Fórum témák
» Több friss téma |
Nyugi, nálam sem jobb a helyzet. Igaz közben netezek, másolok és renderelek egy kicsit.
Van arra lehetőség, hogy az Win7 operációsrendszert klasszikus XP stílusban tudjuk megjeleníteni?
XP stílusban nem, de klasszikus windows stílusban igen. Asztal->jobb klikk->személyre szabás és a témák küzül kiválasztod a klasszikus windows stílust.
Köszi!
Windows 7 Professional Service pack 1 Rendszertípus 64 bites operációs rendszer Intel (R) Core (TM) i3-2370M CPU @ 2,40 GHz 2,40 GHz Ram 4 Gb, azthiszeem bövithető 8 Gb ra. Mindkét lehetőségen gondolkoztam, csak a fojamattal nem vagyok tisztába hogy hogyan kell kivitelezni. A 2 operációs rendszert már akkor akartam amikor ezt a gépet megvettem és rátettem ezt a rendszert amit használok. csak a nálam okosabbak lebeszéltek. A hozzászólás módosítva: Márc 24, 2014
Egyszerü a dolog, kell 2 partició, kell egy a az XP-nek egy a win7-nek, elöször az XP-t teszed fell, az lesz a C partición, miután feltetted az XP-t berakod a win7 telepitöjét, ugyan úgy be bootolsz róla, de a mikor választanod kell majd particiót a D perticiót jelölöd be, igy a win7 ara a particióra fog értelem szerüen kerülni, újra inditásnál már megfog jelleni egy boot menü, ahol már tudod választani melyik windows induljon el. A particiókat méretezd a kellö méretre, amin az XP van C= 30GB win7 D=50GB, de ezek a méretek csak az én véleményem, ha gondolod használhatsz kevesebbet is, de ez attól is függ hogy menyi mindent telepitesz fel majd.
A win 7-et mikor telepited, töbször újra inditja a gépet, de bootolásnál mindég a win7-et választod hogy tudja fojtatni a telepitést. A hozzászólás módosítva: Márc 24, 2014
köszönöm, sokat segitettél
Ez azt jelenti hogy újra kell telepitsem a gépet. Az lenne a kérdésem hogy ott bioszban kell-e átálitani és ha igen akkor hol és mit? Mert úgy emlékszem hogy amikor a régi gépemre telepitettem a win 7 et az xp után akkor kellett és amikor visszatettem az xp sp 2 est akkor vissza is kellett álitanom csak nem emlékszem pontosan hogy hol és mit? Megkérnélek ha lehet írd le a virtuális meghajtó létremozásának a fojamatát is. előre is köszönöm. Üdvözletem!
Sziasztok!
Ma bekapcsoltam a régebbi gépemet, amin egy XP Proff van.Ezt még akkor frissítettem amikor az udate nem működött valami fényesen, igy Wsus Offline-t használtam. Látszólag fel is ment a frissítés, de csak látszólag, mert rákapcsolva a netre 133 frissítést töltött le . Most elbizonytalanodtam a Wsus program működésében.Van valakinek ilyen tapasztalata?
Biosba a bootolást kell beálisd attól függöen hogy miröl bootolsz, DVD vagy pendrive, ha DVD-röl akkor megkeresed azt a részt biosba hogy first boot device és ott a DVD vagy CD meghajtót teszed az elsöre, ha pendrive-ról bootolsz, akkor boot priority és ott a pendrive-ot teszed az elsö helyre, és kb ennyi amikor feltelepitetted a windowst ezek valamelyikét vissza álitod ahogy volt, és kész is. De ha kiszeretnéd hagyni ezt a procedurát hogy bemenj a biosba, akkor a gép inditásakor kezd el nyomogatni az F12-öt akkor megjelenik egy boot menü ahol kiválaszthatod a bootolás helyét DVD - USB, és arra teszed amiröl bootolsz. Hozzá teszem hogy pl. nekem az F12-n megjelenik a boot menü kiválsztom az USB-t de nem bootol be róla, ezért én a biosba a boot priority-t használom mindég.
A virtuális meghajtóval kapcsolatba (ha arra szeretnél XP-t telepiteni) nagyon sokat nem tudok elmondani, már rég csináltam, de annyit tudok hogy feltelepited a programot, ott kitudod választani hogy windows vagy linux-ot szeretnél, kiválasztod a windows-t (valószinü lesz több fajta) és ott az XP-t, utána klikk a telepités-re, a többit megcsinálja a program. Lehet vannak olyan virtuál programok, amiknél még be kell állitani valamiket ehez, de szerintem elfogsz boldogulni vele, a program tud magyarul is, igy megfogod érteni hogy mit-hogyan kell.
És a Wsusnak honnan szedted le a frissítéseket? Lehet sok oka ennek, hibás, vagy nem létező (törölt) katalógus, meg egy sor egyéb. Én nem bonyolítanám a dolgot, pár hét és vége az automatikus frissítésnek XP alatt, afterfixből szedd le egyben az utolsó verziót, tedd fel "erőltetett" kapcsolóval, és többet biztos nem kell foglalkoznod vele.
Idézet: „És a Wsusnak honnan szedted le a frissítéseket?” Én úgy tudtam, hogy a Wsus saját maga szedi le valamilyen belső lista alapján a szükséges frissítéseket, és nem is lehet beleavatkozni. Végigcsinálja és kész. Vagy van valami más megoldás is? Az afterfix fizetős jan. 1-től.
"Wsus saját maga szedi le valamilyen belső lista alapján"
És meg lehet határozni a frissíteni kívánt termékek nevét és és a forrást is (mirroring), hogy ha több wsus van, akkor ne kelljen mindnek legyűjtögetnie külön a cuccokat. A varázsló felkínálja, sokan oda be szoktak írni valamit. "Az afterfix fizetős jan. 1-től." És akkor már nem is lehet tanácsolni a használatát? Egy havi előfizetést ki lehet bírni ezért az egy dologért, cserébe nem kell elszabni vele sok időt a gép előtt, lesni, hogy vajon felment-e a frissítés, vagy nem, csak egy exét letölteni és feltenni forszírozott módon. Ezerpárszáz forintért szerintem nem rossz opció. A hozzászólás módosítva: Márc 26, 2014
Az mitől van, hogy a youtubén szeretnék hozzászólni valamihez, akkor - oszd meg a gondolataid- mezőbe ha írni akarok , akkor az átvált megnyitásra? És semmire nem reagál.
Szia!
Nem tudom , lehet az öregség teszi de én nem találok semmi lehetőséget a forrás kiválasztására . Wsus 9 nél.A frissítések lejönnek kb 1,5 Gb és bele is pakolja mert meg emelkedik a méret, de a telepítési mappa nem azt mutatja.(c:\Windows\SoftwareDistribution)hogy ott lenne a frissítés. Vagy az lesz amit mondtál hogy előfizetek, vagy van egy másik megoldás, mégpedig az, hogy kézzel kiszedem a wsusból a frissítéseket, és bele integrálom egy telepítőbe. Egy teljesen szűz,hálózatról frissített gépről "levettem " a frissítések listáját.(screenshot)Ha valakit érdekel a program neve HFSLIP.
Üdvözletem!
Szeretném feltelepíteni a Skypot a gépemre, de rögtön egy problémába ütköztem. Szeretném e a binget, vagy a Msn-t kezdőlapnak. A Binget azt tuti nem ,mert egyszer alig tudtam megszabadulni tőle ,az Msn-t meg nem tudom mi az, de ha nincs rá szüksége a Skype-nak, akkor azt sem akarom kezdőlapnak, mert a mostanival tökéletesem meg vagyok elégedve. Nekem Startlap a kezdőlapom. Nem is akarok mást. Szóval, ha kihagyom a két lehetőséget a Binget és az MSN –t attól működni fog a Skype rendesen? Vagy kötelezően be kell pipálni valamit .
Közérthetőbben, ne pipálj be semmit! Egyiknek sincs köze a skype-hoz, de mostanában nagy divat ez az erőszakos árukapcsolás, más programoknál is. Nagyon oda kell figyelni...
Kedvencem az adobe-é...
Uraim! Most meg olyan van, hogy az OMSZ (meteorológiai) oldalát nem bírom megnyitni.De csak azt. Mi lenne ez? Mi blokkolja?
Szia!
Azt írd be, hogy "met.hu". A hozzászólás módosítva: Ápr 1, 2014
Hello
Szerintetek miért van, hogy egy videohoz akarok társítani egy programot (KmPlayer) jobb egérgomb/társítás/alapártelmezett program választása... tallózás, kiválasztom a programfileból a kmplayer exe-t, okézom és utánna a kedvenc win7-es nyűg (a nem történik semmi) következik. Haragszik a win7 a Kmplayerre (vlc-vel működik, de nem szeretem)? Vagy nem tetszik neki, hogy legyalultam az új verziót a jobb oldali reklámsáv miatt és felraktam a tavalyit? Üdv
Valószínúleg igen. Nálam is volt, hogy a Klite codec pack install után feltette a KMplayert a gép, és mindent ahhoz társított, de nem nyílt meg semmi vele.
A KMplayer és a Win ugyanolyan verzió? 32-32bit/64-64bit?
Én még mindig azt mondom, hogy a felhasználók nagy része sok nyűgtöl megkímélné magát, ha nem használnák ezeket a különféle "codec pack"-okat. Tapasztalatom szerint, ezek úgy összekuszálják a rendszert, hogy azt senki fia nem hozza rendbe újratelepítés nélkül.
Ami nekem már sok éve bevált, az a következő: - DivX codec - Haali Media Splitter, vagy újabban a LAV filters (Az .mkv kiterjesztésekhez) - AC3 filter - Media Player Classic - Home Cinema Ennél több csak abban az esetben kell, ha videót szeretnénk digitalizálni, illetve szerkeszteni.
Ennyire nem lehet egyszerű. Startlap van beállítva kezdőlapnak és onnan nem indul. De köszi, így tökéletesen bejön az oldal.
Tegyel fel VLC-t ahhoz nem kell a Klite codec.
A KmPlayer működik, ha megnyitom és abból nyitok meg video fájlokat, csak a társítás funkció nem működik.
A VLCT-nem szeretem, a kmp jobb minőségű
Igen, ezek elegek, de mint említetted, a videószerkesztéshez kell még ilyen-olyan codec pack, ami a KLite-ban van, és én ezt is csinálom, azaz videót vágok rendszeresen, ezért mindenképpen kell nekem a Klite, de ha tehetném, kerülném. A KMplayer pedig nekem is lejátsza a videót, ha már meg van nyitva, de magátol nem nyílik meg. Használj VLC-t, mérföldekkel jobb.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |