Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Erősítő mindig és mindig
Mielőtt kérdezel, a következő két dolgot ellenőrizd! I. A helyes tápfeszültségek megléte. II. A kimeneten van-e egyenfeszültség. Élesztés.
Lapozás: OK   1526 / 2521
(#) djkoko hozzászólása Márc 30, 2014 /

Sziasztok!
Tudnátok ajánlani valami nagyon jó minőségű végfok IC-t, ami inkább analóg hangzás, pl. JLH-hez hasonló élményt nyújt? Nem kell nagy teljesítmény, és jelen esetben az ár sem dominál. Akár sztereó vagy monó kivitelben is jó.
Köszönöm!
(#) Spiky89 hozzászólása Márc 30, 2014 /

Sziasztok!
Lenne pár kérdésem erről a kapcsolásról. Mekkora biztosítékot kössek rá, mekkora teljesítményű ellenállásokat tegyek bele, és potit tegyek bele, ha igen milyet?
(#) dave500 válasza saraha hozzászólására (») Márc 30, 2014 /

+-45V,és ezeket már láttam, de nagyon drága! Ennyit nem akarok kiadni érte. Nem lehene egy eloresitorol kkülön tapfeszrol üzemeltetni?
(#) saraha válasza dave500 hozzászólására (») Márc 30, 2014 /

Van más mód persze ,de akkor pár dolgot át kell alakítanod.Igaz az még mindig olcsóbb lenne....
(#) steelbird válasza djkoko hozzászólására (») Márc 30, 2014 /

Hello!
LM3886T?
68W, +/- 40V maximum.
Ehhez csak pár külső alkatrész kell.

Vagy ha nagyobb teljesítményt szeretnél, akkor próbáld meg az LME49810 -et.
Kettő/négy darlington kell még hozzá, teljesítménytől függően, meg néhány külső alkatrész.
Az ic maximum +/- 100V -ról mehet.
(#) reloop válasza Spiky89 hozzászólására (») Márc 30, 2014 /

Szia! 18V-ig nem praktikus vele foglalkozni, egy TDA2005 például egymaga ellátja ezt a feladatot.
(#) reloop válasza dave500 hozzászólására (») Márc 30, 2014 /

Szia! A ±45V nem akadály. A mellékelt elvi rajz szerinti kapcsolással kiválthatod a műveleti erősítőt.
(#) Spiky89 válasza reloop hozzászólására (») Márc 30, 2014 /

25v-on fog működni akkora a tápom amit rákötök.. szóval akkor mindegy hány wattos az ellenállás? de a biztosítékot azt érdemes lenne belekötni nemde?

Az R10, 11-ezt érdemes kicsit komolyabbra választani, mondjuk 1W-ra. Egy nem kívánt oszcilláció felfűtheti.
25V-os tápfeszültségnél 8 ohm-mal terhelve a legnagyobb üzemi áram 900mA a jelentős torzítás határán, 1A-es biztosíték megfelelőnek tűnik.
(#) Spiky89 válasza reloop hozzászólására (») Márc 30, 2014 /

Köszönöm segítséged!!!
Van esetleg véleményed erről a kapcsolásról?
Még nem építettem hídban TDA2030 -at...

(#) csabii hozzászólása Márc 31, 2014 /

Sziasztok!

Lenne egy olyan Kérdésem, hogy van egy Amplifier erősítőm és nem tudom még féligse tekerni a hangerőt, mert tekerek rajta egy KB 1-cm akkor már Üvölt az egész masina és recseg a hangszoró!
bejelöltem a minimumot rajta és azt is, hogy mennyinél üvölt és a maximumig még élég sokat lehetne rajta tekerni! Szerintettek mit tudnék csinálni vele hogy több hangerőt adjak neki és ne száljanak el a hangfalak?

A válaszokat előre is Köszönöm!

Üdv: Csabi
A hozzászólás módosítva: Márc 31, 2014
(#) soos csaba válasza csabii hozzászólására (») Márc 31, 2014 /

Szia! Én a helyedben a potenciométert cserélném le, mert az szokott ilyen jelenségeket produkálni ha a potenciométer szén pályája kopott vagy poros, mocskos. A legjobb megoldás teszel bele egy ugyan olyan értékű új potenciométert!.
(#) reloop válasza csabii hozzászólására (») Márc 31, 2014 /

Szia! Bizonyára van benne egy előerősítő ami pillanatnyilag szükségtelen. A belsejét fotózd le!
Csaba javaslata is ésszerű.
(#) csabii válasza reloop hozzászólására (») Márc 31, 2014 /

Itt a belseje!

Elég nehéz kibogozni a jelkábel útját. Ha vonali szintű jeled van akár közvetlenül is mehetne a hangerő potira. A hátsó "LINE" bemenetet használod?

Igen azt használom egy ilyen átalakító kábellel!

100_6159.JPG

(#) tombox00 hozzászólása Márc 31, 2014 /

Sziasztok.
Van egy 5.1-es hangfal szettem. Digitális hangerőszabályzós. A baj az vele hogy egy ideig rendesen működik, de kb 10 perc után elkezdi magátol szabályozni a hangerőt le-fel szabályozza. Na ez az amit nem értek vagyis gondolok egy dologra és az a programhiba, ujra kéne programozni? vagy mi lehet? Valaki tudna segíteni?

Próbáld meg, hogy a line bemenetet egyenesen a hangerőszabályzó potenciométerre kötöd, kihagyva az előerősítőt.
Ha magába az előerősítő erősítésébe kell beavatkozni, az kissé bonyolultabb, de megoldható.
(#) reloop válasza tombox00 hozzászólására (») Márc 31, 2014 /

Szia! Nézd meg a szabályzó tápját, kiszáradt szűrőkondenzátor is lehet.
(#) tombox00 válasza reloop hozzászólására (») Márc 31, 2014 /

Köszönöm a segítséget előre is délután meg is nézem és akkor írok , hogy mire jutottam...
(#) veszet hozzászólása Márc 31, 2014 /

Sziasztok,

Remélem jó helyen kérdezem.
Olyan problémám lenne, hogy van egy JVC R-S55L erősítőm ami eddig ha nehezen is de bekapcsolt.
Eddig bekapcsolás után a kijelző világított majd lehetett hallani egy kattanást és attól kezdve szólt a zene. Azt vettem észre, ha nem kapcsolom ki a Power gombot hanem csak kihúzom a tápdugót akkor nagyobb eséllyel tudtam visszakapcsolni. Viszont ha a power gombbal kapcsoltam ki akkor volt, hogy 15-20-szor is kapcsolgatni kellett mire újra feléledt.
Csak sajna most már hiába húzigálom kapcsolgatom nem akar életre kelni a kijelzőn megjelennek a számok de nem jön a kattanás és nem szól

Szétszedtem nézegettem a relét aminek kattannia kellene megtaláltam, méricskélve áram is van mindenhol mégse akarja az igazságot. Merre induljak el ? Mi lehet a gond ?
Szerviz manualt itt találtam http://elektrotanya.com/jvc_r-s55l.pdf/download.html

Köszi előre is a segítséget

A line in bemetenen a vezetékeket lekövettem!
a képez zöldel jelöltem ami a line in bemenetről megy az egyik panelra.
Pirossal meg azt hogy a panelről, megy egy pótméterre amihez az van írva hogy MIXER és arról megy a Volume pótméterre. onnan meg csatlakozik a másik két panelhez mind a 2-db vezeték!
Remélem Tudsz segíteni még ha nem akkor hanyagolom!

100_6157.JPG

(#) lukacsp válasza csabii hozzászólására (») Márc 31, 2014 / 1

Próbáld meg ahogy a mellékelt képen van.
(#) kriszti1998sub hozzászólása Márc 31, 2014 /

Lenne egy kérdésem megépítette már valaki ezt az erősitőt és ha igen akkor mi a véleményetek rolla?
(#) lukacsp válasza kriszti1998sub hozzászólására (») Márc 31, 2014 /

Igen, volt már a topicban róla szó. Arra emlékszem, hogy instabil, kezelhetetlen konstrukció, és nem érdemes vele foglalkozni. A kollégának aki megépítette, meggyűlt vele a baja rendesen.
(#) kriszti1998sub válasza lukacsp hozzászólására (») Márc 31, 2014 /

Ezt rossz hallani és valami más működő TIP142-7-el kapcsolást tudsz ajánlani?
(#) Beringer 600 válasza lukacsp hozzászólására (») Márc 31, 2014 /

Üdv!
Én meg építettem ezt a kapcsolást,de nem voltam tőle elájulva.
Hogy 150w az tuti nincsen,esetleg 100w 4óhmon.
(#) Beringer 600 válasza kriszti1998sub hozzászólására (») Márc 31, 2014 /

Szia! Szólni szól,de nem a legjobban,Kinek mi az igénye.
(#) dave500 válasza reloop hozzászólására (») Márc 31, 2014 /

Köszönöm, hamarosan megépítem!
Következő: »»   1526 / 2521
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem