Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Lapozás: OK   28 / 1274
(#) Mátó Mihály válasza zoz11 hozzászólására (») Jan 2, 2008 /

a 200V az a videovégfok tápja,ami TIP110 illeti az kapcsolja a sormeghajtó tápját is(tizenvalahány voltot)az 547 vezérli, azt pedig a kezelő egység.Nézd meg nem-e szakadt el valamelyik vezeték,távirányitó nélkül nem inditható ez a tv.Úgy ne üzemeltesd hogy a Tip át van hidalva mert nem tudja letiltani a proci ha vmi meghibásodik és...
(#) tomy23 válasza Parázs Gábor hozzászólására (») Jan 2, 2008 /

Sziasztok.
Köszi, megnézem ezekei, amit irtatok, Az a tranzisztor, ami kiment, az a függőleges ltérítés tranzisztor, a datasheet is ezt írja.
A sötétben való bekapcsolásról meg csak annyit, hogy nem mertem sokáig bekapcsolva hagyni, mert elég hangosan szikrázott.
(#) zoz11 válasza Mátó Mihály hozzászólására (») Jan 3, 2008 /

Hello
Addig eljutottam a tv-vel hogy be lehet kapcsolni, minden OK egyet kivéve hogy nagyon sötét a kép, a színei is megvannak de sötét, hiába állítottam a sorkimenőjén de csak picivel lett világosabb. Ilyenkor mi a teendő??? Köszönöm szépen az eddigi segítségedet is!
(#) Dudus válasza zoz11 hozzászólására (») Jan 3, 2008 /

Nézd meg a feszültségeket és a fűtést ( vigyázz! a fűtést valódi effektívérték mérővel vagy szkóppal nézd). A fényerőszabályozó jó pozícióban áll? Ha rendben vannak lehet, hogy kicsi az anódfeszültség->sokszorozó/sorkimenő
(#) zoz11 válasza Dudus hozzászólására (») Jan 3, 2008 /

Hello
Sajnos a sokszorozó meg a sorkimenő trafó egybe van öntve ahogy illik vagyis ha az akkor egybe cserélendő mondjuk azt nem hiszem mivel ha feltekerem a potiját egy bizonyos mértékbe akkor elkezd csíkozni a kép és kivilágosodik a képernyő, de maga a kép ugyan olyan sötét marad. A feszültségek rendbe vannak, de majd még megméregetem, a fűtést nem lehetne v.hogy máshogy megmérni??? Sajnos most nincs szkópom mivel átküldtem a másvilágra egy kapcsolóüzemű táppal.
(#) Mátó Mihály válasza zoz11 hozzászólására (») Jan 3, 2008 /

Szevasz,a képcső panelján mérd meg a G2 feszt az 1,5M-ás elött és utánna is ott van egy kondi is, az is lehet hogy hibás,ne feledd hogy a táp elvolt állitva és mikor visszaállitod ne a 200V-ot vedd alapul hanem a 145V-ot a sorvégfok tápját(0,5Veltérés elmegy) ha ez mind jó és a távirányitóval is max fényre állitotad és mégse jó akkor az Y jellel is lehet valami probléma.
(#) zoz11 válasza Mátó Mihály hozzászólására (») Jan 3, 2008 /

Megtaláltam ezt a G2 vezetékét és a sokszorozóból jön, meg van az ellen állat is 1,5M és ha jól láttam akkor vele párhuzamosan van egy kondi is. Itt mekkora fesznek kéne lennie kb.??? Majd még ezt a sorvégtrafó tápos dolgot megnézem. Mit takar az az Y jel???
(#) Dudus válasza Mátó Mihály hozzászólására (») Jan 3, 2008 /

Mihály,

zoz11 azt írta, hogy kivilágosodott és megjelentek a visszafutáscsíkok. Ez nem azt jelenti, hogy a G2 rendben van? ( tényleg csak kérdés nem piszkálódás , TV-t ritkán javítok)

zoz11 az Y -jel egy adott képpont világosságinformációját hordozza és segítségével egy fekete-fehér TV elő tudja állítani a képet ezért a mai napig átviszik két színkülönbségi jel kíséretében amikből elő lehet az összes szükséges jelet állítani.

A színjelek súlyozott összeadásával lehet előállítani az Y jelet. ( erről itt olvashatsz )
(#) Mátó Mihály válasza Dudus hozzászólására (») Jan 3, 2008 /

mikor elkezdtem irni még nem voltak kiirva a visszafutási csikok mert abból valóban leh.köv.lassan irok mert nem voltam titkárnő sohe meg gépem se.De azért megnézném a panelon azt a hosszú tekercset,az Y késleltetőjét az eggyik vége egy kondin keresztül a TDA3560-as 10-es lábára megy.Nem felejtem el soha annyit legeltem miatta.Nem mondom hogy biztos de volt már ilyen.
(#) Dudus válasza Mátó Mihály hozzászólására (») Jan 3, 2008 /

Ez a konkrét javítási tapasztalat már meghaladja az én tudásom
(#) saab7 válasza hard hozzászólására (») Jan 3, 2008 /

Csáó
Remélem erre gondoltál: 28st2781\10b
(#) hard válasza saab7 hozzászólására (») Jan 4, 2008 /

Ez a model száma,kell ott lenie másnak is,irj le mionden számot a hátuljárol
(#) zoz11 válasza Mátó Mihály hozzászólására (») Jan 4, 2008 /

Hello
Tápfeszültség rendben sorvég tápja kereken 145V és stabil!!! Meg mértem ezt a G2 feszt, testhez képest ellenállás előtt 735V, utána 670V, de ha tekerem fel a potiját akkor kb. 900V-ig el megy. Képcső fűtést nem lehetne v.hogy megmérni rendes multival??? Teszek fel képet a TDA3560-as IC környezetéről egy külön panelon van, ezen mit kell néznem??? Megtaláltam rajta azt a kondit meg hosszú tekercset amit írtál, azon mit kell néznem??? Szakadtnak nem szakadt!!! Meg teszek fel egy képet a képcső elektronikájáról is hátha ott is van v.mi: Válaszaitokat előre is köszönöm!!!
(#) zoz11 válasza zoz11 hozzászólására (») Jan 4, 2008 /

Képek lemaradtak
(#) Parázs Gábor válasza zoz11 hozzászólására (») Jan 4, 2008 /

Ez a t csak nem ORION CTV025?Mert van hozzá mindenem kivéve képcső meg képcsőnyak panel.
(#) zoz11 válasza Parázs Gábor hozzászólására (») Jan 4, 2008 /

De ez egy ORION CTV025 vagy CTV225 csak nem tom eldönteni. Ami van neked panel arról tudnál képet felrakni? Meg az müködő képes?
(#) saab7 válasza hard hozzászólására (») Jan 4, 2008 /

CSáó!
Hát a modell szám alatt van vmi vonalkód és az alatt vannak a következők:QG009220 100670
Valamint találtam még egy kisseb papírt, amin ez van:
258 00901 RESEAU
00117462 QG../92 18
(#) Parázs Gábor válasza zoz11 hozzászólására (») Jan 4, 2008 /

Szia
Sajnos képeket nem tudok felrakni mert nincs gépem, de a paneleken lévő számokból tudunk egyeztetni.Nem tudom müködnek e hozzám ugy került, hogy nem lehetet elinditani a tv-t.

u.i:Van egy 70oldalas szervíz könyvem ehhez a tv sorozathoz abba minden benne van.Ha érdekel jelezd, 4Mb.
(#) zoz11 válasza Parázs Gábor hozzászólására (») Jan 4, 2008 /

hello
Természetessen igényt tartok rá az E-mail címem: zoz11@vipmail.hu Ha nem boldogulok vele akkor lehet hogy igényt tartok a panelra! de még azért megvárom Mátó Mihály válaszát.
(#) Fery válasza zoz11 hozzászólására (») Jan 4, 2008 /

Szia. Ahogy itt olvasgatom a topicokat kicsit keveredik a dolog. Leirnád egy hsz-be, hogy pontosan mik is a tünetei ennek a TV-nek ?
(#) zoz11 válasza Fery hozzászólására (») Jan 4, 2008 /

"Hello
Addig eljutottam a tv-vel hogy be lehet kapcsolni, minden OK egyet kivéve hogy nagyon sötét a kép, a színei is megvannak de sötét, hiába állítottam a sorkimenőjén de csak picivel lett világosabb
" ezt írtam az elöző oldalon. még pluszba annyit tennék hozzá hogy a tápfeszültségek rendeben vannak, és ha tekerem a fényerő szab. potit a sorkimenőn akkor elkezd csíkozódni a képe, de akkor is ugyan olyan sötétek maradnak a színei.

Ha föltolod teljesen a szintelitettséget és a fényerőt akkor homályosodik ? Vagy olyan mintha negativba fordulnának a szinek ?
Ez a hibajelenség három dologra utalhat, vagy hiányzik a világosságjel, vagy a segédrácsfesz kevés, vagy döglött a képcső.
Segédrács nem kevés mert ha feltekered a screen potit a kutyán akkor a csikozódás azt jelenti, hogy túl sok.
marad a világosságjel vagy a cső.
(#) Sebi válasza zoz11 hozzászólására (») Jan 4, 2008 /

Ha a sorkimenőn lévő (nem fényerő, hanem G2 fesz állító, ami hat a fényerőre is) potira ennyire nem reagál, akkor először a katódokat mérném, meg a G1-et. Ezeket rendben lévőnek találva lehet gyanakodni a nagyfeszre. Sajna ez többnyire sorkimenő csere, mert a sokszorzó is bele van öntve.
(#) zoz11 válasza Fery hozzászólására (») Jan 4, 2008 /

Amikor azokat feltekerem szinte nem változik a kép, csak nagyon minimállissat. Ezt a világosságjelet kifejtenéd??? Hogy mi is ez??? vagy merre keressem???
(#) zoz11 válasza Sebi hozzászólására (») Jan 4, 2008 /

Ennek a fajta sorkimenőnek szétlehet szedni a sokszorozóját, vagy azt a részét ahol a két poti található. A G1-et is testhez képest mérjem?

A Pal-Secam dekóderen külön ágban halad a szin és a világosság jel. Sajna nem nagyon emlékszem rá pontosan, melyik alkatrészt kell cserélned, legalább 8-10 éve nem javitottam ilyen dekódert de majd átnézem a rajzot. Nekem is megvan ugyanaz amit a Gábortól megkapsz.
(#) zoz11 válasza zoz11 hozzászólására (») Jan 4, 2008 /

Inkább úgy kérdezem hogy hol keressem ezt a G1-et?
(#) Sebi válasza zoz11 hozzászólására (») Jan 5, 2008 /

G = Grid, azaz rács. A képcsöveknél is katódtól számolva az első rács (Wehnelt-henger) a G1, régebbi kivitelű gépekben ezzel szabályozták a fényerőt. G2 a következő, ezt a sorkimenőn lévő potival lehet állítani, kb +300V körül, de nem tudod mérni multiméterrel, mert nagyértékű ellenálláson keresztül kapja a cső, ahogy rámérsz, leesik a fesz 200V körülire. Szóval a képcső bekötése alapján - amin ugyanígy vannak jelölve - könnyen meg lehet találni.
(#) zoz11 válasza Sebi hozzászólására (») Jan 5, 2008 /

Akkor ha jól sejtem ez van külön elválasztva a képcső foglalatba. Igaz???
(#) hard válasza saab7 hozzászólására (») Jan 5, 2008 /

Üdv

nem találtam semit sem,ezzek után.A panelon is kell irnia a saszi számot,nem láttál ott semit?
Következő: »»   28 / 1274
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem