Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Számítógép hiba, de mi a probléma?
Lapozás: OK   448 / 1156
(#) eSDi válasza kokike28 hozzászólására (») Márc 19, 2014 /

A 2GB RAM nem kevés a 64bit-es számára, igazából 1GB-tal is szépen elmegy, ha nincs megkínozva a rendszer.
(#) david10 válasza eSDi hozzászólására (») Márc 19, 2014 /

Akkor az x86 32bitet toltom le.Amugy Pentium 4 3.4Ghz van benne.
(#) david10 hozzászólása Márc 19, 2014 /

Akkor ezt töltöm le : (a képpen lévő első torrent.)
A számitogépemben Pentium 4 3,6Ghz processor van. KépAzért csinálom az ilyen internetes dolgokat telefonrol,mert nincsen kábeles internetem.
A hozzászólás módosítva: Márc 19, 2014
(#) csabii hozzászólása Márc 19, 2014 /

Sziasztok!

Lenne egy olyan problémám, hogy van egy CHAINTECH VNF4 Ultra 939 NVIDIA nForce4 Ultra ATX AMD alaplapom!
370watt-os(PSU) táppal
4-db 512-MB ddr400 rammal
Sapphire HD2600XT 256-MB PCI-e videókártyával
AMD Athlon 64 3000+ procival
a Problémám hogy nem kapcsolbe a monitor! a videókártya működik meg a monitor is teszelve lettek másik gépen!
Válaszokat Előre Kösszi!
(#) BEMcorp válasza csabii hozzászólására (») Márc 19, 2014 /

A monitor bekapcsol a gép nélkül? Kiír valamit ha kihúzod a vga(dvi) kábelt?
(#) eSDi válasza csabii hozzászólására (») Márc 19, 2014 /

Üdv!

Szét kellene szedni darabjaira a gépet, mindent megtisztítani a portól, a memóriák és egyéb kártyák érintkező felületeit tiszaszesszel, vagy hasonlóval át kellne törölni. A processzort a foglalatából párszor ki kellene venni és újra pasztázni.
Ha az összerakás után sem idul be, akkor nagy valószínűséggel az alaplap halálozott el.
(#) csabii válasza eSDi hozzászólására (») Márc 19, 2014 /

Üdv!

A monitor működik, mert másik gépet raktam összevele tegnap.
minden meg lett tisztítva a portól procrsszor paszázva lett!
Akkor nagy valószinűséggel meghalt az alaplap-om?!
Csinált olyat is mikor bekapcsoltam minden ventiláttor bekapcsolt rajta, még a videókártya ventillátor is de mikor kikapcsoltam utána vissza, akkor a videókártya ventillátor csak meg mozdult és nem forgott!
Akkor ezekszerint az alaplap kuka!
(#) kokike28 válasza csabii hozzászólására (») Márc 19, 2014 /

Bios reset-et próbáltad már? esetleg próbáld ki egy másik táp-al is, mikor bekapcsolod csipog a gép? vagy csak elindulnak a ventik és annyi?

Szerintem a tápod lesz a kuka nem az alaplap.
(#) csabii válasza kokike28 hozzászólására (») Márc 19, 2014 /

Alaplapi elem ki 10-15 mp vissza semmi!
A táp másik gépbe megy!
Van egy másik alaplap egy Gigabyte ga-8trs350mt!
Azzal meg az a gondom hogy bekapcsolt minden, de a billentyűt meg az egeret nem dugtam be kikapcsoltam bedugtam mind2-őt, és utána már nem kapcsol vissza a monitor!
Vélemény? próbáljam meg másik monitorral? érdekes hogy elötte bekapcsolt!
Alvó módból nem akar bekapcsolni!
(#) BEMcorp válasza csabii hozzászólására (») Márc 19, 2014 /

A memóriát ugyan azt használtad a két géphez? (átraktad a próbához?) Csak mert én pont most jártam úgy, hogy régebbi gépeket raktam össze, és bekapcsoltam, bios beállít, kikapcs, és nem indult el a gép. Átraktam másik alaplapba a memóriát, mondván hogy behalt az alaplap, és ott is ugyan ez játszódott le, lépésről lépésre. Aztán kipróbáltam másik rammal, és láss csodát, mindkét alaplap tökéletesen működik azóta is...
(#) csabii válasza BEMcorp hozzászólására (») Márc 19, 2014 /

Persze 4-db rammal próbálkoztam egyessével meg kettesével is! most kötök be egy hangszorót hogy csipog-e!
(#) csabii válasza csabii hozzászólására (») Márc 19, 2014 /

Semilyen csipogó vagy csippanó hangot se ad!
És ha kihúzom a videókártyábol a monitokábelt akkor ugyan úgy sötét!
(#) antikzsolt válasza csabii hozzászólására (») Márc 19, 2014 /

Nem lehet hogy zárlatos az egér vagy a bill. csatlakozó.? És emiatt tilt az alaplap? Legalábbis erre a hibára tudok következtetni hogy a leírásból.
(#) csabii válasza antikzsolt hozzászólására (») Márc 20, 2014 /

A PS2-billentyűzet és egér csatlakozó?
Ezeket az alaplapon Jumperrel nem lehet letiltani, hogy le tudjam tesztelni, hogy zárlatos-e és úgy beindul-e?
(#) antikzsolt válasza csabii hozzászólására (») Márc 20, 2014 /

Lehet hogy maga az egér/bill a rossz. Ki kell próbálni úgy hogy csak az egyiket dugod rá és elindítod. És várni a fejleményeket. Jumperrelés meg nem tudom hogy lehetséges. De lehet hogy csak egyszerűen a forrasztás adta meg magát és azt érzékeli kritikus hibának ezért tilt az alaplap. Még egy kérdés. Még 1x sem csippan mikor bekapcsolod? Elvileg kellene.
(#) csabii válasza antikzsolt hozzászólására (») Márc 20, 2014 /

egyszer se csippan!
(#) kokike28 válasza csabii hozzászólására (») Márc 20, 2014 /

Próbálj beszerezni valakitöl egy másik ram-ot és próbáld ki azzal, ez amit te leirtál tipikus ram hiba, bekapcsolod minden elindul, de nem csipog és kép sincs, csak a ventik pörögnek, szerintem egy próbát mindenképp megér.
(#) csabii válasza kokike28 hozzászólására (») Márc 20, 2014 /

Rendben majd alkotok valamit!
(#) eSDi válasza kokike28 hozzászólására (») Márc 20, 2014 /

Üdv!

Ha kiveszed a RAM modulokat és nem sípol hosszúkat rövid szünetekkel folyamatosan, akkor az nem RAM hiba. Ha RAM és VGA nélkül indítunk el egy gépet és nem sípol valamit, akkor ott halott az alaplap vagy a processzor. Esetleg nincs bedugva a processzor tápja. Ha memória nélkül sípol és vele pedig nem indul a gép, akkor az tényleg RAM vagy időzítés beállítás hiba.
(#) kokike28 válasza eSDi hozzászólására (») Márc 20, 2014 /

De itt nem volt szó arról hogy kipróbálta volna ram nélkül, csak egyesével vagy kettesével próbálgatta, ki kellene próbálni szerintem egy másik ram-al is, hogy biztosak legyünk.
(#) eSDi válasza kokike28 hozzászólására (») Márc 20, 2014 /

Ezért írtam, hogy, ha RAM nélkül nem sípol semmit, akkor felesleges bármivel is próbálkozni.
Sajnos az nForce chipset hajlamos a túlozott melegedésre, ezáltal könnyen saját maga halálát okozva.

Bár ezekben a 939-es processzorokban a memóriavezérlő a processzorban van! Lehet, hogy az adta meg magát!
A hozzászólás módosítva: Márc 20, 2014

Igen lehet igazad van, ennyire nem mélyültem bele a dologba hogy a chipset is ennyire túlmelegedhet, igy lehet hogy tényleg az alaplap vagy a proci lesz a probléma.
(#) belfi2 válasza kokike28 hozzászólására (») Márc 20, 2014 /

Hali!

Az AWARD biosok proci hiba esetén is visítanak, már ha van hangkeltő az alaplapra csatlakoztatva. Ha néma az azt jelenti hogy vagy meghalt a lap vagy rossz a táp.
Bővebben: Link
Egy tuti jó táppal megnézni a lapokat mindenféle cucc nélkül.(RAM .VGA)
(#) eSDi válasza belfi2 hozzászólására (») Márc 20, 2014 /

A sziréna szerű jelzés leginkább túlmelegedés esetén hallható. Én még nem hallottam hibás proci miatt ilyen hangot. Ha nem megy a proci, akkor nincs mi futtassa a BIOS kódját, ezért sípolni sem fog, mert el sem jut a POST-ig.

Igy van és ugyan ez van ha rossz az alaplap, akkor sincs sipolás, rossszabik esetben elsem indul semmi, lehet az sem ártana ha átnézné a srác az alaplapon a kondikat ahova a táp csatlakozik nem-e púposak vagy zárlatosak, és lehet hogy egy ilyen hiba miatt nem kap a proci feszt.
(#) belfi2 válasza eSDi hozzászólására (») Márc 20, 2014 /

"Either the CPU is not seated properly or the CPU is damaged. May also be due to excess heat. Check the CPU fan or BIOS settings for proper fan speed."

Nem én találtam ki.
(#) belfi2 válasza belfi2 hozzászólására (») Márc 20, 2014 /

Bár én eddig úgy tudtam a a POST-hoz nem kell a processzor mivel azt a BIOS végzi.
(#) eSDi válasza belfi2 hozzászólására (») Márc 20, 2014 /

Láttam a linken, hogy azt írja. Viszont a PC bekapcsolási folyamata a következő (csak az eleje):
1. A táp utasítást kap a bekapcsolásra a PS-ON vezetéken. Ezt követően a tápfeszültségek stabilizálódásáig a táp RESET-ben (POWER GOOD jel) tartja a processzort. Ez is időhöz kötött 300 - 900ms, se rövidebb, se hosszabb nem lehet.
2. RESET-ből kilépve a proci készen áll a programkódok futattására, de ilyenkor elég amnéziás, mert a memóriája (cache) ugyebár üres, ezért egy bizonyos memóriacímen keresi a BIOS programját, amit betölt és el kezd futtatni.
3. Innentől következik a POST.
A hozzászólás módosítva: Márc 20, 2014
(#) Atic hozzászólása Márc 20, 2014 /

Itt biztosan mindenkinek a kicsi ujában van a kérdésem válasza, de én segitségre szorulok. És az lenne a kérdésem hogy, hogy lehet virtuális gépet létrehozni? És oda visszatelepiteni az Xp-t mert van néhány kedvenc programom ami csak az Xp-n használható. Jelenleg windows 7 rendszerem van, három részre perticionáltam a gépem C. 22 Gb, D 17 Gb, E 270 Gb szabad heljem van.
(#) eSDi válasza Atic hozzászólására (») Márc 20, 2014 /

Üdv!

Nagyon kevés olyan program van, ami nem hajlandó működni Win7 alatt. Próbáltad futtatni azokat kompatibilis módban is? Ha virtuális gépet szeretnél, akkor a VMware programot szerezd be. Ha a Windows XP Mode-ot szeretnéd aktíválni akkor ahhoz minimum 2GB RAM, Win7 Pro, vagy Ultimate kell. És lehet, hogy Virtualizációt támogató processzor is követelmény hozzá.
Következő: »»   448 / 1156
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem