Fórum témák
» Több friss téma |
bocsi de én nem látom át a nyákot (melyik láb hova van kivezetve)
lehet én vagyok a vak A hozzászólás módosítva: Ápr 8, 2014
A linkelt rajzomon látszik az IC felülnézetből a lábak számozásával. Az alatta lévő kapcsolási rajz pedig mutatja a bekötést, ahol a 12V és a GND közé kell kötni a 12V-os tápfeszültséget. A GND-re menjen a mínusz. A GND-t az M GND-vel kösd össze!
Szervusztok!
A problémám a következő: egy régi Akai erősítőben haldoklik a relé. Megtaláltam a relét, de nem találok ugyanolyat sehol. Érdekelne milyen relével lehet helyettesíteni. A relé egy Omron G4Z-2282P Remélem a rajta található kis ábra alapján valaki tud mondani egy kis okosságot.
Ezek leggyakoribb hibája: a munkaérintkezők beégése. Ha ki tudod venni a helyéről, a dobozából kiemelve cca. 500-as csiszolópapírral az érintkezők megcsiszolhatók.
Üdv!
Egy alaplapon tönkrement valami ic a tápcsati mellett, 7581 ADJDD 0333 (vagy ADJD0 nem látom pontosan mert pont ott púposodott fel). Sehol nem találtam magyar oldalon, valakinek valami ötlete ez helyett? Előre is köszönöm a választ!
Szia!
AMC7581ADJ nevűt keress, de eléggé beszerezhetetlennek látszik. Keress egy helyettesítőt.
Köszönom a választ! Sajnos én nem értek hozzá annyira hogy tudjam hol hogyan és mi alapján kell helyettesítőt keresnem
Ha esetleg valaki tudna segíteni azt nagyon megköszönném!
Szia!
Tudsz egy képet küldeni az alkatrészről?Milyen tokba van? A hozzászólás módosítva: Ápr 10, 2014
Nem igazán tudok helyettesítőt, de ez egy 5A-es LDO - beállítható kivitelben. Így először azt is ki kell deríteni, hogy hány V-ot csinált - feltehetőleg az 5V-ból.
Adatlap
Szia, hát a relé csak egy elektromos kapcsoló, mérd le hány voltról megy,de ha jól sejtem 12 DC V és bármi ugyan ilyennel helyetesítheted ami ugyan ugy zár, és nyit mint a régi.
Ott van a relén, hogy 24VDC, tehát 24V-ról megy. Másrészről pedig nem lehet bármit berakni, mert ha nem egyezik a lábkiosztása, akkor hogy rakod be helyette? Bedrótozod?
Sziasztok!
Találtam a fiókomban egy marék mindenféle tranzisztort.Töltögettem hozzájuk adatlapot.Pl.:C1008Y felirat van a tranzisztoron.Adatlapból viszont találtam C1008Y, 2SC1008Y, KSC1008Y, KTC1008Y-t. Melyik tartozhat hozzá? Szép napot
Tegyük fel ha ha nincs más megoldás akkor ugy is meg lehet oldani. Bocs a képet nem láttam, de akkor 12 DC V helyett keresni kel egy 24 DC V os relét.
Igen, elég dinka a lábkiosztása, ha nem kap pont ilyet, marad a madzagolás.
A japán származású tranzisztorokon hely és festék spórolás miatt nem szokás feltüntetni a 2S részt, merthogy majd mindegyiknél ez szerepel. Ha találsz (egyáltalán) adatlapot, akkor a méretei, kinézete alapján jó eséllyel azonosíthatod. A "K" betű többnyire a Koreai gyártású megfelelőit jelenti.
Így ránézésre mind ugyanaz - más gyártótól. Lényeges eltérés nem lehet, de Te látod az adatlapokat, hasonlítsd össze...
Köszi szépen.Akkor átnézem az adatlapokat.Letöltögetem az összeset amit találok.
További szép napot
Ebay-en van ilyen. De szerintem elég régi és ilyet már nem nagyon találni. Bővebben: Link
Sziasztok! Van egy marék germánium tranzisztorom. ATES 11113 van ráírva. Az ATES az a gyártó, de a 11113 nem mond semmit. Kb. olyan kis teljesítményű típus mint az AC125. Jó lenne tudni a paramétereit. Valakinek van infója róla? Köszi!
Sziasztok!
A minap meghalt az 1gb-os pendriveom. Szétszedtem és olyan jelölésű alkatrészt találtam benne amiről fogalmam sincs hogy mi. Nem is a pendrive megcsinálása érdekel, hanem inkább hogy mi a fene lehet az az alkatrész. Jelölése B1, B2, B3. Valaki esetleg találkozott már ilyen alkatrésszel?
Mérj rá, ha rövidzár(közeli), akkor induktivitás (tápfesz szűrő fojtó).
Chip Ferrite Bead - a régi ferritgyűrű reinkarnációja.
A hozzászólás módosítva: Ápr 11, 2014
Bár olyan picit fura égett foltos színük volt, de nem szakadtak. Érdekes, mert egyik percről a másikra ment tönkre, gép egyszer csak lecsatlakoztatta akkor kihúz, bedug, de nem érzékelte, még csak ismeretlen eszközként sem. Megpróbálom holnap átmelegíteni, hátha.
Köszi neked is az infót.
Sziasztok,megtudna nekem mondani valaki hogy hol talalhatok ehhez adatlapot,vagy hogy pontosan mi ez? Marmint gondolom valami hibrid vegerosito IC de adatlapot sehol se talalok rola,sot kepeket is alig,esetleg nem jo neven keresem? Udv mindenkinek
Sziasztok!
A csatolt képen látható IC megegyezik LM 358-al? Köszönöm a válaszokat! A hozzászólás módosítva: Ápr 12, 2014
|
Bejelentkezés
Hirdetés |