Fórum témák
» Több friss téma |
Üdv mindenkinek! Valaki épített ezzel az IC-vel erősítőt? Mert ha igen akkor egy pár infót mondhatna róla hogy érdemes-e vele foglalkozni. Mert szerintem lehetne vele egészen jól hangoskodni
Üdv!
Rákerestem, Class D... Ha hangerő kell és jó hatásfok, tökéletes választás. Komplett panelt is találtam: Bővebben: Link
Itt van a leírása,nemrossz,nemrossz + - 42 voltról megyen és akkor adja le a 210 wattot
A hozzászólás módosítva: Ápr 11, 2014
Ugye nem csak nekem tűnik fel, hogy egyáltalán nincs visszacsatolás a kimeneti pontokról? 210W -os fűtőszálon biztos nagyon kis torzítással muzsikál. De egy hozzá való* hangszórón szerintem nem.
Nekem is tetszik ez IC és szívesen megépíteném a "mono- bridge" kapcsolást. Néhány kérdés:
-Megépítette már ezt a kapcsolást valaki? -Ha igen mik voltak a tapasztalatok? -Mekkora méretű passzív hűtőbordát ajánlott hozzá használni? Oké, class-d osztály, >90% hatásfok, de mégis...Nem szeretnék zajos ventillátort hallgatni az erősítőből. -A TDA8954J ( álló tokozású)-hoz van-e valakinek használható panelterve, amin az IC panel szélén helyezkedik el és könnyen hozzácsavarozható a hűtőbordához.
Úgy tűnik nekem, hogy egy kicsit leült ez téma. Pedig kb. 4000 Ft-ért már megrendelhető...
Ha pedig valóban tudja igaz az a teljesítmény (RMS), amit írnak róla, akkor gazdaságos lehet megépíteni... Vagy talán csak le vagyunk maradva és van már ennél újabb, sokkal jobb????
Hello! Ha van valakinek használható NYÁK rajza, beultetéssel, hálásan megköszönném. Ha meglenne, megépitem az erősitöt, és mondok róla véleményt.
Philips-ék nem híresek arról, nyákrajzot adnak után-építéshez a "Userek"-nek...
Viszont megtaláltam ezt: Bővebben: Link Ez sem tűnik olyan rossznak, bár nyák-, beültetési-rajz ebben a leírásban sincs... Egyébként annyira nem komplikált, lehet, hogy tervezek hozzá egyet... A hozzászólás módosítva: Aug 17, 2014
Hali tudom, hogy ül a topik, de megépítettem a TDA8954 SMD változatát, és tökéletesen működik.
Egy 7x7cm hűtő-t ventillátor nélkül is csak langyosítani tud. -+40V kapcsolóüzemű tápról megy. Azt tudja ami a katalógusban van, nyílván a 210W és 10% torzítás nem hallgatható, de 2x120W nál nem hallható torzítás, egy ekkora pici Ic-től nem várt teljesítmény... Előttem írták, hogy nincs visszacsatolás az erősítőben, ez nem igaz, fix előre beállított erősítése van, én kiegészítettem egy TL072 vel,eredetileg 8-900mV bemeneti érzékenységű. Túlterhelésnél 100mS időkre letiltja a kimenetet, ha a tápfesz nem szimmetrikus (>50%) szintén kikapcsolgat Bekapcsoláskor nem pukkannak a hangszórók,némítható egyébként. Vezérlés nélkül semmilyen sustorgás zaj nem hallható. És a lényeg : hálózati táppal együtt 10x15 cm helyen elfér. A hozzászólás módosítva: Ápr 6, 2016
Sokat így nem mond... Az IC alul van, sok smd kondival.
A hozzászólás módosítva: Ápr 8, 2016
Hali! Látom, hogy ücsörög a topik, de megpróbálom beéleszteni.
Látom a munkádat, tetszetős! Megjelentek az Ebay -en a két IC -s, darabonként hídkapcsolású panelek 7000Ft -körüli összegért. Szerintem rácsúszok egyre. Van egy Behringer B112D aktív hangfalam táp és végfok panel nélkül. Abba szánom. Nem osztanád meg a tápod rajzát, paneltervét esetleg? Sokat segítenél vele. Üdv! neander
Nemrégiben megvásároltam a két IC-s hídkapcsolású panelt. Eszméletlenül jól szól ( ITT 8041ben kapott helyet). Sajnos az egyik fele elhallgatott :/ Szerintem cserés lesz benne az IC. Ettől függetlenül még az egyik fele is bőven kiszolgál a szobában, de már bulin kevés lesz.(Jó ha van tartalék a rendszerben és nem maxon megy végig )
Szerintetek elegenő lessz 2db 500VA -os trafó a TDA8954 hídkapcsolt erősítő modulhoz ami 2x420W -nak van feltüntetve ?Szekunder feszültségek: 2x27V mindkét trafó esetében.
TDA8954
Tapasztala alapján bőven elegendő. én kb egy 700VA-es torroid trafóval hajtottam meg egy hidat, és hamarabb kezdett el betorzítani, mint a trafó ahogy birta volna. Tisztességesen minimális torzitással kb 300-350W körüli teljesitmény vehető ki, ha jól emlékszem. Ha sokáig maxon megy, egy ventillátor sokat segít.
Ja és a hangszóró rövidzárjára figyelj, mert ez az erősítő nagyon érzékeny erre.
Na közben megjöttek a toroidok .Az egyiket már rá is kapcsoltam kíváncsiság képpen de csak az egyik csatornát terheltem 8 Ohm-os hangfallal kb. Névleges terhelhetőség 150W +30W a magas ,hát elég meggyőző eddig a teljesítménye valamint dinamikája.Feljebb tekerem rendesen kiülteti a PA hangszórót a helyéből.Szóval elég jó ,de azért a gyári 8x1000µF kondenzátorok mellé még szeretnék minimum 4x22000µF kapacitást hogy abban sem legyen hiány természetesen nagyobb gratez-eket is fog kapni az erősítő!
A hozzászólás módosítva: Máj 16, 2019
Ekkora pufferelésnél érdemes egy lágyindítót/koppanás gátlót beiktatni, mert kikapcsoláskor kinyomhatja a hangszóró membránját, Egyébként nagyon meggyőző hangja van nálam is. Több helyen használtam már (egy pár panelt sikerült tönkre is tenni)
|
Bejelentkezés
Hirdetés |