Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
a 200V az a videovégfok tápja,ami TIP110 illeti az kapcsolja a sormeghajtó tápját is(tizenvalahány voltot)az 547 vezérli, azt pedig a kezelő egység.Nézd meg nem-e szakadt el valamelyik vezeték,távirányitó nélkül nem inditható ez a tv.Úgy ne üzemeltesd hogy a Tip át van hidalva mert nem tudja letiltani a proci ha vmi meghibásodik és...
Sziasztok.
Köszi, megnézem ezekei, amit irtatok, Az a tranzisztor, ami kiment, az a függőleges ltérítés tranzisztor, a datasheet is ezt írja. A sötétben való bekapcsolásról meg csak annyit, hogy nem mertem sokáig bekapcsolva hagyni, mert elég hangosan szikrázott.
Hello
Addig eljutottam a tv-vel hogy be lehet kapcsolni, minden OK egyet kivéve hogy nagyon sötét a kép, a színei is megvannak de sötét, hiába állítottam a sorkimenőjén de csak picivel lett világosabb. Ilyenkor mi a teendő??? Köszönöm szépen az eddigi segítségedet is!
Nézd meg a feszültségeket és a fűtést ( vigyázz! a fűtést valódi effektívérték mérővel vagy szkóppal nézd). A fényerőszabályozó jó pozícióban áll? Ha rendben vannak lehet, hogy kicsi az anódfeszültség->sokszorozó/sorkimenő
Hello
Sajnos a sokszorozó meg a sorkimenő trafó egybe van öntve ahogy illik vagyis ha az akkor egybe cserélendő mondjuk azt nem hiszem mivel ha feltekerem a potiját egy bizonyos mértékbe akkor elkezd csíkozni a kép és kivilágosodik a képernyő, de maga a kép ugyan olyan sötét marad. A feszültségek rendbe vannak, de majd még megméregetem, a fűtést nem lehetne v.hogy máshogy megmérni??? Sajnos most nincs szkópom mivel átküldtem a másvilágra egy kapcsolóüzemű táppal.
Szevasz,a képcső panelján mérd meg a G2 feszt az 1,5M-ás elött és utánna is ott van egy kondi is, az is lehet hogy hibás,ne feledd hogy a táp elvolt állitva és mikor visszaállitod ne a 200V-ot vedd alapul hanem a 145V-ot a sorvégfok tápját(0,5Veltérés elmegy) ha ez mind jó és a távirányitóval is max fényre állitotad és mégse jó akkor az Y jellel is lehet valami probléma.
Megtaláltam ezt a G2 vezetékét és a sokszorozóból jön, meg van az ellen állat is 1,5M és ha jól láttam akkor vele párhuzamosan van egy kondi is. Itt mekkora fesznek kéne lennie kb.??? Majd még ezt a sorvégtrafó tápos dolgot megnézem. Mit takar az az Y jel???
Mihály,
zoz11 azt írta, hogy kivilágosodott és megjelentek a visszafutáscsíkok. Ez nem azt jelenti, hogy a G2 rendben van? ( tényleg csak kérdés nem piszkálódás , TV-t ritkán javítok) zoz11 az Y -jel egy adott képpont világosságinformációját hordozza és segítségével egy fekete-fehér TV elő tudja állítani a képet ezért a mai napig átviszik két színkülönbségi jel kíséretében amikből elő lehet az összes szükséges jelet állítani. A színjelek súlyozott összeadásával lehet előállítani az Y jelet. ( erről itt olvashatsz )
mikor elkezdtem irni még nem voltak kiirva a visszafutási csikok mert abból valóban leh.köv.lassan irok mert nem voltam titkárnő sohe meg gépem se.De azért megnézném a panelon azt a hosszú tekercset,az Y késleltetőjét az eggyik vége egy kondin keresztül a TDA3560-as 10-es lábára megy.Nem felejtem el soha annyit legeltem miatta.Nem mondom hogy biztos de volt már ilyen.
Ez a konkrét javítási tapasztalat már meghaladja az én tudásom
Ez a model száma,kell ott lenie másnak is,irj le mionden számot a hátuljárol
Hello
Tápfeszültség rendben sorvég tápja kereken 145V és stabil!!! Meg mértem ezt a G2 feszt, testhez képest ellenállás előtt 735V, utána 670V, de ha tekerem fel a potiját akkor kb. 900V-ig el megy. Képcső fűtést nem lehetne v.hogy megmérni rendes multival??? Teszek fel képet a TDA3560-as IC környezetéről egy külön panelon van, ezen mit kell néznem??? Megtaláltam rajta azt a kondit meg hosszú tekercset amit írtál, azon mit kell néznem??? Szakadtnak nem szakadt!!! Meg teszek fel egy képet a képcső elektronikájáról is hátha ott is van v.mi: Válaszaitokat előre is köszönöm!!!
Ez a t csak nem ORION CTV025?Mert van hozzá mindenem kivéve képcső meg képcsőnyak panel.
De ez egy ORION CTV025 vagy CTV225 csak nem tom eldönteni. Ami van neked panel arról tudnál képet felrakni? Meg az müködő képes?
CSáó!
Hát a modell szám alatt van vmi vonalkód és az alatt vannak a következők:QG009220 100670 Valamint találtam még egy kisseb papírt, amin ez van: 258 00901 RESEAU 00117462 QG../92 18
Szia
Sajnos képeket nem tudok felrakni mert nincs gépem, de a paneleken lévő számokból tudunk egyeztetni.Nem tudom müködnek e hozzám ugy került, hogy nem lehetet elinditani a tv-t. u.i:Van egy 70oldalas szervíz könyvem ehhez a tv sorozathoz abba minden benne van.Ha érdekel jelezd, 4Mb.
hello
Természetessen igényt tartok rá az E-mail címem: zoz11@vipmail.hu Ha nem boldogulok vele akkor lehet hogy igényt tartok a panelra! de még azért megvárom Mátó Mihály válaszát.
Szia. Ahogy itt olvasgatom a topicokat kicsit keveredik a dolog. Leirnád egy hsz-be, hogy pontosan mik is a tünetei ennek a TV-nek ?
"Hello
Addig eljutottam a tv-vel hogy be lehet kapcsolni, minden OK egyet kivéve hogy nagyon sötét a kép, a színei is megvannak de sötét, hiába állítottam a sorkimenőjén de csak picivel lett világosabb" ezt írtam az elöző oldalon. még pluszba annyit tennék hozzá hogy a tápfeszültségek rendeben vannak, és ha tekerem a fényerő szab. potit a sorkimenőn akkor elkezd csíkozódni a képe, de akkor is ugyan olyan sötétek maradnak a színei.
Ha föltolod teljesen a szintelitettséget és a fényerőt akkor homályosodik ? Vagy olyan mintha negativba fordulnának a szinek ?
Ez a hibajelenség három dologra utalhat, vagy hiányzik a világosságjel, vagy a segédrácsfesz kevés, vagy döglött a képcső. Segédrács nem kevés mert ha feltekered a screen potit a kutyán akkor a csikozódás azt jelenti, hogy túl sok. marad a világosságjel vagy a cső.
Ha a sorkimenőn lévő (nem fényerő, hanem G2 fesz állító, ami hat a fényerőre is) potira ennyire nem reagál, akkor először a katódokat mérném, meg a G1-et. Ezeket rendben lévőnek találva lehet gyanakodni a nagyfeszre. Sajna ez többnyire sorkimenő csere, mert a sokszorzó is bele van öntve.
Amikor azokat feltekerem szinte nem változik a kép, csak nagyon minimállissat. Ezt a világosságjelet kifejtenéd??? Hogy mi is ez??? vagy merre keressem???
Ennek a fajta sorkimenőnek szétlehet szedni a sokszorozóját, vagy azt a részét ahol a két poti található. A G1-et is testhez képest mérjem?
A Pal-Secam dekóderen külön ágban halad a szin és a világosság jel. Sajna nem nagyon emlékszem rá pontosan, melyik alkatrészt kell cserélned, legalább 8-10 éve nem javitottam ilyen dekódert de majd átnézem a rajzot. Nekem is megvan ugyanaz amit a Gábortól megkapsz.
Inkább úgy kérdezem hogy hol keressem ezt a G1-et?
G = Grid, azaz rács. A képcsöveknél is katódtól számolva az első rács (Wehnelt-henger) a G1, régebbi kivitelű gépekben ezzel szabályozták a fényerőt. G2 a következő, ezt a sorkimenőn lévő potival lehet állítani, kb +300V körül, de nem tudod mérni multiméterrel, mert nagyértékű ellenálláson keresztül kapja a cső, ahogy rámérsz, leesik a fesz 200V körülire. Szóval a képcső bekötése alapján - amin ugyanígy vannak jelölve - könnyen meg lehet találni.
Akkor ha jól sejtem ez van külön elválasztva a képcső foglalatba. Igaz???
|
Bejelentkezés
Hirdetés |