Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Digitális óra
A szoftverben kell módosítani - az oka az, hogy a közös anód (katód) nincs kikapcsolva a szegmensek beállítása előtt.
A hozzászólás módosítva: Ápr 19, 2014
Szerintem meg csak egyszerűen túl vannak hajtva a ledek. Egy soros dióda vagy egy kicsit nagyobb előtét ellenállás megoldja.
Már azt próbáltam! Nem igen az lesz a probléma!
Köszi!
Megpróbáltam lencsevégre kapni! Így sikerült, a szegmenseket egy ULN2003-on keresztül kapcsolja a pic! Ezen jól látható a gond. Mindig az előző digiten látható a következő digit képe is, ilyen halványan. Hátha valakinek van valami ötlete.
Akko' biza tényleg a szofferbe kőne turkáni.
Szia!
Tegyél az ULN kimeneteire egy-egy lehúzó ellenállást, nagyjából 4.7k elég lesz. Hasonló módon én is jártam, nekem megoldotta a problémámat, vagy esetleg minden szegmens előtt nullázd ki teljesen a digiteket (nem tökéletes megoldás, de talán még működhet nagyobb átalakítások nélkül is) Üdv vtnagy A hozzászólás módosítva: Ápr 19, 2014
Nekem is a uln2003-asnál kellett lehúzó 10k-kat rakni mert parazsoltak a ledek. Ezek az új ledek már nagyon kis áramnál is begyújtanak.
Az ULN2003A beepitett lehuzo ellenallassal rendelkezik. A bemenetet szabadon hagyva sem szabad, hogy a kimeneten aram follyon.
Az adatlapja szerint nincs benne ilyen.
Lehúzó ellenállást próbáltam egy kicsit csökkent a fénye de még mindig nem aludt ki teljesen?????
Akkor ennyi? Nincs megoldás??
Én a kollektor és az emitter között csak egy diódát látok.
Én a tranyók bázisaira gondoltam.
A programban próbáltam az kigyújtási időzítést módosítani semmi javulás!
Ha a halványan pislákoló szegmens ledjeinek lábához hozzáérek akkor gyengül, majdnem elsötétül???
Ugy szoktuk csinalni (nemtudom nalad hogy van), hogy kikapcsoljuk a mux vezerleset, kiirjuk az uj digit adatat, majd a hozzatartozo mux-ot bekapcsoljuk, majd az idoszelet vegen ugyanez: Mux kikapcs, uj digit adat, uj digit mux be... Esetleg a mux kikapcs es az adatkiadas koze betenni 1-2 uS delay-t.
Itt a kód részlete. A fenti ötletek (a kikapcsolás utáni késleltetést leszámítva) mind benne vannak:
Probald meg a "output_b(0b00000000);" sorokat kikommentelni, mert ez nem szukseges bele. Vagy a "output_d(0b00000000);" sorokat betenni ezek ele. Nem tudom milyen tipusu a kijelzod. CC vagy CA?
Itt a vezérlő áramkör nyákja!
A belső sorban levő BC337 -ekhez tegyél 10k bázis - emitter ellenállást. A DS1302 elem bekötésénél nem ártana az egyik átkötést egy Schottky diódára cserélni a véletlen fordított polaritásal csatlakoztatott elem károkozásának kivédésére. A stabilizátoroknél a föld vezetéket jó lett volva vastagítani, a UNL2003 földjét pedig a betáplálási pontból elágaztatni.
Minden úgy ahogy írtad, de nem változott semmit még mindig pislákolnak a ledek.
Beírtam a módosított hexet még mindig látható a jelenség!
A digit váltásoknál, az aktuális digit kikapcsolása után teljen el 3-5us mielőtt a következőt bekapcsolod. Legyen a várakozás közben a szegmensek írása is, tehát digit kikapcsolás, új szegmensek beállítása, várakozás (ha kell), digit bekapcsolás.
Nem lehet, hogy túl hosszú a kábel, ami a kielzőt és az órát köti össze?
Kapcsrajzot nem tudsz felrakni? Nekem a .lay filek idegenek, nem tudom megnyitni.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |