Fórum témák
» Több friss téma |
Kicsikét erősebben csukd be az ajtót, el kell induljon.
Ezeknek a típusoknak elég a műanyag "oszlopocska"ami a helyén tartja a pasztillát az ajtózárban... http://www.shopmania.hu/haztartasi-gep-tartozekok/p-beko-orion-moso...005331
Jó napot mindenkinek.
Van egy Daewoo DWD-F1011-es gépem. Mostanában olyant produkál hogy véletlen szerűen. Mindegy hol tart a programban és melyik program. Ki kapcsol. Van hogy a kis lakat világit rajta. Van hogy semmi. Mint ha ki lenne húzva a hálózatból. A reléket már ki cseréltem mind. És a csatlakozókat is átnéztem kontakt hiba miatt. Motorban a szénkefe félig van kopva az egyik a másik határ eset. De szerintem még jónak kéne lennie. Valakinek van valami ötlete merre keresgéljem a hibát? Köszönöm a segítségeket előre is. További szép napot.
a vezérlőpanel be táprészét? Meg nézem akkor a kondikat.
Szia botesz,
köszönöm a tanácsot, már én is egészen megbarátkoztam a vásárlás gondolatával, egész olcsón adják a mosógépet (20e), itt van szó szerint a szomszédban, tehát a szállítással sem lenne gond, stb. Viszont. Azóta események történtek Tegnap dél körül csináltam vele egy próbamosást (költözködés miatt eladó a gép, ők már el is költöztek innen, de a gép meg pár bútor még itt van, én meg átvittem egy adag mosnivalót és mostam vele). A próbamosás remek lett, nem is túl hangos, nem is rázkódik nagyon centifuga közben, stb. Ellenben ma reggel szólt az alsó szomszéd, hogy beázott Mármint a szomszéd alsó szomszédja.... Átmegyek, hát a mosógép hátán az alsó perem aljáról csepegett a víz. Mondjuk egy kis csepegéstől halvány sejtelmem sincs hogy ázhatott át ennek a nagyon régi, méter vastag falú és födémű háznak a födémje annyira, hogy egy kis csepegéstől az alsó szomszéd beázott, de hát beázott. Külön érdekes, hogy én a vizet nem nyitottam meg próbamosás előtt, és utána sem zártam el (viszont a mosógépet kikapcsoltam, és az áramból is kihúztam), tehát pont úgy hagytam ahogy találtam. A mosógépbe vezető csap eddig is nyitott volt, de csak azután áztatta el a csepegéssel az alsó szomszédot, hogy mostam vele. Te érted ezt? Mert én nem Ja, a kimenő szennyvíz szépen bele volt vezetve a kádba, ott álltam, néztem, az rendben elment, az nem okozhatta. Mondjuk számomra a fő kérdés, hogy miért csepeg egy mosógépből a víz? Amikor nem megy, ki is van húzva az áramból. Szóval ez így eléggé elgondolkodtatott, hogy megvegyem-e...
A következő lenne a problémám:
enne egy Whirlpool AWE 8723 típ. 6. érzékes mosógépünk. Már jó ideje megfigyeltem, hogy jóformán hideg vízben mossa a ruhákat, DE csak akkor nem fűti a vizet ha ruha van benne! Üresen (ruha nélkül) tökéletesen fűt! Ezt tegnap is tapasztaltam mikor kíváncsiságból beindítottam a leghosszabb programot (2:05) 90 fokon és egy idő után meleg volt a fürdőszobában, illetve meleg volt a mosógép oldala is. Viszont ruhával ez a jelenség nem érzékelhető ennél a programnál. Ugyan is mikor ezzel a programmal szeretnénk mosni akkor csak mos folyamatosan viszont nem lép tovább pl. öblítésre! Az időszámláló vissza számlál és 1 percnél meg is áll és annyi, viszont a mosóprogram megy tovább és csak mos és mos. Esetleg lenne a gépben valami súlyérzékelő vagy hasonló? Mert ugye a használati utasításban le van írva, hogy melyik programnál mennyi lehet a max. ruhatöltet.
Szerintem ott nem a mosógéptől ázott be a másik szomszéd.Nem lakok és sosem laktam panelban de szerintem ott úszni kéne a fürdőnek hogy az alatta lévő szomszéd beázzon.Húzd el a gépet a helyéről keress vízfolyásra tócsára utaló nyomokat.Esetleg próbáld meg lealkudni 15 re mert nem sokat veszthetsz vele ha amúgy motorikusan működik.
Ez eléggé érdekes. A vízszintszabályzót nézd meg ugyanis át van rajta vezetve a fűtőszál egyik vezetéke.És ugye ha ruhát raksz vele akkor mindjárt több víz kell neki és lehet hogy nem kapcsol át.
Szia, ez nem panel, amikor ez a ház épült, még fel sem találták a panelt Ősrégi tufaház, a történelmi belvárosban, (bő) méter vastag falakkal és födémmel.
Hogy mitől ázott be a szomszéd, az REJTÉLY. Nem értjük. Nagyon sok víz kellett ehhez, és el nem tudom képzelni, hogy egy csepegő mosógép ehhez elég lenne... De hát beázott, ez tény, lementem és meg is néztem a saját szememmel. A gépet elhúztam a helyéről, alatta száraz volt, csak a bal hátsó-alsó sarka alatt nem, ahonnan indult a csöpögés. Az egész fürdőszobában volt egy annyi víz a padlón, mintha egy pohár vizet kiöntenél a fürdőszoba aljára. A nagyja egy kisebb tócsát alkotva befolyt a kád alá. Ez nem sok, egy zuhanyzás alatt is kimegy néha ennyi bárkinél, ez már akkor is ott volt amikor a próbamosást csináltam. Azt hittem szépen felszárad oszt annyi. Na mindegy, beszélhetünk erről bármennyit, a rejtély az rejtély marad. Illetve az új lakó át fogja belülről alakítani a lakást, pont a fürdőszobát is teljesen szétverik, szóval ha valami régi ólomcső ment tönkre a födémben, akkor az ki fog derülni. Legalábbis remélem hogy kiderül majd. Na de ez egy dolog, nekem a lényeg a mosógép. Igen, én is arra gondolok hogy lealkudom 15-re, végül is mosni jól mos, ha meg elzárom a mosógépbe vezető vízcsapot mosás után (amúgy is ezt csináljuk mindig a mostani géppel is), akkor olyan sokat már nem ereszthet. Nagyon köszönöm a tanácsaid! Szép hétvégét.
Igazából nem nagyon értem pontosan hol is folyik?Alulról,vagy a bekötő csőnél?
Azt én se tudom, amikor megnéztem azt láttam, hogy a hátsó kasztni alsó peremén csepeg le a víz a talajra. Jobban nem néztem meg, csak gyorsan elzártam a főcsapot hogy leállítsam a beázást.
De épp most megyek át, megjöttek a tulajdonosok is (a kulcs nálunk volt, ezért tudtam átjárni), megnézem újra... ha megnéztem, beírom.
Na úgy néz ki mégis meglesz a hiba oka, itt már hárman kerestük a hibát, úgy néz ki a bekötő cső csatlakozása a mosógéphez kicsit meglazult a gép mozgatása közben, valszeg onnan folyt ki. Most újabb próbamosás lesz, ha ezúttal nem folyik ki, megvesszük
Megnéztem a vízszintszabályzót, belefújtam és kettőt kattan! Nem hármat kéne neki kattanni? Minimum-közép-maximum vízállások. Legalábbis tudomásom szerint.
Nem az újabbak már csak egyet kattannak.De át is ad vagy csak kattan?Mert lehet hogy belül el van égve.
És azt hogy tudom megnézni, hogy át is ad-e?
Multiméterrel/szakadásvizsgálóval rámérsz.Illetve megpakolod a gépet ruhával és megnézed hogy mennyi feszt kap(ha kap) a fűtőszál.
Hát nem akarom magam elkeseríteni, de valószínű, hogy ruhával semmi feszt nem kap a fűtőbetét! Ezt már korábban is tapasztaltam, hogy valószínűleg eddig is hideg vízben mostunk...
Azt nézd meg hogy a szintkapcsolóig kimegy e a fesz.Ha nem akkor ott komolyabb gond van.Illetve (nem sok köze van hozzá de azért mégis) egy szakadás és testzárlat ellenőrzést megejtenék a fűtőbetéten(már csak azért is...)
Üdv, még egy kérdés, valakinek van tippje, honnan lehet leszívni a Privileg sensation 962 S mosógép használati útmutatóját? Vagy legalább egy hasonló gépét...
Bár magyarul kéne, de végül angolul találtam a neten egy manualt, ami a semminél jobb lenne, de azt 20 dolcsiért adják Azért ez vicc...
Üdv urak!
Az alany egy Whirlpool AWG 653.A hiba: Nem engedi le az öblítővizet és nem centriz. Van vkinek ezzel tapasztalata? Köszönöm
Szivattyút ellenőrizd.Amíg nem engedi le a vizet addig centrizni sem fog.
Ha küldesz egy fotót privátban a kezelő szervekről akkor elmagyarázom a kezelését.
De, bezárja az ajtót?
Amikor elindítod és villog, akkor próbáld meg, hogy ki lehet e nyitni vagy sem! A hozzászólás módosítva: Márc 24, 2014
Csatlakozom az előttem szólóhoz.Az hogy Te becsukod az egy dolog de ha nem zár le még csak megmukkani sem fog.
Üdv! Köszönöm. Egy idős nénijé volt,már évek óta nem használták.Kapott egy tisztitókúrát trisóval 90C-on,a szivattyú csatlakozó vezetékeit megmozgattam és átfújtam kontaktsprével.Most úgy néz ki(kopp-kopp) jó. A 1/2 gomb melett van egy "e"
jelű gomb,az vajon mit funkcionálhat? A hozzászólás módosítva: Márc 23, 2014
|
Bejelentkezés
Hirdetés |