Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Nyomtató probléma
Témaindító: Kallai Csaba, idő: Ápr 16, 2007
Témakörök:
Szia!
Amit javasolsz szerintem jó, érdemes megpróbálni. Pontosan mindig annyit csal.
Azt nem mondtam, hogy eddig jó volt, most szembesültem vele, eddig nem méregettem. Itt van , próbáld meg nyomtatni.
Ha jól nézem , akkor 25x9 cmm , és nyomtatva is annyinak kellene lennie?
Nyomtatva is ezt a méretet kell kapni. Miért lenne más a mérete, hossz irányban rövidebb csak, kinyomtatva, 3mm eltérés miatt már elcsúsznak a furatok.
A hozzászólás módosítva: Máj 5, 2014
Ne szedd szét a gépet , mert nálam is csal .Megpróbálok még valamit.
Köszi, ez érdekes, eddig soha nem figyeltem erre..
Nálad is kb 3mm a csalás? A hozzászólás módosítva: Máj 5, 2014
Ez kell neked .Az Adobe reader ből nyomtattam , és ott a valós méretet választottam.
Remélem neked is sikerülni fog.
Ezt is próbáltam, HP-vel így sem volt jó, de SAMSUNG SCX-452 jól nyomtatta PDF-ből.
Azt elhiszem , de nem ezt a pdf et .Nézd csak meg jobban , illetve nyomtasd ki. Majd fogsz nagyot nézni.
Megtörtént, nagyot néztem, 3mm- rel ez is rövidebb...
A hozzászólás módosítva: Máj 5, 2014
Értem , akkor tényleg szedd szét azt a gépet.
Az lesz, megpróbálom beállítani.
Viszont én a műanyag vonalzóban nem bíznék , annyira.
Mert ugyanis , ha a 0 és 1 cm es részel végig jelölsz 25cm ig vonalakat , és aztán le fekteted a vonalzót , akkor is kiderül , hogy a műanyag vonalzó csal.
Szerintem rossz a papirbeállitásod ( letter) azt kell mindenütt átállitani A4-re - sajnos az utobbi Windowsokban annyi helyen, hogy akár napokig is eltart mire eljutsz a végére. ( a pdf meghajtoban is (Adobe vagy pdf creator).
Ez nem jó érv! függőlegesen pontosan mér, csak vízszintesen csal a vonalzó?
Méretre vágott lemezre igazítva is a 3mm hiányzik, ez is bizonyítja,, hogy a vonalzóval nincs baj. Azt sem mond, hogy azért van mert vízszintes irányban hosszabb, kipróbáltam 10x10cm méretben is, ott 1mm a hiány, ez arányosan is ok.. A hozzászólás módosítva: Máj 5, 2014
Én már sokszor csalódtam a gyenge minőségű olcsó műanyag vonalzókban.Egyszerre jelölt hosszabb távon bizony csal , és ha meg ugyan azt a távolságot 1cm ével kijelöltem más eredményt kaptam.
Egyébként én azt hittem , hogy A4 méret volt bejelölve nyomtatáskor ez viszont lényeges. Na úgy próbáld azt a pdf et kinyomtatni amit felraktam neked .Mert én kinyomtattam persze A4 volt bejelölve , és a valós méret kipipálva , és úgy megkaptam a 9x25cm es méretet.
Csak hogy nehogy az legyen , hogy mégsem úgy van.
Mennyi időt vársz a nyomtatás után? Kapásból leméred?
A papír a fixáló hőjétől kitágul (papír nedvességtartalma miatt), majd egy idő után visszahúzódik (pár perc) ez főleg rajzmásolóknál, plottereknél gond, de itt is el tudok képzelni 1-2 mm-t.
Ezt a vonalzó kérdést felejtsük már el, nem azzal van a probléma. Méretre vágatott lemezt is pontosan méri, a vágást géppel készítették, nem én csináltam. Nyomtatás viszont a lemezhez viszonyítva kisebb. Azt elhiszem , hogy nálad jó PDF-ből, ez sajnos nekem nem segít, itt is pontosnak kéne lenni. Nyomtató A4 lapmérethez van beállítva, SAMSUNG PDF-ből mérethelyesen nyomtat. Ez is bizonyítja, hogy nem méréssel van a gond.
Nem azonnal mértem, de ma is megismételtem, 3mm hiány pontosan megvan most is....
A service manualját kell átbogarászni és a lézer - főmotor szinkronját kellene állítani.
Most így eszembe jutott, létezik 230V asszinkron főmotorú nyomtató (szélesformátumú) aminél lehet állítani a hosszanti torzítást, márpedig annak a fordulatszáma annyi amennyit paks előállít. Valahol ez is állítható
Ez az oldal sajnos nem sokat jelent. Mint irtam a W alatt egy sereg helyen lehet más beállitva. Én évekig nyomtattam Laserjet 5-tel (amig át nem álltam W7-re, mert az már sajnos nem tudja kezelni.). Amikor PC-ket cseréltem hetekig gond volt a formátumokkal. (Eredetileg fel volt töltve egy HP nyomtatokezelö is, ami régen nagyon bevált az ujabb PC-n viszont nem! Igy ki lett dobva.
Lehet, hogy rossz a meghajtod. (ilyen bajom a Laserjet 1100 -val volt, nincs hozzá meghajto, csak egy univerzális,de az nem mindig jo. A HP oldalakról kell összeharácsolni egy jobbat. Most talán valami PCL5-s meghajtom van, ami mindenböl nyomtat, csak MS csomagokból nem. (Word, Excell stb.) Azokból PDF-en keresztül nyomtatok (mérethelyesen!).
Köszönöm! Szerintem is ez lesz a megoldás, logikus amit javasolsz.
Tudom, hogy nem sokat jelent..
Idézet: eyess gondolta, hogy nem A4 méret van beállítva, neki akartam megmutatni. „Egyébként én azt hittem , hogy A4 méret volt bejelölve nyomtatáskor ez viszont lényeges.” A hozzászólás módosítva: Máj 6, 2014
Szerintem meg az kizárt, hogy nem egyforma a felbontás a nyomtatoban. Mindkét irányt léptetömotorok kezelik amik ezt kizárják, hacsak nem piszkálta meg valaki vagy mégsem jo a meghajto ( driver). Nekem az idök során már több, mint féltucat HP nyomtatom volt/van és mindegyik mérethelyesen nyomtat ( föleg CAD és NYÁK-kokat nyomtatok). Már régen baj lenne, ha ilyen géphiba lett volna a LJ 4-sben ( pontosan ilyenem nem volt - ezt átugortam). Probáld meg a meghajtot ujratelepiteni.
A hozzászólás módosítva: Máj 6, 2014
Igen én valóban , azt hittem , hogy nem A4 méret van beállítva hanem letter.
Viszont a fémvonalzós képet nem azért tettem fel , mert hogy a műanyag vonalzó miatt.Hanem , hogy lásd , hogy jók a méretek.Egyébként felteszem , hogy én hogyan nyomtattam azt ki. De valójában meg kellene kérni valakit , hogy más is jó lenne ha legalább 1x megpróbálná kinyomtatni , ami pdf ben feltettem , hogy másnál is jó a méret.Mert nehogy az legyen , hogy csak nálam jó.Viszont , ha másnál is jó lesz a méret , akkor nálad lesz végképp valami gikszer. A hozzászólás módosítva: Máj 6, 2014
|
Bejelentkezés
Hirdetés |