Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » EAGLE NYÁK tervező
Témaindító: csonthulye, idő: Dec 1, 2005
Témakörök:
Eagle leírások a neten:
Eagle alkatrész-könyvtárak: http://www.snapeda.com
és a leírás hozzá.- http://www.piclist.com/images/www/hobby_elec/e_eagle.htm - http://pa-elektronika.hu/hu/cikkek/75-eagle.html
Egy kicsit vegyes felvágott. Nem biztos hogy ezen fogom majd alkalmazni, de a későbbiekben szeretném majd.
Néztem a rajzod, a panel körvonala nem 16-os réteg, hanem 20-as réteg (dimension) kell lenni. Azt hogy mire szeretnéd a ratsnest-et használni még nem derült ki.
Teli GND.t szeretnél, vagy csak a sávok között meghagyni a fóliát ? Kicsit több infót adjál légyszi.
Bocsi, még most tanulgatom a programot. Csak a sávok közt szeretném meghagyni a fóliát. A két réteget megtudom változtatni?
Sziasztok!
Szeretnék az Eagle 6.5-ben létrehozni egy pár új alakatrészt, viszont valamiért nem sikerül. Az alkatrészkönyvtárak között létrehoztam egy saját könyvtárat, abba dolgozom. Elkészítettem a Szimbólumot, illetve a tokozás rajzát. A szimbólumon a négy láb a P$1 - 4 nevet kapta, automatikusan. A típusa Pwr-re lett állítva, mivegy egy Graetz-ről lenne szó( KBP305G) A tokozáson a négy pad szintén P$1 - 4 nevet kapott. El lettek mentve, azonos néven, viszont amikor a szimbólum, és a tokozás lábait próbálnám összekötni, a pinek helye üres. (mellékelt kép szerint) Szerintetek mit csinálok rosszul?
Szia!
Számomra kicsit furcsa elrendezésű az ablakrendszer, de jól látom, hogy az alkatrész áramköri rajzát nem vetted fel? Ha jól sejtem, annak kellene a bal felső kis ablakban lennie, és innen hozná elő a pin-eket is. Add hozzá azt is előbb, akkor meg kell jelenjen.
Szia !
Szóval akkor a board körvonala 20-as réteg, ezen belül rajzolsz 16-os rétegen egy polygont. aztán a ratsnest-et megnyomod. mellékleten csak a ratsnest-et nyomd meg.
Szia!
Köszönöm! Most már értem hogy kell! ![]()
Köszönöm szépen, sikerült!
Valahogyan elkerülte a figyelmem az, hogy nincs ott az áramköri rajz, pedig nem egyszer próbáltam.
Ez tetszett.
![]() Eddig mindig a "kézzel lábbal" módszert használtam,de akkor kipróbálom ezt az Ulp-t. Köszönöm. A hozzászólás módosítva: Ápr 9, 2014
Köszönöm a segítséget.
Nagyon szuperül lehet használni ezt az ulp-t. Segédvonalak és az alkatrész elhelyezés is remekül megoldható vele.
Szia!
Ugyanúgy hozzá kell adni, mintha egy alkatrészt raknál le, csak a frame libraryból kell kiválasztani.
Például, hogy rajzolsz egyet?
Egyébként az elektro\e-elektro-zeichnungsrahmen.lbr könyvtárban van három keret is, de a a német szövegmezők kitöltése igen nyögve-nyelős (nekem).
Sziasztok!
Eagle 6.4-ben melyik könyvtárban találom meg a nyákba forrasztható csúszósarukat? Olyanokat, mint például EZ? Köszi szépen!
Üdv
Board oldalon, hogy lehetséges csoportos mozgatás ? Vezetősávokkal, alkatrészekkel együtt ? Próbáltam group-->move parancsokkal de nem bírkozott meg vele.
Először kapcsold be az összes réteget , majd a group parancs után jelőld ki az egész cuccot amit mozgatni akarsz majd mouvie ---
Üdv
Köszönöm, ezen már túl vagyok. Lehet, hogy én vagyok a pancser de nekem nem akaródzik így működni.
Köszönöm, ez így működik.
A hozzászólás módosítva: Ápr 24, 2014
Sziasztok Mesterek !
( ...Nem olvastam el az egész fórumot, jelenleg nincs rá időm ![]() Segítségeteket kérem. Valahogy kijöttem a formából, de szeretném ha valaki (ráérős idejében) tudna nekem segíteni. Leltem egy kapcsolási rajzot a neten,(lehet hogy innen, bár nem hiszem.) és abból szeretnék egy kompett nyákpanelt készíttetni. Olvastam hogy mennyien használjátok a fórumon meglelhető tervező programot... én is letöltöttem de valahogy kezdőnek érzem magam, és nem megy. Szeretném ha valaki elkészítené nekem a nyáktervet, amit a tervező prg. készít, és vissza küldené nekem. Természetesen csak a tervet... kimaratni, és kifúrni nem kérem, sőt semmi beszerzést nem kérek. Minden alkatrészt hagyományos kivitellel szeretném (nem SMD) és a kondikat álló kivitelben. kivéve , a (c4 -et, 2200uf) . Előre is köszönöm. Ui .:Nekem az (EAGLE 6.5.0 van meg.) sajnos nem magyar a controll panelben a megnevezések... ( a menü magyar de az alkatrészek megnevezése nem az.) nem tudja valaki, hogy azt hogyan lehet teljesen Magyarítani ?
Sziasztok!
Egy olyan problémába futottam bele, ami eddig nem jött elő. Egy az import_bmp.ulp által a nyáktervre tett képet kellene szögben elforgatnom (kb 20°-ban). A rotate parancs működik, de csak 90°-os lépésben lehet vele forgatni. Az egyedi alkatrészeknél működik, hogy az alkatrész tulajdonságát megnyitva az Angle sorban átírom a kívánt szögre, itt akár tized fok pontossággal is meg tudom adni, de ez nem működik az importált kép esetén, mert kismillió vonalból épül fel. A csoportos forgatásnál meg csak a 90°-os forgatásokat engedi a program. Valahol mintha láttam volna, hogy a 90° helyett akár kisebb szöget is be lehetne állítani, de egyszerűen nem találom, sem a drc-ben sem a felhasználói felület beállításainál, sem az opciók/beállítások ablakban nincs ilyenre lehetőség. Egy kör nyákra szeretnék elforgatva feltenni a megszokott bari emblémámat. Ha esetleg tud valaki erre megoldás, szívesen venném ha megosztaná velünk. Előre is köszönöm ![]() Bari A hozzászólás módosítva: Ápr 26, 2014
Szia .
Majd ha megint itt jársz , és esetleg megfelel , akkor ilyen lesz kb.De egyébként lehet ezt, másképp is ki ,hogy s miként akarja. A lehetőségek tárháza a széles.
Úgy néz ki sikerült megoldást találni.
A cmd_draw.ulp-vel. A "Group" kijelöléssel ugyan az egész nyákot is elfordítja, de a képet az elforgatott állásban az ollóval kivágtam, majd visszavontam a műveletet és az ecsettel beillesztve már a kívánt szögben van a birka rajzocska. Az elforgatás szöge végül 33°lett. Bari
A Grid értékét vedd lejjebb .Ha mondjuk mm er ben vagy , akkor 0,07 mondjuk , és akkor oda forgatod ahová csak szeretnéd.
Közbe látom megint írtál , na csak sikerült akkor csak másképp . A hozzászólás módosítva: Ápr 26, 2014
Sajnos a gridet hiába vettem a legfinomabbra, magát a forgatás szögét nem befolyásolta, csak finomabban lehet tőle odébb tenni. Eagle verzió 5.6.0
A hozzászólás módosítva: Ápr 26, 2014
Mi lett volna, ha elforgatod a képet, és illeszted be eaglebe ?
Szia
Esetleg próbáltad ott ahol a szöget kell be állítani? Pl.2 fok és nyomsz egy entert. Az objektum elforgatásánál mükődik, az import bmp-re meg ki kell próbálni. |
Bejelentkezés
Hirdetés |