Fórum témák
» Több friss téma |
Szia!
Igen, úgy működik, mint a valóságban. Ha pl. belső órajelről hajtod, és az osztásarány (elő-utó osztók együtt) 1:8, akkor minden 8. utasításnál fog nőni eggyel a számlálója (mivel alapból FOSC/4-ről mennek). Legalábbis 18F-nél így van, de mindegyik PIC-nél úgy működik, mint a valóságban.
Ez világos, leírom a problémám inkább.
Adott PIC16f1828, beállítom oszci, tmr0-t és figyelem a watch ablakot. Léptetek egyet azaz 1 utasítást és a timer0 nem egyel növekszik hanem sokkal, erre vonatkozik a kérdés.Ismerem az időzítőket , de watch ablakban még nem néztem ezen irányú viselkedésüket. Ráadásul ahányszor leguttatom annyiszor mást mutat ebből következtettem, hogy a timerek a debugtól függetlenül futnak. Nem emlékszem hogy működik a debug, mert ha az oszci megy csak az utasításszámlálót fogja a progam akkor logikusnak tűnik a timerek real time működése. A hozzászólás módosítva: Máj 6, 2014
Asm vagy C?
Fel tudnád tölteni a projectet (zip, rar..) ? Vagy végülis elég a forrás is.
Valóban, ezt elfelejtettem kérdezni, ha MPLABX, akkor az lesz a baj.
Nem vagyok benne pillanatnyilag az SPI - I2C részleteiben és nem ismerem a mikroC nyelvjárás finomságait, így nem tudok Neked egy biztosan működő programot kanyarítani.
De nem is lenne érdemes kitalálni, mert vannak jó példák a neten, pl. Bővebben: Link ... Idézet: „nem tudom megoldani, hogyan címezzem meg egyik PIC kimeneteinek megcímzését a másikból” Az I2C-nél elég a SLAVE címét megadni és el kell dönteni az adatok sorrendjét. Például elsőnek az A port adatait küldöd, másodiknak a B -ét, és vételnél számolod a beérkező byteokat. Az elsőt az A portra, a másodikat a B-re küld. A hozzászólás módosítva: Máj 6, 2014
Sziasztok!
Egy rövid, gondolat ébresztő válaszra lenne szükségem. Hogy tudok PIC-kel telefonhívást kezdeni. Akár úgy is, hogy egy kibelezett telefont kötök a kimenetekre, de nem reléken keresztül. Ne legyen kimerítő a válasz, csak merre induljak. köszi Idézet: „Hogy tudok PIC-kel telefonhívást kezdeni?” Itt nézz körül: Phone projects - PIC Microcontroller! Én csak azt nem tudom, hogyha felveszik a telefont a túloldalon, akkor mit fog mondani a PIC?
MPLAB 8.92. X-et ritkán használom.
A kód pedig assemblyben van írva. Most nincs nálam a kód, de ha beérek felteszem ide.
Íme.
Elég a beállítások, már innen is látható.
Szóval, watch ablak, figyeld a TMR0-t és meg a túlcsordulást, amint beíródik az OPTION_REG elindul a TMR0, és ha egyesével lépteted, a TRM0 nem egyet lép hanem sokat. Túl is csordul. Mégegyszer: MPLAB 8.92 és a debug eszköz pedig PICKIT3. Idézet: „a debug eszköz pedig PICKIT3.” Jaaa, én meg azt hittem, hogy az MPLAB SIM-ben... Sajnos most nincs időm, esetleg este, de addig szerintem írni fognak valami megoldást.
Jól sejtettem. A timerek nem állnak meg.
Microchip fórum.
Sziasztok,
Azt szeretném megkérdezni, hogy mekkora áram szükséges ahhoz, hogy a PIC inputként magas jelnek érzékelje? Illetve egyáltalán érzékelje. Kösz. L. Idézet: „mekkora áram szükséges ahhoz, hogy a PIC inputként magas jelnek érzékelje?” Kevesebb, mint 1uA. Szerintem nem ez érdekelt, hanem: Mekkora feszültség szükséges ahhoz, hogy a PIC inputként magas jelnek érzékelje? TTL bemenet: min 2V, ST bemenet 0.8*Vdd Egy adott típusra az adatlap Electrical Specification fejezetében található a részletes leírás. A hozzászólás módosítva: Máj 7, 2014
Kösz a választ!
A feszültséggel nincs gondom, az = Vdd, valóban az áram érdekelt. Szerencsére ennyi van. Sőt, több is. Majdnem 5uA (ha jól számoltam). Kösz a választ. L. A hozzászólás módosítva: Máj 7, 2014
Mi a nyavalyával hajtod meg ami csak ennyit tud?
A fotódióda és a mikrovezérlő közé tegyél be egy műveleti erősítőt és akkor gond nélkül működik, sőt, egy potméterrel még az érzékenységét is állíthatod a diódának
Üdv
Megint segítségre lenne szükségem. Megépítettem egy órát de most vettem észre hogy a leírásban nincs hex fájl csak asm megpróbáltam lefordítani MPASMWIN nel de nem sikerült a program innen származik Bővebben: Link Funky Digitális óra a neve ha valaki hozzáértő megnézné hogy a program jó esetleg lefordítaná hex re,tudom telhetetlen vagyok de hab a tortán lenne ha kijavítaná 16f84a helyett 16f628a-ra. Előre is köszönöm a segítő hozzászólásokat.
Sziasztok!
Egy órája keresem a pic választóval, de nem találom a nekem megfelelőt. Olyan pic-et keresek, amin van ADC modul (2-3csatorna elég is és annyi mindegyiken szokott lenni) és a legolcsóbb legyen. Nagyon pici a hely ahova el kell férjen, ezért lehet, hogy smd kivitelre lesz szükség, de ez is szinte mindegyikből van. De ha lehet, ne sok lába legyen, szintén a helyhiány miatt. Szóval tud nekem ajánlani valaki egy olcsó, kicsi ADC-s pic-ket? Köszönöm.
A pic jó lenne valami ilyesmire gondoltam én is, kicsike, rövid. Viszont nem találom sehol, hogy mennyibe kerül, mert nem árulják. Még az "elektromos kimötő"-ben sem találtam...
Hol nézed ?! Bővebben: Link
Most találta megyet. Pic12f675. Van belőle smd is, és 300ft csak. Van négy csatornás adc. Igaz más sincs, az egész csak egy kis 8 lábú ic. Esetleg vélemény ha ismeri valaki?
Ui: egy laptopba lenne, a hőmérsékletet figyelné és vezérelné a venti fordulatot. Most vettemészre, hogy PWM viszont nincs. Szerintetek ha azt szoftvetesen csinálnám? Simán egy output lábat kapcsolgani ki-de, ami menne egy nem tudom milyen tranzisztorra? A hozzászólás módosítva: Máj 11, 2014
|
Bejelentkezés
Hirdetés |