Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Kábeltévés hibák, elosztás
Témaindító: Bártfai Ferenc, idő: Jan 5, 2008
Témakörök:
találtam 1 ien alkatrészt a splitterek közt hogy:HPF-85M ez lehet a média szűrő? ebből kellene minden tv kivezetésre 1?
Rátok néztem ,én nem vagyok modi de télleg ,beszéljünk szépen.A leválasztás fontos holnap lefotózok nektek egy HP szűrőt amit miszoktunk betteni a modemes tv osztásokba.a magenta színu kábeltévé ajánlásával.
![]() ![]()
Csak azért nem most mert fáradt vagyok na meg nem találom a catv-s ládám nagy a kupi a lakásban mert felújitok.
![]() ![]()
Igen ez egy High Pass Filter 85 MHz Magyarul egy felüláteresztő szürő 85 MHz határfrekvenciával. Ez felett kezdődnek a rádió (88-108 Mhz) és TV csatornák. Feladata kettős
1.) Az internet forgalom távoltartása a TV vevő(k) től - zavar 2.) A kábelmodem elválasztása a TV -ktől - A TV bemenetek ne zavarják a modem forgalmát. Ebből következik hogy a legegyszerűbb ha a kábel első osztása 1/2 > egyik ág közvetlenül a kábel modemhez, > másik a felüláteresztőn keresztül . (Ez az ág tetszés szerint osztható, szükség esetén erősítő beiktatásával) a TV vevőkhöz. Ha először osztjuk pl.:3 v. n felé akkor minden TV elé kell egy szűrő. További probléma, hogy ekkor a kábelmodem erősen csökkentett jelet kap és az adás irány csillapítása is nagyobb lesz. (Akkor még nem beszéltünk az illesztetlenégek által okozott problémákról) )
nálunk: 130Mhz-850Mhz-ig vannak a Tv-jelek
és ezen dolgozik a net: Frequency 35000000 Hz Signal To Noise Ratio 35.3 dB
szerimtem egy ilyen jó lenne az előbb leírt frekik "net/Tv" szétválasztására :1 interfész visszirány 65MHz 1/10dB csillapítással, 2 TV csatlakozás 6dB csillapítással, galvanikus leválasztással
ti hogy gondoljátok?
amúgy szerintem egy 2-es iránycsatolt splitter jó a modem meg a tv szétosztáshoz... ti hogy látjátok????
nagyszintü elosztást csinálnak ien osztókkal mert ahova ezek be vannak kötve ,ott még van jel dögivel ,ennek a 8-s osztónak a leágaira kötik a lakások felé menő kábeleket.
![]()
a lakásba elhelyezhető készüléket száma általában 3 db.ha körbe megy a lakáson a kábel akkor DC-8 DC-6,vagy DC-6 és HS-2 elosztást kell alkalmazni,a kábelhossz fügvényében.85Mhz-s szürőket pedig a TV-s ágakba beszerelni.
a modem Webes felületén le lehet olvasni az adás és a vétel szintet dBmV-ba .az ideális 45dB/0 dB,de +/- 10 dB vel is müxik minden rendesen. ![]() ![]()
akkor nekem most 3 szűrő kell minden tv hez (alul vagy fölül áteresztő?) márkát tudnátok mondani de vmi elterjedtet mert Békéscsabai vok és nem terem minden sarkon 1 elektro bolt
Ha nem külön ágon van a kábelmodem akkor igen, minden TV hez 1 szűrő.
De jobban jársz ha rendesen megcsinálod a hálózatot!! A Net nem jól tűri a barkácsolást! Szűrőt a szolgáltatónak kell biztosítania! De csak 1 db-ot. Ha nem igazodsz el próbálok egy vázlatot feltenni.
Elvileg jó, de ha szélessávú a splitter a TV bemeneten megjelenik a kábelmodem jele és zavarhatja a vételt. Bár ez TV és splitterfüggő.
HALI énis csabai vagyok ,az illésházi-rákoczi sarkán van a flash elektro bolt gyuriék segítenek neked és van is hp szúrőjük.én is segítek ha tudok.de csak hétvégén leszek elérhető fizikailag.hag üzenetet itt a forumon .
![]() ![]()
Hy evry ván. Én pont 2007 eúlt év december 24 én csináltam a házunkba a kábel TV fejesztst
![]() Teljesen jó let bár kb 2 napom rá ment, mert kábeleztem is rendesen. 2 szintes házunk van alsó szint 2 tv 1 számítógép, felsőszint 2 tv 1 számítógép. Minden teljesen jó és nem kellett szerelőket hívni hogy oldják meg a dolgokat. Egyedűl annyi malőrt vétettem hogy a cábelmodemnél nem figyeltem a 2 írányú komunikációra és azt is erősítő útán kötöttem, miútán 10 percig gondolkodtam hogy miért nem jó a net ![]() ![]()
Erre mifelénk olyan szélessávú a kábbelnet, hogy 2x2 sávos kábbel kell neki
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
a net részt nem bántom azt megcsinálta a szerelő jóra csak a tv részhez nem nyulhatott vmiért(vagy nem akart)
a szerelő az meg hát kicsit Of-os mert kicsit (szépenmondva) szelburdi szegényke és sztem (az elöző munkái alapján) én jobbra megtom alkotni nah akk érdekelne a segítség 3 db mien szürő kéne?
Sziasztok!
Én azt szeretném megoldani hogy egy tuner modullal (videóval) visszaküldeni a kábelre a számítógép AV-ját. Próbáltam itt a 3. splitter-rel a szobában de zavaros a kép és egy szép kis földhurok is keletkezett, valószínű hogy a fő elágazáshoz kellene bekössem? Csak a 4. splittert nehéz megközelíteni mert a tetőeresznél van. Rajzot mellékeltem. Előre is köszi! ![]()
Figyelj csak... arra nem gondoltál, hogy azért lehet zavaros a jel, mert egy másik (TV) csatorna majdnem ugyanazon a frekvencián megy mint a video-d? nekem is volt ilyen gondom régebben.... ha az a gond.. akkor a video hátulján a tunnernél lévő kis potival tudod orvosolni a problémát
Egy 2es osztó 2 kimenete között a csillapítás 22 db, közösítőnek lehet használni, a bemenetre 3,5dB a csillapítás.
Ezt azért írtam le, mert ha nem a főágba rakod, hanem egy végponthoz, egy tv elé 2es osztóval, ugy hogy a tv van egyik kimenten, a modulator a másik kimenten, így visszafele tolná a jelet, csak az osztókon esne sorba kiki milyen messze van.De az a tv amelyik mellette van, az meg 22-vel kevesebbet kap, ami nem is kép.Ajánlatos az elejére berakni.Esetleg leföldeni az osztókat, és a modulátort kipróbálni PC nélkül, mert szerintem az csinálta rá a hurkot.
na neked 5 TV kell akkor érdemes csillagpontosan kábelezni a készülékekhez,1 DC-6-s asszimetrikus osztóból elmész a kábelmodemedbe az egyenes ágára kötsz 1 85MHz-s felüláteresztő szürőt ,azt bekötöd 1 erősitőbe ,monjuk 1 ienbe :
http://www.ostelsat.hu/?action=cikk&subaction=R82290 azerősitést majnem maxra tekered,aztán beraksz 1 ien csillapitót: http://www.ostelsat.hu/?action=cikk&subaction=R50101 aztán mögé kötsz monjuk 1 ien osztót: http://www.ostelsat.hu/?action=cikk&subaction=R60106 a csillapitás szabályzót meg bejátszog hogy ne kapjanak tul sok jelet a TV-id házilag ne tököréssz elosztóval mert max oat tudsz csinálni mint a Tescos 150 ft-os .de azok 80% szarok szó szerint, igy 18 év tapasztalatából mondom. ![]() ![]()
a video kimenetét azt az első osztás előt kéne bekötnöd 1 2-s osztóval ,mert a video modulátorja KB 70dB-t ad ki ,de ha 4 TV vételre vagy elosztva akkor igy már elfogy a bejövő antenna jeled és mindenhol szemcsés lesz a kép.
de mint irták előtte lődd be a video kimenetét 1 oan csatornára ahol nem jön tv kép be ,de legalább 2 csatornával feljebb mint a legfelső csatorna mert a video kimenetén megjelenik a hangvivő alul is a képvivő -5.5 vagy 6.5 MHz-vel. a legjobb megoldás az az lenne ha vennél 1 modulátort ami nagy szintü és 1 DC9 cel közösitenéd be a kábel elején.persze oat kéne venni ami állitható vagy az UHF sáv tetején ad ki ha ott nincs TV csatorna a kábelen. ![]()
Na beruháztam egy normális RF modulátorra (képet mellékeltem). Mivel szóbajött a csillagpontos bekötés szerintem maradok annál, mivel ennek a modulátornak van be és kimenete igy meg van oldva a közösítő, vagyis ez már automatikusan mellérakja a jelet. és a modulátor után tenném ezt az erősítőt (kép mellékelve) a szűrő után. Remélem jó az elképzelésem.
![]()
Nem tudom van-e lcd tv-d ;de érdekelne,hogy milyen képet ad a modulátor egy nagyképernyős tv-n?
Pontosan milyen gyártmányú ez a modulátor és hol lehet kapni?
Nincs LCD TV-m de sima TV-n kiváló képet ad, amugy a D-audio-nál rendeltem. 3280HUF volt most már csak megépítem és kész is a remekmű.
![]() ![]()
azt hiszem jó lesz,csak azok a dugós ,hüvelyes csatlakozások a modulátoron idővel le KH-sodhatnak akkor kissé meg kell tekergetni a helyükön és ujra jó lesz a kontakt,de kb 1 év kell a KH-ra persze ez attol is függ mennyire párás a környezet.
![]() erősitő honnét van??meg lehet kukkolni neten? a boltot?
annyit elfelejtettem hozzátenni ha van kábeles neted,modemed akkor annak a jelét legelőről kell kivenni 1 DC-6-l és berakni mögé 1 85mhz-s fellüláteresztő szürőt ,de ha nincs kábelmodemes neted a dolog tárgytalan,de ha lesz akkor igy kell megoldani majd.
![]()
Nagyon köszönöm a segítséged. amúgy csak 4 Tv+ modem... de így fogom megoldani ahogy te leírtad... amúgy az erősítő az a jobb jelminőség miatt kell gondolom. a felüláteresztőszűrő meg azért, hogy a Tv-k ne kapjanak a modem jeléből. jól gondolom? "javítsatok ki, ha tévedek... én nemigazán vágom a híradástechnikát
![]() ![]()
a felüláteresztő szürő az nem azért kell hogy a TV ne kapjon modem jelet ha nem forditva,mert a TV dugós csatija könnyebben le KH-sodik és igy alacsony frekis zaj juthat vissza az internetes modem müködési frekijére,és agyonvághatja a netet.az elosztókon érzéssel 11-s villással huzd meg a csatikat,hogy jó legyen a kontakt és ne lazulhassanak fel.
nagyon sokszor ien hibákat háritunk el a szakadozó net hibáknál. ![]()
Hello Gyerekek!
Szóval én is UPC-s vagyok és ha érdekel titeket akkor tartok egy kis előadást. Szóval a KTV-s elosztásokhoz azért kell tektronik vagy pct elosztókat (ezek tiousok) használni mert a teljes sávot és a fix csillapítás értéket ezek biztosítják nem érdemes fabrikálni mert egy normális üzletben 3-400 forint egy ilyen. volt egy kép belinkelve egy nagy ezüstszínü dobozról ezeket az upc-sek szedték le milehet ez megjegyzéssel ![]() Üdv Chrisman
Én tartanék igényt a cikkre.... nagyon érdekel mostmár a dolog... amúgy nem kezdek el házilag kontárkodni... hanem megveszem amit kell
|
Bejelentkezés
Hirdetés |