Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Ez milyen alkatrész-készülék?

Témaindító: csaby, idő: Dec 25, 2005
Témakörök:
Lapozás: OK   568 / 1178
(#) kadarist válasza zut hozzászólására (») Ápr 8, 2014 /

Na és adtál már az IC-nek áramot?
(#) zut válasza kadarist hozzászólására (») Ápr 8, 2014 /

bocsi de én nem látom át a nyákot (melyik láb hova van kivezetve)
lehet én vagyok a vak
A hozzászólás módosítva: Ápr 8, 2014
(#) kadarist válasza zut hozzászólására (») Ápr 8, 2014 /

A linkelt rajzomon látszik az IC felülnézetből a lábak számozásával. Az alatta lévő kapcsolási rajz pedig mutatja a bekötést, ahol a 12V és a GND közé kell kötni a 12V-os tápfeszültséget. A GND-re menjen a mínusz. A GND-t az M GND-vel kösd össze!
(#) codcka hozzászólása Ápr 9, 2014 /

Szervusztok!

A problémám a következő: egy régi Akai erősítőben haldoklik a relé. Megtaláltam a relét, de nem találok ugyanolyat sehol. Érdekelne milyen relével lehet helyettesíteni.
A relé egy Omron G4Z-2282P
Remélem a rajta található kis ábra alapján valaki tud mondani egy kis okosságot.
(#) zut válasza kadarist hozzászólására (») Ápr 9, 2014 /

adtam neki áramot de nem csinált semmit!
(#) gkari válasza codcka hozzászólására (») Ápr 9, 2014 /

Ezek leggyakoribb hibája: a munkaérintkezők beégése. Ha ki tudod venni a helyéről, a dobozából kiemelve cca. 500-as csiszolópapírral az érintkezők megcsiszolhatók.
(#) pet238 hozzászólása Ápr 9, 2014 /

Üdv!

Egy alaplapon tönkrement valami ic a tápcsati mellett, 7581 ADJDD 0333 (vagy ADJD0 nem látom pontosan mert pont ott púposodott fel). Sehol nem találtam magyar oldalon, valakinek valami ötlete ez helyett?

Előre is köszönöm a választ!
(#) kadarist válasza pet238 hozzászólására (») Ápr 9, 2014 /

Szia!
AMC7581ADJ nevűt keress, de eléggé beszerezhetetlennek látszik. Keress egy helyettesítőt.
(#) pet238 válasza kadarist hozzászólására (») Ápr 9, 2014 /

Köszönom a választ! Sajnos én nem értek hozzá annyira hogy tudjam hol hogyan és mi alapján kell helyettesítőt keresnem
Ha esetleg valaki tudna segíteni azt nagyon megköszönném!
(#) pcb12 válasza pet238 hozzászólására (») Ápr 10, 2014 /

Szia!

Tudsz egy képet küldeni az alkatrészről?Milyen tokba van?
A hozzászólás módosítva: Ápr 10, 2014
(#) Sebi válasza pet238 hozzászólására (») Ápr 10, 2014 /

Nem igazán tudok helyettesítőt, de ez egy 5A-es LDO - beállítható kivitelben. Így először azt is ki kell deríteni, hogy hány V-ot csinált - feltehetőleg az 5V-ból.
Adatlap
(#) Sanyi220v válasza codcka hozzászólására (») Ápr 10, 2014 /

Szia, hát a relé csak egy elektromos kapcsoló, mérd le hány voltról megy,de ha jól sejtem 12 DC V és bármi ugyan ilyennel helyetesítheted ami ugyan ugy zár, és nyit mint a régi.
(#) Ricsi89 válasza Sanyi220v hozzászólására (») Ápr 10, 2014 /

Ott van a relén, hogy 24VDC, tehát 24V-ról megy. Másrészről pedig nem lehet bármit berakni, mert ha nem egyezik a lábkiosztása, akkor hogy rakod be helyette? Bedrótozod?
(#) braner hozzászólása Ápr 10, 2014 /

Sziasztok!
Találtam a fiókomban egy marék mindenféle tranzisztort.Töltögettem hozzájuk adatlapot.Pl.:C1008Y felirat van a tranzisztoron.Adatlapból viszont találtam C1008Y, 2SC1008Y, KSC1008Y, KTC1008Y-t.
Melyik tartozhat hozzá?
Szép napot
(#) Sanyi220v válasza Ricsi89 hozzászólására (») Ápr 10, 2014 /

Tegyük fel ha ha nincs más megoldás akkor ugy is meg lehet oldani. Bocs a képet nem láttam, de akkor 12 DC V helyett keresni kel egy 24 DC V os relét.
(#) qvasz2 válasza Ricsi89 hozzászólására (») Ápr 10, 2014 /

Igen, elég dinka a lábkiosztása, ha nem kap pont ilyet, marad a madzagolás.
(#) pucuka válasza braner hozzászólására (») Ápr 10, 2014 /

A japán származású tranzisztorokon hely és festék spórolás miatt nem szokás feltüntetni a 2S részt, merthogy majd mindegyiknél ez szerepel. Ha találsz (egyáltalán) adatlapot, akkor a méretei, kinézete alapján jó eséllyel azonosíthatod. A "K" betű többnyire a Koreai gyártású megfelelőit jelenti.
(#) Sebi válasza braner hozzászólására (») Ápr 10, 2014 /

Így ránézésre mind ugyanaz - más gyártótól. Lényeges eltérés nem lehet, de Te látod az adatlapokat, hasonlítsd össze...
(#) braner hozzászólása Ápr 10, 2014 /

Köszi szépen.Akkor átnézem az adatlapokat.Letöltögetem az összeset amit találok.
További szép napot
(#) Ricsi89 válasza codcka hozzászólására (») Ápr 10, 2014 /

Ebay-en van ilyen. De szerintem elég régi és ilyet már nem nagyon találni. Bővebben: Link
(#) nox72 hozzászólása Ápr 10, 2014 /

Sziasztok! Van egy marék germánium tranzisztorom. ATES 11113 van ráírva. Az ATES az a gyártó, de a 11113 nem mond semmit. Kb. olyan kis teljesítményű típus mint az AC125. Jó lenne tudni a paramétereit. Valakinek van infója róla? Köszi!
(#) pet238 válasza pcb12 hozzászólására (») Ápr 11, 2014 /

Szia!

Itt a kép!

DSCF3705.JPG

(#) kirally hozzászólása Ápr 11, 2014 /

Sziasztok!
A minap meghalt az 1gb-os pendriveom. Szétszedtem és olyan jelölésű alkatrészt találtam benne amiről fogalmam sincs hogy mi. Nem is a pendrive megcsinálása érdekel, hanem inkább hogy mi a fene lehet az az alkatrész. Jelölése B1, B2, B3.
Valaki esetleg találkozott már ilyen alkatrésszel?
(#) Sebi válasza kirally hozzászólására (») Ápr 11, 2014 /

Mérj rá, ha rövidzár(közeli), akkor induktivitás (tápfesz szűrő fojtó).
(#) kirally válasza Sebi hozzászólására (») Ápr 11, 2014 /

Akkor azok lesznek, köszi!
(#) Hp41C válasza kirally hozzászólására (») Ápr 11, 2014 / 1

Chip Ferrite Bead - a régi ferritgyűrű reinkarnációja.
A hozzászólás módosítva: Ápr 11, 2014
(#) kirally válasza Hp41C hozzászólására (») Ápr 11, 2014 /

Bár olyan picit fura égett foltos színük volt, de nem szakadtak. Érdekes, mert egyik percről a másikra ment tönkre, gép egyszer csak lecsatlakoztatta akkor kihúz, bedug, de nem érzékelte, még csak ismeretlen eszközként sem. Megpróbálom holnap átmelegíteni, hátha.
Köszi neked is az infót.
(#) Iron Man hozzászólása Ápr 12, 2014 /

Sziasztok,megtudna nekem mondani valaki hogy hol talalhatok ehhez adatlapot,vagy hogy pontosan mi ez? Marmint gondolom valami hibrid vegerosito IC de adatlapot sehol se talalok rola,sot kepeket is alig,esetleg nem jo neven keresem? Udv mindenkinek
(#) Sebi válasza Iron Man hozzászólására (») Ápr 12, 2014 /

(#) Mircsof hozzászólása Ápr 12, 2014 /

Sziasztok!

A csatolt képen látható IC megegyezik LM 358-al?
Köszönöm a válaszokat!
A hozzászólás módosítva: Ápr 12, 2014
Következő: »»   568 / 1178
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem