Fórum témák
» Több friss téma |
Nincs itt semmi probléma... Bővebben: Link
E-bayena kötebelőt hogyan találom meg?
Illetve ilyen műanyag kötebelőt, rendezőt. Van olyan amihez a kötegelőt hozzá lehet fogatni (mint a képen), és van olyan amiben be lehet bújtatni pár vezetéket. Bővebben: Link
Kicsit közelebbről:
Bővebben: Link
Én ilyenre gondoltam.
Bővebben: Link Ilyet kb 2 éve rendeltem a Hestoreban, de most már nem látok. Öntapadós az egyik fele. Praktikus, mert ha kell, akkor lehet mellé még vezetéket betenni, és ha valamiért bontani kell, akkor is gyorsan megy rombolás nélkül.
Sziasztok!
Kaptam szétszedni egy Infracolor 2000 TV készüléket. Az egyik leárnyékolt modulon találtam egy TEA1087 típusú IC-t. A Google-t használtam, de nem találtam hozzá adatlapot. A kérdésem az lenne, hogy ez az IC mire szolgál? Annyit megtaláltam róla , hogy "SAW driver filter". Ez pontosan mit jelent? Csak kíváncsiságból érdekelne. A hozzászólás módosítva: Ápr 21, 2014
SAW - Surface Acoustic Wawe, azaz akusztikus felületi hullám.
Ilyen hullámszűrőket építettek be a legutólsó gyártású TV-k tunere után: ebből csatolták ki a kép KF jelet, több hangnorma esetén pedig innen - külön KF-el - oldották meg a hangot. Amúgy ebben a gépben - ha jól emlékszem - barna, legömbölyített téglatest alakú szűrő lakik. OFW 36xx valami a típusa. (OFW a német Oberflachenwellen filter) A hozzászólás módosítva: Ápr 21, 2014
Köszönöm. Valóban egy F1 jelölésű OWF-K típusú alkatrész van a panelbe építve, mint szűrő.
A hozzászólás módosítva: Ápr 21, 2014
ismét kérdésem lenne:
valaki meg tudná mondani mi is ez pontosan.....?
Egy elektroncső. Bővebben: Link Saját videónk, egy videópályázatra, meg is nyertük.
Ez aztán a szépen összefoglalt videó!!!! Gratulálok hozzá!
És adatlapot tudnátok küldeni róla?
A felirat rajta: S 13
Sziasztok!
Adott egy pár ugyanolyan autós erősítő, melyet csak az RF távirányítójával lehet vezérelni, amiből viszont csak egy van. A helyzet az, hogy a távirányító nem kapható, és az IC, ami benne van, le van kaparva. Az áramkör alapján visszafejtettem, melyik láb mire való, gondolom valami cél IC, hiszen akkor nem lenne lekaparva, továbbá a PIC-eknek nem ilyen a lábkiosztásuk, és gondolom az AVR-eknek sem. Persze még van 86ezer fajta MCU, de szerintem valami cél IC lesz ez. Csatolok az áramkörről egy képet (a másik oldalon vannak a gombok, mátrixba), meg a lábkiosztást. Tehát a kérdés, hogy van-e valakinek valami tippe, melyik IC lehet ez? Valami olyasmi, mint a PT2262, csak más a kódolása, meg a billentyűzet kezelése. Csatolok még szkóp képet, ami kijön az IC-ből.
Mivel nem tudjuk a típusát, ezért adatlap sem lesz. Az amit leírtál csak valami gyártási sorozatszám vagy egyéb értéktelen szám. Valószínűleg lekopott a típusa, így pedig nehéz kideríteni, hogy mi is ez. Persze ha látnánk a bekötését, akkor könnyebb lenne tippelni, hátha valami elterjedt ismert típus.
Az csak sorozatszám. Sokkal élesebb - és ezúttal nem .gif, hanem .jpg - képet kérünk, hogy az elektródarendszer alapján azonosíthassuk.
Az nem a típus szám. Az egy sorozatszám valószínűleg, más írást keress rajta.
Ha nincs más ráírva akkor csinálj egy élesebb képet a belsejéről, abból saccolni lehet a típusára. Google-ban nézhetsz képeket elektroncsövekről, amelyik belseje hasonlít rá, az lesz az.
Hali!
Lábkiosztás alapján az SC6121-re hasonlít. Vagy a 6122. A hozzászólás módosítva: Ápr 22, 2014
Élesebb képek:
A hozzászólás módosítva: Ápr 22, 2014
Ez valami TV sorvégcső lehet. PL51, vagy valami hasonló?
Jó, hogy az anódsapkáját fogtad az előző gif képen...
Tudomásom szerint noválcső anódsapkával vagy sorvégcső, vagy booster dióda volt. Tehát PL81, vagy PY88. Alsó részről háttérvilágítással készült képről eldönthető, hogy pentóda, vagy dióda... A hozzászólás módosítva: Ápr 22, 2014
Nem biztos... meg kell mérni az átmérőt, mert nincs a képen viszonyítási alap. A magnoval végülis meghízott novál
Mivel a padláson taaláltam így akármiből lehet..
Illetve meg tudnátok mondani melyik láb mi? köszi
Mérj egy átmérőt, hogy szűkítsük a kört!
A hozzászólás módosítva: Ápr 22, 2014
Szia!
Köszönöm szépen, a lábkiosztás stimmel, átnézem a kódolását is. |
Bejelentkezés
Hirdetés |