Fórum témák
» Több friss téma |
Köszönöm a válaszokat, van egy rakás ilyen tr.-em- úgyhogy jól jött ez az infó.
Szia.
Ilyesmire gondolsz ? Akkor ajánlom figyelmedbe ezt az oldalt : Bővebben: Link JaniK A hozzászólás módosítva: Ápr 4, 2014
Igen ilyenre gondoltam. Kösz.
üdv,lenne nekem egy mérőm,és az lenne a kérdésem,hogy hogyan lehet bekötni? ( a narancs sárgára csak feszültség kell,mert az csak egy led)
Először is, használd a shift billentyűdet, mert a modik és a fórumozók is utálják a trehányságot.
A barna a közös (GND), a piros az egyik a szürke a másik csatornád vezérlése. Kapcsolási rajzot és leírást találsz a cikkek között vagy a saját topicjában.
A műszer kivezetései:
Barna - a kijelző közös (test) pontja Piros - az egyik műszer Fehér - a másik műszer Narancs sárga - a háttérvilágítás vezetéke, a két világító sorbakötve (ha LED. akkor LED, bár lehet izzó is)
Ismétlés a tudás anyja. Már megint (és még mindig). Mire valók, ezen alkatrészek: RND117-A (3 láb), HA8P (8 láb), SN9002CSU (sok láb)?
Köszönöm a választ !
De az érdekelne konkrétan hogy mire kell rákötni !?
Például erőssítő bemenethez, és amikor megy a zene a mutatók ugrálnak. ( De nem led van benne hanem izzó.)
Helló a képen látható kondenzátoroknak mik az értékei, mert rá van írva, de viszont nincs rajta hogy az mégis micsoda. a kondik egy Audi autónak a műszerfalából vannak, az 2 a kilóméterórát, és 2 a fordulatszámmérőt működteti. de meg vannak halva, és nem tudom hogy mégis mik rajta az adatok.
Első képen 100µF 10V 47µF 16V
Másodikon 220µF 6V Harmadikon 47µF 16V
A megfelelő feszültségű hangfrekvenciás jelet egyenirányítod, és ezt a jelet vezeted a műszer lengőtekercsére. Egyik oldal jelét a piros - barnára, a másik oldal jelét a fehér - barnára.
A vicsys leírta, hogy bővebb tudnivalókat hol találsz. Én is gyanítottam, hogy izzó a háttérvilágítás, mert, ha LED lenne, akkor nem két egyforma, narancs sárga vezeték lenne. A LED polaritás érzékeny, az izzó pedig nem.
Ha már kicseréled a kondikat és van hely, nagyobb feszültségűeket vegyél egy lépéssel mint amilyenek benne voltak. Általában ilyenek miatt mennek tönkre (határra terveznek) vagy a túl nagy környezeti hőméséklet miatt.
Meg tudná valaki mondani hogy ezt hogy kell működésbe hozni?
köszi
Szerintem ez VHS motor.
A hozzászólás módosítva: Ápr 7, 2014
Adjál neki 12 voltot. Bővebben: Link
IC tokban nem létezik mágnesre kapcsoló? (mint reed) Azaz nem üvegbúrás reed.
Dehogynem... Hall szenzornak hívják, három alapvető működésű érhető el: unipláris, bipoláris és lineáris. (1,2,3)
(1) - mágnes közelségére a (z általában open-kollektor) kimenet nullára húz, (2) - mágnes É-i pólusra nullába megy és ott marad, míg D-i pólust nem lát, (3) - mágnes közelítésére a kimenőfeszültsége lineárisan növekszik.
Szia!
IC-tokos reed-érintkező nem nagyon van, de tokozott létezik: Bővebben: Link
IC tokos Reed relé létezik, de hogy külső mágnesre hogyan reagál, még nem próbáltam. Bővebben: Link
A hozzászólás módosítva: Ápr 8, 2014
Ha valóban erre van szükség, elárulom: ugyanúgy működik mágnessel is.
Köszi. Most már ezt is tudom. Hátha egyszer még szükség lesz rá.
Csináltam így valamikor öntartó áramkört - nyomógomb helyett mágnessel...
Találtam ilyen alkatrészeket Ezek mik lehetnek? Nagyon hasonlít a HALL szenzorhoz a tokuk.
És vajon mi a pontos típusa, mert így adatlapot sem találok. A hozzászólás módosítva: Ápr 8, 2014
Direkt ezért írtam úgy, hogy érintkező és nem relé, mert az érintkezőben nincs tekercs.
Nem kötöd be a tekercset. Sebi írta, hogy működik mágnessel.
Rendben van értem én Csak azt akartam jelezni, hogy vannak tekercs nélküli tokozott Reed-érintkezők is.
nem. Egy Sharp videolejátszóban volt, ha jól emlékszem a szalagot hajtotta.
A hozzászólás módosítva: Ápr 8, 2014
|
Bejelentkezés
Hirdetés |