Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Számítógép hiba, de mi a probléma?
Lapozás: OK   450 / 1156
(#) vicsys válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Márc 23, 2014 /

Nyugi, nálam sem jobb a helyzet. Igaz közben netezek, másolok és renderelek egy kicsit.

w7.jpg

(#) orizon hozzászólása Márc 23, 2014 /

Van arra lehetőség, hogy az Win7 operációsrendszert klasszikus XP stílusban tudjuk megjeleníteni?
(#) eSDi válasza orizon hozzászólására (») Márc 23, 2014 /

XP stílusban nem, de klasszikus windows stílusban igen. Asztal->jobb klikk->személyre szabás és a témák küzül kiválasztod a klasszikus windows stílust.
(#) orizon válasza eSDi hozzászólására (») Márc 23, 2014 /

Köszi!
(#) Atic válasza kokike28 hozzászólására (») Márc 24, 2014 /

Köszi!

Windows 7 Professional Service pack 1 Rendszertípus 64 bites operációs rendszer
Intel (R) Core (TM) i3-2370M CPU @ 2,40 GHz 2,40 GHz Ram 4 Gb, azthiszeem bövithető 8 Gb ra. Mindkét lehetőségen gondolkoztam, csak a fojamattal nem vagyok tisztába hogy hogyan kell kivitelezni. A 2 operációs rendszert már akkor akartam amikor ezt a gépet megvettem és rátettem ezt a rendszert amit használok. csak a nálam okosabbak lebeszéltek.
A hozzászólás módosítva: Márc 24, 2014
(#) kokike28 válasza Atic hozzászólására (») Márc 24, 2014 /

Egyszerü a dolog, kell 2 partició, kell egy a az XP-nek egy a win7-nek, elöször az XP-t teszed fell, az lesz a C partición, miután feltetted az XP-t berakod a win7 telepitöjét, ugyan úgy be bootolsz róla, de a mikor választanod kell majd particiót a D perticiót jelölöd be, igy a win7 ara a particióra fog értelem szerüen kerülni, újra inditásnál már megfog jelleni egy boot menü, ahol már tudod választani melyik windows induljon el. A particiókat méretezd a kellö méretre, amin az XP van C= 30GB win7 D=50GB, de ezek a méretek csak az én véleményem, ha gondolod használhatsz kevesebbet is, de ez attól is függ hogy menyi mindent telepitesz fel majd.

A win 7-et mikor telepited, töbször újra inditja a gépet, de bootolásnál mindég a win7-et választod hogy tudja fojtatni a telepitést.
A hozzászólás módosítva: Márc 24, 2014
(#) Atic válasza kokike28 hozzászólására (») Márc 25, 2014 /

köszönöm, sokat segitettél
Ez azt jelenti hogy újra kell telepitsem a gépet. Az lenne a kérdésem hogy ott bioszban kell-e átálitani és ha igen akkor hol és mit? Mert úgy emlékszem hogy amikor a régi gépemre telepitettem a win 7 et az xp után akkor kellett és amikor visszatettem az xp sp 2 est akkor vissza is kellett álitanom csak nem emlékszem pontosan hogy hol és mit? Megkérnélek ha lehet írd le a virtuális meghajtó létremozásának a fojamatát is.

előre is köszönöm. Üdvözletem!
(#) belfi2 hozzászólása Márc 25, 2014 /

Sziasztok!

Ma bekapcsoltam a régebbi gépemet, amin egy XP Proff van.Ezt még akkor frissítettem amikor az udate nem működött valami fényesen, igy Wsus Offline-t használtam. Látszólag fel is ment a frissítés, de csak látszólag, mert rákapcsolva a netre 133 frissítést töltött le . Most elbizonytalanodtam a Wsus program működésében.Van valakinek ilyen tapasztalata?
(#) kokike28 válasza Atic hozzászólására (») Márc 25, 2014 /

Biosba a bootolást kell beálisd attól függöen hogy miröl bootolsz, DVD vagy pendrive, ha DVD-röl akkor megkeresed azt a részt biosba hogy first boot device és ott a DVD vagy CD meghajtót teszed az elsöre, ha pendrive-ról bootolsz, akkor boot priority és ott a pendrive-ot teszed az elsö helyre, és kb ennyi amikor feltelepitetted a windowst ezek valamelyikét vissza álitod ahogy volt, és kész is. De ha kiszeretnéd hagyni ezt a procedurát hogy bemenj a biosba, akkor a gép inditásakor kezd el nyomogatni az F12-öt akkor megjelenik egy boot menü ahol kiválaszthatod a bootolás helyét DVD - USB, és arra teszed amiröl bootolsz. Hozzá teszem hogy pl. nekem az F12-n megjelenik a boot menü kiválsztom az USB-t de nem bootol be róla, ezért én a biosba a boot priority-t használom mindég.
A virtuális meghajtóval kapcsolatba (ha arra szeretnél XP-t telepiteni) nagyon sokat nem tudok elmondani, már rég csináltam, de annyit tudok hogy feltelepited a programot, ott kitudod választani hogy windows vagy linux-ot szeretnél, kiválasztod a windows-t (valószinü lesz több fajta) és ott az XP-t, utána klikk a telepités-re, a többit megcsinálja a program. Lehet vannak olyan virtuál programok, amiknél még be kell állitani valamiket ehez, de szerintem elfogsz boldogulni vele, a program tud magyarul is, igy megfogod érteni hogy mit-hogyan kell.
(#) Atic válasza kokike28 hozzászólására (») Márc 25, 2014 /

Köszönöm!
(#) didyman válasza belfi2 hozzászólására (») Márc 26, 2014 /

És a Wsusnak honnan szedted le a frissítéseket? Lehet sok oka ennek, hibás, vagy nem létező (törölt) katalógus, meg egy sor egyéb. Én nem bonyolítanám a dolgot, pár hét és vége az automatikus frissítésnek XP alatt, afterfixből szedd le egyben az utolsó verziót, tedd fel "erőltetett" kapcsolóval, és többet biztos nem kell foglalkoznod vele.
(#) Gombszem válasza didyman hozzászólására (») Márc 26, 2014 /

Idézet:
„És a Wsusnak honnan szedted le a frissítéseket?”

Én úgy tudtam, hogy a Wsus saját maga szedi le valamilyen belső lista alapján a szükséges frissítéseket, és nem is lehet beleavatkozni. Végigcsinálja és kész.
Vagy van valami más megoldás is?

Az afterfix fizetős jan. 1-től.
(#) didyman válasza Gombszem hozzászólására (») Márc 26, 2014 /

"Wsus saját maga szedi le valamilyen belső lista alapján"
És meg lehet határozni a frissíteni kívánt termékek nevét és és a forrást is (mirroring), hogy ha több wsus van, akkor ne kelljen mindnek legyűjtögetnie külön a cuccokat. A varázsló felkínálja, sokan oda be szoktak írni valamit.

"Az afterfix fizetős jan. 1-től."
És akkor már nem is lehet tanácsolni a használatát? Egy havi előfizetést ki lehet bírni ezért az egy dologért, cserébe nem kell elszabni vele sok időt a gép előtt, lesni, hogy vajon felment-e a frissítés, vagy nem, csak egy exét letölteni és feltenni forszírozott módon. Ezerpárszáz forintért szerintem nem rossz opció.
A hozzászólás módosítva: Márc 26, 2014
(#) orizon hozzászólása Márc 26, 2014 /

Az mitől van, hogy a youtubén szeretnék hozzászólni valamihez, akkor - oszd meg a gondolataid- mezőbe ha írni akarok , akkor az átvált megnyitásra? És semmire nem reagál.
(#) belfi2 válasza didyman hozzászólására (») Márc 27, 2014 /

Szia!

Nem tudom , lehet az öregség teszi de én nem találok semmi lehetőséget a forrás kiválasztására . Wsus 9 nél.A frissítések lejönnek kb 1,5 Gb és bele is pakolja mert meg emelkedik a méret, de a telepítési mappa nem azt mutatja.(c:\Windows\SoftwareDistribution)hogy ott lenne a frissítés.
Vagy az lesz amit mondtál hogy előfizetek, vagy van egy másik megoldás, mégpedig az, hogy kézzel kiszedem a wsusból a frissítéseket, és bele integrálom egy telepítőbe. Egy teljesen szűz,hálózatról frissített gépről "levettem " a frissítések listáját.(screenshot)Ha valakit érdekel a program neve HFSLIP.
(#) orizon hozzászólása Márc 30, 2014 /

Üdvözletem!

Szeretném feltelepíteni a Skypot a gépemre, de rögtön egy problémába ütköztem. Szeretném e a binget, vagy a Msn-t kezdőlapnak. A Binget azt tuti nem ,mert egyszer alig tudtam megszabadulni tőle ,az Msn-t meg nem tudom mi az, de ha nincs rá szüksége a Skype-nak, akkor azt sem akarom kezdőlapnak, mert a mostanival tökéletesem meg vagyok elégedve. Nekem Startlap a kezdőlapom. Nem is akarok mást. Szóval, ha kihagyom a két lehetőséget a Binget és az MSN –t attól működni fog a Skype rendesen? Vagy kötelezően be kell pipálni valamit .

skype.jpg

(#) kadarist válasza orizon hozzászólására (») Márc 30, 2014 /

Csak kattints a tovább-ra és kész.
(#) SzervízMacska válasza orizon hozzászólására (») Márc 30, 2014 /

Közérthetőbben, ne pipálj be semmit! Egyiknek sincs köze a skype-hoz, de mostanában nagy divat ez az erőszakos árukapcsolás, más programoknál is. Nagyon oda kell figyelni...
(#) sastas01 válasza SzervízMacska hozzászólására (») Márc 30, 2014 /

Kedvencem az adobe-é...
(#) orizon válasza kadarist hozzászólására (») Ápr 1, 2014 /

Köszi. Működik rendesen.
(#) orizon hozzászólása Ápr 1, 2014 /

Uraim! Most meg olyan van, hogy az OMSZ (meteorológiai) oldalát nem bírom megnyitni.De csak azt. Mi lenne ez? Mi blokkolja?

omsz.JPG

(#) kadarist válasza orizon hozzászólására (») Ápr 1, 2014 /

Szia!
Azt írd be, hogy "met.hu".
A hozzászólás módosítva: Ápr 1, 2014
(#) zsoltee0001 hozzászólása Ápr 1, 2014 /

Hello
Szerintetek miért van, hogy egy videohoz akarok társítani egy programot (KmPlayer) jobb egérgomb/társítás/alapártelmezett program választása... tallózás, kiválasztom a programfileból a kmplayer exe-t, okézom és utánna a kedvenc win7-es nyűg (a nem történik semmi) következik.
Haragszik a win7 a Kmplayerre (vlc-vel működik, de nem szeretem)?
Vagy nem tetszik neki, hogy legyalultam az új verziót a jobb oldali reklámsáv miatt és felraktam a tavalyit?
Üdv
(#) mikrokapcsolo válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Ápr 1, 2014 /

Valószínúleg igen. Nálam is volt, hogy a Klite codec pack install után feltette a KMplayert a gép, és mindent ahhoz társított, de nem nyílt meg semmi vele.
A KMplayer és a Win ugyanolyan verzió? 32-32bit/64-64bit?
(#) eSDi hozzászólása Ápr 1, 2014 /

Én még mindig azt mondom, hogy a felhasználók nagy része sok nyűgtöl megkímélné magát, ha nem használnák ezeket a különféle "codec pack"-okat. Tapasztalatom szerint, ezek úgy összekuszálják a rendszert, hogy azt senki fia nem hozza rendbe újratelepítés nélkül.
Ami nekem már sok éve bevált, az a következő:
- DivX codec
- Haali Media Splitter, vagy újabban a LAV filters (Az .mkv kiterjesztésekhez)
- AC3 filter
- Media Player Classic - Home Cinema
Ennél több csak abban az esetben kell, ha videót szeretnénk digitalizálni, illetve szerkeszteni.
(#) orizon válasza kadarist hozzászólására (») Ápr 1, 2014 /

Ennyire nem lehet egyszerű. Startlap van beállítva kezdőlapnak és onnan nem indul. De köszi, így tökéletesen bejön az oldal.
(#) Hx-2 válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Ápr 1, 2014 /

Tegyel fel VLC-t ahhoz nem kell a Klite codec.
(#) zsoltee0001 válasza mikrokapcsolo hozzászólására (») Ápr 1, 2014 /

A KmPlayer működik, ha megnyitom és abból nyitok meg video fájlokat, csak a társítás funkció nem működik.
(#) zsoltee0001 válasza Hx-2 hozzászólására (») Ápr 1, 2014 /

A VLCT-nem szeretem, a kmp jobb minőségű
(#) mikrokapcsolo válasza eSDi hozzászólására (») Ápr 1, 2014 /

Igen, ezek elegek, de mint említetted, a videószerkesztéshez kell még ilyen-olyan codec pack, ami a KLite-ban van, és én ezt is csinálom, azaz videót vágok rendszeresen, ezért mindenképpen kell nekem a Klite, de ha tehetném, kerülném. A KMplayer pedig nekem is lejátsza a videót, ha már meg van nyitva, de magátol nem nyílik meg. Használj VLC-t, mérföldekkel jobb.
Következő: »»   450 / 1156
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem