Fórum témák
» Több friss téma |
Szia!
Ez akármi is lehet. Segítene, ha elárulnád miben található, esetleg egy jobb kép a környezetével együtt, és a tok mérete. A hozzászólás módosítva: Jún 4, 2014
Ez egy baba őrben van, és erről megy akkor a fesz ha hálózati adapterrel van használva. Alapból 7V megy be a bal lábon, és ugyan ennyit mérek a jobbon is, de ha bekapcsolom az őrt akkor a ki oldalon leesik a fesz 1,3V-ra, de a be oldalon marad ugyan úgy 7. Ha összeérintem a két alsó lábat akkor működik a kütyü.
Vasúti biztosítóberendezésekben használt olvadó biztosíték.
Mivel a vágány mellett találtad, valószűleg egy fénysorompóbóból, vagy térköz szekrényből származik. Vagy csak ott dobta el egy biztber műszerész
Akkor ez nagy valószínűséggel egy stabilizátor, csak azt nem lehet tudni, hogy mennyi volt a kimenőfesz... Ha a 7V-tól nem ment tönkre a kütyü, akkor talán egy 6V-os LDO lehetett. Mekkora telepfeszültséget használ a cucc? -abból kell kiindulni.
Igen egy térközjelző melleti doboznál találtam ( mi barátok közt (haha nem a sorozat) kat-katnakhívjuk, mivel ha vált a jelző, akkor kettőt kattan.) Tehát akkor onnan származik.
A hozzászólás módosítva: Jún 4, 2014
Sziasztok,Van egy 4u e260b 2.1 es hangfalszettem. és kiment benne mind a 3 IC. 5 lábú IC-k ha jól sejtem TDA2030-as.Nos a kérdésem az lenne hogy valóban az az IC megy bele?
Ez megy 4 cerka elemről is, és 12V a betáp. De ugye ha zárom akkor simán átmegy a 7V és működik. Úgy néz ki mintha ez nem adná tá a feszt ha meg van terhelve. A felső lábra közvetlen test megy. Azért kérdéses hogy stabilizátor lenne, mert a bemenő 7 voltot minek kellene stabilizálni ha ha eleve megy 4 cerka elemmel amik újonan majdnem 7 voltot tudnak.
Áljunk meg egy szóra! Ha jól értem ott vannak előtted az IC-k és tőlünk kérdezed, hogy mi van benne? Telepatikus távolnézésre gondoltál?
Valóban! Nézd meg a linket, oroszul van, de ezt az IC-t írja!
Igen itt van előttem az IC csak az a baj.hogy mind a három szét van csattanva, és nem látszik az irás rajta. Tesem gondoltad komolyan hogy ha itt volna előttem az alkatrész akkor megkérdezném tőlletek.
Áhhá, ha mind a 3 ennyire eldobta a vasat, akkor ne az IC cserével kezd, szerintem ott valami táprobléma is lehet
Idézet: „Tesem gondoltad komolyan hogy ha itt volna előttem az alkatrész akkor megkérdezném tőlletek.” Én ma már semmin sem lepődök meg.
Köszi a tippet, én is sejtem hogy táp problémája van, de a lényeg az IC és amíg nincs IC nem is tudom befejezni. de azért köszi.
Sziasztok . Látott már valaki a képen látható termoszba zárt alkatrészt . Eddig nem jöttem rá mi lehet .
Mi ez a valami amiben van? Lehet, hogy quartz.
Szerintem elektroncső lehet, mert ott van az a kis üvegcsonk a végén.
Persze csak akkor, ha az tényleg üveg.
Hali!
Jól látom hogy vezeték jön ki belőle? Nem higanykapsoló?
Igen a fényes üveg egy kettős falú termosz . A közepére megyen kb. 10-12 vezeték ami mintha "viasszal" lenne lezárva , légmentesen ki van öntve .
Ennyi vezetékkel kizárt hogy hg. kapcsoló. Miben volt?,lehet akár pozícióméter,bár akkor minek termoszba tenni!
Esetleg sugárzás mérő? De inkább kvarc időalapra gondolok.
A hozzászólás módosítva: Jún 5, 2014
Ahhoz is elég lenne 6 vezeték: kvarc, fűtés, termisztor. Meg kell nézni az áramkör többi részét, ami a panelen lakik. Érdekes darab....
Az egész készülékről, panelről is tegyél fel képeket, akkor könnyebb lehet a találgatás.
Nem lehet, hogy valamilyen hűtőszekrény alkatrésze?
Szerintem is valami preciziós oszcillátor lehet. Vissza kellene rajzolni a panelt, nem olyan bonyolult...
Most csak ilyen fényképem van még de majd szétszedem és akkor tudok képet készíteni .
Az adatlap szövege is segíthet. Azt nem tudhattam, hogy ilyen is van rajta!
Á! Vas-konstantán hőelemet illeszt réz kábelhez. -> Hidegpont kompenzátor.
Kösz - most utána járok mert arról sincs fogalmam mi is az a "hidegpont kompenzátor " .
|
Bejelentkezés
Hirdetés |