Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » JLT-02 analóg forrasztóállomás
Lapozás: OK   103 / 123
(#) Speci666 hozzászólása Ápr 6, 2014 /

Sziasztok! Valaki tudna abban segíteni, hogy a lent látható kapcsolásból melyek azok az alkatrészek, amik elhagyhatóak, nem szeretném a kijelző részt hozzá megépíteni. Esetleg, ha bejelölné azt megköszöném.
Köszi.
(#) DecebaL válasza Speci666 hozzászólására (») Ápr 6, 2014 /

Ebben a kapcsolásban nincs kijelző.
(#) Speci666 válasza DecebaL hozzászólására (») Ápr 6, 2014 /

Maga a kapcsolás nem tartalmaza, de a kijelző rész meghajtást igen.
(#) vottokar válasza Csupasz hozzászólására (») Ápr 6, 2014 /

Gondolom a Hakko által már nem gyártott (legalább is az oldalukon nincs fent), eredeti tizenvalahányezer forintért még itt ott kapható model.
A kinai barátainktól 1600Ft-tól beszerezhető, csak jobban-rosszabban sikerült másolat. Bár én is ilyet rendeltem mobilpákának.
(#) Csupasz válasza vottokar hozzászólására (») Ápr 6, 2014 /

Köszönöm. Esetleg a hozzá használt szabályzó áramkört elárulnád melyik?
(#) Alkotó válasza Speci666 hozzászólására (») Ápr 6, 2014 /

Az itt lévő rajzon nincs kijelző, de van hozzá panelterv és felirat, többszörösen ki van próbálva. Javaslom ezt választani, vagy a rajz alapján módosítani a meglévődet.
(#) mucsa hozzászólása Ápr 9, 2014 /

Sziasztok!
Szeretném megépíteni az Attila86 féle Forrasztóállomás II-t.
Lenne szíves valaki megadni mekkorába nyomtassam a rajzot? (Először a nyákot csinálom meg és fizetéskor megvásárolgatom az alkatrészeket.)
Ezenkívül: tudom, úgy kéne hogy bevásárolok és aztán a nyák, mert lehet hogy valamit helyettesíteni kell.
Nagy butaság az én sorrendem(nyák-kal kezdeni), tegyek le róla vagy jó lesz így is?
(Csak mert az motivál jobban ha már készülget és csak pótolni kell)
Köszi előre.
(#) Alkotó válasza mucsa hozzászólására (») Ápr 9, 2014 / 1

A panelt előre is legyárthatod.
Jó tervezés esetén nem a panelt kell az alkatrészekhez igazítani, hanem a hozzá illő alkatrészeket kell használni.
(#) Ghoost válasza mucsa hozzászólására (») Ápr 10, 2014 / 1

szep reggelt!
Idézet:
„...mekkorába nyomtassam a rajzot?...”
1:1-ben XD
De.. idezek akkor a szerzotol inkabb egyet.
Idézet:
„A nyákterveket hogyan nyomtassam ki hogy megfelelő méretűek legyenek?
Az általam közzétett nyákterveket számos módon ki lehet nyomtatni méretarányosan. Egy példa:
A nyáktervet az IrfanView nevű programmal nyissuk meg. Ez után nyissuk le a "Fálj" menüt, majd válasszuk a "Nyomtatás..." parancsot. Ekkor megnyílik egy ablak, ahol a "Nyomtatási méret:" résznél válasszuk az "Eredeti méret (DPIalapján)" opciót. Ez után kattintsunk a "Nyomtatás" gombra. Az így kinyomtatott nyákterv mérethelyes lesz.

Egyébként időrendben a "Kapcsolóüzemű előszabályozós, négydigites labortápegység"-ig minden nyáktervem 300DPI-s, az az után közzétettek pedig 600DPI-vel készültek.”
(#) mucsa válasza Ghoost hozzászólására (») Ápr 10, 2014 /

Köszönöm uraim a válaszokat, ezen az úton is elindulhatok(pl otthoni méretezések + munkahelyi próbálkozások)
Sajnos nekem mm-ek kellenének, mert:
-csak céges nyomtató + win7 + semmi progi(Irfan, stb.)
-a win7 nyomtatási oldala nem igazán állítható, de ez a legkevesebb - ha van méret akkor belővőm.
-a kép mérete: 3227x1572, a nyomtató minimum DPI-je: 600 => 1:1 nem jó.
Pl.: kinyomtattam 1x poénból: kb(szemre) 19x12 cm (Scaled 44%).
Max addig kicsinyítem amíg valamennyi IC lábai egyeznek a képpel.

P.S.: azért nem adom fel rögtön az elején

P.P.S: Most látom hogy a kép tulajdonságainál az van hogy 96 dpi.
A hozzászólás módosítva: Ápr 10, 2014
(#) Alkotó válasza mucsa hozzászólására (») Ápr 10, 2014 / 1

Nem tudom mit akarsz nyomtatni, de ha a szerzőtől elkéred pdf formátumban, akkor azt nagyon pontosan tudod kinyomtatni (bárhol, bármivel, bármilyen op-rendszeren, egy sima pdf nézegetővel, ami a munkahelyeden is biztosan van a gépen). Csak annyi hiba lesz, amit a nyomtató torzít, és ez általában szinte nulla.
(#) mucsa válasza Alkotó hozzászólására (») Ápr 10, 2014 /

Tényleg, csudajó ötlet, a pdf jó megoldás. Ez miért nem jutott eszembe? Írtam is a szerzőnek (épp nemrég lépett ki).
Köszi!
(#) Ghoost válasza mucsa hozzászólására (») Ápr 10, 2014 / 1

Egy probat meg erhet.
Ha jo hasznald egeszseggel. de jelezd akar jo akkar nem.
Ha nem akkor inditvanyozom a torleset.
(#) sityu válasza Ghoost hozzászólására (») Ápr 10, 2014 /

Szia!Megnéztem Mucsa barátunk helyett,sajnos nem jó a méret!
Üdv.sityu.
(#) mucsa válasza Ghoost hozzászólására (») Ápr 10, 2014 /

Köszönöm ezt is szépen!
Első látásra, kinyomtatva jónak tűnik, és méretezést sem igényel.
Későbbi szakaszban még írok róla.
(#) Alkotó válasza mucsa hozzászólására (») Ápr 10, 2014 /

A vonalzóm pontossága alapján, az IC lábai között nem jó a távolság. 2,54 mm helyett, csak 2,43 mm. Ez kicsi hiba, jó eséllyel képes az alkatrész lába ezt tolerálni.
(#) Alkotó válasza Ghoost hozzászólására (») Ápr 10, 2014 /

Ez azért sem tökéletes megoldás, mert itt nem egy "hivatalos" pdf generálás történik, hanem (tippem szerint) egy már képpé alakított állományt forgattál vissza. A szándék nemes, csak így nem születik valódi vektorgrafikus leképezés.
A jó megoldások egyike a munkafájlból közvetlenül, nyomtatni a pdf-nyomtatóra, vagy ha a programnak van saját generátora, akkor azzal is készülhet a formátumnak megfelelő generálás.
(#) sityu válasza Alkotó hozzászólására (») Ápr 10, 2014 /

Ez így igaz,még a 14 lábú tokozásnál csak-csak.Én azonnal a kijelző 40 lábú preciziós tokjával kezdtem,az pedig azonnal kidobta a rajz használhatatlanságát.

Közben méricskélek én is a kinyomtatott lapon...(alkatrész nincs nálam)
A széleken mérve (panelek): 135x65 mm ill.72x47.5 mm.
A 40 lábú kijelző IC 1<->20 lábközépnél ~48.5 / 19 = 2,552 mm.
Nő a remény és újabb köszönet, hogy ennyien foglalkoztok az apróságaimmal.

Elküldéskor eltünt a módosításom a hozzászólásra, időtullépés lenne? Ez volt benne:
Kedves Alkotó fórumtárs, anélkül hogy feltételezném hogy hiba csúszot be, ha a 40 lábú IC lábközti távolságát 20-szal osztom 19 helyett akkor nekem is kb 2,43mm jön ki. Nem ez történt?
Tényleg nem kötözködök, hibázhatunk mindannyian, vagy a gyorsaság is közbejöhet. Ezenkívül a fenti hsz-bol tanultam meg hogy 2,54 mm-t mérjek a lábak közé.
(#) Alkotó válasza mucsa hozzászólására (») Ápr 10, 2014 /

Nem erről van szó. Én a nagyobb panelt nyomtattam ki, és a 2x7 lábú IC lábainak távolságát mértem 14,6mm-re. 14,6/6=2,4333 mm. Erre alapozva nyilatkoztam.
(#) mucsa válasza Alkotó hozzászólására (») Ápr 11, 2014 /

Értem. Külön köszönöm hogy még papírt tónert is áldoztál az ügyemért, az időn, fáradtságon kívül. (Ezt a többiek is vegyék nyugodtan magukra.)
Nekem ez a távolság 15 mm-re jött ki (vonalzóval) a lyukak közepénél. (2.5 mm kereken elég lesz? Később nézek 1 adatlapot valamelyik IC-ről, csak hát itt mérik az adatforgalmat, és félek sokat letölteni - majd otthon holnap)
Talán még a nyomtató is hagyhat magának pár mm-t a széleken, ami eltérést okozhat.

Ezenkívül írtam Attila86-nak, az Ő pdf-je biztosan pontos lesz, ha nem akkor a jelenlegit használom és amennyiben eltérne, majd nagyítok rajta néhány százalékot.

Kösz, kösz, kösz mindenkinek!
(#) Alkotó válasza mucsa hozzászólására (») Ápr 11, 2014 /

Kizárólag a saját mérésedre hagyatkozz, mert egyedül az tükrözi a nálad lévő lehetőségeket.
Tegnap nem voltam elég körültekintő. A mellékletre kattintva, egy "gyorsnézőke" jön elő nálam, és tegnap ezzel nyomtattam ki.
Ma viszont ténylegesen letöltöttem, és az Adobe hivatalos nézegetőjével nyomtattam ki. Most a kisebb panelt, és azon kb. 48,1mm a 20 láb távolsága, tehát 48,1/19=2,532 mm a lábtávolság, ami már nagyon jó közelítése az ideális méretnek.
Ez alapján a Ghost pdf-e tökéletes arányokkal rendelkezik. Nálam a feketeség, és a vonalak kontúrja kifogásolható, ami továbbra is kérdőjelet jelent, de az arány jó.
(#) mucsa válasza Ghoost hozzászólására (») Ápr 17, 2014 /

Kedves Ghoost !
Megszereztem az eredeti nyáktervet (elérhető Attila86 weboldalán, csak én 1 hibás linkre kattintottam azért nem volt elérhető számomra).
Teljesen jó amit felraktál, megegyeznek a kinyomtatott méretek.
Köszönm a segítséget!
(#) lala0606 hozzászólása Júl 13, 2014 /

Sziasztok, én is megépítettem egy állomást, ugy emlékszem az Alkotó-s féle LM358-al. Szuperul működik, csak nekem egy kicsit gyorsnak tűnik a kapcsolási freki a felfűtés után, kb 1 másodperces.
Hogyan lehetne ezen csillapítani. nekem olyan 2-3 sec hőfoktartási freki sokkal szimpatikusabb lenne. Mit kellene modositani ehhez, már tettem 1µF-ot az ic 6-os lábára de nem jelentett semmit. A trafó helyett egy önrezgő tápot csináltam, azt hiszem a digitális állomás topikban találtam kiváloan működik és könnyű az egész. A vaterán vettem a pákát (SMA 050) és a tartalék csucsokat is.(1606 és 227Ft) Nagyon olcsó volt, és még most is árulja KABELEKTRO felhaszn. néven. Ha esetleg igy marad, az sem nagy baj, de nekem szimpatikusabb lenne "nyugodtabb" kapcs idővel.
(#) Atys67 hozzászólása Okt 26, 2014 /

Sziasztok.

Végigolvastam a témát, és én is rászántam magam egy forrasztóállomás építésére, lévén, hogy a korábbi pákám végleg eltávozott.. Mérlegeltem a költségeket, és arra jutottam, ha már áldozok rá, akkor egy szinttel feljebb kellene lépni e téren is..
Ezt a kapcsolást néztem ki magamnak. A működése tiszta, elkészítése sem okoz különösebb gondot. Azonban a páka választás annál inkább. Ezért tanácsot szeretnék kérni, melyik típust javasolnátok. Praktikus lenne, ha olyan típust sikerülne találni, amibe illeszkednek a Fahrenheit 28020 -as hegyek. Persze nem ez a legfontosabb szempont, de nem lenne baj.. Ha majd elkészül, közzéteszem

Segítségeteket előre is köszönöm.
(#) zsolt58 hozzászólása Okt 26, 2014 /

Hello lenne egy kérdésem!
kép

t.png

(#) Atys67 válasza zsolt58 hozzászólására (») Okt 26, 2014 /

Szia. nem tudom kihez intézted a kérdést.. de szerintem teljesen ugyan az a kapcsolás, csak a panel lett átgondolva, és újratervezve. Ha tévednék, javítsatok
(#) vzoole válasza zsolt58 hozzászólására (») Okt 26, 2014 /

Egyforma...
Az első még kézzel volt tervezve egy adott dobozba, a második már Eagle programmal az univerzálisabb utánépíthetőség miatt.
(#) zsolt58 válasza vzoole hozzászólására (») Okt 26, 2014 /

Mert nekem a jobbrol levo szimpatikusabb!(kisebb)
Következő: »»   103 / 123
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem