Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Ez milyen alkatrész-készülék?

Témaindító: csaby, idő: Dec 25, 2005
Témakörök:
Lapozás: OK   582 / 1175
(#) pjg válasza Pixi hozzászólására (») Jún 4, 2014 /

(#) morgo válasza Pixi hozzászólására (») Jún 4, 2014 /

Szia!
Ez akármi is lehet. Segítene, ha elárulnád miben található, esetleg egy jobb kép a környezetével együtt, és a tok mérete.
A hozzászólás módosítva: Jún 4, 2014

D9.jpg

(#) Pixi válasza morgo hozzászólására (») Jún 4, 2014 /

Ez egy baba őrben van, és erről megy akkor a fesz ha hálózati adapterrel van használva. Alapból 7V megy be a bal lábon, és ugyan ennyit mérek a jobbon is, de ha bekapcsolom az őrt akkor a ki oldalon leesik a fesz 1,3V-ra, de a be oldalon marad ugyan úgy 7. Ha összeérintem a két alsó lábat akkor működik a kütyü.
(#) Gafly válasza gernerakos hozzászólására (») Jún 4, 2014 /

Vasúti biztosítóberendezésekben használt olvadó biztosíték.

Mivel a vágány mellett találtad, valószűleg egy fénysorompóbóból, vagy térköz szekrényből származik. Vagy csak ott dobta el egy biztber műszerész
(#) Sebi válasza Pixi hozzászólására (») Jún 4, 2014 /

Akkor ez nagy valószínűséggel egy stabilizátor, csak azt nem lehet tudni, hogy mennyi volt a kimenőfesz... Ha a 7V-tól nem ment tönkre a kütyü, akkor talán egy 6V-os LDO lehetett. Mekkora telepfeszültséget használ a cucc? -abból kell kiindulni.
(#) gernerakos válasza Gafly hozzászólására (») Jún 4, 2014 /

Igen egy térközjelző melleti doboznál találtam ( mi barátok közt (haha nem a sorozat) kat-katnakhívjuk, mivel ha vált a jelző, akkor kettőt kattan.) Tehát akkor onnan származik.
A hozzászólás módosítva: Jún 4, 2014
(#) Sanyi220v hozzászólása Jún 4, 2014 /

Sziasztok,Van egy 4u e260b 2.1 es hangfalszettem. és kiment benne mind a 3 IC. 5 lábú IC-k ha jól sejtem TDA2030-as.Nos a kérdésem az lenne hogy valóban az az IC megy bele?

79915.jpg

(#) Pixi válasza Sebi hozzászólására (») Jún 4, 2014 /

Ez megy 4 cerka elemről is, és 12V a betáp. De ugye ha zárom akkor simán átmegy a 7V és működik. Úgy néz ki mintha ez nem adná tá a feszt ha meg van terhelve. A felső lábra közvetlen test megy. Azért kérdéses hogy stabilizátor lenne, mert a bemenő 7 voltot minek kellene stabilizálni ha ha eleve megy 4 cerka elemmel amik újonan majdnem 7 voltot tudnak.
(#) Buvarruha válasza Sanyi220v hozzászólására (») Jún 4, 2014 /

Áljunk meg egy szóra! Ha jól értem ott vannak előtted az IC-k és tőlünk kérdezed, hogy mi van benne? Telepatikus távolnézésre gondoltál?
(#) efraim válasza Sanyi220v hozzászólására (») Jún 4, 2014 /

Valóban! Nézd meg a linket, oroszul van, de ezt az IC-t írja!
(#) Sanyi220v válasza Buvarruha hozzászólására (») Jún 4, 2014 /

Igen itt van előttem az IC csak az a baj.hogy mind a három szét van csattanva, és nem látszik az irás rajta. Tesem gondoltad komolyan hogy ha itt volna előttem az alkatrész akkor megkérdezném tőlletek.
(#) Buvarruha válasza Sanyi220v hozzászólására (») Jún 4, 2014 /

Áhhá, ha mind a 3 ennyire eldobta a vasat, akkor ne az IC cserével kezd, szerintem ott valami táprobléma is lehet

Idézet:
„Tesem gondoltad komolyan hogy ha itt volna előttem az alkatrész akkor megkérdezném tőlletek.”

Én ma már semmin sem lepődök meg.
(#) Sanyi220v válasza Buvarruha hozzászólására (») Jún 4, 2014 /

Köszi a tippet, én is sejtem hogy táp problémája van, de a lényeg az IC és amíg nincs IC nem is tudom befejezni. de azért köszi.
(#) hulala hozzászólása Jún 4, 2014 /

Sziasztok . Látott már valaki a képen látható termoszba zárt alkatrészt . Eddig nem jöttem rá mi lehet .
(#) pjg válasza hulala hozzászólására (») Jún 4, 2014 /

Mi ez a valami amiben van? Lehet, hogy quartz.
(#) kirally válasza pjg hozzászólására (») Jún 4, 2014 /

Szerintem elektroncső lehet, mert ott van az a kis üvegcsonk a végén.
Persze csak akkor, ha az tényleg üveg.
(#) pjg válasza kirally hozzászólására (») Jún 4, 2014 /

Az a fényes üveg a termosz.
(#) mraulajos válasza hulala hozzászólására (») Jún 4, 2014 /

Hali!
Jól látom hogy vezeték jön ki belőle? Nem higanykapsoló?
(#) yulo5310 válasza mraulajos hozzászólására (») Jún 5, 2014 /

Hali! Szerintem is higanykapcsoló.
(#) hulala válasza pjg hozzászólására (») Jún 5, 2014 /

Igen a fényes üveg egy kettős falú termosz . A közepére megyen kb. 10-12 vezeték ami mintha "viasszal" lenne lezárva , légmentesen ki van öntve .
(#) yulo5310 válasza hulala hozzászólására (») Jún 5, 2014 /

Ennyi vezetékkel kizárt hogy hg. kapcsoló. Miben volt?,lehet akár pozícióméter,bár akkor minek termoszba tenni!
(#) pjg válasza yulo5310 hozzászólására (») Jún 5, 2014 /

Esetleg sugárzás mérő? De inkább kvarc időalapra gondolok.
A hozzászólás módosítva: Jún 5, 2014
(#) Sebi válasza pjg hozzászólására (») Jún 5, 2014 /

Ahhoz is elég lenne 6 vezeték: kvarc, fűtés, termisztor. Meg kell nézni az áramkör többi részét, ami a panelen lakik. Érdekes darab....
(#) nedudgi válasza hulala hozzászólására (») Jún 5, 2014 /

Az egész készülékről, panelről is tegyél fel képeket, akkor könnyebb lehet a találgatás.
(#) sany válasza hulala hozzászólására (») Jún 5, 2014 /

Nem lehet, hogy valamilyen hűtőszekrény alkatrésze?
(#) Gafly válasza Sebi hozzászólására (») Jún 5, 2014 /

Szerintem is valami preciziós oszcillátor lehet. Vissza kellene rajzolni a panelt, nem olyan bonyolult...
(#) hulala válasza nedudgi hozzászólására (») Jún 5, 2014 /

Most csak ilyen fényképem van még de majd szétszedem és akkor tudok képet készíteni .
(#) nedudgi válasza hulala hozzászólására (») Jún 5, 2014 /

Az adatlap szövege is segíthet. Azt nem tudhattam, hogy ilyen is van rajta!
(#) pjg válasza hulala hozzászólására (») Jún 5, 2014 /

Á! Vas-konstantán hőelemet illeszt réz kábelhez. -> Hidegpont kompenzátor.
(#) hulala válasza pjg hozzászólására (») Jún 5, 2014 /

Kösz - most utána járok mert arról sincs fogalmam mi is az a "hidegpont kompenzátor " .
Következő: »»   582 / 1175
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem