2014 /

Nem fordítva? Én azt gondolnám, hogy a több karakter a pontosabb frekvenciameghatározást jelöli.
(#) Ricsi89 válasza Bakman hozzászólására (») Márc 16, 2014 /

Igen a több karakteres a pontosabb frekvenciájú.
(#) karasz75 hozzászólása Márc 16, 2014 /

Üdv,

Egy modellezős adó-vevő szett vevőjében ment ki egy ilyen alkatrész.
Sajnos fogalmam sincs mi lehet, esetleg tudnátok segíteni?
A cucc 2.4Ghz-en működik.
Remélem valaki tudja mi ez a fekete oválison belüli 2 alkatrész.

vevő 1.jpg

(#) Ricsi89 válasza karasz75 hozzászólására (») Márc 16, 2014 /

Ha tippelnem kell, akkor ez valami dupla inverter, illetve buffer lehet, mert ez hajtja meg a kimeneteket.

Hát én nem tudom, de az biztos, hogy a vevő harmadik csatornáját kezelte.
Most az egyik elszállt és a 3. csatorna sem megy.
(#) Ricsi89 válasza karasz75 hozzászólására (») Márc 16, 2014 /

1 ilyen vacak két csatornát kezel, két buffer lehet benne. Látszik, hogy a csatlakozók belső érintkezője ezekbe megy be és onnan tovább. Ez védi meg a vezérlő kontrollert.

Lehet ilyet szerezni esetleg?
(#) ktamas66 válasza karasz75 hozzászólására (») Márc 16, 2014 /

Talán 74LVC2G04 itt. A pontos méretét Te látod.
(#) Davidd hozzászólása Márc 19, 2014 /

Sziasztok! Van egy alaktresz amirol nem egeszen pontosan tudom hogy mi is lenne, es milyen neven lehet beszerezni. Valami stabilizator ic lenne(gondolom en). DH4AK 1547AD33 .(5v-3.3V). Mellekelek egy kepet is rola. Egy LG lcd tvben van. Valamiert vibral a kep es aztmondjak hogy kb ez a hibas, ez az alaktresz szorulna cserere. Igy ahogyan van ezzel a nevvel nem fogok sehol sem talalni, valami tippek/otletek?
(#) Sanyi220v válasza Davidd hozzászólására (») Márc 20, 2014 /

Egy tipusszámot kérhetek?
(#) tomi92 hozzászólása Márc 20, 2014 /

Sziasztok!!
Nekem lenne egy nagy kérdéasem hozzátok,van egy Sal boxer BX1065-os erősitőm és ki mentek benne a a 4DB PT36c-icék és nem tudom hogy milyenel lehet hejetesiteni valaki tud nekem segiteni???
ha igen akkor üzenetet hagyatok már számomra.
(#) kolbika hozzászólása Márc 20, 2014 /

Sziasztok! Mire tudom ezeket használni?
94-4311 (fet?) Erősítőbe??

Köszönöm!
(#) Davidd válasza Sanyi220v hozzászólására (») Márc 20, 2014 /

A tv tipusszamara gondolsz?Gyorsan most megkerdeztem akinel van. Nem sajat csak a tv baja hogy egyszer egyszer vibral a kep bejonnek valami szurke csikok, es erre az allitolagos stabilizatorra gondolnak hogy rossz, de ezzel a nevvel ami az icre van irva soha nem fogom megtalalni.Milyen stabilizator nevek vannak, amihez hozzapaszithatom ezeket a szamokat. pl:lm,lt. Mikor eloszor csak a kepet lattam legelosszor mje15033 re gondoltam de ahogy neztem adatlapot az nincs ilyen tokban, meg azt irjak mondom rola hogy stab ic nem tranyo.

Igen a tv tipusra gondoltam. én is stabilizátorra gondolok. Stabilizátor tipusok közül csak azokat tudom hírtelen amit te is írtál. Tipus szerint lehet többet találnák rólla.

megvan. amit te keresel az egy PQ05DZ1U
Az adatok szerint találtam meg IC9001 nézzél még utánna, de szerintem tuti az lesz.
(#) Davidd válasza Sanyi220v hozzászólására (») Márc 20, 2014 /

Ennek a PQ05DZ1U-nek 5 laba van, mig amit mutattam kep rola az csak 3 labu. (Nagyon halas vagyok, ez mar egy irany. Sajnos a gazdaja sem tudja a pontos szamot. Amit irtam tunet(Elozo hozzaszolasomban) szerinted ez okozhatja? Olvasok keresek ezutan az ic utan is. Sajnos meg nem kerult eloben a tv, mert siman meglehetne merni hogy mukodike vagy sem. Gondolom IC901-et akartal irni.
A hozzászólás módosítva: Márc 20, 2014
(#) villanyipi hozzászólása Márc 21, 2014 /

Üdv Mesterek!

Valaki segítene nekem és elmondaná hogy mégis milyen néven kellene keresnem az alábbi csatlakozókat? Lényegében véve a kábel hossza nem jó nekem és cserélném de ezeket leszedni jó esetben is egy óra és sosem lehetett még jól vissza rakni? Elég ami az égőre megy mert a másik végére a jó öreg 6-os csúszó saru megy.
Köszönöm előre is
Képminőségért elnézést lusta voltam gépen kicsinyíteni a képméretet így a gépen vettem lejjebb a beállításokat :)
(#) Sanyi220v válasza Davidd hozzászólására (») Márc 21, 2014 /

heló, a PQ05DZ1U alkatrésznek van 5 és 3 lábú változata is, az 5 lábú ugyan az mint a 3 lábú csak az egyik dupla egy közös nullással, a másik pedig szimpla.De valóban nem az, mert én az IC9001 re kerestem, és találtam is LG TV nek az egész alkatrész tartományát. elnéztem egy nullát, de rá keresek az IC901 re is hátha találok valamit.
(#) zsoltee0001 válasza villanyipi hozzászólására (») Márc 21, 2014 / 1

Helló
Már bocs, de ezt mire megírtad, fényképezgetted, kb 3x megtoldhattad volna.
Forrasztó, zsugorcső van?
Üdv
(#) Davidd válasza Sanyi220v hozzászólására (») Márc 21, 2014 /

Nagyonszepen koszonom a rengeteg faradalmaidat! Most valamit buheraltak a tvben tettek plus hutest az icre es most valahogy jol mukodik, de mostmar akkor csak az ic beszerzeset kell megoldjam. Ezt az ict nem lehetett volna sima 3.3V stab icvel bekabelezni? Csak kivancsisagbol. Megegyszer koszonom szepen!
Következő: »»   563 / 1178
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem