Fórum témák
» Több friss téma |
A link a .pdf-et jeleníti meg, az eredetit én sem találtam. Gondoltam, több, mint a semmi.
Ja aztán reggel lejött. Mondjuk legalább rajzok vannak benne, az már *.
Alkatrész lenne a legegyszerűbb, de úgy tűnik, az ebayes eladó jó fej, és küld egy komplett cuccot.. A hozzászólás módosítva: Ápr 28, 2014
Üdv Mindenkinek! Tudna segíteni valaki: mire használható a képeken látható "építőkocka"?
Szia!
Arra használható, amire a benne található alkatrészeket szokás használni. Ellenállás, tranzisztor stb.
Köszönöm! És ha így kérdezem: milyen funkciójú áramkört tartalmaz ez az "építőkocka"?(Diszkrét elektronikai alkatrészekből összeállított integrált áramkör)
Terta Kocka-5. 1970-75 közt az IC elődje. Volt Astabil, Bistabil, Monostabil stb. áramkör.
A hozzászólás módosítva: Ápr 28, 2014
Emlékszem, 1970-ben fogtam a kezemben először dual in line tokozású IC-t. Valamilyen kapu áramkör volt és TUNGSRAM gyártmány. Feltételezem, hogy Amerikában már jóval ezelőtt gyártották ezeket sorozatban.
Viszont a hetvenes években Mo.-on voltak próbálkozások saját fejlesztésekre. Ilyen volt pl. a HIKI-ben megalkotott AH-1 és társai áramkörök. Ezek egy-két tranzisztoros, talán felület szerelt vagy inkább tákolt áramkörök voltak, kocka formába öntve szilikonnal vagy műgyantával. Nem lettek hosszú életűek. A hozzászólás módosítva: Ápr 29, 2014
Szépen visszarajzolod és nincs több kérdés
Egyébként meg amit a többiek is írtak... Tedd el, egyszer még nagy kincs lészen
Az eredetije Siemens kocka volt, a 60' évekből. A fele vastag inverter, buffer, a kocka alakúban voltak a multivibrátorok. Legtöbbször OC44K, később OC1044T tranzisztorokkal, a teljes lábkiosztásnál 11 lábbal.
Egyébként nem bonyolult kapcsolások.
Visszarajzolom, mert - mint pjg is írta - valóban nem bonyolult kapcsolás. Többféle típusjellel is vannak ilyen kockáim, de olyan is van amelyiknek nincs meg a burkolata, csak a szilikonnal kiöntött alkatrészek. Reméltem, hogy talán van valakinek ezekről katalógusa, dokumentációja.(Lábkiosztás, feszültség,...)
"Tedd el, egyszer még nagy kincs lészen" Egyszer még gazdag leszek?Elteszem mind! Köszönöm a válaszokat!
Eleinte valóban ki voltak öntve szilikonnal, de sokat kellett javítani őket, aztán ez is elmaradt. Így könnyebb volt javítani. Voltak dokumentációk is, de annyira egyszerű áramkörök, hogy aki foglalkozott vele, fejből tudta. Dehát annak már 50 éve.
Sziasztok!Valaki meg tudná nekem mondani,hogy ez milyen alkatrész es mibe használják?
Ez egy induktivitás.
Köszi a választ.Azt nemtudod véletlenül,hogy olyan kis trafót honnan lehet szerezni ami a vakuban van?Ès ez a trafó mekkora áramot termel ?
Vásárokban, vagy lomisoktól 1-200 forintért lehet venni (akár márkás) vakus, üzemképes fényképezőgépeket, mert az átlagemberek általában már nem nagyon használnak analóg (filmes) gépet a digitális fotózás előnyei miatt. Ezekben a gépekben benne van a trafó (is).
A trafó nem termel áramot, csak a rákapcsolt váltakozó feszültséget a menetszámok arányában alakítja át a szekunder oldalon. Mivel a két oldalon (némi veszteség mellett) a teljesítmények azonosak, ezért a nagyobb feszültségű oldalon kisebb, a kisebb feszültségű oldalon nagyobb az áramerősség. (A Wikipedián részletes információt találsz róla!) Ha a trafó áramot TERMELNE meg lenne oldva az ingyen energia kérdés. A hozzászólás módosítva: Máj 2, 2014
Üdv! Azt szeretném kérdezni, hogy az itt található kondit honnan tudnám beszerezni?
Mérete nem biztos, hogy megegyezik, de pl itt. Bővebben: Link
Egyébként pedig ez egy 47µF 20V-os elektrolit kondenzátor.
Csak nekem ilyen kóddal van, soronként alulról felfelé: 752,SVP,180,16
Ez vajon mit jelenthet?
Sziasztok!
Szeretném kideríteni, hogy a képen lévő 3 ill. 6 lábú alkatrészek pontosan milyen típusúak. A három lábúak közül az egyik bipoláris tranyó a hatlábú szerintem opto csatoló, de jó lenne tudni a pontos típust. Hol található vmi táblázat vagy lehetőség amiből kiderül ez? Köszi
Sziasztok! Kaptam egy kijelzot, amit foggalmam nincs hogy tudnek hasznalni. Meg pontosan a karakterszamat sem tudom, csak azt hogy 4 soros. Mellekelek nehany kepet rola, van rola nehany felirat, kerestem ra de google most nem adott ki semmit. Van tippetek merrefele keresgeljek utan, hogyan.(Szaktanarom adta "hazi feladat" hogy keressek utana. Mivel nem rendes hazi feladat ezert nem is olyan topikba tettem bele
Ezigen, ez hamar ment. Nagyonszepen koszonom!
Sziasztok!
A képen látható kondenzátort keresek. Elektromos damilos fűnyíróban volt. Milyen kondenzátor pontosan ez? Köszönöm! Bővebben: Link
Hali! Ez egy zavarszűrő kondi(3 kondi egyben) párhuzamosan kell kötni közvetlenül a motor kapcsolójára,a rádió,tv vétel miatt kell!
Helló!
És hol tudok ilyet beszerezni? Mert ez felrobbant. Köszi!
Bármelyik vill.bolt,ezerapró,és gazdaboltban. Porszívókban,kávédarálóban,vagy bármilyen bontott kommutátoros 230 as motorból is kimenthető. A két szélső szál a 230,a középső a test(szigorúan a motor állórészére,ha kettős szigetelésű) a motor fémházára.
Köszi!
|
Bejelentkezés
Hirdetés |