Fórum témák
» Több friss téma |
A rajzon számozva van ugye? Szerintem a számok megfelelnek a betűnek. Ha rámérsz akkor meg is tudod szerintem. Az Ohm-ot nem tudom mekkora lehet, de attól nem több szerintem. Annyi, hogy rámérsz, azzal nem ártol neki.
Közben már méregettem, csak a két kicsit, mert az van itthon, a nagyot csak hetek mulva látom csak. A két trafón közel azonosak az értékek, de a legnagyobb is 100 Ohm alatt van. mindegy, valahogy így néz ki, hátha valaki majd hasznát veszi.
Na akkor ez is megvan már. A közepén az a 2 kivezetés mit takar? (e-f) Azok csak lábak, vagy valami csapolások lennének, esetleg az is egy tekercs?
B C F és J be sincs kötve, csapolás az E és a K, amit a rajzon jelöltem. Hogy nem értelemszerű, az biztos, de lehet, hogy csak én nem látom a logikát.
Ja, akkor jó. A szimmetrikus tekercsek szerintem logikusak. A rajz is értelmes.
Az ellenállások között a kicsi fekete, dióda.
Helló. Dreambox DM500-as beltérimnél az utóbbi időben leesik a jel 60% alá. Találtam egy alkatrészt a tuner egységnél, amihez ha hozzáérek (egy picit megmozditom), akkor ok a jel. De amint elveszem róla az újam elmegy a jel. Szóval ez mi lehet? Annyit ír rajta, hogy HA.4.000.
Szia!
Az egy 4 MHz-es kvarcrezonátor.
Kösz szépen az infót! Akkor most már utána tudok nézni, ha kell másik, de lehet csak forrasztás engedte el. Majd megnézem, mikor lesz időm.
Nem hinném, hogy másik kellene, mert ha rossz lenne, akkor egyáltalán nem működne az oszcillátor (aminek ő az időalapja). Inkább arra gondolnék, hogy magával a közelítéssel/érintéssel valami elhangolást hozol helyre, esetleg azt megpróbálhatnád, hogy a fémházát a testhez kötöd. Gyanús, hogy elhagyták a fedelét a kutricának.
Igazad van, ha rossz lenne, akkor egyáltalán nem működne. Forrasztani nem hiszem, hogy nekiállok, mert ki kéne szednem egész tunert.. Fedele megvan, azt én szedtem le, de nem csinál semmit ha visszarakom, vagy ha testhez kötöm, ahogy írtad. Csak nyomásra jött vissza jel, szóval csináltam neki egy "lenyomó szerkezetet"
Régi, kontakthibás monitoroknál nekem is sokszor bejött a radír-ék... (annyit nem ért, hogy apróra szedje az ember.)
A hozzászólás módosítva: Máj 30, 2014
Szia.Foglalkozok dm500 javitással.Csatolok egy képet amin van egy biztositék amin keresztül a tuner kapja a tápot...Az a biztositék szokott el ohmosodni és nem vezet át rendesen...Ekkor a jel is leszokott esni vagy totál elmegy...A biztositék áthidalása után megszünik a probléma...Esetleg probáld meg átforrasztani a biztositékot,kicserélni vagy áthidalni,hátha megoldás lessz a problémádra.
Üdv:Sly
Kösz Holnap megnézem és jelentkezek. üdv.
Ééés tökéletes lett Nagyon szépen köszönöm Kiszedtem és áthidaltam ahogy írtad
Sziasztok
Nemrég vettem egy szép rézzel futtatott vas aljú és kerámia szárú üveg búrájú lámpát ami 60W-os. Kapcsoló nélküli furcsáltam is, de 500Ft-ért 2db megérte mert tényleg szép darab. Tettem bele 60w-os izzót bedugom és semmi még fel sem villant pedig az égő zsír új volt, kicseréltem még 3 másik 60W-os izzót is próbáltam azok sem működtek utána egy zsír új 40W-sal próbálkoztam azzal sem kapcsolt be. Na de meguntam leettem az alját és mit találtam, volt benne egy kis fekete dobozka amiből 4 vezeték jött ki, az egyik ment a testre, na itt egy nagyot néztem. Ekkor az jutott eszembe nem e tapskapcsoló lett volna kipróbáltam tapssal és azzal sem semmi, utána kibontottam a kis fekete dobozt amiben gy áramkör volt. A dobozkára valami tach-os cucc volt írva. a kis panelkán az egyik ellenállásnak lőttek, teljesen elégett még a festék is lepattant róla. A rossz ellenállás a piros vezeték előtt a tranzisztor mellett látható. A kis panelen látható drótok be voltak szépen a kis dobozon látható módon, én csak azért szedtem ki mert még meg tudom hogy mi az addig is világítson direktben. A kis dobozra ez van írva: HIC TOUCH-ON SWITCH MODEL: F-113 MADE IN FOTRON ELECTRONIC FTY Szerintetek mi ez a szerkezet ? Mi kapcsolhatja be a lámpát hogy világítson ? Milyen értékű és mi lehet az az ellenállásnak látszó cucc ? A hozzászólás módosítva: Máj 31, 2014
Szia!
Érintő-kapcsoló; megfogod(érinted), és lőn világosság. Mármint javítás után.
Lehetséges, hogy érintésvezérelt, így a fém talpat kell megérinteni és akkor kapcsol ki illetve be.
Amint a fekete dobozkán a feliratok mutatják, a sárga vezeték érintésére kapcsol az elektronika. Gondolom az volt a fém talpazatra kötve.
Csak óvatosan tapperold, hálózati fesz alatt ha összekevered a mazzagokat megrázhat! A leégett ellenállást próbáld megmérni egy mérőműszerrel . Ha nem mutat semmit megszakadt, de az egyik végére az egyik műszerzsinórt, másikat a fémréteghez érintve közelítő értéket következtethetsz (összeadod az egyik végétől és a másik végétől mérhető max. értékeket.)
Igen a sárga vezeték ment a fém vázra.
3 fémréteget látok. A multiméteren 200k állásban az elsőnél 1.6 a másodiknál 6,5 a harmadikat meg egyik oldalról sincs érték.
Azt írtad kettőt vettél. Mindkettőben rossz ez az ellenállás?
A lanyomnak van ilyen lampaja az agy mellett, erintokapcsolos es 3( 4 ) teljesitmenyszintet tud. A lampa barmely fem reszenek megerintesenel valt egy szintet 0-100-60-30-0.
Köszi szépen, bocs a késésért, nem üzent a rendszer, hogy jött válasz, pedig bejelöltem, hogy "értesítést kérek"... .
A fotóidon én csak egyet látok megpörkölve, a háromlábú mellett. Azt kéne tán cserélni, de mintha lenne ott egy vastagréteg vagy hibrid modul is, és ha abban is elfüstölt valami, akkor marad a ki/be kapcsoló
Oda van írva az egyik vezetékre hogy touch=érintés.
Szóval érintésre működik.
Szia!
Van egy csomó érintés vezérelt kapcsolás itt a fórumon is, ha minden kötél szakad, akkor tudsz bele csinálni egy új áramkört, hogy megmaradjon eredetinek a lámpa tulajdonsága.
Sziasztok!
Meg tudná valaki mondani, hogy mi az a sárga alkatrész a mellékelt képen? Melléírtam, hogy mi van ráríva, bár a négyes alatti A-betű lehet, hogy egy japán írásjel vagy egy kis emberke lenne...
Ha hihetünk a jelölésnek mellette, akkor elméletileg biztosíték, és a jelölésből én 4A-re tippelek. Bár miért van akkor sorban vele egy ellenállás?
Kösz, ebben reménykedtem (hogy biztosíték), mert szakadtnak tűnik. Ez egy laptop dokkolójának a tápcsatlakozó utáni része, itt a bővebb környezete:
|
Bejelentkezés
Hirdetés |