Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Mobiltelefon hiba

Témaindító: nagysusu, idő: Júl 12, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   45 / 93
(#) Ricsi89 hozzászólása Márc 20, 2014 /

Sziasztok!
Van egy Iphone 4-es telefon, ami bekapcsol, de a kijelző nem ad képet. Háttérvilágítás van, de kép nincs. Cseréltem kijelzőt és semmi nem változott. Alaplapon nem látok semmi sérülést, sem víz nyomát, a nedvességjelző is ép, nincs elszíneződve. Eddig 6.1.3-as szoft volt rajta, ezt felfrissítettem a legújabbra, mivel itunes is felismerte simán. Most töltőre téve, illetve gépre dugva pár másodpercenként pittyeg, de kép így sincs. Valaki találkozott már ilyen hibával?
(#) eSDi válasza sastas01 hozzászólására (») Márc 20, 2014 /

Üdv!

Amikre te gondolsz, azok inkább ESD védő diódák. Nem igazán van közük a vízhez, maximum oxidálódik alatta és az oxid zárlatot okoz. Tiborough esetében is valószínű ez a helyzet, és azért nem lát oxidációt, mert valószínűleg a BGA alkatrészek alatt van.
Az a baj, hogy már az elején elronották a dolgot, mert visszarakták az akkut. Minimum 24 órán keresztül kellet volna szárítani, mundjuk egy radiátoron.
Igazából 90°C-on kellene 24 órán keresztül száritani ilyen esetben.
(#) sastas01 válasza Ricsi89 hozzászólására (») Márc 20, 2014 /

Alaplapi csatlakozó ép? érintkezés van? Szalagkábel? Alaplap mennyit lett babrálva?

@eSDi: Nem hinném. Mint Ricsi89 is írja víz hatására elszíneződnek és ameddig nem cseréled ki nem kapcsol be. Ezt több dolog is indokolja, például az integrált akku.

Csak kíváncsiságból. Ezen a képen tudnál mondani egy olyan alkatrészt?Link
Mert én ilyen alkatrészről az eddigi pályafutásom során még nem hallottam. Pedig egy elég neves gyártó telefonjait javítom szinte minden nap... Amire én tudok gondolni, az a víz/pára indikátor, de az csak egy darab papír ami olyan szerrel van átitatva, ami víz hatására piros lesz. Ennek viszont semmi köze az elektronikához.

Esetleg hasonlóra gondoltál: Link
A hozzászólás módosítva: Márc 20, 2014
(#) sastas01 válasza eSDi hozzászólására (») Márc 20, 2014 /

Igen, a második képeden lévőre gondoltam(hasonlóra). Az első képen nem nagyon találtam Az valami 5 ös alma vagy tab?

A javítási tapasztalatodat nem kérdőjelezném meg.
3as(talán GS)-ben láttam/hallottam ilyenről konkrétan. Aztán lehet, csak hülyített a szervizes. Pirosnak piros volt, aztán varázsolt vele egy napot és más színe lett(kérvényeztem a megtekintését szerelés közben a technikus(?) meg jófej volt )

Igen az valami olyan tab lehet, csak kerestem egy apple board-ot példának. Azért is néztem furán, mert a 3GS-nek megvan a kapcsolási rajza és ott nem láttam plusz alkatrészeket a csatlakozók körül.
Akkor a szervizes srác elég mókás kedvében lehetett, vagy pedig nem ért hozzá, csak csinálja. Volt nálunk is hasonló kolléga, a beázott telefonra ráírta, hogy párajelző csere. Azóta is emlegetjük.
(#) sastas01 válasza eSDi hozzászólására (») Márc 20, 2014 /

Ha már itt offolgatunk picikét, látom értesz hozzá. Úgyhogy legyen picit on is.
Létezhet az, hogy az akku gyorsabban merül digitizer csere után? Úgy sejtem az okozhatja a gondot mivel másra már nem tudok gondolni.

Csak az volt cserélve, vagy pedig LCD-vel együtt kellett cserélni? Maga a touch szenzor nem egy energiaéhes dolog, de az LCD + háttérvilágítás már igen. Ha utángyártott az LCD, akkor nagy a valószínűsége, hogy mások az elektromos paraméterei. Ha az nem volt cserélve, akkor esetleg az antennák érintkezésével lehet valami gond, és emiatt nagyobb teljesítményen kell adnia. Próbáld ki repülő módban, ha úgy is hamar lemerül, akkor mégis a digitalizálóval lesz a baj.
(#) Tiborough válasza eSDi hozzászólására (») Márc 20, 2014 /

Két helyen találtam oxidációt. Az egyik az érintőpanel csatlakozójánál, a másik helyet nyíl mutatja a képen. Annál a kis ic-nél találtam maradványokat. Minden más alkatrésznél szépen csillognak a fémlábak. A nyíllal jelzett alkatrész az akkumlátor csatlakozó mögött van, lehet hogy köze van a tápellátáshoz (?). Ezek az "ellenállás szerű biztosítékok" kimérhetők? Gondolom zéró az ellenállásuk. Ezek rövidrezárásával elméletileg életre lehetne kelteni a lapot, már ha tényleg van ilyen?
(#) Ricsi89 válasza sastas01 hozzászólására (») Márc 20, 2014 /

A csatlakozó ép, alkohollal át is pucoltam, mind az alaplapon, mind a kijelzőn a csatit, de ugyanaz, csak háttérvilágítás volt. Azért csak volt, mert most már semmit sem csinál, be sem kapcsol, úgyhogy ennyi volt, nem szórakozok vele, inkább elbontom és eladom alkatrésznek. Így is fura volt, mert ahogy észrevettem a bekapcsoló gombra nem igazán akart bekapcsolni, csak töltőre dugva, illetve géppel összekötve kapcsolt be, viszont utána meg működött a kapcsoló.
(#) sastas01 válasza Ricsi89 hozzászólására (») Márc 20, 2014 /

"Szervizes kapcsolásra" sem működik? Homegomb+Bekapcsoló. Arra a legtöbb alma reagál. Dugd rá gépre, majd próbáld meg így kapcsolni. Egyébként google nem segített?
(#) eSDi válasza Tiborough hozzászólására (») Márc 20, 2014 /

Ez az IC a kamera vaku LED-jét hajta meg, az adatlapja szerint. Ennek hibájakor általában még elindul a telefon gond nélkül, kivéve, ha full zárlatos.
(#) Ricsi89 válasza sastas01 hozzászólására (») Márc 20, 2014 /

Azt nem néztem, de nem sok reményt fűzök hozzá, főleg, hogy pár napja raktam fel a legfrissebb szoftot. Rákerestem a dologra, de sok helyen kijelzőcserét írtak, sok helyen meg nem született érdemi válasz rá, vagy hogy apple szervizben megcsinálták, vagy cserélték, stb.

Hoppá. Gondoltam hogy meg kellene nézni az adatlapját, de szinte biztos voltam benne hogy valami töltésvezérlő, vagy valami aminek a táphoz van köze. Szerinted a szervizesek tudnak valamit piszkálni, ami két-három másodpercenkénti ritmikus feszültségesést okoz? Mert érdekes hogy szervíbe kerülés előtt még recovery-be elindult, utána már nem. Természetesen vállalták hogy majd ők jó pénzért megjavítják.
(#) eSDi válasza Tiborough hozzászólására (») Márc 20, 2014 /

Ez tipikusan valami boot előtti problémára utal, valamiért folyton reseteli magát a telefon. Okozhatja zárlat is. Ezekben a telefonokban már van olyan áramkör, ami figyeli a telefon áramfelvételét és ha valami miatt túl nagy lesz, akkor kikapcsolja a telefont. De sajnos nem ismerem a telefon felépítését, ezért inkább azt mondom, hogy ez már nem javítható. Főleg akkor nem, ha tartalmaz beöntött (underfilled) alkatrészeket. Általában a proci és a flash szokott ilyen lenni. Ezek a ragasztók hőre tágulnak és forrasztáskor ha a szerelő nem elég jártas, akkor kinyomják az alkatrész alól az ónt, ezzel zárlatot okozva. A szervizben meg bármit csinálhatnak vele, főleg, ha nem látod.

Köszönöm a választ. A tulaja már meghírdette hibás alaplappal. Bár lehet hogy szétszedve többet lehet kapni érte. Nem tudom. Sajnálom mert pár hetes telefon volt.
(#) botesz hozzászólása Ápr 8, 2014 /

Sziasztok! Van egy Sony xperia L tip. Telefonom.A gondom az vele hogy 1 nap alatt lemerül. Ez normális vagy rossz az akkuja?Vadi új telefon. Esetleg van köztünk olyan aki jobban benne van a telefonok vilàgában?Elöre is köszönöm!!!
(#) kocsgab002 válasza botesz hozzászólására (») Ápr 8, 2014 /

Igen ez ennyit tud. Ha megy a wifi, vagy az adatkapcsolat kb 1 nap a készenléti ideje.
(#) botesz válasza kocsgab002 hozzászólására (») Ápr 8, 2014 /

Na hát ez az hogy minden ki van kapcsolva rajta.Az első este 20%-ot merült az édes semmitevésben(bluetooh,wifi kikapcsolva) szóval nem értettem.Ha visszavettem a fényerőt akkor már egész jó volt(még délben is 70% körül volt az akku) persze így világosba semmit nem látok rajta az automatikus fényerő is rá volt kapcsolva.Azt mondák a szervízbe hogy nyugodtan adjam le a telefont megnézik és majd 2-3 hét múlva visszaadják.....na erre nincs szükségem...
Ami fura volt hogy mikor egyszer 20-30%-on volt akkor leállítottam és kivettem az akut majd vissza és egyből 42% írt ami pár percen belül visszaesett 29 re......
(#) blasz válasza botesz hozzászólására (») Ápr 8, 2014 /

Szia én nem értek hozzá,de idönként nekem is csinálja,igaz alkatelem van.Én simán a gyári beállításra visszaállítom és utána a készenlét wifivel kevés netezéssel és a napi hivásokkal,,2-3 nap után teszem töltöre,
(#) Csupasz válasza botesz hozzászólására (») Ápr 8, 2014 /

Szia! Szintén Sony, én úgy jártam, hogy hiába kikapcsoltam egy alkalmazást ( játékot), az nem állt le.Eltűnt, de nem kapcsolta ki.A telót kikapcsoltam este, majd újra be, és nem merült le rggelre.
Így jöttem rá....
(#) botesz válasza Csupasz hozzászólására (») Ápr 8, 2014 /

Igen erre sajnos én is rájöttem fut minden a háttérben
....Ez a Satima(talán jól írom) viszon nagyon jó dolog.Ami még megfogott az az automatikus fényerő.Annak nem akkor kéne felerősödni mikor sötét van?Mert az akkor sötétedik.
(#) Csupasz válasza botesz hozzászólására (») Ápr 8, 2014 /

Nem, az jól csinálja.Energiatakarékossági okból kevesebb fényerő is elég sötétben.
(#) sastas01 válasza botesz hozzászólására (») Ápr 8, 2014 /

Mikor világos van több fényerő kell, hogy a tükröződést kompenzálja. Sötétben pedig kevesebb, hogy ne égesse ki a szemedet ha este ránézel.
(#) botesz válasza sastas01 hozzászólására (») Ápr 8, 2014 /

Akkor jó.Mondjuk olyan nagyon sokat nem állít rajta de azért észrevehető.Az aksiról csak annyit hogy oké oké hogy majdnem egy komplett számítógép van benne csak azért fura a régi telefonokhoz viszonyítva hogy majdnem egy napot sem bír ki. Köszönöm a hozzászólásokat!
(#) villanyipi hozzászólása Ápr 20, 2014 /

Üdv a képen egy sgh-e310-es telefon panelje látható, nagybátyám lejavította róla az elgörbült akkuérintkezőt(kiegyenesítette majd le is törte) ezt szeretném javítani vagy cserélni de nem találok hozzá alkatrészt.Lehet ehhez kapni vagy forraszthatok be egy réz drótot ami hozzáér az akkuhoz, esetleg valakinek nincs egy ilyen panelje feleslegbe, megvenném vagy várok minden tippet tanácsot csak működjön mert aranyos kis telefon ez csak így nem kapcsol be
Előre is köszönöm a segítséget

Jut eszembe ebay link is megfelel
A hozzászólás módosítva: Ápr 20, 2014

IMAG0132.jpg

(#) kameleon2 hozzászólása Ápr 20, 2014 /

Sziasztok! Gondoltam - hátha valakinek van ötlete... Fiamnak van egy Samsung klón telefonja. Az osztálytársai viccből ki akarták nyitni a kis rajzolgatós zárat rajta. Azonbban azóta az istennek sem lehet bejelentkezni rá. Kár egy gmail-es hozzáférést. Ez nem is lenne gond - ha elfogadná a jó nevet és jelszót. Azonban nem így van - így gyakorlatilag a teló használhatatlan. Sajnos a szerviz menüje, csak a telefontesztig terjed. Ezt a power és a lefelé gomb egyidejű nyomvatartásával tudom elérni. Van valakinek tippje, hogyan tudnám mégis életre lehelni?
(#) kocsgab002 válasza kameleon2 hozzászólására (») Ápr 20, 2014 /

Hangerő fel+home+power? Samuknál ez működik.
(#) bbb válasza villanyipi hozzászólására (») Ápr 20, 2014 / 1

Modular contact csati néven megtalálod a Lomex kínálatában is.
(#) kameleon2 válasza kocsgab002 hozzászólására (») Ápr 21, 2014 /

Megpróbálom - köszi...
Következő: »»   45 / 93
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem