Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Szia!
Köszi a segítséget. A képeltérítő tekercs kivételével, már mindent megnéztem. Szembeállítva egy másik készülékkel, még ezzel megpróbálkozom. Károly.
Hello!
Köszi a segítséget. A tekercs ellenállását megmértem, az a szokásos 15 ohm körüli érték. Persze lehet, hogy csak üzem közben válik zárlatossá. Megpróbálkozom, szembefordítva egy másik készüléket, hasonló képcsővel. Károly.
Ez a trafó és a csövek csatlakozása között van.
Akkor ez nem szűrő, hanem rezonáns kondi, amelynek a kapacitásán ne változtass.
Heló!
Megmértem, és bár lehet, hogy csak simán béna vagyok, de nem volt feszültség a sorvégfoknál, sőt, a képen pirossal jelölt transzformátoron sem mértem semmit. A trafó előtti zölddel jelölt kondin volt feszültség, így szerintem ezen a környéken lehet a probléma...(Esetleg valamelyik dióda, vagy a "nagy" tranzisztor a trafó előtt?)
A műszeredet hová testelted a méréseknél? Mert a hálózati oldalon a nagy pufferkondi negatív sarka a test, a szekunderen, ahol a sortrafó is van a közös negatív a test, amely praktikusan a tuner fémháza. Ha a trafóig nem megy el a feszültség, akkor megszakadt valamilyen ellenállás útközben.
A hozzászólás módosítva: Máj 28, 2014
Nos, a történet érdekes fordulatot vett . Méregettem az ellenállásokat a panel hátoldalán, mert tényleg nem jutott feszültség a transzformátorra, és találtam egy ellenállást, ami szakadásnak tűnt, így megfordítottam a panelt, hogy lássam miről is van szó, és ezt találtam . Úgy tűnik, hogy a kukac rövidre zárta az alatta lévő ellenállást, így az meghalt... meg vele együtt a kukac is.. Én pedig azt hiszem elmegyek szemészetre, mert eddig nem vettem észre . Mindenesetre, most kicserélem az ellenállást és meglátjuk mi lesz .
Viszont olyan értékben sehol nem találok sajnos.
Üdvözlök!Lenne egy igen ritka hiba jelenség!Van egy LG37lf65!TV/Ha rajta van a háta,akkor a készülék lefagy nemreagál semmire!Ha leveszem akkor hónapokig tökéletes így nézem már egy jó ideje!Szóval ha rajta van akkor a készenléti ledd átvált zöldre és ennyi,háttérfény semmi gombokra sem reagál!Átnéztem minden részét nincs hiba!Szerintetek?
Hi!
Próbáld meg hajszárítóval a paneleket melegíteni.
Próbáltam épp most!Tápnál lessz a gond!alig tért észhez!5voltos környékén lessz gond!Valószinű íc!ICE3b1565j
Most rendelek bele mert van kb 4mázsa alkatrészem ,de olyan tuti nincs!Amúgy köszi a tippet!
Ideiglenesen szoktam rá ragasztani hűtőbordát ! Ami aztán lehet, hogy végleges lett A diódákat is cserélném, különös tekintettel a zénerekre. Ha van benne egyáltalán.
A hozzászólás módosítva: Máj 29, 2014
Soros vagy párhuzamos kötéssel hozd össze az értéket.
Igazából az eredeti problémám csak ennyi volt, hogy olyat csinálhatok-e. De volt, aki nem tanácsolta, volt aki ige. Még az előző oldalon.
Igen, ezt tudjuk. Kössed úgy, ahogy szeretnéd.
Akkor amíg szerzek bele trafót (mert az is rossz az egyik), addig ezt még megrágom.
Viszont van egy másik számomra elég érdekes probléma. Legalábbis még nem találkoztam ilyen jellegű hibával. Ebben tudtok segíteni? Adott egy Panasonic TX-32LX63F LCD TV, amelyet áram alá helyezve a tv-t egyből elindul, nem stand by-ba lép. Kiírja a csatorna számot, de azon kívül csak fekete képet ad. A csatorna váltó gomb működik, mert ha nyomkodom, a képernyőn ennek megfelelően írja, hogy melyik csatornára léptem. Van egy Function gomb is a tv-n, ami szintén működik, mert különböző beállítási lehetőségek jönnek elő. De ha ezt sokáig nyomkodom, akkor egy menüszerűségbe jutok. Itt automatikusan elkezd tv csatornákat keresni. Nyelvet vagy egyéb beállítást már ebben a menüben nem tudok változtatni, mert oda nem tudok átlépni. Van még egy STR gomb is, aminek a nyomkodása sehol, semmilyen reakciót nem vált ki. Valamint van a TV/AV bemeneti váltó gomb. Ez a legérdekesebb, mert ha ezt a gombot megnyomom, onnantól kezdve nem reagál többet egy gombra sem a tv. Ha a Function gombbal belépek a menübe, ott nyomkodhatom, nem fagy le (váltani lehet, hogy frekvenciasávok között és a tárolásra kijelölt csatornaszám között). Viszont a menün kívül lefagy tőle a készülék. A tápfeszeket végig néztem, az mindenhol a szerviz leírásnak megfelelően megvan. Stand by feszt a koában írtak miatt értelemszerűen nem sikerült ellenőrizni. A nyomógombok ellenállása is a szerviz leírásnak megfelelő értéket produkálja. Ha lehúzom a gombsort, akkor is fenn áll a hiba. Így ezért ezt kizárom. A képernyő hibát is kizárom, mert a vezérlés által előállított elemek (hangerő felirat, csatornaszám,...) mind megjelennek rendesen. Merre induljak a hiba megtalálása érekében? A hozzászólás módosítva: Máj 29, 2014
Van rajta USB-port? A szoftverfrissítést el lehet indítani?
Nincs usb ezen még. Soros port sincs rajta.
Akkor marad a JTAG-flashelés vagy az EEPROM-csere, amit megfelelő tartalommal kell megírni.
na ilyet sem csináltam még, ennek utána olvasok. Bár azt sem tudom, honnan lehetne szerezni hozzá firmware-t.
Sziasztok!
GoldStar CF-20A80B tv-vel van olyan problémám,hogy be lettek állítva az UHF csatornák és mikor újból oda van kapcsolva,már nem jön be az adás... Valaki tud segíteni,hogy mi lehet a probléma? köszi, Péter
Szerinted ?
Mivel már nincs analóg adás ne is számíts arra , hogy a volt beállított UHF csatornákat viszont látod .
És ha közbe a szolgáltatód is digitális lett ?
Egyébként mellékesen nem írtad , hogy milyen forrással rendelkezel , csak azt , hogy nincsenek meg az UHF csatornák.
szia,
automata csatorna beállítást választottam. minden rendben van,de ami be van állítva magától elállítódik...kicsit ott hagyom,akkor próbálkozik magától beállítani van amikor sikerül is...
Rossz az AFC áramkör. Szakember képes lenne megjavítani.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |