Fórum témák
» Több friss téma |
Üres területre nem másol, csak olyanra, aminek már van betűjele. Aztán a megerősítés, meg a két lépéses forráskiválasztás. Kicsit egyedi logika.
Szia! Én nagy megelégedéssel használtam p3-as laptopot mobilnettel, egész jól ment, amikor jó volt a térerő, de, amikor nem, akkor esélytelen volt. (1100- as celeron 128 ram 16m videokari) De a 450-es laptopomon is elment, csak abban lassabb volt a betöltés a 4mb-os videokari miatt. De jelenleg is van asztali p3-asom, amin tökéletesen mgy a mobilnet,(csak böngészés, és nem videók!) 450mhz, 256mega ram, 32mega videokari. Tehát nagyon sok múlik a modemen és a szolgáltatón és nem csak a gépen. Bocs nem neked szól, csak már nem akarom törölni és újraírni!
A hozzászólás módosítva: Ápr 9, 2014
A videokártyán telepített memória semmiben sem befolyásolja a net sebességét. Simán a processzoron múlik az oldalak renderelése ilyen korú gépeknél, még a VGA-t így-úgy használni akaró dolgok sem fognak támogatni ilyen régi cuccokat.
A WindowsXP operációs rendszer letöltése nem javasolt, mert elavult. Ha egy kicsit utána olvasol, van olyan Linux, ami majdnem olyan, mint a Windows XP. Suche Linux, ha jól emlékszem. De ingyenes.
Szia! Akkor máshogy mondom: A 4mb-s videokarinak érezhetően "besegít" a processzor. Kipróbáltam már asztali gépen is, a 32 megással sokkal jobb, nem kell annyit várni egy oldalra.
Szia! Gondolom a Suse Linuxra gondoltál... ami alapjaiban ingyenes de van fizetős támogatás is hozzá. Ami teljesen ingyenes az az openSuse lényegileg ugyan az. Bővebben: Link
A magam részéről naív felhasználónak az ubuntu alapú (debián a mamája) Linux Mint -et ajánlom. Bővebben: Link Természetesen tudnak magyar nyelven is és a windows-os (32bites) programokat emulátouruk segítségével tudják futtatni.
Jó lesz a Linux is, lehetőleg ne legyen elavult. Ha magyar nyelvű, az jó lenne.
Internetezésre, meg "szkájpoláshoz" kellene, a nagyszülőknek haza Magyarországra a mostani, már számukra is idegesítően lassú dög helyett. Ha a firefox, meg az utóbbi megy rajta, tökéletes A hozzászólás módosítva: Ápr 10, 2014
Én Édesapám netezős gépére Linux Mint-et raktam. Nem tud lehuzni semmi káros progit vele.
1 éve használja zökkenőmentesen. Sokat írogat rajta. Maximum a flash playerrel van gond. Aztmeg a pluginoknál be tudod állítani. Bár a linux vérzik a flashnél. A hozzászólás módosítva: Ápr 10, 2014
6 éve használok linuxot. Most xeonról pötyögök A hozzászólás módosítva: Ápr 10, 2014
Van olyan linux változat, aminek a kezelése szinte megegyezik a windowsal?
Üdv
Ha teljesen nem is hasonlít a windowsra, de én is Linux Mint-et javasolnék. Már lassacskán egy éve használom mindenféle probléma nélkül. Bővebben: Link
Sziasztok!
Valakinek lenne arra valami ötlete, hogy ha feltelepítettem Win7-et, és első újraindulás után mikor a véglegesítés következne a telepítés negál annál a résznél hogy nyomjon meg egy gombot a cd röl való indításhoz, de ha itt nyomok egy gombot akkor előröl kezdődik a telepítés, holott itt automatikusan tovább kellene mennie. Egy Compaq CQ58 laptopról van szó. Örülnék egy jó megoldásnak mert ,ár nagyon letör ez a gép. Köszönöm A hozzászólás módosítva: Ápr 11, 2014
Mikor először végigfutott a telepítés, állítsd vissza a HDD-t elsődleges rendszernek. Tehát erről bootoljon. Közben a CD-t hagyd bent(elvileg nem kell, de ez windows...)
Valami hasonlora. A Linux nekem még idegen tekintetel arra,hogy megfigyeltem a videókártyákat utálja. Akadozik a Yutube vele. A Firefox böngésző helyet a Google Crome-t ajánlanám. De alapból benne van már ha jól emlékszem. Fél éve cserélt a Firefoxal ha jól emlékszem. Máma megkaptam már,hogy minek a virusirtó? Linux alá nem kell legalábis a szakértő úr ezt állítja. Én ajánlotam neki bankoljon nyugodtan. Mi a véleményetek?
Üdv!
Idézet: „nyomjon meg egy gombot a cd röl való indításhoz” Ne nyomj gombot! Kis idő után bootol a HDD-ről.
Sziasztok!
Ez mind nem működik, ha kiveszem a cd-t akkor rögtön bekapcsolás után egy fekete háttér lesz amiből sehova nem megy.Van egy gyanúm hogy ott szektorhiba lehet.
Szia!
Ha végig futott a telepítés, ne vedd ki a CD, és ne is nyomj gombot.Hagyd benne amíg az üdvözlő képernyő be nem jelentkezik.(lehet lassabb a gép )
Kérlek, egész éjjel be volt kapcsolva kérlek így hidd el hogy nem megy tovább, most megpróbálom totál legyalulni a meghajtót. Esetleg valami amivel tudok szektorhibát keresni?
Ha mégsem indulna , nézz bele a biosba hogy be van e állítva a HDD 2. lehetőségként.
PL Hiren's boot cd vagy UBCD. A hozzászólás módosítva: Ápr 11, 2014
Most olvasom, a Win7 tud szektorlibát nézni, ezt is lefuttatom.
De ahogy olvasgatom itt az zavar be, hogy ez a valami UEFI rendeszerü, és valami nem jól lehet neki előkészítve?
Ez talán segíthet. Bővebben: LinkAkkor nézd át a géped kézikönyvét, a helyes beállítások mikéntjéről.
A hozzászólás módosítva: Ápr 11, 2014
Én a merevlemezt egy másik gépbe tenném át. Itt leerenörizném egy HardDisk Sentinel nevű programmal. Nekem egy 250 GB ment tönkre így. Ott elektronika probléma volt. Csere alkatrészeid vannak e?
Hali!
Az utolsó mondatig az hittem nekem írsz.Nem hiszem hogy a lemez ment volna tönkre , mert akkor a telepítés sem zajlódott volna le.Az UEFI beállítás sokak szerint egyszerű, de első látásra igen furának tűnik. Sajnos nem írta meg a gép pontos típusát így nehéz tovább lépni.
Köszönöm megoldódott a probléma, kellet egy szektorhiba vizsgálat, és helyreállítás + egy BIOS rezet, és megjavult.
További szép napot!
Valószínű a BIOS reset-tel oldottad meg a problémát. Ilyenkor elképzelhető, hogy a BIOS nem UEFI, hanem Lagecy módba van beállítva, így a telepítő gond nélkül működik. A Win7 is elvileg tud UEFI módban települni (esetleg nagyon bele nyúlhattak a telepítőbe, és azért nem megy), én még nem próbáltam. A Win8(.1) viszont már jobban szereti az UEFI módot.
A hozzászólás módosítva: Ápr 11, 2014
Így van ! A lényeg hogy jó lett!Gondolom szektor hiba sincs.
Ha mégis XP-t teszek rá, és később nem lesz frissítés, akkor mi baja lesz? Windows 7-et semmiképp se tudok rátenni? Vagy nagyon lassú lesz?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |