Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
Lapozás: OK   1015 / 1387
(#) Beles válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Ápr 23, 2014 /

Idézet:
„Otthon inkább ilyennel lehetne próbálkozni.”

Vagy inkább ilyennel: Bővebben: Link Én tervezek rendelni hamarosan kipróbálásra. Most ilyet rendeltem a P20 helyett, kíváncsi leszek rá: Bővebben: Link
(#) Beles válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Ápr 23, 2014 /

Jah, bocs

Minek az a "h"?!
A hozzászólás módosítva: Ápr 24, 2014
(#) Pali79 válasza Beles hozzászólására (») Ápr 23, 2014 /

Én nemrég próbáltam ki szintén P20 helyett, de szerintem elég drágán nézted. Én 1500.-ért vettem 0,5 m2-es darabot itthon.
Ezt a folyékony vackot próbálta már valaki itt ha jól emlékszem, nem nagyon jött be a kollégának.
(#) Beles válasza Pali79 hozzászólására (») Ápr 24, 2014 /

És bevált? Idehaza hol lehet kapni?
(#) Pali79 válasza Beles hozzászólására (») Ápr 24, 2014 /

A legnépszerűbb aukciós oldalon, ha ettől több infó kell, akkor keress privátban. Még csak egy nyákot csináltam vele, de biztató. A P20-at sose sikerült egyenletesen felvinni, ahogy sok lett ott réz is maradt a maratás után. A fólia esetében nincs ilyen gond, csak a levilágítási időt nem jól lőttem be. 2 percet világítottam, de sok lett. A vékony vonalak meghíztak picit, és a maratás után csak lecsiszolni tudtam, úgy megkeményedett.
Ha minden igaz holnap csinálok egy kisebb panelt, megpróbálok majd lötstop-ot is. Teszek fel képet majd.
Egyébként érdemes elolvasni itt a cikkek között a róla szóló írást, vannak okosságok benne, meg szerintem badarság is.
(#) Beles válasza Pali79 hozzászólására (») Ápr 24, 2014 /

Olvastam már róla sokat, bíztató volt az eredmény! DE kíváncsian várom a te próbálkozásaid eredményét is! Majd csatolhatnál fényképet. Én P20-al idáig 0.4mm-ig mentem le, ez elég stabilan megy, de szterintem nem is kell már sokkal vékonyabb.
(#) Pali79 válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Ápr 24, 2014 /

Mennyi levilágítási idővel használod?
(#) Pali79 válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Ápr 24, 2014 /

5 másodperc??? Akkor a 2 perccel picit túllőttem a célon!
(#) Mdavid válasza Pali79 hozzászólására (») Ápr 24, 2014 /

Ezeket az infókat miért nem lehet ide kiírni? Fórumon vagyunk, simán ki lehet írni, hogy a Vaterán, vagy Ebay-en vetted, nem fog kopogtatni a rendőrség... Azért van a fórum, hogy megosszuk a tapasztalatokat, hogy ki mit, hol tud beszerezni, ne kelljen már mindenkinek privát üzenetet írni, ha meg akar tudni valamit... Elnézést az adminoktól az offolásért
(#) papus51 válasza Pali79 hozzászólására (») Ápr 24, 2014 /

Szia!
Óvatosan az információkkal! Nálam az 5 másodperc 45. Vagyis attól függ, hogy milyen a levilágító.
Érdemes próbalevilágításokat csinálni dry fóliához is és lötstop fóliához is, hogy az embert ne érje keserű meglepetés. Üdv. papus51
(#) pjg válasza papus51 hozzászólására (») Ápr 24, 2014 /

A Dry-t fél, a lötstoppot 2 percig világítom. Pauszra nyomtatott filmmel. 4 csöves arcszolival.
A hozzászólás módosítva: Ápr 24, 2014
(#) papus51 válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Ápr 25, 2014 /

Szia!
Ez egy szkennerbe épített levilágító. Nem látom milyen csövek lettek beépítve, de azt igen, hogy viszonylag közel vannak a NYÁK-hoz. Lehet, hogy ezért adódik ilyen rövid levilágítási idő. Vagy a teljesítményük nagy?
(#) NickE hozzászólása Ápr 25, 2014 /

Ezt láttátok már? Kétségtelenül lassú, de az eredmény nem rossz

Közel 20 éve gyártottam nyákot még P20-al, utána jött be a vasalós módszer, saját célra elmentek ezek, de utána már fontos volt a kifogástalan minőség, így kb. 10 éve gyártatom a nyákokat, de most lehet, ismét előveszem a témát, főként a prototípus miatt.

Ezt a kínai dry fóliát próbáltátok már?
(#) Pali79 válasza papus51 hozzászólására (») Ápr 25, 2014 /

Ahogy olvastam más is arcszoliból készített levilágítót használ akár 30 centiről is 10 másodperc alatti időkkel.
(#) papus51 válasza Pali79 hozzászólására (») Ápr 25, 2014 /

Akkor vélhetően a teljesítményük nagyobb, esetleg a fénypor hatásfoka.
Most nézem, hogy vannak 25W-os szoli csövek is.
Lehet még egy oka a rövid időnek: esetleg nem közönséges ablaküveget használ, ami az UV egy részét elnyeli.
A hozzászólás módosítva: Ápr 25, 2014

Szia!
Akkor a különbség egy részére máris megvan a magyarázat. A csövek száma 50%-al több, mint nálam + gyári tükör, nem alulemez fényvisszaverő, mint nálam + kisebb távolság, mint nálam, esetleg UV áteresztő üveglemez.
Vagy csupán csak jobb hatásfokúak a szoli csövek.

Ebbe aztán egész beleszédültem . Ezeket, ha bekapcsolod Paksig elsötétül minden.

Köszi, de pillanatnyilag és valószínűleg hosszabb távon sem tervezek cső vásárlást. Amit közel két éve összeraktam az még jó darabig kell, hogy működjön. Ha mégis ingert kapok akkor UV LED szalagból fogok építkezni egy használaton kívüli "öregecskedő" szkenner házba.
De hopplá! A gyűjteményed lenyűgöző.
(#) Pali79 válasza Beles hozzászólására (») Ápr 25, 2014 /

Elkészültem a nyákkal. Nem lett tökéletes, mert kapkodtam, meg nincs is benne még gyakorlatom. Az már látszik, hogy a 10 másodperc picit kevés, mert a vékony feliratok pl eltüntek teljesen, illetve lett egy szakadás is a vezetőben. A lötstop sem lett tökéletes, felhajlott a sarka lamináláskor, és levegő is maradt alatta egy-két helyen. Lehet, hogy fúrás előtt kellett volna rátenni?
Bízom benne, hogy gyakorlással jobb lesz!
(#) pjg válasza Pali79 hozzászólására (») Ápr 26, 2014 /

Nagyon picik a forrszemek. Van hely. Tegyél legalább 3mm-est. Én a furat 3-4x-ét szoktam. Persze csak 1,2mm furatig.
A hozzászólás módosítva: Ápr 26, 2014
(#) Pali79 válasza pjg hozzászólására (») Ápr 26, 2014 /

A Sprint Layout gyári makróit használtam, kivéve a trafó forrszemeit. A stab ic-két én kicsinek találtam.
(#) Beles válasza Pali79 hozzászólására (») Ápr 26, 2014 /

Nem rossz!
(#) Hp41C válasza Pali79 hozzászólására (») Ápr 26, 2014 /

A helyet inkább a primer és a szekunder kör közé tartogattam volna, hogy meglegyen az előírt minimum 7.5 mm kúszóút.
(#) Pali79 válasza Hp41C hozzászólására (») Ápr 26, 2014 /

Megint tanultam valamit! Fogalmam sem volt ilyen szabályról.
(#) szili83 válasza Pali79 hozzászólására (») Ápr 26, 2014 /

Azok nem igazán jók, én is mindig megnövelem a forrszem méretét!
(#) gulasoft válasza Beles hozzászólására (») Ápr 27, 2014 /

65Ft-ra jött ki a dry film A4-es méretre mikor rendeltük, csak ugye 300m volt a minimum mennyiség, még mindíg van itthon cirka 15 méter. (ha nem több, nem tekerem le, mert képtelenség visszatekerni)
(#) Koree hozzászólása Ápr 27, 2014 /

Szervusztok.

Egy készülő projektemhez kérnék segítséget.
Egy felület szerelt egy oldalas panel lesz 74 darab 3528-as leddel.
Terv már megvan,csak a kivitelezés van hátra,ami csak idő kérdése.
A helyzet az,hogy a felület védelemnek használt Plastic 70-es sprayt ehhez a nyákoz nem szeretném használni,mert fehér színűre szeretném az elkészült panelt fújni.Értelem szerűen fehér akril lakkal.A gondom az,hogy hogyan lehetne házilag kivitelezni az alkatrész forr-szemek egyszerű és hatékony kimaszkolását,hogy utána fel tudjam forrasztani a led-eket?
Gondoltam első körben,hogy telibe fújom a panelt és majd szemre (mivel úgy is látni a sávokat) felforrasztom az alkatrészeket.Mivel akril alapú a festék úgy is átforrasztható,de szerintem csúnya trutyi fog keletkezni minden forrasztásnál ebben az esetben.
A legegyszerűbb lenne fehér színű nyákot használni ami volt nekem anno,de annak az utolsó darabjai elfogytak 3 éve.Olyan volt mint ez.Nem tudom,hogy lehet-e még kapni valahol?Több mint 10 éve még Bp. Király utcában vettem,de az a bolt már bezárt.
A hozzászólás módosítva: Ápr 27, 2014
(#) Pali79 válasza Koree hozzászólására (») Ápr 27, 2014 /

Nekem van otthon egy A4-es darab. Ha kell,írj privátot.
(#) izenahogyishivnak válasza gulasoft hozzászólására (») Ápr 27, 2014 /

Dupont Riston MM540 a fólia típusa?
(#) CHZ válasza Koree hozzászólására (») Ápr 27, 2014 /

Szia!

Itt érdeklődj én tőle vettem az a minőség amit a képen bemutattál..
A hozzászólás módosítva: Ápr 27, 2014
Következő: »»   1015 / 1387
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem