Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Hűtőgép probléma

Témaindító: ZLED, idő: Feb 4, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   129 / 298
(#) BarnaM7 hozzászólása Ápr 7, 2014 /

Sziasztok,

Szeretnék egy meglévő hűtőben magasabb hőmérsékletet biztosítani a normálisnál, 10-18 között.
Lehetséges ez termosztat cserével valahogy ? Esetleg borhűtő termosztát ?
köszönöm Barna
A hozzászólás módosítva: Ápr 7, 2014
(#) Kirk95 hozzászólása Ápr 8, 2014 /

Sziasztok!
Zanussi Lehel 12 éves kombinált hűtőszekrényem R134a GL 80 AA tipusú kompresszora üzem közben 2,6 A-t vesz föl,ami kb.duplája a katalógusban megadott áramértéknek.A gép egyébként hűt,csak a kompresszor zajosan jár és a felvett áram sok.Most kellene benne hőfokszabályzót cserélni.Érdemes még költeni rá vagy a kompresszor már a végét járhatja,azért a zaj és a dupla áramfelvétel?
(#) DBarna hozzászólása Ápr 8, 2014 /

Sziasztok!
Whirlpool ARC 2860 kombinált hűtőnk fagyasztórésze tökéletesen működik, a normál hűtőrésze viszont csak 10-12 fokra hűt a legmagasabb, 7. fokozaton is. Hátul a hűtőrácsnak csak 2/3 része meleg. A kompresszor normálisan működik, ki/be kapcsol. Mi lehet a gond?
Üdv. DBarna
(#) pjg hozzászólása Ápr 14, 2014 /

Van egy,nem, kettő Lehel Bosh licenc ** hűtőszekrényem. Két hét elteltével követték egymást az örök vadászmezőkre. Az egyik reggelre leolvadt. A másik 1-es fokozaton is 0 -1 fokot tart a zöldséges fiókban. A mélyhűtő rekeszben -15 -19 fok közt változik. Ez két csillagos ami -12 fokos, de nem 1 -es fokozatban. Ugye a hőfokszabályzó adta fel? Ez a gép 1975 december óta megállás nélkül teszi a dolgát.
A hozzászólás módosítva: Ápr 14, 2014
(#) kaqkk válasza pjg hozzászólására (») Ápr 14, 2014 /

A2* os ban a mélyhűtő alatt hogy áll a csepptálca ? Ha az nincs a helyén ,vagy a hátsó légterelő lamella nyitva van akkor fordul elő ez a hiba...
(#) pjg válasza kaqkk hozzászólására (») Ápr 14, 2014 /

Nincs lamella már vagy 20 éve.
(#) kaqkk válasza pjg hozzászólására (») Ápr 14, 2014 /

Akkor már húsz éve túlhűt...
(#) pjg válasza kaqkk hozzászólására (») Ápr 14, 2014 /

Csak eddig nem vettük észre?
(#) kaqkk válasza pjg hozzászólására (») Ápr 15, 2014 /

Előfordulhat....
(#) farkas64 hozzászólása Ápr 15, 2014 /

Sziasztok!
Segítséget kérnék, Zanussi ZK 17/7 ato tip. B2560 46 kombinált fagyasztó vagy nem kapcsol ki vagy elfelejt bekapcsolni. Csak akkor indul el ha már teljesen átmelegedett. az az a normál térben közel 15- 20 fok van. Ha elindul akkor nem áll meg és a fagyasztótérbe - 25,-30 van a normál térben 0 -3 fok között. ha kikapcsolom a fokozat állítóval ismét meg kell várni míg megmelegszik. Kivette a termosztátot, K59L2089 kanóc 88cm jó drága a neten . Esetleg lehet valamivel helyettesíteni vagy akkor a kapcsolási értékek es módosulnak?Olyan is előfordult, hogy kifele húztam a kapilláris csövet és mikor úgy 10-15 cm kihúztam elindult . Na ez vajon mitől lehet.
Válaszotokat előre is köszönöm, valamit kée kezdeni vele húsvét előtt.
(#) StMiklos válasza farkas64 hozzászólására (») Ápr 15, 2014 /

Szevasz!
Ha nem is pontosan ezt, de ennek bőven megfelelőt találsz a Soos.hu webáruházban, ott az árak magasabbak, a boltban még olcsóbb is...
A K59 családot nézegesd, szinte bármelyik jó lehet.
"és mikor úgy 10-15 cm kihúztam elindult"
Ekkor került ki a kanyarból és már nem kellett hajtogatódnia.
Visszafelé ugyanez lesz....
Üdv: StMiklos
(#) farkas64 válasza StMiklos hozzászólására (») Ápr 15, 2014 /

Szia
Köszi a gyors választ.
"Ekkor került ki a kanyarból és már nem kellett hajtogatódnia.
Visszafelé ugyanez lesz...."

Bocsi de az idézetbe tett szöveget nem igazán értem, ha esetleg bővebben kifejtenéd.
Üdv. Sanyi
(#) pepsi75 hozzászólása Ápr 16, 2014 /

Sziasztok!
Segítéget, vagy legalább is valami tanácsot szeretnék kérni az alábbi Gorenje kombi hűtővel kapcsolatban.
Gorenje Typ: HZS3567, model: RK68SYW. Ez év január végén vettem a hűtőt. Az áruház áruszállítója hozta ki. 2 hétig be sem dugtuk, mert még felújítás alatt volt a konyha. Radiátortól 2m távolság, ráadásul egy L alakú beugróban. Vízszintben áll, nem ér hozzá semmihez. Hűtésnél a kompresszor elindul. Ezzel semmi gond nincs, csendes, szépen dolgozik. DE!!! A kompresszor bekapcsolása után vagy elkezd nyekeregni, vagy olyan hangot ad, mint mikor (már elnézést) az ember összeszorított farpofával szellent, illetve olyat is tud, mintha egy sportmotor nyélgázon húzna el az ablak előtt. Szerelő kijött. Decibel mérővel méricskélt és közölte, mivel -42dB alatt van a hang, ez így teljesen normális. Mert ez a gáz befecskendezéstől, áramoltatástól van ez a hang. Ezek a hangok kb. fél perc- 1 percig hallhatók, de arra pont elég, hogy minden áldott éjszaka felébredjen rá a Család. Ha valakinek van tanácsa, tapasztalata, megoldási képlete, nagyon szívesen fogadom.
(#) pjg válasza pepsi75 hozzászólására (») Ápr 16, 2014 /

Majd megszokjátok. A miénk is ilyen bélgáz hangokat produkál. Amíg bent volt a nappaliban jókat derültünk rajta. Most már elkészült a kamra, ki is került a helyére.
(#) StMiklos válasza farkas64 hozzászólására (») Ápr 17, 2014 /

Szevasz!
A termosztát kapillárcső végének egy megadott helyen kell lennie a megfelelő működéshez.
Azaz, hozzá kell érnie az elpárologtatóhoz (hűtőtest), de ez a bedugási helyről egyenesen nem, hanem általában egy kanyart véve érhető el.
Ide vezeti be egy cső, amelybe bedugásra kerül.
Befelé menet, ha jön a kanyar, az bizony érezhető, de kifelé sem más a helyzet.
StMiklos
(#) csaba76 hozzászólása Ápr 22, 2014 /

Sziasztok!Vettem egy Gorenje Noblesse típusú 6 fiókos fagyasztó szekrényt.Nekem kicsit furcsa a működése és ehhez kérnék véleményeket.Miután haza hoztam 24 órát vártam a bekapcsolással.Ezután bekapcsoltam és beállítottam a hőfokszabályzót.Szépen le is hűtött -24 fokra majd kikapcsolt.Ezután mint egy 15 perc alatt vissza esett a hőfok-20 ra.Majd bekapcsol 10 percig megy,vissza hűt -24 re és leáll.Ha kinyitom az ajtót akár csak egy pillanatra is mindjárt vissza esik 3-4 fokot és bekapcsol a hűtő.Kinyitás után hallom hogy vissza zár ami rendben van azonban hogy 15 percenként bekapcsol és megy 10 percig nekem kicsit furcsa.Véleményeket kérnék!Köszönöm,
(#) zoz11 válasza csaba76 hozzászólására (») Ápr 22, 2014 /

Üres a hűtő? vagy már van bele pakolva? Ha üres akkor ez normálisnak mondható.

Üresen üzemeltül be.Azt mondod ha tele pakolom akkor másképp fog üzemelni?
A hozzászólás módosítva: Ápr 22, 2014
(#) zolika60 válasza csaba76 hozzászólására (») Ápr 22, 2014 /

Természetesen, hiszen a benne lévő kaja hőtehetetlensége hiányzik a jobb hőtartáshoz.

Köszönöm a választ.Már azt hittem rossz hűtőt vettem.
(#) mazsola18 hozzászólása Ápr 22, 2014 /

Sziasztok! karikot vettem indesit kombinalt hűtőt ami alul fagyasztós, tegnap teljesen leolvadt mindkét része de újból elindult hűt.a problémám az hogy a fagyasztó résznél a külső burkolat mindkét oldala forró meleg ez normális? köszönöm a gyors választ!
A hozzászólás módosítva: Ápr 22, 2014
(#) zoz11 válasza mazsola18 hozzászólására (») Ápr 22, 2014 /

Üdv
Részben normális, mivel a kondenzátornak a csövei arra is elvannak húzva, az ajtó befagyását, és a vizesedést hívatott megszüntetni. Ha hűt rendesen, és nem megy folyamatosan akkor ez normális jelenség.
(#) zsoltluspai hozzászólása Ápr 25, 2014 /

Sziasztok. a Probléma a következő. Egy privileg típusú hűtőládáról lenne szó. egy napon egyszer csak leállt és nem akar elindulni. Amikor direktben elindítottam a kompresszort az tökéletesen működik,és a láda belsejében le is hűl a levegő. találtam a kompresszor oldalán egy fekete dobozt,ott tudtam direktben elindítani,úgy hogy lehúztam a négyes csatlakozót és a barna kábelt egyel feljebb raktam. most mi lehet a baj?van ott egy henger alakú kondenzátor amire ez van írva: MSR MKP 3/400 IX 3µF . megnéztem és mindkét kivezetésén van áram. Kérem segítsen aki tud ,javítható e gazdaságosan ,vagy kukába a nyavalyással?
(#) gebepapa hozzászólása Ápr 29, 2014 /

Sziasztok!
egy kis segítséget szeretnék kérni..Az a problémánk a Zanussi kombinált, felülfagyasztós egykompresszoros hűtőnkkel, h nem hűt rendesen. A hátsó rács le van takarítva, a fagyasztó része jól működik, csendesen "muzsikál" , de 6 os (legmagasabb) fokozatra kapcsolva a termosztátot, a
hűtőszekrény "alsó része" nem hűt, pont ott ahol a kompresszor van. A kompresszor nagyon meleg és (laikus véleményem szerint) ez okozhatja azt, hogy nem hűt jól a hűtő. Az ajtószigetelést ellenőriztem és rendben van. ez egy kb 7-8 éves gép lehet. A fagyasztórész plafonlemezén van egy kevés (max fél centis) ráfagyott jégréteg, ill a hűtő fagyasztórészét minimálisan süti a nap egy kis ablakon max 2 órán keresztül. A légtér hőmérséklete kb: 20 celsius fok.
Kérlek segítsetek mi lehet a probléma! köszönöm
Barnabás
(#) Tom2009 hozzászólása Máj 3, 2014 /

Sziasztok!

Van egy hűtőm, aminek az a problémája, hogy egyszerűen nem indul el, hiába van áram alatt. Nem egy új hűtőre kell gondolni, egy régebbi típus, de sajnálnám kidobni, mert elég jól működött. Vajon mi lehet a baja?

Köszönettel:
Tom2009
(#) zoz11 válasza zsoltluspai hozzászólására (») Máj 3, 2014 /

Üdv
Az nagy valószínűséggel hőfokszabályzó hiba lesz. Annak a cseréje max 3-4ezer Ft.
(#) zoz11 válasza gebepapa hozzászólására (») Máj 3, 2014 /

Üdv
Az bizony gázhiány lesz. Illik szakemberre bízni.
(#) zoz11 válasza Tom2009 hozzászólására (») Máj 3, 2014 /

Hali
Én a hőkofaszabályzó környékén kezdeném a hiba keresést.
(#) gebepapa hozzászólása Máj 4, 2014 /

Köszönöm szépen a választ kedves Zoz11!
Azt hiszem hívok egy szerelőt.
Gebepapa.
(#) thome hozzászólása Máj 4, 2014 /

Sziasztok,

Vettem használtan egy electrolux erc1943-as hűtőt, amivel egy olyan problémám van, hogy legkisebb fokozatra állítva is nagyon hűt, megfagynak benne az ételek. Sokszor a világítás sem kapcsolódik fel benne ajtó nyitásakor.
Mit javasoltok? Mivel kellene próbálkoznom? Termosztát csere?
Köszönöm!

Tamás
Következő: »»   129 / 298
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem