Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Hűtőgép probléma

Témaindító: ZLED, idő: Feb 4, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   131 / 298
(#) zoz11 válasza StMiklos hozzászólására (») Máj 25, 2014 /

Hali
Igazából tudom mérni, mivel elég sok fél hermetikus kompresszort is javítottam, meg üzemeltem be, és azoknál az újabb fajtáknál elég sokba van a hengerfejbe hőmérő.
R404a-nál már a 115fok is kritikus, nem hiába használnak fejhűtést ilyen gépeknél. Az R22 meg valóban jobban bírja, de sajnos azt meg egyre nehezebb szerezni, meg drága is, pedig nem volt rossz közeg.
Ha ezeknél a pici hermetikus kompresszoroknál ilyen szintű a melegedés, akkor egy idő után használhatatlan lesz benne a hűtőközeg.
(#) gjanosi hozzászólása Máj 25, 2014 /

Sziasztok!
Szeretném a segítségeteket kérni hűtőproblémával kapcsolatban.
A szóban forgó hűtő egy Lehel H280/60. Pár napja kaptam a készüléket; bedugtuk, úgy tűnt, hogy hűt, működik. Szállítás után pár nappal üzembe helyeztem, indult a kompresszor, a gép hűtött, viszont kevés idő után már nem kapcsolt a kompresszor, hanem csak kattogott hátul alul (valamint olyasmi hangot hallani, mintha a folyadék keringene benne). Ha kihúzom, majd ismét bedugom a konnektorba, a kompresszor indul és az előbb említett jelenség játszódik le. Esetleg van valakinek valami ötlete, hogy mi lehet a baj?
Köszönöm előre is a segítséget!
(#) lukovicsek válasza zoz11 hozzászólására (») Máj 25, 2014 /

Kösz szépen a válaszokat!
(#) onasi válasza zoz11 hozzászólására (») Máj 26, 2014 /

Köszönöm szépen a gyors választ. Még azt szeretném megkérdezni, hogy körülbelül mennyibe kerülhet egy ilyen hibajavítás? Köszönettel.
(#) empy hozzászólása Máj 31, 2014 /

Sziasztok!

Van egy Zanussi ZRT18100WA hűtő, kb 1 éve vásároltam.
Ma költöztettem új lakásba, lépcsőházban fektetve utazott a kipakolásnál. Bepakolás illetve tranzit álló helyzetben.
Sajna jóhiszeműen ismerősöm egyből áram alá helyezte és folytattuk a cipekedést.
45 perc telt el kb, mire kapcsoltam hogy ezzel 1 napot várni kellene, gyorsan áramtalanítottam.
Aggódnom kellene?
Bocs a hülye kérdésért, nem vagyok szakember.
(#) VIM válasza empy hozzászólására (») Máj 31, 2014 /

Szia! Semmi gond ha ennyi idő eltelt és esetleg a kompresszor olaja bekerülhetett a csőkígyóba, mert ezen a hőmérsékleten ami most jellemző az időjárásra, le fog szivárogni a helyére az olaj és nem okoz gondot a rendszerben a szétterjedése. Szerintem.
(#) Benji69 hozzászólása Jún 1, 2014 /

Sziasztok!
Segítségeteket kérném!
Van egy kb. 15 éves Zanussi hűtőm. Ez a hűtő nem megy állandóan, egy-két hét kikapcsolt állapotot követően használom pár napot, aztán ismét kihúzom. Egykompresszoros szerkezet, felül van a külön ajtóval működő, teljesen elszeparált mélyhűtő része. Bekapcsolást követően a mélyhűtő gyorsan hűt, teljesen jól működik. A "normál" hűtő részével van problémám. Egyfelől 3-4 órának is el kell telnie, mire lehűl, másfelől a lehűlést követően szinte állandóan megy a hűtőgép kompresszora.
Kérlek, segítsetek! Mi lehet a probléma?
Nagyon szépen köszönöm előre is!
Béla
(#) csapo1002 hozzászólása Jún 1, 2014 /

Sziasztok. Ehhez a hűtőgéphez szeretnék használati utasítást! Köszönöm.

DSC_0003.jpg

(#) sgerg hozzászólása Jún 2, 2014 /

Sziasztok, segítségeteket kérem:

1983 as gyártmányú, felújított hűtőnk van - ha jól láttam új motor? , kompresszor van benne.
Van egy piros gomb a hőfokszabályzó mellett- ha jól sejtem ez a leolvasztó gomb. Megnyomtam hűtőt leolvasztottam.
van egy másik háromszög alakú valami, amit szintén meg lehet nyomni, ez az ajtóhoz közel van. ezt is nyomogattam
Vissza már nem hűt. nyomtam ezt a gombot többször, ki be kapcsoltam a termosztátot. 360 fokban megforgattam 3x or a hűtőt, most feje tetején áll.

Hagyjam így 24h-n keresztül? A kompresszor viszont elég meleg volt Mit tegyek? Apám mire hazaér külföldről újra, fontos, hogy menjen a hűtő...
A hozzászólás módosítva: Jún 3, 2014
(#) kaqkk válasza sgerg hozzászólására (») Jún 3, 2014 /

Állítsd a talpára a hűtőt , tekerd a hőfokszabályzót 0 ra kattanásig . Várj egy órát és kapcsold be .
(#) csapo1002 válasza Benji69 hozzászólására (») Jún 3, 2014 /

Nekem is hasonló problémám a van a hűtővel! Annyi különbséggel, hogy a mienk egy idő után elkezd leolvadni járó kompresszorral(!!!). Viszont előtte napokig megy gyakorlatilag megállás nélkül, de addig rendesen hűt.
(#) isti65 hozzászólása Jún 4, 2014 /

Az én hűtőmnek a hátánál áporodott szag van,lehet a gáz szivárog ?
A hozzászólás módosítva: Jún 4, 2014
(#) Apec válasza isti65 hozzászólására (») Jún 4, 2014 /

Biztosan nem a gáz miatt van a szag. Fordítsd ki a hűtőt és jöhet egy kis takarítás, főleg a kompresszor tetején lévő elpárologtató edény lehet a bűn(d)ös.
(#) buborine78 hozzászólása Jún 8, 2014 /

Sziasztok!
Szeretnék segítséget kérni!Van egy Zanussi hűtőszekrényem,alul 3fagyasztó fiókos,fölül hagyományos hűtő.4éves,mostanában kezdte el hogy a vizelvezető lyuk nem vezeti el a vizet,hiába mozgatom meg azt a kis pöcköt ami benne van,alul áll a viz néha!Már kitöröltem,amennyire tudtam kitisztitottam(összesodortam egy rongyot és bedugtam amig tudtam)minimális fekete trutyi volt a rongyon!Egyébként jól hűt alul is fölül is!Mi lehet a probléma és hogyan tudnám házilag ha lehet orvosolni?
Köszönöm a választ!Enikő
(#) kaqkk válasza buborine78 hozzászólására (») Jún 8, 2014 /

Egyszerűen tolj be a lukba egy szívószálat vagy egy virágdrótot ....piszkáld ki és jó lesz
(#) buborine78 hozzászólása Jún 9, 2014 /

Köszönöm a tippet kaqkk megfogom probálni!
(#) Moma777 hozzászólása Jún 9, 2014 /

Sziasztok!
A segítségeteket szeretném én is kérni. Mi lehet a baja a kombi LG hütőnknek, ha nem működik az automatikus leolvasztás?
(#) kaqkk válasza Moma777 hozzászólására (») Jún 9, 2014 /

Nagyon fel van tekerve a hőfokszabályzó,tekerd kettesre..........
(#) Gundark hozzászólása Jún 11, 2014 /

Sziasztok! Kis segítséget kérnék. Vettünk egy Zanussi ZAN8100WA hűtőgépet. Gyakorlatilag 10 percenként bekapcsolt. Kijöttek, szerintük sem igazán jó ez így. Hoztak másikat. Ez kb negyad óránként kapcsol be. Kettesen megy. Hűteni hűt, de normális ez hogy ennyire gyakran beindul? Van valami ötletetek hogy mitől lehet ez?Előre is köszönöm!
(#) kaqkk válasza Gundark hozzászólására (») Jún 11, 2014 /

Attól lehet hogy nincs benne semmi , ha telepakolod és lehűtötte a cuccot akkor sokkal ritkábban fog elindulni... Most a levegőt hűti ami nagyon tökéletes hőszigetelő és semmi hőtároló képessége nincs...
(#) Gundark válasza kaqkk hozzászólására (») Jún 11, 2014 /

Az a gáz hogy van benne cucc. Nem is kevés.
(#) kaqkk válasza Gundark hozzászólására (») Jún 12, 2014 /

Akkor várj vele dolgozzon nyugodtan ha minden áthűlt rendesen valószínűleg "megnyugszik"
(#) latyakosa hozzászólása Jún 12, 2014 /

Sziasztok,
Hátfal hűtős, "no frost" technológiás hűtő hőfok szabályozóját szeretném pótolni.
Elektronikus megoldásban gondolkozom. A kérdésem az lenne a hűtési folyamatnál a hátfalon elhelyezett érzékelő ki és bekapcsolási hőfokainak
kikapcsolás : 0 C fok
bekapcsollás: 5 C fok

Ezek a sarokpontok jók lehetnek a kompresszor ki és bekapcsolására ?
(#) tibibalogh520 válasza latyakosa hozzászólására (») Jún 12, 2014 /

Szia!
A kikapcsolási pont nem lesz jó. Tudniillik, a hűtött tér, átlag hőmérséklete attól függ, hogy meddig engeded lehűlni, a hátlapot. Ha hidegebbet akarsz a hűtőben, akkor alacsonyabb hőfokra hűtöd, majd ha az azt elérte, akkor kikapcsol a kompresszor, és addig nem is kapcsol(hat) vissza, míg +4-5 fokra fel nem melegedett az elpár.
Tehát az elpár kell is, hogy le menjen mínusz tartományba, mert egyébként képtelen lenne a nem megfelelő hőfok különbség miatt lehűteni a teret.
(#) Kiss Vendelné hozzászólása Jún 12, 2014 /

Szerbusztok. Szeretném megkérdezni,hogy a hűtőből elszabaduló gáznak van-e szaga? Vagy mi lehetett a záptojás szag ami a hűtőből áradt, amellett, hogy minden friss volt benne.
Előtte valónap nagy durranás szerű hangot adott és másnap reggelre volt ez a szag.A hűtőtérben 20 fok felett volt a hőmérséklet. A szerelő nem találja a hibát. Vissza kapcsolta és azt mondta a gáznak nincsen szaga.Várjak hogy hűt-e. Indesít BIAA 13 hűtőről van szó. Kérlek segítsetek.Előre is köszönöm. Éva
(#) latyakosa válasza tibibalogh520 hozzászólására (») Jún 12, 2014 /

A gyári hőmérési pont a hátlap azon részén van amely legutoljára hűl le.
Mire az a pont lehűlne 0 forkra a hátlap többi részére már deresre fagyott a levegőből kicsapódott pára.
Igy sem jó?
Mennyi lenne az ajánlott kikapcsolási hőmérséklet ?
(#) laccika77 válasza latyakosa hozzászólására (») Jún 12, 2014 /

Önleolvasztós hátfalelpáros hűtő szabályzója kb -15 -25 c között kapcsol ki ezt lehet állítani a forgató gombbal. A visszakapcsolás fix kb +5c. Akkor fog jól működni ha így csinálod meg, főleg ha kombi hűtő és egy kompresszoros. Ha 0-5c elpár hőfoknál kikapcsol akkor soha nem lesz meg a kívánt 2-4c átlaghőmérséklet a hűtőben.
(#) latyakosa válasza laccika77 hozzászólására (») Jún 12, 2014 /

Az alany két kompresszoros (Elektrolux ERB3046), külön körök a hűtő és a fagyasztónak.
A -15 -25 C nem lesz sok ?

B kérdés,
Eliwell ID961 vezérlő ügyben tud valaki segíteni ?
A hozzászólás módosítva: Jún 12, 2014
(#) StMiklos válasza latyakosa hozzászólására (») Jún 12, 2014 /

Hogyne!

Google 5 másodperc alatt. Vagy igazából mi a kérdés? Fel kéne tenni.

ELIWELL – ID 961 / ID 961 LX hűtésvezérlő - NapNet
www.napnet.hu/vrec-co/request.php?2
1 -. ELIWELL – ID 961 / ID 961 LX hűtésvezérlő. Használati utasítás. A FELHASZNÁLÓI BILLENTYŰZET (INTERFÉSZ). A felhasználónak egy kijelző és négy ...

Üdv: StMiklos
(#) latyakosa válasza StMiklos hozzászólására (») Jún 12, 2014 /

Ennél kicsit bonyolultabb a helyzet
A googlizáson túl vagyok már. Tucatnyi oldalról különféle nyelveken töltöttem már le leírást és próbáltam értelmezni.

Úgy tűnik olyan 12V-s feszültségről ID961 vezérlőt sikerült az apróhirdetésekből kifogni amiben a sw nem azonos azzal ami a leírásokban szerepel. A készülékházon az azonosító matrica, feliratok sértetlenek, a hátfal bekötése egyezik azzal ahogy egy 961-s modellnek ki kellene néznie.

Az eladó állítása szerint egy fagyasztóban volt beépítve.

A SET gomb 5 mp nyomása után jelszót kér a készülék, a 135-s kódra FAN és CNF felirat fogad.
A FAN-n belül egyedül FST érték, a CNF-n belül H41, H42, PA2, REL, TAB menüpontok fogadnak.
A PA2 védett részbe is be lehet lépni, ilyen elméletileg a 961-s szoftverében nem is szabadna lennie ha jól olvasom a leírásokat
A PA2 részen belül CP részbe azoban nem tudok belépni!

A SET gomb egyszeri megnyomására a Status menuben érdekesség képpen Pb1 és PB2 menupontok is szerepelnek. Mivel a 961-s modell 1 érzékelős a PB2 menüpont nem értem mire vonatkozna...

feltételezem a firmware-t lehet frissíteni, vagy a jelszavakkal kellene még probálkoznom a hiányzó menüpontok érdekében.
Csupán nem tudom merre induljak
Ami miatt a menüben turkálni akartam az a hőmérő elem és a további konfigurációs beállítások elvégzése.

T
A hozzászólás módosítva: Jún 12, 2014
Következő: »»   131 / 298
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem