Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » 3d LED Globe

Témaindító: patexati, idő: Dec 4, 2010
Lapozás: OK   2 / 2
(#) interferi válasza patexati hozzászólására (») Dec 22, 2010 /

Nem teljes gömb de megmutat egy problémát hogy az rgb led en belül nem egvonalban vannak a csippek igy messzebbröl kell nézni hogy ne látszodjon a három szin csik. Még a csippek mérete sem egyforma igy a vonal vastagságok sem. Ezt egy mintának vettem a megoldásai miatt tanulni belölle.
(#) patexati válasza interferi hozzászólására (») Dec 28, 2010 /

Szia! Vannak ugyanolyan ledek nálam mint a te gyári gömbödben és kísérleteztem vele egy pici kétkomponensű epoxiból egy kis pöttyöt tettem rá így javult a helyzet! Lefelé fordítva kell szárítani mert lefolyik másképp!
(#) blindwolf hozzászólása Jan 3, 2011 /

üdv!

Olyan kérdésem lenne hogy ezt a led globe rendszert én mint a gépre köthető lcd kijelző megoldásként szeretném hasznosítani amivel könnyedén kiírhatók begépelt szövegek, winamp státusz stb. Ennek a szoftveres megoldása érdekelene, hogy mennyire megoldható. az egyik lényeges dolog hogy usbről
(#) janocsi válasza blindwolf hozzászólására (») Jan 3, 2011 /

Szia!
Erre még egy darabig várnod kell, mert ez a 3D Led Globe ”rendszer” még nincs annyira kifejlesztve, hogy folyamatos PC-s kapcsolat legyen közöttük USB-n. A fejlesztés jelenlegi szakasza még abban áll, hogyan lehetne SMD ledekkel egy masszív kör alakú részegységet igen kis légellenállással stabilan, alakváltoztatása nélkül megpörgetni.
(#) Beradan hozzászólása Jan 4, 2011 /

A kép dátuma alapján 2010.01.31.-én találtam valahol a neten, a hozzátartozó oldalt valahol a vinyó sötét oldalán elvesztettem.

version4.jpg

(#) Beradan hozzászólása Jan 4, 2011 /

Mire is való a goooooogleee? Meg van a link:PropClock vs 3DGlobe :google:
(#) patexati válasza Beradan hozzászólására (») Jan 4, 2011 /

Szia! Az egy virtuális terv! Egy áramkörtervezővel készült miben ilyen lehetőség is van! Amúgy teljesen hasonlít az elképzelésemre..
(#) Mybuster hozzászólása Jan 22, 2011 /

Ezt a témát azért nyitottam mert felkeltette az érdeklődésemet a színváltó led globe!

ide várok infókat!
(#) Beradan hozzászólása Jan 28, 2011 /

Itt egy fura glóbusz:Link
(#) janocsi hozzászólása Máj 18, 2011 /

Sziasztok!

Van egy 3D-s labda vagy gömb, ez is érdekesnek látszik. Itt:
(#) patexati válasza janocsi hozzászólására (») Máj 18, 2011 /

Szia! Érdekes... Néztem a másikat is az még érdekesebb.. Én azt a háromtengelyest úgy oldanám meg mint az előző videót a "belső" térbeli mélységet úgy lehetne szabályozni ha több led volna mint egy propeller óránál.. Nagyon érdekes de a kijelzéshez nem lenne egyszerű szerintem programot írni mert ennek aztán pontos offset kell
(#) pontazok hozzászólása Márc 30, 2012 /

Sziasztok.
Úgy látom rég nem járt itt senki, de én építettem egy globe-ot. Igaz még elég teszt fázisban van. Maga az áramkör kész van és fel is van programozva. De állvány még nincs hozzá. A panelfúrómmal meghajtottam ha valakit érdekel töltök fel videót!
(#) pontazok válasza blindwolf hozzászólására (») Márc 30, 2012 /

Szerintem soros porton programozva adó-vevővel meg lehetne valósítani a PC-Globe kapcsolatot.
(#) StefuPeti válasza pontazok hozzászólására (») Márc 30, 2012 /

Szia. Én kíváncsi lennék egy két fotóra, esetleg egy kis videóra is.
(#) lajos1969 válasza StefuPeti hozzászólására (») Márc 30, 2012 /

Szia! Az enyém így néz ki! Bővebben: Link
A hozzászólás módosítva: Nov 18, 2014
(#) StefuPeti válasza lajos1969 hozzászólására (») Márc 30, 2012 /

Szia. Nagyon tettszik.
(#) nurseboy hozzászólása Máj 7, 2013 /

Sziasztok!

Lenne egy kérdésem. Segítsetek értelmezni egy kapcs. rajzot. Szerintem a következő 3-as shift reg. 1ső SCK-jához kell kapcsolódnia. Ami a rajzon a nem kérdőjeles vonal. Szerintetek is?

Üdv: Ati
(#) pontazok hozzászólása Márc 23, 2014 /

Tyűha meg is feledkeztem erről a fórumról.
Laza két év kieséssel itt egy vidi: Bővebben: Link
A hozzászólás módosítva: Márc 23, 2014
(#) Pali79 válasza pontazok hozzászólására (») Márc 23, 2014 /

Zsír! Érdekelnének a részletek!
(#) nurseboy válasza pontazok hozzászólására (») Márc 23, 2014 /

Nekem is tetszik, már próbáltam tervezgetni, de jó lenne látni a tiedet. Nem rakod fel? Érdekelne
(#) pontazok válasza nurseboy hozzászólására (») Márc 24, 2014 /

Igazából nem lenne nagyon mit felrakni.
Tesztfázisban azóta is pihen a Globe.
Elkezdtem tervezni egy kisebbet. Az is azóta úgy van hagyva...
Ami a videón látható nem egy nagy mérnöki terv.
Nagy átmérőjű PVC csőből vágtam egy másfél centi széles darabot,
annak az egyik oldalára raktam a LED-eket. Középen ugye volt egy tengely amit fúróval hajtottam meg.
2db 9V-os elem volt még felrögzítve. A programot a fúró fordulatszámának megfelelően írtam meg(mikroC,PIC).
Nyáron szeretném elkészíteni teljesen(a kisebb verziót). Akkor fel is rakom ha sikerül.
A végleges terv úgy nézne ki, mint az oldalra felrakott Propeller clock-ok.
Tehát tekercseléssel lenne megoldva "vezeték nélkül" az energiaátvitel.
A forgatást 12V-os PC venti hajtaná.
A szoftver meg már részletkérdés. Óra,földgömb,szavak kiíratása lenne a cél.
(#) nurseboy válasza pontazok hozzászólására (») Ápr 2, 2014 /

nagyon jó ötlet, de még ha az egyenlítőjén az órát is mutatná az jó lenne.

Az én tervem két részből van az egyik oldalt a gömb, a másik oldalt óra.
(#) tibapu hozzászólása Nov 18, 2014 /

Szia patexati!
Neked már sikerült megépíteni?
(#) patexati válasza tibapu hozzászólására (») Nov 18, 2014 /

Szia!Ez a project sajnos nem jutott tovább,nem készült ilyen globe.Talán ha kész lesz a műhelyem nekiállok.
(#) tibapu válasza patexati hozzászólására (») Nov 18, 2014 /

Szia!
Annyit tudnál segíteni,hogy mivel kezdenél?PIC-cel vagy AVR-rel?
(#) patexati válasza tibapu hozzászólására (») Nov 19, 2014 /

Semmilyen elképzelésem sincs. Én megvalósítom ha lesz segítségem (Hp41C kivel nagyon rég kommunikáltam sajnos) de ez még a jövő titka. Jó lenne úgy mint pár éve,hogy "izzik a levegő" ha valami indul,program tesztelés.Minden pénzem energiámat főleg a családomra(Zsomborra a 2 éves fiamra) és új műhelyembe Bővebben: Link fordítom,saját kezűleg készítem és remélem még idén átköltözöm.. Sajnos a pénz a legkevesebb mindent maradékból,spórolásból,kisebb munkák elvállalásából,(ma pont ócskavasat,színesfémet szedtem össze mit eladtam és abból rendeltem gresslapot) Szóval ha nem kell már ilyesmire költenem és tudok is valamit visszahozni ha kész a műhely akkor indulhat a project.
(#) Prome hozzászólása Feb 28, 2022 /

Sziasztok! Van olyan aki vállalja megrendelésre 1 db 3d Glone elkészítését? Illetve esetleg készen is kaphato? Bár lehet olyan speciális igények lennének amik a keszben nincsenek
Következő: »»   2 / 2
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem