Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Hangsugárzó építés, javítás - miértek, hogyanok
Témaindító: csonthulye, idő: Dec 10, 2005
Témakörök:
Ha jól emlékszem akkor simán leemeled az előlapot és ki lehet venni a betétet. Van rajta néhány pöcök ami központosít , de mielőtt lehúznád a csavarokat meg kell nézni mekkorát kottyan ,mert van némi állítási lehetőség benne.
Idézet: „Kíváncsi lennék mi az a kielégítő fázismenet.” Egy olyan görbe ami még véletlen sem tűnik satírozásnak a +140 és a -140 fok közt. Szerintem kijelenthetem ,hogy ilyen hang(fal)sugárzó passzív hangváltóval 3 vagy több utasban biztos hogy nem látott még napvilágot. Azok a gyártók akik erre, és az impulzus átvitelre is odafigyelnek, kerülik a passzív hangváltót mint a forró kását. Ezért vagyok híve a szélessávú hangszóróknak és az aktív hangváltóknak. A hozzászólás módosítva: Ápr 6, 2014
Megpróbáltam, de szerintem a tekercs is jött volna vele, lapos huzalozás szerű, és olyan 2-3mm vastag talán. Az lenne a tekercs? Most visszaraktam egyenlőre, de már annyit se szól mint előtte. Ezt megelőzően halk sistergés, zúgás volt, de lehet, hogy csak a láda miatt, amit mint zajt összeszedett.
Az a lelke . A lengőtekercs. A két kivezetésen nem lehet szakadást mérni ,mert akkor rossz. 4-6 ohm lenne a normális.
Visszarakásnál ügyelni kell hogy központosan kerüljön a légrésbe és ne súroljon vagy érjen sehol sem hozzá.
Oké. Köszönöm. Valamelyik nap kiműtöm aztán meglátom mi a probléma. Köszönöm a segítséget! Igyekszem majd jelentkezni!
A szélessávú hangszóró oké, de az aktív hangváltó igencsak hajlamos telerakni 180 fokos fordulatokkal a fázimenetet, ha sokadrangú.
Sikerült szétszednem. Le van égve a tekercse, úgyhogy ezt majd pótolom a boltból.
Közben kivettem belőle a közepeit is, itt az egyik roszabbik állapotú a képen. A kérdésem az, hogy a porvédőt hogyan kell eltávolítani, van-e annak valami szakszerű módja, vagy csak alá kell nyúlni egy célszerszámmal aztán hajrá? Arra gondoltam, hogy megpróbálom a membránt kicserélni benne, meg újraperemezni.
Sziasztok.
Valaki tudna ajánlani zárt kosaras, 92-93 dB érzékenységű, 10-12,5 cm-s közép hangszórót és/vagy magasat is (7-10 cm) amik összeillenek. A mély, ami biztosan marad.: http://beyma.com/products/lowmidfrequency/608CMB8 Az ajánlott magas.: http://www.hangszorobolt.hu/?showid=2178&level0=23 Muszáj a 3 hangszóró, olyan a doboz. Köszönöm.
Mechanikai úton. Elméletben van benne vatta ,azt ne piszkáljad mert nem tudod újra ugyanúgy elrendezni. A H2000-nél szerintem ehhez is lesz perem.
Oké, köszönöm! Most próbálok tőlük rendelni, de az alkatrészek mellett nem látok kosarat, úgyhogy mailben próbálkozom.
Sziasztok! A mellékelt házimozi hangszórónak szeretnék egy dobozt készíteni. Eddig 19 literesben szolgált egy "s" alakú ovál keresztmetszetű "cső"-vel. Nem kéne különösen mélyre mennie, de a zárt doboz azért kevésnek bizonyult a feladathoz.
Az adatokat LIMP-pel vettem fel. WinIsd segítségével sajnos nem kapok elfogadható eredményt. Megköszönném, ha kapnék javaslatot.
40l-es dobozban 40Hz környékére hangolva viszonylag elfogadható lenne.
Szerintem a nagy gyártók sem méreteznek 40 Hz alá. Pl C.V. Sub-ládák 43 Hz-et tudnak ,és mindenre megfelelnek. A 19 literes dobozban mérnél egy impedanciát , kíváncsi lennék hogy az a kicsi S alakú cső hova hangol. Én úgy számolom ebben a 19 literes dobozban is elérhető a 40 Hz , ha megfelelő a hangolás.
Semmi akadálya a mérésnek. Egyelőre levakítottam a nyílást, de vissza tudom építeni. A legfőbb gond az eredeti csővel, hogy ez a kezelőszervekkel egy közös műanyag vacakból lett kialakítva, ami kellemetlenül rezonál.
Segítsetek nekem!
Nem kimondottan hangsugárzó építés, hanem szoba akusztika. Ha adott egy szoba, akkor hogyan lehet kiszámolni, hogy mély hangot lehet elérni. Addig oké, hogy összevetem a szoba méreteit és a hang hullámhosszát, de mi a helyzet a fél-, negyedhullámokkal? Mély hangszórónál érdemes-e küzdeni azokkal a frekvenciákkal, aminek a (fél-, negyed-) hullámhossza, már nem fér be a szobába?
A 40 Hz-nek 8617 mm a hullámhossza. A legtöbb szobába már ez sem fér be. Lehet ,hogy inkább az elhelyezéssel kellene próbálkoznod. Garantálom ha berakod a sarokba a földre a szubládát akkor lesz elég mély ... sőt
Nincs szubláda. Tudom, hogy a sarokba kell.
A kérdés a mély hangokra irányult, nem a hangerejükre. Egy kb 2,2*4 méteres szobában milyen mély hangokra számíthat az ember? Ha egy adott hullámhossznak a fele fér be, akkor az mit jelent? Hallható, csak halkabban?
A szobaátlót veszik alapul ha jól tudom a maximumok kiszámításánál, ((c/lambda)/2 (vagy négy)) de a reflexiók miatt kioltások, kiemelések keletkeznek, ráadásul sok egyéb mellett a hallgatási, elhelyezési pozíció is beleszól.
Sajnos kioltásban és kiemelésben bőven van részem. Nem tudom máshogy rendezni az egészet, így is zsúfolt a szoba, más megoldást nem tudtam kiötleni. Nem csak hangsugárzó szempontjából, hogy hanem bútor szempontból sem.
Már régóta gondolkozom mélynyomón, csak nem tudom, hogy a szoba méretei miatt számíthatok-e mélyebb hangokra.
Sziasztok! Megérkezett az anyagom, a magasat már ki is cseréltem, a 2550-emben, de a közepében membránt akarok cserélni, és újraperemezni. Levettem a porvédőt, látom a közepén a mágnest, körülötte a tekercset. Hogyan válasszamle a membránt úgy, hogy a lengő rész ne sérüljön? Csak betolok egy sniccert, vagy valamilyen pengét, és a ragasztás mentén leválasztom?
Én ilyen kicsi hangszórónál biztos nem cserélnék membránt, csak szélt. Ráadásul az állapota sem követeli meg a cserét.
Rendben, végig gondolom. Amúgy hogyan lehetne leszedni róla?
Nem az a kérdés hogy hogyan lehet leszedni, hanem hogy rakod vissza utána JÓL !
Oké. A széléhez jó lesz a pattex cipőragasztó?
Azt nem ismerem, én Palmafix-et vagy Palmatex szoktam használni, bár ezek enyhén oldják a habszélt, tehát nem érdemes benne "áztatni".
Jó, elvileg ez is olyasmi, megpróbálom vele
Jó volt hozzá, ez is kicsit belekostólt.
valaki tudna segíteni ?
az lenne a kérdésem hogy ha ey 8 ohm-o hangszóróra tervezett erősítőt rákötök egy 6 ohm-os hangszóróra akkor a hangszórónak annyi...? köszi A hozzászólás módosítva: Ápr 14, 2014
|
Bejelentkezés
Hirdetés |