Fórum témák
» Több friss téma |
Mielőtt kérdezel, a következő két dolgot ellenőrizd!
I. A helyes tápfeszültségek megléte.
II. A kimeneten van-e egyenfeszültség.
Élesztés.
Nem látom akadályát a megépítésnek, vágj bele ha gondolod. De hangminőséggel ne számolj majd, remélem nem HiFi-re kell!
Kocsiba viszont csinos megoldás egy +12V/ -12V +12V kapcsitáppal megtáplálva. Ja meg a nagy kérdés hogy honnan szerzel ilyen IC-t - és mennyiért... Miért nem építesz egy könnyen beszerezhető és kedvező árú IC-vel?! Dunát lehet rekeszteni a választékkal. Üdv.!
Hi! Frissítettem az oldalamat az egytranyós hangszórós rádióval:
http://pet.dote.hu/~bihari/ Bár kicsit off... de hamarosan lesznek új képek és új erősítők is, max. 2-3 tranyóval.
Hello!
Az lenne a kérdésem hogy bc 182 töt mivel lehetne helyettesíteni??
sziasztok
1 kérdés ebben a kapcsolásban a hangszoró előtt az L betűnél az r48 as ellenállás fölött az valamiféle tekercselés?
Igen az egy tekercs, (mármint tekercs) csak pár menet szokott lenni,..
Nem, az egy tekercs.
Értéke 1...4uH (vagyis nem kritikus), 1,5mm átmérőjű zománcozott huzalból kell tekerni légmagosan.
5-7 max 15 menet bőven elég kb 1 vagy 1.5 átmérőjű zománcozott rézhúzal,..
és ennek milyen szerepe van már csak hogy okosodjak egy kicsit
Mármint akadékoskodj???
Jobb lesz a hangja
Remélem ezt a "jobb lesz a hangja"-t csak viccnek szántad!
Ez egy Thiele-hálózat, ha valakit érdekel keressen rá, de lustáknak el is magyarázhatom ha lesz némi időm.
Az a tekercs elméletileg a kapacitív terhelés ellen véd. Ha nagyon akarod kihagyhatod, de szerintem ha már ekkora erősítőt csinálsz akkor megéri beletenni. Legtöbbször magára az ellenállásra szokták feltekerni a meneteket. Egy 2-3W os ellenállásra simán felfér.
sziasztok
a korábban említett erősítőt átlehet alakítani 100v osra ha igen akkor segítene vki?
Sziasztok, most nagyon sokat alakítottam az oldalamon, tettem fel sok kapcsolást, nézzétek meg, persze főleg kezdőknek ajánlom...
http://pet.dote.hu/~bihari/
Menő lett Csak kár, hogy firefox alatt nem megy
Én is csak egy értelmetlen karakterhalmazt látok...
lenne egy kérdésem van egy halom 2200/63 kondim nem lehetne valami olyan kapcsolást késziteni ami jo lenne a dioda hid után (erősitőhöz) lehet hogy nem jol van megfogalmazva de gondolom értitek. ha többet rakunk akkor hogy kell rakni a kondikot? vagy egyáltalán jo tud-e lenni? sajna nem vagyok egy guru kérlek segitsetek!!!
Hát párhuzamosan annyit pakolhatsz egymás után amennyi van!!!
Ha jó sok van, az csak még jobb, és azt a sokat esetelg ráteheted egyetlen nyákra egy diódahíd után, és már kész is egy univerzális tápegységed. Csak rákötöd az AC-t és a másik oldalon meg jön ki a szépen pufferelt DC (max. 60 V)
Persze! Kösd őket párhuzamosan, mindeniket (+) -ot (+) -al és (-) -at (-) al, így összeadodnak a kondik értékei,.. Nemtudom mennyire érthető,.. Tehát 2db 2200µF kondiból lessz 4400uF,..
Ha sorosan kötöd akkor pont fele lessz (csak ha ugyanaz az értéke!) Szétnézhetsz a kondenzátorok soros és párhuzamos kapcsolásai után,.. Mellékelek egy képet,.. Udv, Imre,..
sziasztok!
bevallom hogy én még sohasemm építettem erősítőt a közeljővőben tervezem :yes: lenne 1 nagyon kezdő kérdésem én először a VF2-t szeretném megépíteni és azt hallotam hogy +/- 30V-ról a csúcsárama 10A ezt a 10A-t mindíg megeszi a végfok vagy csak akkor ha teljes kivezérlésen van? és az hogy lehet hogy kb ha jól emléxem 70W-ot nyom 8ohm-on és megesz 240W-ot? mert a váltó 24V-kell neki és úgy az egyenirányítás és puffer elnézést a nagyon kezdő kérdésért
én is ezen csodálkozom ezért kérdeztem elsősorban azoktól várom a választ akik már építettek VF2-t
én építettem VF2-t. Egy 300w toroiddal vígan elvan 2 végfok.
szia!
és milyen feszről megy? mennyi a kimenő teljesítmény?
24 V váltó, ez egyenirányítva +-32V és 4 ohmal terhelve. Nem tudom mekkora teljesítmény (nem tom megmérni) ,de "elég" nagyot szól.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |