Fórum témák
» Több friss téma |
A fűtés valószínű nem kapcsol be, mivel gázbojlerből kapja a meleg vizet., és a mosógép 40 fokra van állítva. Alul semmilyen fényjelenséget nem tapasztalok a zárlat pillanatában. Azt tapasztaltam hogy midig a dob jobbra forgásakor jön ki a hiba. És leginkább a leállás pillanatában. Valószínű a relénél lesz valami.
Vízcsepegést nem tapasztaltam. Csak még meg kell találjam a relét. Köszönöm a segítséget, ha valakinek van még valamilyen ötlete szívesen fogadom. Üdv ksanyi.
Sziasztok!
whirlpool awm6141 van ajtózár hibát irt ki vetem egy ajtózár kapcsolót beleraktam és még mindig ugyan azt írja valaki tud nekem segíteni?
Sziasztok! Nem fogjátok elhinni, ha nem velem történik én sem hinném el! Ezt a mosógépet a gyerekeimtől kaptuk tavaly Karácsonyra. ( Használt) Kis idő múlva leverte a biztosítékot. Alánézve a csempén látszott hogy hegeszt. Mondtam a gyerekeimnek mi a jelenség. Azt az utasítást kaptam hogy ne nyúljak hozzá le van beszélve garanciába kijavítják. Majd nyáron jöttek elvitték ( 600 km)
Most karácsonyra hozták vissza (600 km) Addig használtunk egy másikat. Nagyon szépen ment, én naiv azt hittem hogy motort cseréltek benne. Ma az asszonykám beindította, már a második percben leverte a automatát. Nézem a csempén, nagyon pici szikrázás van, de nem jelentős. Kifordítom, levettem a hátulját a tetejét, na mossál! Balra forog a dob semmi, jobbra forog abban a pillanatban áthúzás automata le! Motor az asztalra, szénkefék ki. Az egyik az 2cm a másik 2mm! Hát ez hogy lehet? Meg volt az szépen csak levált a csatlakozóról a forrasztás és a rugón folyt az áram. Persze szegény felizzott összeugrott, és nem volt ami kitolja a szénkefét. E miatt akkora ívet húzott hogy egyből lekapcsolta az automatát. És azt még nem is mondtam hogy az egyik szénkefénél ( amelyiknek jó volt a rugója) A szénkefe és a kommutátor között egy pontot kivéve láttam az alatta lévő fehér lapot. ( szépen becsiszolták)Széthúztam a rugót,megforrasztottam a vezetéket, se szikrázás, se automata leverés. Hiba nélkül kimosott. De az még most is rejtély hogy miért? Sem a kommutátoron sem testen, sem vezetéken égés nyomot nem hagyott! Üdv ksanyi. Egy kissé hosszúra sikerült bocsi, de kikívánkozott belőlem.
Hello!a problémám a következő.Egy AEG öko lawamat 88830 update-rol van szó.Elromlott az ajtózáram,rövidre kötöttem az érintkezőt,de a mosógép ugy érzékeli,hogy nyitva van az ajtó.Igy nem indul el.Végigvizsgáltam már a vezetéket.A vezérlőpanelra gyanakszom,de a segitségetekre lenne szükségem,hogy mit keressek.A másik gond még az,hogy az ajtózár elektromágnese folyamatosan áramot kap,igy azt le is kötöttem,mert menetközben kinyilt az ajtó.
Ha triac vezérli az elektromágnest akkor lehet hogy az tönkrement és azért megy folyamatosan.
Hali! Gyerekek!,én ezt nem is értem,hogy úgy gondoljátok ha meleg vízről kezditek a mosást akkor energiát nyertek! Azt a vizet is felfűtötte valami,de nem ez a lényeg,hanem az, hogy a melegedő vízből oxigén molekulák szabadulnak fel,és kisodorják magukkal a szennyeződéseket. Ez csak egy, a víz kémhatása folyton változik,vele változik a piszok kötődése az anyaghoz,sőt bizonyos esetekben még bele is sütjük a szövetbe.
De ha hozzáveszed azt hogy ott kapásból megspórolsz 30 perc mosási időt(vagy többet) ami idő alatt felmelegíti a vizet akkor mindjárt van értelme rákötni.Így képes akár 1 óra alatt lezavarni egy 90°C os főzőmosást.És a víz kémhatásához csak annyit hogy mindenhogyan fel kell melegíteni és hogy mennyi idő alatt az a ruhákat nem érdekli minket viszont nagyon is.......
Hol keressem ezt az alkatrészt?A triac-ot.Mosógépben kezdő vagyok,tv-t számitogépet szereltemem eddig.Ezt a mosógépet viszont szeretném megjavitani,mert nem akarok ujjat venni.(Nem akarok=Nincs rá pénzem.)Légyszives segitsetek nekem ebben.
A mai gépek már nem várnak arra hogy felmelegedjen a víz, hanem megy szépen lefele a program, ugyhogy időt nem lehet spórolni vele, a másik meg az, hogy ha meleg vízre van kötve egy gép akkor az összes öblitéshez is a gép meleg vizet pazarol, ez egyenesen már veszteség.
Azt tudom hogy az öblítéshez pazarlás(és hülyeség is mert nagyon gyűrött lesz a ruha) de én úgy tudom hogy a fűtés idejével lerövidül a program.Gondolom Te biztos próbáltad azért mondod hogy nem spórol vele időt de én eddig csak olyannal találkoztam ahol annyival lerövidült.Persze nálam sokkal kevesebb gép fordul meg mint nálad....
Hát azt nem tudhatjuk, hogy kinél mennyi gép fordult már meg, csak azt tudom, hogy a régebbi gépeknél volt olyan, hogy bekapcsolt a fűtés és amig el nem ért egy bizonyos fokot a víz benne addig a gép nem csinált semmit, viszont a mostaniaknál a beállított program ideje az fix, esetleg van egy pár gép 6-ik érzékes meg egy pár inteligens programmal ellátott ami a ruhatöltet után, suly után csökkenti az időt az adott programon. Nekem onnan van ilyen tapasztalatom, hogy a mühelybe ahol szerelek a ví a fütés csövek melett jön be és télen ha elinditok egy gépet akkor először mindig meleg vízzel tölti fel a gép magát, igy viszont nekem megéri mert ez potya meleg.
Ja hát igen.Nálam még a vízellátás is nagyon rosszul van megoldva a szennyvízelvezetésről meg aztán ne is beszéljünk.Amúgy a kerti slaggal van megoldva a víz mert a műhelyben nincs csap a szennyvíz meg a gépekből egy nagy hordóba onnan szivattyúval a kerti csapba landol.....na ezt a legkellemesebb télen a -10 fokba csinálni szóval nálam még a potya meleg víz is olyan hogy annyira ráfagy a kezem hogy az már szinte meleg Nem télen becibálom a gépeket a fürdőbe aztán ittbent szoktam őket próbálni.
A meleg víz kérdéskörhöz annyit én is szeretnék hozzászólni, hogy ha gázzal melegítem fel a vizet, az pont fele annyiba kerül, mintha árammal tenném ugyanezt (kivéve ha éjszakai áram, de nem arról szokás mosni...). A másik dolog, hogy régebben láttam olyan felültöltős azt hiszem Hajdu márkájú mosógépet, amin két víz bevezető csonk volt, egy a hideg és egy a meleg víz számára, belül két szolenoid szeleppel. Én csak érdeklődő vagyok, nem javítok rendszeresen mosógépeket, de aki gyakrabban találkozik velük esetleg tud valamit erről a gépről vagy megoldásról?
A hozzászólás módosítva: Ápr 19, 2014
Igen a becsületes neve az energomat lux thermal de létezik energo lux változatban is.A vizet egy elektronika keveri be a beállított hőmérsékletre és 80 fokig bármilyen hőmérsékletű vizet ráköthetsz.Ötletes mert ott pont a felfűtési idővel lerövidül a mosás ideje.Nagy hátránya azonban az összes hajdúnak hogy mivel 5x öblítenek köztes centri nélkül(mondjuk pont a thermalok 4 el és egy egy köztes centrivel) ezért nagyon sok vízzel mosnak kb 120L egy mosás tele töltettel.
A hozzászólás módosítva: Ápr 19, 2014
Pont az a lényege,hogy a ruhák is benne legyenek melegítéskor! Ezt egyébként labor körülmények között be is bizonyították. Az a félóra előny el is veszett a mosószeren,a ruha tisztaságán. Főző programot meg az ágyneműn kívül a mai textíliák nem is igen szeretik.
Helló,
a kellemes Húsvét jegyében megadta magát a Candy CS 125 TXT mosógépem. Először csak a vizet nem szivattyúzta ki, majd a kijelzője is "elsötétült". (a háttérvilágítás megy az LCD-n de semmi karakter nem jelenik meg) Lehet, hogy a vezérlő elektronika adta meg magát? Amennyiben igen, akkor mennyire érdemes a javíttatáson gondolkodni? Minden segítséget előre is köszönök!
Érdeklődnék, hogy AEG Ökölavamat 41250-s mosógépen, hogy lehet lefuttatni a tesztprogramot? Az a probléma a mosógéppel, hogy bekapcsolás után pár másodperccel leáll a program és egy csomó led kezd el villogni.
Előre is köszönöm!
Sziasztok! Electrolux EWT1326 automata mosógép vezérlóagy leéget,érdemes-e cserélni? Ez mitől lehet,s lehet-e még más probléma? Előre is köszönöm!
A starthoz legközelebbi gombot nyomva tartva elindítod a gépet a programválasztó jobbra fordításával.Minden egyes fordítás egy perifériát és funkciót jelent.
Biztosan lehet más gond is mert magától nem gyullad ki.Érdemes cserélni de csak akkor ha használt panelt tudsz szerezni.Az új az nagyon drága.
Én hülye vagyok, de nem akar müködni ez a tesztprogram
Ja hogy ez felültöltős.......Próbáld meg a start+centri gomb kombinációt.Tehát lenyomod ezt a 2 gombot majd elfordítod a programválasztót.
Köszönöm az eddigi segítséget. Elvégzem azokat a műveleteket, amit mondtál és annyi történik, hogy elkezd villogni a program vége led meg a hátralévő idő. De gondolom nem ennek kellene történnie. Hiába tekerem tovább jobbra ugyanez marad a helyzet. Sose gondoltam volna, hogy egy mosógép fog rajtam kifogni
Sajnos nem minden AEG gépen működik de ez nem a Te hibád.Azt ajánlom hofy nézz át minden perifériát:fűtőszál ntc szintszabályzó stb......
Segítséget szeretnék kérni.
AEG LAVAMAT 62640 mosógép centrifugálásával van gond. Utóbbi időben a következőket tapasztaltuk: - bármilyen centrifugálási sebességet állítok be - előtte nem oszlatja el a ruhákat a dobban (eddig lassan indult a centrifugálás), hanem hirtelen kezd centrifugálni, ill. csak kezdene, mert ilyenkor "ugrik" egyet a gép - több centit elmozdul a helyéről - és általában le is áll a centrifugálási folyamat. - amennyiben azt választom, hogy ne centrifugáljon - ő akkor is fugálni szeretne - de a fenti hibát prudukálja. Mi lehet a hiba és hogyan "gyógyítható" a "Zsuzsikánk" ?
Leszakadt a tachomágnes,vagy megsérült a tekercs
Tisztelt Szakik!
A kérdésem az lenne, egy Wia 82 indesit mosógép csoda került hozzám ami nem kevés fejtörést okozott már nekem, most azt produkálja, hogy elínditom a programot, és a vízet csak beengedi folyamatosan és csak telitődik és mást nem csinál, a vizszint érzékelőt néztem müködik, elvileg légbuborék nincs benne, igaz a mosógépet lefektettem, mondván hogy a légcsapdát kitisztítom. tudnátok segíteni mit kéne még megnéznem? Köszönettel: Feri |
Bejelentkezés
Hirdetés |