Fórum témák
» Több friss téma |
Üdv!
A segítségeteket szeretném kérni: egy ITT nokia (sanyo mechanikás-olyan mint pl.:vhr-5100) videomagnó javítása közben leugrott a mode cam gear és nem tudtam "összejelölni" a fogaskerekek állását. Az lenne a kérdésem, hogy feltudnátok tenni egy képet vagy linkelni egy service manualt, amiben látszik, hogy pontosan hogy kell pozicionálni a mode switchet és a hozzá kapcsolódó fogaskerekeket. (A sanyo P88-as mechanika szervizkönyvében csak a két nagy fogaskerék pozíciója van feltüntetve, a mode switch állása nincs.) A segítséget előre is köszönöm!
Szia!
Kapcsoló és a fogaskerekek jelölése betöltött kazetta állásban passzolnak. Ilyen állapotban pakold össze, így megoldható.
Köszi! Akkor ezek szerint ezt is úgy kell beállítani, mint a többit , valahogy a sanyo mechanika más típusokhoz képest eléggé elvetemült konstrukciónak tűnik.
A hozzászólás módosítva: Márc 30, 2014
Ha figyelmes és türelmes vagy akkor simán meg lehet csinálni.
Talán van a mechanikájáról rajzom valahol.
Probléma megoldva! A video mostmár tökéletesen működik, a mode switch jelölését néztem el az összerakásnál , most a service manual alapján beállítottam, a mechanikát telfonos szilikonzsírral bezsíroztam, mode switchet kitisztítottam és adalék nélküli szilikon zsírral vékonyan bekentem, törött seeger gyűrűket cseréltem. Köszönöm a segítséget!
Sziasztok!
Van egy Samsung SV-671GX videómagnóm és eltört benne a vhs-kazetta egyik fontos fogaskereke. Mellékeltem egy videót, amin szerepel az a nagy fehér fogaskerék. Tudtok boltot, valakit, illetve olcsó szervízest aki ezt nekem megoldja vagy van neki ilyen alkatrésze? Edit videó a fehér fogaskerékről amit keresek
Sziasztok!
Van egy PHILIPS VR550 videómagnóm az a problémája hogy nézek LP kazettás filmeket és fut a kép, de ha SP kazettás filmet nézek semmi baj nincs. Pedig már ki tisztítottam a fejet és semmi változás szervizbe vittem de ott se tudták megcsinálni. Remélem tudtok segíteni előre is köszönöm!
Ezek a saját felvételei, vagy más készüléken készültek?
Saját felvétel, de másik videómagnon nincs gond a felvétellel.
Akarok LP módban felvenni akkor is ugrál, Az SP módban akkor felvenni akkor sincs semmi gond.
Felejtsd el az LP népvakito formátumot. Az csak a véletlennek köszönheti, ha müködik.
Sziasztok!
Az normális, hogy adott videomagnónál(koppintott Panasonic NV-HS960) csévélés esetén is a szalag a fejdobon marad ?
Szia!
Igen, minden gyors betöltésű mechanika sajátossága, ha mindig visszafűzne lassulna funkciók elérése..
Mivel gyors tekeréskor nincs szalagfeszítés, lazán fut a szalag a dobon, így számottevő kopást nem okoz.
30-40 kazetta digitalizálási projekt végett lett megvásárolva a készülék, és egy kis biztonsági háttért szerettem volna, hogy a sok leendő tekerések miatt nem fog kopni a fej. Válaszod azonban megnyugtatott
Köszönöm!
Sziasztok!
Ismét én lennék az Akai 765EDG vel. Nos megtaláltam a probléma okát. Gondoltam ennek a fejnek már mindegy, nekiálltam és kettészedtem az alsó és a felső dobot. Az alsó dob kicsit poros volt, ezt megtisztÍtottam, de összerakáskor megakadt a szemem valamin. CHZ fórumtárs emlÍtette a kijelző javÍtásánál, hogy korrodál a tekercs. Hát igen csak elszomorodtam mikor megláttam hogy a felső dobban korrodált egy egész vezetőszál, már javÍtva is volt ezelőtt. Az alsó dobbam elszakadt vagy 10 szál szintén korrodálás miatt. Új fej, nemtudom ha lehet egyáltalán hozzá kapni.. biztos csillagászati az ára. Nem hiszem hogy sikerül egy működő darabot szereznem, de ha igen, lesz egy kiváló videóm. JavÍtani gondolom lehetetlen a fejben lévő szálakat. Így utólag is köszönöm az ötleteket, szép napot mindenkinek!
Esetleg a HQ-nál van olyan fej amit bele lehet rakni? Alsó és felső dob is kellene.
Helló mindenki!
Adott egy philips videomagnó, de valamiért nem forog a fejdob. Adok neki áramot, kazettát, befűzi a szalagot, a fejdob pedig csak megremeg, de felpörögni nem tud. Kézzel se lehet forgatni. Meg lehet házilag javítani, vagy nyugodtan használhatom a VFD kijelzőjét másra.
Szia!
Csapágyat tisztítsd ki.
A csapágy tisztítását hogy kell elvégezni? Biztosan a csapágyal van a probléma, hogyha a fejdob 1-2mm után akad meg, és akkor is ütközik? Ugyan ez van mindkét irányban.
Ha kézzel simán forog áram nélkül, akkor ne piszkáld a csapágyat! Ha a fejdob elmozdul, de valamiért megáll, akkor biztosan nem a csapágy a baj okozoja. Ha remeg, akkor a meghajtás rossz.
A hozzászólás módosítva: Jún 25, 2014
Nem olvasol figyelmesen!
Idézet: „Kézzel se lehet forgatni.”
Szét lehet szedni, kissé körülményes lehet. Nagyon figyeld meg, érdemes bejelölni, mert ha nem pontosan rakod össze a kép sem fog összeállni. Fejátkapcsolást vezérlő mágnesek pozíciója lényeges.
Azt nem irta mikor, én pontosan jeleztem, hogy áram nélkül tesztelje le, hogy lehet-e forgatni.
( a kettö nem ugyanaz)
[off]Előtte írta, amire reagáltál. Te is látod ha akarod, hagyjuk...[/off]
Hát erre elment az egész napom...
Kiszedtem a fejdobot. Ugye van ez a letakaró lábas forma valami, amin belül van a mágnes ami hajt egy tengelyt ami azt a részt, ami a fejeket tartja(a fejek amúgy sérültnek tűnnek, elég csálé az összes, meg az eggyik mintha törött lenne. Egy srácé volt ezelőtt, ki tudja mit barbárkodott vele) Szóval a mágneses rész surlódik a lábas forma valamihez, valamikor teljesen beleszorul, emiatt nem forog. Mostmár kézzel lehet pörgetni, de magától nem indul el, meg nem is tartja a lendületet ha meglököm. A srác, akié volt, azt mondta, hogy már ő is rosszan kapta, emlékei szerint nem jött belőle kép. Szerintem ebből konkrét fejdobcsere lesz, ha lehet valahol még ilyet kapni....
Sziasztok!
Segítségeteket kérném. Örököltem egy ITT Nokia 3719E típusú videomagnót, használati utasítás nélkül. Csak akkor pörget előre vagy hátra, ha a play gombot is megnyomom. Mi lehet ennek az oka? Valamint az LP üzemmódban felvett műsort le tudja-e játszani ez a típusú magnó. (nagyon jó állapotú, de már évek óta nem használt magnó) Előre is köszönöm! |
Bejelentkezés
Hirdetés |