Fórum témák
» Több friss téma |
Ezekben általában a legócskább kinai elkók vannak, ráadásul nem is egyszer szedegettem ki a 12 voltos szekunder feszről 10 Voltos kondikat.
Hello!
Nekem van egy TALÁLT Lazer DVD-300 hordozható DVD lejátszóm. Az a baja hogy a DVD-t nem olvassa be a fejmozgató motornak a dugója le volt szakadva de azt mát megcsináltam most a DVD lemezt visszafelé egyszer megpörgeti utána az ellenkező irányba csak éppen hogy nyöszörögteti amúgy képet ad tok a menüben túrkálni állítgatni szinei szépek de mi okozhatja a problémát? A segítségeteket előre is köszönöm :yes:
Helló!
A lemezforgató motor szok általában elromlani bennük, néha a fejhuzogató. 300Ft-ért lehet venni ilyen motorokat a HQ videónál. Ha ezután sem jó, akkor a lézer a halott.
Hello!
Köszi nem tom a lézerfej világít de attól még lehet rossz nem? És a motor is forog egy kicsit azzal sem lehet gond lézerfejet mennyiért lehet kapni bele?
Attól hogy forog kicsit, attól még nem biztos hogy jó!
Általában nem tud már felpörögni a szükséges fordulatszámra. Lézert szerintem elfelejtheted, mert annyiba kerül a lézer mintha bvennél egy új lejátszót. Bár lézerfej típus függő, de a legolcsóbbat sem éri meg szerintem. Elöbb a motorokat cseréld! A lézerrel ne törödj addig. Jah és az csak egy dolog hogy világít
Hali!!
ha valaki tudna DVD tápegység kapcsolási rajzokat feltenni akkor azt nagyon megköszönném!!!
Köszi!
Majd megpróbálom kicserélni a motort lehet hogy azzal van a baj... Még egy kérdés ha tudod, hol lehet ilyen motort venni bele?
Ja és van itt nemkellő CD-momom is abból nem jó a motor úgye?
Hát ha ugyanolyan akkor jó, azt azért csak összetudod hasonlitani
Szia!
Ismét jelentkezem. Elkezdtük volna szétszeni a DVD-t, de ott ahol a képen az ujjammal mutatom nem akar szétjönni.Feszegetni nem szeretném, ezért az lenne a kérdésem, hogy hogyan tovább?? Lefelé nyomni, vagy felfelé húzni,Vagy???? Köszi .Kati.
Az esetek 90%-ában "fel kell nyitni".
Vagyis a tető hátulját emelve felnyitod kb 90 fokig. Elképzelhető, hogy közben a két oldalát egy kicsit szétfele kell húzni, hogy felnyitható legyen. Aztán simán leemelni.
További problémáim:szétszedett állapotban betettünk egymár játszott DVD-t, egyet forgat rajta azután semmi, no disc felirat.Az alaplapja Sanyo-Hitachi, a többit nem tudom.Ja és semmi kidudorodás, semmi sérülés nem látszik így szemre a kondenzátorokon.
Néhány képet mellékelek a belsejéről. Köszi.
Nincs benne nagyon melegedő alkatrész?
(gondolok az IC-kre (fekete téglalap)) Idézet: „egyet forgat rajta azután semmi” Ezt úgy érted, hogy alig pörög fel, vagy pelpörög, majd megáll? Van multiméter?
Az orráról "azaz az elejéről" lehetne egy képet látni?
Nem is olyan vészes a belseje. Rosszabbat is láttam már.
A TV-n megjelenik a kép (mármint menü ilyesmire gondoltam)? Ha igen akkor szvsz. nem a proci beteg. Ez a jobbik eset. A motor csak egy bizonyos szöget fordul? Vagy felpörög, de leáll? Továbbá a motorvezérlő IC a visszacsatolt képen bejelölt részen lehet valahol. Olyan kis fekete izé szokott lenni aminek a derekánál van két jóval vastagabb láb mint a többi a hűtés miatt. Ha megtalálod kérlek írd le mi van ráírva. (Ekkor eldönthetjük milyen motor van benne.)
Kb egy fordulatot nagy vehemenciával pördül, azután leáll. Kézzel szabadon megpörgetve forog tovább, tehát nem akad.
Ta lán meg kéne próbálni megtisztítani a lézeregységet Legtöbb esetben ez a baj!
A képernyőn csak bejelentkezik, menü nincs, se távirányítóval ,se mással nem lehet tovább lépni.
Kb egy fordulatot pörög és leáll.
Na kicseréltem mert volt egy elfekvő motorom,de nem jó még úgy sem mert mostmár képet sem ad lehúztam a cseremotort de úgy sem ha valaki tud PLS segítsen mert idáig másik lejátszóval tudtam nézni
Ja amúgy TV-re sem ad le jelet Ha valaki segít és ad jelet a többit egy szerelőre bízom!!!
Nemhiszem. Olyankor pörög pörög, kfókuszál, keres. Egy időkorlát után feladja. Ez inkább motorhiba, mint ahogy Dióda mondta. A táphibát nem tudom miért mondta, de hátha majd kifejti nekem. Mondjuk lehet ő már a kép alapján tudja
Szerintem tisztítsa csak meg!Van mikor olyan koszos,hogy meg sem mozdul a lemez,stb!Egy próbát szerintem megér legalább is midíg ezzel kezdem! Az elöbb volt itt két majdnem teljesen egyforma nevű topic Diőda nem oda akart írni?
Tedd vissza az eredeti motort!
De előtte, ha már úgyis kiszedted, vizsgáld meg alaposan, nem csapágyas-e? (kotyog, szorul, stb.) Tengely-hosszirányban nem kotyog? Mellesleg, most akkor van a tv-n jel, vagy nincs? Mert korábban azt írtad, van. Ja, vagy a motorcsere után szünt meg a kép?
Sziasztok
Volna egy kis problámám egy DVD-lejátszóval,és sehogy sem jövök rá mi lehet a baja!!! Típusa:MATSUI DVD225. Jelenség amivel hozzám került,az az,hogy nem játszik le semmit. Sikerült megállapítanom a hiba okát!Miután behúzza a lemezt,a lézer dióda elkezd olvasni,de sajnos a lemez meg se nyikkan.Azaz nem tesz egy millimétert sem!!!Motor működik.Kipróbáltam,de valahogy nem kap semmiféle áramot!Tudna valaki segíteni??????Nem jövök rá hogy mi vezérli pontosan a motort!
Motorvezérlő IC, vagy tranzisztor.
Képed van?... a belsőről... (Nem a külső számít )
Én rá gongoltam a karikába!De kivülről semmi nem látszik rajta.Bár sehol semmi nem látszik hogy rossz lenne,még egy kis elszineződés sem!!!!
|
Bejelentkezés
Hirdetés |