Fórum témák
» Több friss téma |
A klónok CH340 Soros-USB illesztőjének drivere (Letöltés)
Sziasztok, egy uj projektemnek fogtam neki: Androidal iranyitom a taviranyitos autot.
A felepitese egyszeru:A telefon csatlakozik a 'HC-06 Bluetooth Modul'-ra es kuldi a "F,B,L,R" betuket az arduinoba: Az arduino tudja ,hogy ha 'F' betut kap,akkor a 5-os porton 1-et ad. Az arduino tudja ,hogy ha 'B' betut kap,akkor a 6-os porton 1-et ad. Az arduino tudja ,hogy ha 'L' betut kap,akkor a 7-es porton 1-et ad. Az arduino tudja ,hogy ha 'R' betut kap,akkor a 8-as porton 1-et ad. A problema az,hogy a portok bekapcsolva maradnak,es en nem tudom,hogy mit kell csinalni,hogy ki kapcsoljon.Az androidos program nem kuld betuket,amik ki kapcsolnak a portot,ezert az arduinoval kellene valahogy megoldani. Az eredeti programot , amit at kellene alakitani arra,hogy automatikusan kikapcsolja a portokat csatoltam. Az androidos program A hozzászólás módosítva: Máj 31, 2014
Szia!
Esetleg így lehetne megoldani: ha bármelyik gombot elengeded, akkor küldjön "S"-t (Stop). Az Arduino, erre kapcsolja ki mind a 4 kimenetét...
Jo az otleted, de az androidos programot nem tudom modositani.
A kikuldott kod utan egy delay xy msec parancs utan kikapcsol?
A minimum az, hogy az F-R, illetve az L-R betűk észlelésénél az előző ellenkező irányú vezérlést kapcsold ki. Tehát 'F' (forward) parancs érvényteleníti a legutóbbi 'R' (reverse) parancsot.
Ezenkívül - ha nincs más lehetőség - egy adott idő után érvénytelenítsd a parancsot. Nem a legkellemesebb megoldás, mert így "kézzel kell hajtani" az autót... Esetleg kényelmi okokból a fent említett "adott időt" (ami után érvényét veszti a parancs) adaptívan változtatni lehetne. Ha túl sűrűn jönnek az ellentétes irányú parancsok, akkor lehet csökkenteni, ha pedig az egyirányú parancsok ismétlődnek, akkor lehet növelni. A hozzászólás módosítva: Máj 31, 2014
Ha nyomod az előre gombot folyamatosan, akkor folyamatosan jön az adat, vagy csak egyszer küldi el? A bejövő adatokat küld ki a PC-re és nézd meg.
Saggitarius: Probaltam delay-t,de nem megy.Remelem,hogy jo helyre irtam be.Csatoltam egy kepet.
icserny:A megoldasod az en esetemben nem jo,mert az kenyelmetlen,hogy csomoszor nyomkodjam a gombokat. Azt is probaltam,hogy megnezzem hogy az 'S' (Stop) parancsot ki adja-e a program,ugy,ahogyan a kepen is lathato,de a led nem kapcsol ki
Ha megnyomom az elore-t,akkor folyamatosan megy ,hiaba engedem el.
Elnézve a programot, szerintem azzal van baj. Mert ha nyomod az előre gombot, akkor beírja az F-et. Ha elengeded, nem küld új adatot és a 'state'-be az F marad.
Ezt úgy kellene megoldani, hogy ha van bejövő adat, akkor a bejövő adat függvényében kapcsolod a lábakat. Ha nem jön adat akkor kikapcsolod az összes lábat. A hozzászólás módosítva: Máj 31, 2014
Ha megszerzem az Androidos program forraskodjat akkor segitesz megmodositani?
Nem az androidos programban kellene módosítani. Hanem az arduinoson.
Bocsi,felre ertettem a dolgot.Akkor hogyan lehetne megoldani, hogy ameddig nyomom az elore gombot addig menjen es amikor elengedem,akkor megaljon?Meg tudod nekem irni a kesz,teljes programot?
Így, hogy nincs előttem a hardver nem fogom tudni megírni. Ha van bejövő adat, akkor a feltételeknek megfelelően kapcsolod a kimeneteket. Ha nem jön be adat, akkor kikapcsolod az összes kimenetet.
Mit kell beirjak. hogy ha nincs adat ,akkor kapcsolja ki a kimenetet?
Próbáld ki ezzel a kóddal. Elméletileg, ha nyomod az előre gombot, akkor a 13-as lábon lévő lednek világítani kell.
Nem vilagit,hiaba nyomom a gombot.De ha kitorlom a pirosas reszt akkor felgyul.
Akkor próbáld ki ezt.
A hozzászólás módosítva: Máj 31, 2014
Rakd fel ezt, és nyisd meg a soros monitort, és nézd már meg hogy milyen adatokat, és mikor küld. Mert így láthatatlanba nem tudom, hogy hogy dolgozik a telefon.
Ha nyomva tartom a gombot,akkor ir egy szamot,es ha elengedem,akkor ir meg egy szamot.
Ha megkoppintom ,akkor ket szamot ir.
Na ez kell nekünk. Sajnos most el kell mennem. Írd össze nekem, hogy miket ír ki. Minden gomb lenyomáskor és felengedéskor. Minden irányban. Ha ez megvan, este összedobom a programot.
Ha a Google Play-es oldalon rákattintasz a "Leírásnál" található linkre akkor lépésről lépésre leírja hogyan lehet összerakni, és a harmadik oldalon ott az Arduinós kód.
Bővebben: Link RC_Car_3_with_Lights.zip A hozzászólás módosítva: Máj 31, 2014
Hogy en de bolond voltam, hogy nem lattam a programot...
Nagyon koszonom a segitseget! Koszonom, mrobi! Koszonom, Karesz85! Koszonom, mindenki!!!
Sziasztok, a következő lenne a problémám, kérdésem:
Adott egy nagyfesz DC hálózat, ami 500-800V között variálható, kb 20-30mA összáram folyik rajta. Ezt a feszültséget szeretném az Ardu ADC jével megmérni. Úgy számoltam hogy egy 1/200 feszültségosztóval kényelmesen tartományon belül lennék, viszont szerencsés-e leválasztással, csak egy előtét ellenállással így ráereszteni az analóg lábra? Vagy van-e esetleg valamilyen megoldás galvanikus leválasztásra? Köszönöm!
Nekem az optocsatoló tűnik a cegcélravezetőbbnek, főleg ha nincs szó nagy áramokról, és ellentétes polaritású feszültségről (ami a te esetedben igaz). 70 Ft egy 4N35 IC, szóval nem is nagy beruházás.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |