Fórum témák
» Több friss téma |
VÁM és ÁFA jellegű kérdéseket/hozzászólásokat, indoklás nélkül törlik a moderátorok!
Sziasztok!
Bár nem ebay, de rendelt már valaki erről az oldalról? http://www.aliexpress.com/ Ha igen, mire kell odafigyelni? Előre is köszönöm a válaszokat! A hozzászólás módosítva: Ápr 28, 2014
Leginkább arra figyelj, hogy az ingyenes szállítás nem mindig ingyenes. A száálítási költség néhol egy darabra vonatkozik, néha minimális rendelhető darabszámra.
Rugalmasabbak, és precízebbek, mint az eBay. Szinte mindig regisztrált csomagot/levelet küldenek. Összességében szerintem jobb mint az eBay.
Pl. ha ezt akarom megvenni: Bővebben: Link, mi a helyzet a vámmal?
22€ a ÁFAmentes vásárlás határa cégtől, efölött magánszemélytől 45€. A küldeményen általában a feladó személy neve, a bankodnak tudtommal AliExpress nyújtja be a számlát. A vám kisebb tétel. A Posta oldalán a GyIK között van egy pdf dokumentum a vámról is. Itt is szerepelt a topikban, többször.
Semmilyen vámra nem kell számítanod nem éri el a vámkezelés határát.Ami azt hiszem 22000. Ft.
És mi a helyzet az áfával? 22€ után áfát kell fizetni. Ennek mi a menete? Mikor jön a csomag a posta szól, hogy fizetnikell?
Fogalmazzunk úgy, hogy lehet, hogy kell fizetni. A témát ne ragozzátok tovább.
Nem kell 22,1€ tól kell 27% Áfát fizetni.
A hozzászólás módosítva: Ápr 28, 2014
Féligazságokat ne terjessz. Az előbb leírtam az ÁFA mértékét, feladótól függ.
Nehéz szülés volt. Legalább a mondatodat próbáld értelmezni. Bővebben: Link
Igen, de ezek szerint akkor kell 22 euró után.
Még pár kérdést azért szeretnék feltenni. -Ha a Posta úgy gondolja hogy nekem kell fizetnem áfát, akkor annak mi a menete? -Dealextreme.ről mi a véleményetek? ( onnan tervezek rendelni) -Illetve ezzel kapcsolatban, hogy itt 15 dollár után ingyenes a szállítás. Áfát fizetést lehetőség szerint el akarom kerülni. Ez működhet úgy hogy 2 külön rendelést adok le?
Igen 22 euro feletti érték esetén 27% áfát kell / kellene fizetni.Az országba érkezést követően a posta értékbecslést végez , és ők indítják el az áfa fizetés menetét.Vagyis a vételár 27% áról fogsz külön kapni egy csekket amit be kell majd fizetni.
Dealextreme nem ismerem. A kétszeri rendelés esetén , csak úgy működhet a dolog , ha a két rendelés között vársz egy pár napot , amíg az első rendelésed elindítják .Mert ha időn belül érkezik be hozzájuk a két rendelés nehogy egybe vegyék.Szóval érted ? A hozzászólás módosítva: Ápr 28, 2014
Köszönöm a válaszokat mindkettőtöknek.
A hozzászólás módosítva: Ápr 28, 2014
Köszönöm mindenkinek a választ!
Akkor ha jól értem, konkrétan 9.22€-ért nem kell semmit se plusszba fizetni, semmilyen esetben. Szuper.
Hali. Aliexpresen vásároltam, nem azt kaptam amit vettem. Ügyet intézünk, de nem tudom hol kell válaszolni. Jártas valaki ebben?
Sziasztok
Kaptam ma a postától egy levelet, hogy igazoljam egy termék vásárlását. Leírná valaki, hogy tudom lementeni a PP fizetést igazoló oldalát? Köszönöm!
Szervusztok.
Egy kérdésem lenne.Találkozott-e már valaki olyan eladóval az e-bay-en aki a Paypal-en megadott címre szállít csak, nem pedig az e-bay-en megadott címre amit a rendelés leadásakor automatikusan megkűld az eladónak? Idézet: „We only ship to paypal address.Please make sure to provide us with correct, precise, and detailed shipping Address.” Vagy Idézet: „Please make sure your PayPal address is accurate, we only ship the items to your PayPal address.” Vagy lehet rosszúl értelmezem? A hozzászólás módosítva: Ápr 28, 2014
Ez az ÁFA fizetés az eBay-ra is igaz, ha igen ki figyelmeztet arra hogy Hékás itt áfát is kell fizetni?
Azért kérdezem,mert a PP-n direkt nincs megadva teljes címem,mert minek ha úgy is e-bay-en megadott címre történik a szállítás.
Eddig nem volt gondom,de most néztem, hogy olyan eladóktól rendeltem akiknél nem volt ilyen kritérium és rendben meg is jöttek a termékek. Most meg kapásból két eladónál is ezt a feltételt találtam, így nem merek rendelni még, csak ha már valakinek volt hasonló tapasztalata. De ha más nincs akkor pontosítom a címem az PP-n.
Egyszerű e mailedre megkaptad onnan ki tudod akár nyomtatni is.
Nyilván van egy eladási ár , azt gyorsan átszámolod , és már tudod is , hogy mennyi az annyi.
Ha egy termék ÁFA köteles akkor azt automatikusan hozzárendeli a termék árához?
Szerintem nem foglalkozik az áfával senki.Ha EU-ból rendeled, akkor nincs, ha meg kínából, akkor a vámon fentakadhat, és fizetsz külön érte. Egy-két helyen figyelmeztetnek is rá, ők nem foglalkoznak a vámmal, az adott országba érkezéskor majd neked kell rendezni.
Igen, vagy felhívnak, vagy küldenek egy levelet. Igazolnod kell az utalást egy számlamásolattal és nem árt a tényleges árat és a műszaki tartalmat is elküldened. Én egyszerűen egy screenshottal szoktam ezt megoldani, amin rajta vannak a szükséges infók. Ha minden adat rendben van, akkor 2-3 napon belül csenget a postás. Fizetned kell és tiéd a csomag.
Köszönöm
Akkor is vizsgálhatják az árút ha az nem éri el a 22 eurót?
Leginkább akkor, ha feltűnően eltér a feltüntetett érték a tartalom megjelöléstől. A kínaiak vicces emberek, szeretnek 60$-t írni mindenre
Azért potyára mégsem...
Volt hogy szétbontották a csomagomat, és küldték a papírokat hogy "vámárunyilatkozzak" - de az utalásról szóló bizonylat alapján nem érte el a fizetési értéket, így sem vám se áfa nem került kifizetésre. Viszont "ügyintézés" címén lehúztak 6 darab ezresre Ez mondjuk még a mostani vámszabályok belépése előtt volt, most nem tudom mennyi ennek a tarifája. Pedig nekik kellett volna fizetniük (DHL) , mert sikerült 1-2 gombot letörniük, és ahogyan visszacsomagolták, úgy a disznó elé se dobják a moslékot. |
Bejelentkezés
Hirdetés |