Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Számítógép hiba, de mi a probléma?
Lapozás: OK   454 / 1156
(#) Ricsi89 válasza kérdező hozzászólására (») Ápr 11, 2014 /

Semmi nem lesz, ha xp megy rá. Szüleim gépén xp van, frissítések letiltva és évek óta megy. Sőt nekem a win7-nél is le van tiltva minden frissítés. Sok helyen használnak még win 95 és 98-at is, a Dos-ról nem is beszélve.
(#) glatzkrisztian86 válasza belfi2 hozzászólására (») Ápr 11, 2014 /

Nekem is furának tünt. A telepítés elindult nálam is. Bios látta a merevlemezt. Merevlemezt formázta és elkezdte felmásolni a fájlokat. Utána újraindulás és fekete képernyő. Merevlemez keresés. Majd ötször hatszor ez a folyamat játszodik végig és utána csak fekete képernyő indulás után hosszú keresés és jelzi,hogy az eletronikát nézzem át mert állnak a fejhajtó motorok. Úgyhogy Maxtor 250 gb-os merevlemez kuka mert nem volt hangulatom javítani tíz év után.
(#) belfi2 válasza glatzkrisztian86 hozzászólására (») Ápr 11, 2014 /

Ilyen elő fordul , mik azok a fejhajtó motorok?
(#) zsoltee0001 hozzászólása Ápr 11, 2014 /

Sziasztok
Satás hdd-t cseréltem ssd-re, szóval semmi nem változott, a win telepítő simán lefutott.
Sajnos vannak ide-s eszközeim, amik eddig szépen működtek Raid kártyán keresztül.
Most nem ismeri föl, pontosabban látja, bootoláskor is kiírja, a windows feladatkezelőjében ott van, felkiáltójellel, próbáltam keresni neki drivert de nem találtam.
Mint írtam eddig jó volt (win7 64bit) nem tudom, hogy az ssd kavarna be?
Szerintetek a windows-ba vagy a biosba keressem a hibát?
Üdv
(#) kérdező válasza Ricsi89 hozzászólására (») Ápr 11, 2014 /

Akkor XP lesz, mert szerintem jól bevált. Ha meg megeszi a vírus, akkor újratelepítem. A mamáéknak meg amúgy se lenne túl jó más, mert ezt is nehezen szokták meg. De legalább rászedtem őket az internetezésre, ami nagy szó.
(#) glatzkrisztian86 válasza belfi2 hozzászólására (») Ápr 11, 2014 /

Ha segítesz nekem a köd tisztázásában meköszönöm
(#) belfi2 válasza glatzkrisztian86 hozzászólására (») Ápr 11, 2014 /

Nézd meg ezt a videót. Bővebben: Link
(#) belfi2 hozzászólása Ápr 11, 2014 /

Hali!

Most raktam újra a gépemet,(WIN7) és már kétszer is leállt az Avast működése.Most az Avastot is újra raktam. Hibanaplóban csak annyi az avast működése váratlanul leállt.
Van e még valakinek problémája az Avast működésével
(#) nagym6 válasza Ricsi89 hozzászólására (») Ápr 11, 2014 /

Ugyanez van nálunk is. WinXP SP3 feltelepítve kb. 2 éve, frissítések tiltva a telepítéstől kezdve. Avast védi, semmi gond nem volt eddig.
(#) Gabó válasza belfi2 hozzászólására (») Ápr 11, 2014 /

Nekem komplett avasttal volt bajom! Nekem a frissen telepített rendszert vágta haza, másik gépet meg teljesen belassított. Ajánlom, keress más vírusírtót.
(#) glatzkrisztian86 válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Ápr 11, 2014 /

Szerintem indisd el a lemezről a javítótelepítést. Vagy egy rendszer viszaálítást. Vagy nézd át a kábeleket. A feladatkezelöben nézd meg az eszközök lapját erőforás stb. Mit tetél a rendszerel mielött a hiba?
(#) glatzkrisztian86 válasza Gabó hozzászólására (») Ápr 11, 2014 /

Szabad ajánlanom a PandaCloud nevü ingyenes programot?
(#) glatzkrisztian86 válasza nagym6 hozzászólására (») Ápr 11, 2014 /

Hát meglátjuk. Mondjuk én se emgedek minden frisítést a gépre semmi se automata. Mert játék közbe nem épp a legjobb,hogy megtévesztöen újraindul.
(#) zsoltee0001 válasza glatzkrisztian86 hozzászólására (») Ápr 11, 2014 /

Bocs, lehet félreérthető voltam, szóval hdd-t váltottam ki ssd-vel, mindent újratelepítettem, de most nem látja a raid vezérlőt.
Semmi nem változott a konfigon az ssd-n kívül.
na mindegy, ha nem jön össze kibírom dvd nélkül, egy satás vinyó meg amúgy is felszabadult
Még egy kérdés:
Valaha bárkinek is hozott eredményt egy javítás? egy "keressen hozzá való szoftvert a neten"?
Nekem még soha...
Üdv
(#) glatzkrisztian86 válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Ápr 11, 2014 /

Mondjuk csak egy lehetöség a javítás meg az illesztőprogram keresés.

Tehát ha jól értelmezem a HDD-n lévő oprendszer rendesen müködött és látta a Raid vezérlöt. Az SSD-n viszont már nem. Mondjuk probálj meg egy másik telepítölemezt. Hátha bejön. Engem se hagyna nyuodni. Hugom gépével is addig kisérleteztem amig müködésre nem birtam.
(#) Koncsar válasza glatzkrisztian86 hozzászólására (») Ápr 11, 2014 /

Szia! Ha belépsz a bios ba, látja az SSD -ét?
(#) Koncsar válasza belfi2 hozzászólására (») Ápr 11, 2014 /

A NOD32 -t javaslom. Szerintem az egyik legjobb.
(#) Gabó válasza Koncsar hozzászólására (») Ápr 11, 2014 /

Én is azt használom, és vannak hozzá free keyek amik újságokba vannak és regisztrálhatod.
(#) Koncsar válasza Melphi hozzászólására (») Ápr 11, 2014 /

Parancssor:CHKDSK futtatása
(#) Gombszem válasza belfi2 hozzászólására (») Ápr 11, 2014 /

Én is a Nod32-t javaslom. Nálam 5 éve fut. Mindig a legújabb verzió. Én még nem hallottam panaszt rá. Korrekt magyar Support is van. Megvettem, nem bántam meg.
Az újságokban a kódok általában csak egy hónapig érvényesek. Macerás de működik.
Amit semmiképpen sem javaslok: mindenféle töréseket, amikkel szinte biztos, hogy nem fog korrekten működni, ráadásul komoly fertőzést kaphat a gép, észre sem veszed, és átjáróház lesz.
A Neten fellelhető kódok egy ideig működnek, de az ESET-nél is nézik a Netet, és bannolják. Előbb-utóbb megunod.
A hozzászólás módosítva: Ápr 11, 2014
(#) Koncsar válasza Gombszem hozzászólására (») Ápr 11, 2014 /

Nálam is már pár éve a Smart security 5.0 fut, hibátlanul.
(#) jani1987 válasza kérdező hozzászólására (») Ápr 11, 2014 /

Frissítések ide vagy oda: ha akar, akkor egy hacker bármikor benéz a gépedre. Az egyetlen védett gép az, ami nincs a netre kötve.
(#) zolika60 válasza jani1987 hozzászólására (») Ápr 11, 2014 /

Oszt mit is talál rajta? Az anyósom születésnapi fotóit? Ha kéri megkaphatja minden nyűg nélkül.
(#) Ricsi89 válasza jani1987 hozzászólására (») Ápr 11, 2014 /

A hekkereknek van jobb dolga is, mint a mi gépeinket nézzék. Nem ér annyit a bizonytalan semmi, mint egy jó nagy cég szervergépe, vagy hasonló, ahol biztosan talál pár értékes adatot.
(#) didyman válasza kallaci hozzászólására (») Ápr 11, 2014 /

Ismét leírom, a videokártya nem tölt be oldalt. Renderelni segíthet, ha az adott böngésző támogatja a HW-es gyorsítást vele (namost amiket írtál gépek, azoknál ez kizárt), de ezen kívül kizárólag a CPU dolgozik egy weboldallal. Az 1100-as cerka nyilván nem kicsit gyorsabb a 450-es P2-nél.
(#) didyman válasza eSDi hozzászólására (») Ápr 11, 2014 /

Ez a szeretet miben nyilvánul meg?
(#) didyman válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Ápr 11, 2014 /

Hiányzik az illesztője. Ha mondasz egy típust arra a RAID cubehörre, akkor könnyebben tudunk segíteni..
Rendszert ne állíts vissza és nem kell javítótelepítés sem, nem hibás semmi, csak hiányzik valami.
(#) didyman válasza Koncsar hozzászólására (») Ápr 11, 2014 /

..A /f /r kapcsolóval. Ne adjunk már félválaszokat a kérdezőnek.
(#) didyman válasza Gombszem hozzászólására (») Ápr 11, 2014 /

Van egy halom ingyenes víruskereső (otthoni használatra). Szvsz nem érdemes nagyon ragaszkodni egy adott víruskeresőhöz, mindegyiket állandóan fejlesztik és mindegyiknek van gyenge időszaka, az igazán jók fej-fej mellett vannak, ezek közül bármelyiket érdemes bármikor választani, tudomásul véve azt, hogy egyik sem lehet 100 %-os teljesítményű és a gépigény az mindegyiknél jelentős összetevő egy idősödő gépen-érdemesebb talán ilyen esetben felhősebb keresőt használni (Panda cloud példul). Lényeg az, hogy egy átlagfelhasználó gépén legyen valami, ami rezidens módon figyel és képes megfogni férgeket azelőtt, hogy gondot okozzanak. Otthonra ezért szerintem kár fizetni, persze a gyártó ilyetén támogatása példás dolog.
(#) eSDi válasza didyman hozzászólására (») Ápr 12, 2014 /

UEFI-vel sokkal gyorsabban indul el. Pl. a notebook, amit használok pillanatok alatt betölt, még teljesen kikapcsolt állapotból is, pedig nincs is benne SSD. BIOS-os gépen ez jóval tovább tart. És van itthon két BIOS-os gép, mind a kettőnél tapasztaltam, hogy néha leállítás közben hibát dob fel, ugyan arra a memóriacímre hivatkozva (ha jól emlékszem).
Nem mellesleg az UEFI az, ami támogatja a 2.2TB-nál nagyobb HDD-ket, és a PCI-Express 3.0-t. A BIOS-os gépek esetén ha van ilyen támogtás, az csak gyártói "barkácsolás".
Következő: »»   454 / 1156
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem