Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Minden, ami modell
hy
örülök hogy érted mire gondoltam de sikerült apuval megeggyeznem hogy építhetek egy (harci)robotot csakhát kicsit :yes: és ha már kicsi akkor legyen igazán az! arra gondoltam hogy két micro szervó lenne a két meghajtó motor , rajtuk kis kerekek az elején egy kis szegecses forgó dob ami kiirt mindent ami az útjába kerül ![]() na milyen? u.i. a szevó körbe is tudnak fordulni?
Szasz
Próbálkoztál már 12V-os ablaktörlő motorral?Elég nagy a nyomatéka,és mondjuk egy 1:5 áttétellel szerintem mindenen keresztül megy.De mondjuk nem fog száguldozni,bár szerintem nem is az a cél.!
tudom hogy jó megoldás lenne de most örülök annak is hogy fater megengedte hogy egy kis robotot összerakjak
úgyhogy most megcsinálom azt és ha látja hogy sikerült akkor remélem megengedi a fűnyítót is ![]()
Mennyire lessz kicsi.Tenyérbe elfér??
tenleg senki nem tud egy legalabb ket savas vevot kesziteni? gyertek na segitsetek legyszi :rinya: :rinya:
Miért nem jó neked egy gyári két csatornás vevő????
Max 3000Ft.
Bővebben: Link
Itt érdeklődj
250-300glesz a kicsikeha minden jól megy akkor még ma megrendelem az alkatrészeket és összerakom
naon eccerű lesz két szervó két kerék akku vevő egy vékony műanyag lapra vagy karton lapra lesz építve és tök pici lesz ![]()
lenne egy lkérdésem
ugye a szervókból 3 kábel megy ki 1fekete 1piros 1fehér a fekete és a piros a mociba megy és ha a fehér megy a szervó agyába kérdés: ha a fehéret kikötöm akkor a szervó agya nem küld jelet a vevőbe és akkor körbe fog forogni a szervó?
Örülök hogy valaki végignézi egyálltalán a képeket.
Igen ez egy mürepülő ,igazi kisördög--diablotim a neve ,hajól tudom.Olyan fürge a levegőben hogy csak akkor merem vezetni,ha előtte jó napom volt.Elég belőle tiz perc.Nézd meg mekkora kormányfelületei vannak. Ez is teljesen saját épitésü modellem.
es ez tenleg repul?
![]() ![]() ![]()
A piros a plusz táp, fekete a minusz táp,fehéren kapja a vevőtől a vezérlő jelet ,(hova álljon be a karja).A szervócsak végrehajt, nem küld jelet sehova.hanemkötöd sehova ,vagy nem csinál semmit, vagy örült táncbakezd,de azis lehet,hogy eltöri salyát fogaskerekét.
Ezt nem értem---mértne repülne--amit én csinálok az vagy s..r, vagy elvan b..va.
![]()
ne edrsd ferre nem azert mondtam hogy furcsa vagy valami csak lattam a kepeidet es mintha egy kicsit kicsik lennenek a motrok. legalabbis kinezetre.
Köszi! ezen a részén már tulvagyok, tegnap összekötöttem az elektronikát.Azt is olvastam, hogy a motorokat szét, ill. lekell huzatni. Sajna légcsavar csak egyirányu van. Szonbaton kiderül hogy sikerült.
![]()
hallod nincs egy 2 savos ado vevo rajza meg nked? vagy az a tipus ami neked van a 4 savas vajon nekem is megfelelne? en az automba akarom bele rakni
![]() ![]()
Nem kicsi.2208-34 esAXI--szépen muzsikál.
A kétmotorosba KA20-34S KEDA mici van.Hááát nem tudom ,elvileg darabja 100W os.Az összsuj 800 Gr körül lessz. De ez csak sétarepülőnek kell egy 16 Gr os werbatim kamerát kell hordania.A lényeg az hogy nyugodt rep legyen.Idáig egy TRUST ban volt a kamera ,de visszanézéskor szinte felfordult az ember gyomra.
el is tudom kepzelni, jo elles kepek lehettek. az enyem is a moci nagyon speci csak van egy hatalmas gondom a taviranyitassal.az hogy infras, es at akarom modifikalni radiosra de ahogy nezem nem lesz semmi belolle :rinya: :rinya:
szóval nem fordul körbe?
vagy ezt külön kell valahol beállítaní? ![]() csak mert azt láttam a yuotube on hogy az ilyen kis robotokat szervó hajtja pl:hitec hs311
Annyi pénzért, és olyan minőségben már nemlehet se adót sevevőt épiteni(nembeszélve a megbizhatóságrol) amennyiért lehet venni. Sajnos a modellezés nem olcso mulatság.Ha valaki komolyan veszi a modellezést be kell fektetni egy (két - három) berendezésbe .Modell törésnél (föleg repnél) visszajön az ára.Egy nagy bölcs mondta:Nincs fennakadás,leesik.
tudom en is.sajnos.a megvasarlassal nem is volna semmi baj csak van egy masig gond kolozsvaon sehol nem kaptam kulon es mas lehetoseget nem lattam. te is vetted az ado vevot?
Hú. Na szóval , avevő 1-és 2 msec közötti jeleket küld a botkormány állásától függöen .Tehát az 1,5 msec a közápállás. Az egy és a kettö a két szélsö állás.Igy szervótól függően KB:90 fokot fog át . A fő --kiható tengelyen van egy potméter a mi a valos hejzetet adja az elektronikának. az elektronika összehasonlitja a két jelet és a belső motort ugy vezérli, hogy egyensujba legyenek.Vannak spec többfordulatu szervók is (főleg a hajósok használják.)
Hát nálunk egész jó modellboltok vannak.Valamikor régesrég probálkoztam épitéssel ,de kudarc volt.Van egy graupnerem 8 csat. 3 modell memoria (MC-15)
és egy futaba /6 EXA)Teljes hatotávuak, komputeresek.
azoknak bisztos jo aruk van.a tiednek a radios rendszernek mi a neve. 4 savast mondtal nem?
nem tudsz nekem valami jo 2-3 savast ajalani?
de azért ezt nézd meg a 8. mp-ben látni hogy hitec hs 311-et használ a srác
azt csak simán megy mint egy átlag moci ![]()
Valahol van a sufniban törött fogaskerekü szervom. aztkiprobálhatom,hogyha leveszem a belsö potméterről a vezetékeket mit csinál?.Volt ugy hogy leszakadt a potirol az egyik oldali kábel és mivel beakarta állitani az egyensujt midig egy irányba forgott és nem állt le.Az egészet ugy kell elképzelni mint egy antennaforgatot.Megoldható egy differenciál erősitővel és egy teljesitmény H-hiddal.Ha mükszik is szerintem Ne müa. fogaskerekessel probálkozz.
nagyon köszi a segítségedet csak azért gondoltam ezt a lehetőséget mert egy csomó videón ezt láttam hogy a szervóra közvetlen rá volt téve a moci
ja igen az előző hozzászólásban elfelejtettem belinkelni a videót ![]() de most itt van Bővebben: Link
Ha ez a 8.mp tévében van akkor azt hidd el hogy kölcsönadtam az enyémet kb két éve mert addig se néztem. nekem arra nincs időm.Nemszeretem az agymosást. A hs 311 ha normál modell szervó vagy arra gyártották, vagy meglehet buzerálni mint az imént irtam is.(poti ki)
Nem savas ,hanem sávos de leginkább ugy ird ,csatornás.Van két kétcsatornás adó-vevő párom pisztoly adóval, de azok komplett Rc hajomodellekhez vannak.Ha egy ijen 2,5 ccm robbanomotoros startkészletes egyméteres hajónak az ára 40000 huf, ujonnan dobozolva, akkor mennyi lehet csak az ado-vevö?
(A z irással nekem is vannak gondjaim pedig én magyarországon élek ,ugyhogy nincs szégyelnivalod)
Mijen szervora volt közvetlenül rátéve a moci?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |