Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Számítógép hiba, de mi a probléma?
Lapozás: OK   453 / 1156
(#) didyman válasza Norberto hozzászólására (») Ápr 9, 2014 /

Üres területre nem másol, csak olyanra, aminek már van betűjele. Aztán a megerősítés, meg a két lépéses forráskiválasztás. Kicsit egyedi logika.
(#) kallaci válasza belfi2 hozzászólására (») Ápr 9, 2014 /

Szia! Én nagy megelégedéssel használtam p3-as laptopot mobilnettel, egész jól ment, amikor jó volt a térerő, de, amikor nem, akkor esélytelen volt. (1100- as celeron 128 ram 16m videokari) De a 450-es laptopomon is elment, csak abban lassabb volt a betöltés a 4mb-os videokari miatt. De jelenleg is van asztali p3-asom, amin tökéletesen mgy a mobilnet,(csak böngészés, és nem videók!) 450mhz, 256mega ram, 32mega videokari. Tehát nagyon sok múlik a modemen és a szolgáltatón és nem csak a gépen. Bocs nem neked szól, csak már nem akarom törölni és újraírni!
A hozzászólás módosítva: Ápr 9, 2014
(#) didyman válasza kallaci hozzászólására (») Ápr 10, 2014 /

A videokártyán telepített memória semmiben sem befolyásolja a net sebességét. Simán a processzoron múlik az oldalak renderelése ilyen korú gépeknél, még a VGA-t így-úgy használni akaró dolgok sem fognak támogatni ilyen régi cuccokat.
(#) glatzkrisztian86 válasza kérdező hozzászólására (») Ápr 10, 2014 / 1

A WindowsXP operációs rendszer letöltése nem javasolt, mert elavult. Ha egy kicsit utána olvasol, van olyan Linux, ami majdnem olyan, mint a Windows XP. Suche Linux, ha jól emlékszem. De ingyenes.
(#) kallaci válasza didyman hozzászólására (») Ápr 10, 2014 /

Szia! Akkor máshogy mondom: A 4mb-s videokarinak érezhetően "besegít" a processzor. Kipróbáltam már asztali gépen is, a 32 megással sokkal jobb, nem kell annyit várni egy oldalra.
(#) Qju válasza glatzkrisztian86 hozzászólására (») Ápr 10, 2014 /

Szia! Gondolom a Suse Linuxra gondoltál... ami alapjaiban ingyenes de van fizetős támogatás is hozzá. Ami teljesen ingyenes az az openSuse lényegileg ugyan az. Bővebben: Link
A magam részéről naív felhasználónak az ubuntu alapú (debián a mamája) Linux Mint -et ajánlom. Bővebben: Link
Természetesen tudnak magyar nyelven is és a windows-os (32bites) programokat emulátouruk segítségével tudják futtatni.
(#) kérdező válasza glatzkrisztian86 hozzászólására (») Ápr 10, 2014 /

Jó lesz a Linux is, lehetőleg ne legyen elavult. Ha magyar nyelvű, az jó lenne.
Internetezésre, meg "szkájpoláshoz" kellene, a nagyszülőknek haza Magyarországra a mostani, már számukra is idegesítően lassú dög helyett. Ha a firefox, meg az utóbbi megy rajta, tökéletes
A hozzászólás módosítva: Ápr 10, 2014
(#) q765 válasza kérdező hozzászólására (») Ápr 10, 2014 /

Én Édesapám netezős gépére Linux Mint-et raktam. Nem tud lehuzni semmi káros progit vele.
1 éve használja zökkenőmentesen. Sokat írogat rajta.

Maximum a flash playerrel van gond.
Aztmeg a pluginoknál be tudod állítani. Bár a linux vérzik a flashnél.
(#) q765 válasza kérdező hozzászólására (») Ápr 10, 2014 /

6 éve használok linuxot. Most xeonról pötyögök
(#) q765 válasza q765 hozzászólására (») Ápr 10, 2014 /

Bocsánat!
(#) kérdező válasza q765 hozzászólására (») Ápr 10, 2014 /

Van olyan linux változat, aminek a kezelése szinte megegyezik a windowsal?
(#) samsys válasza kérdező hozzászólására (») Ápr 10, 2014 /

Üdv
Ha teljesen nem is hasonlít a windowsra, de én is Linux Mint-et javasolnék.
Már lassacskán egy éve használom mindenféle probléma nélkül. Bővebben: Link
(#) Melphi hozzászólása Ápr 11, 2014 /

Sziasztok!
Valakinek lenne arra valami ötlete, hogy ha feltelepítettem Win7-et, és első újraindulás után mikor a véglegesítés következne a telepítés negál annál a résznél hogy nyomjon meg egy gombot a cd röl való indításhoz, de ha itt nyomok egy gombot akkor előröl kezdődik a telepítés, holott itt automatikusan tovább kellene mennie. Egy Compaq CQ58 laptopról van szó.
Örülnék egy jó megoldásnak mert ,ár nagyon letör ez a gép.
Köszönöm
A hozzászólás módosítva: Ápr 11, 2014
(#) sastas01 válasza Melphi hozzászólására (») Ápr 11, 2014 /

Mikor először végigfutott a telepítés, állítsd vissza a HDD-t elsődleges rendszernek. Tehát erről bootoljon. Közben a CD-t hagyd bent(elvileg nem kell, de ez windows...)
(#) glatzkrisztian86 válasza Qju hozzászólására (») Ápr 11, 2014 /

Valami hasonlora. A Linux nekem még idegen tekintetel arra,hogy megfigyeltem a videókártyákat utálja. Akadozik a Yutube vele. A Firefox böngésző helyet a Google Crome-t ajánlanám. De alapból benne van már ha jól emlékszem. Fél éve cserélt a Firefoxal ha jól emlékszem. Máma megkaptam már,hogy minek a virusirtó? Linux alá nem kell legalábis a szakértő úr ezt állítja. Én ajánlotam neki bankoljon nyugodtan. Mi a véleményetek?
(#) eSDi válasza Melphi hozzászólására (») Ápr 11, 2014 /

Üdv!

Idézet:
„nyomjon meg egy gombot a cd röl való indításhoz”

Ne nyomj gombot! Kis idő után bootol a HDD-ről.

Sziasztok!
Ez mind nem működik, ha kiveszem a cd-t akkor rögtön bekapcsolás után egy fekete háttér lesz amiből sehova nem megy.Van egy gyanúm hogy ott szektorhiba lehet.
(#) belfi2 válasza Melphi hozzászólására (») Ápr 11, 2014 /

Szia!

Ha végig futott a telepítés, ne vedd ki a CD, és ne is nyomj gombot.Hagyd benne amíg az üdvözlő képernyő be nem jelentkezik.(lehet lassabb a gép )
(#) Melphi válasza belfi2 hozzászólására (») Ápr 11, 2014 /

Kérlek, egész éjjel be volt kapcsolva kérlek így hidd el hogy nem megy tovább, most megpróbálom totál legyalulni a meghajtót. Esetleg valami amivel tudok szektorhibát keresni?
(#) belfi2 válasza belfi2 hozzászólására (») Ápr 11, 2014 /

Ha mégsem indulna , nézz bele a biosba hogy be van e állítva a HDD 2. lehetőségként.
PL Hiren's boot cd vagy UBCD.
(#) Melphi válasza Melphi hozzászólására (») Ápr 11, 2014 /

Most olvasom, a Win7 tud szektorlibát nézni, ezt is lefuttatom.

De ahogy olvasgatom itt az zavar be, hogy ez a valami UEFI rendeszerü, és valami nem jól lehet neki előkészítve?

Ez talán segíthet. Bővebben: LinkAkkor nézd át a géped kézikönyvét, a helyes beállítások mikéntjéről.
(#) glatzkrisztian86 válasza belfi2 hozzászólására (») Ápr 11, 2014 /

Én a merevlemezt egy másik gépbe tenném át. Itt leerenörizném egy HardDisk Sentinel nevű programmal. Nekem egy 250 GB ment tönkre így. Ott elektronika probléma volt. Csere alkatrészeid vannak e?
(#) belfi2 válasza glatzkrisztian86 hozzászólására (») Ápr 11, 2014 /

Hali!
Az utolsó mondatig az hittem nekem írsz.Nem hiszem hogy a lemez ment volna tönkre , mert akkor a telepítés sem zajlódott volna le.Az UEFI beállítás sokak szerint egyszerű, de első látásra igen furának tűnik. Sajnos nem írta meg a gép pontos típusát így nehéz tovább lépni.
(#) Melphi válasza belfi2 hozzászólására (») Ápr 11, 2014 /

Köszönöm megoldódott a probléma, kellet egy szektorhiba vizsgálat, és helyreállítás + egy BIOS rezet, és megjavult.
További szép napot!
(#) eSDi válasza Melphi hozzászólására (») Ápr 11, 2014 /

Valószínű a BIOS reset-tel oldottad meg a problémát. Ilyenkor elképzelhető, hogy a BIOS nem UEFI, hanem Lagecy módba van beállítva, így a telepítő gond nélkül működik. A Win7 is elvileg tud UEFI módban települni (esetleg nagyon bele nyúlhattak a telepítőbe, és azért nem megy), én még nem próbáltam. A Win8(.1) viszont már jobban szereti az UEFI módot.
(#) Melphi válasza eSDi hozzászólására (») Ápr 11, 2014 /

Hát igen meglehet, lényeg hogy jó lett.

Így van ! A lényeg hogy jó lett!Gondolom szektor hiba sincs.
(#) kérdező válasza samsys hozzászólására (») Ápr 11, 2014 /

Ha mégis XP-t teszek rá, és később nem lesz frissítés, akkor mi baja lesz? Windows 7-et semmiképp se tudok rátenni? Vagy nagyon lassú lesz?
Következő: »»   453 / 1156
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem