Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Kazettás magnó (deck) javítása

Témaindító: damien, idő: Júl 16, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   61 / 184
(#) doornbos hozzászólása Máj 26, 2014 /

Sziasztok!

érdeklődnék, hogy találkoztatok e már olyan hibával, hogy lejátszás üzemmódban tekeri a kazettát.
Pioneer a gyártó, így kaptam, előéletét nem tudom. Mi lehet a baja, érdemes vele foglalkozni?
köszönöm!
A hozzászólás módosítva: Máj 26, 2014
(#) mapi65 válasza doornbos hozzászólására (») Máj 27, 2014 /

Helló! Lehet hogy hülye a kérdés de szalaghúzó nyomógörgő van benne? Kérhetnénk típust és fotót nyitott kazetta ajtóval?
(#) karpiz01 hozzászólása Máj 27, 2014 /

Sziasztok!

Tudna valaki segíteni, hogy Telefunken RC-100 deck-hez hol lehet kapni lejátszófejet?
köszönöm
(#) Tomi94 válasza karpiz01 hozzászólására (») Máj 28, 2014 /

Szia!
Eredetit valószínűleg sehogy nem lehet már kapni boltból (tudtommal a gyártó is rég megszűnt). Vagy külföldi fórumokon érdeklődsz, nincs-e valakinek bontott/régen tartalékba eltett darabja - így nem valószínű, hogy hamar találsz - vagy leméred az ellenállását, és valami +-10%-ban egyezőt teszel bele. Persze mechanikailag ugyanolyan legyen (azaz a csavarok helyei ugyanolyan távol vannak, és ezekkel rögzítve a fejtükör pont ugyanolyan magasságban van), de a magnódeck fejek 90%-a szabványosított méretű, ezekkel nem szokott gond lenni. Új fejet szerintem HQVideo-nál találhatsz még.
(#) Phoenix82 hozzászólása Jún 1, 2014 /

Sziasztok segítséget szeretnék kérni egy Onkyo TA-2350-es deck javításával kapcsolatban.
Nem töröl,és üres kazettára is csak nagyon halk torz jelet vesz fel.Én az oszcillátorra gondoltam és kimértem az összes tranzisztort,kondenzátort,tekercset egy szóval mindent azon a részen, és minden jónak tűnik,a méréseket kiforrasztva végeztem. A törlőfej 1.8 Ω ez jó érték szerintem és az oszcillátoron is mérhetők a tekercsek egy kivételével.Megpróbálok szerezni egy másik oszcillátort egyenlőre jobb ötletem nincs.A TA-2056-os könyve alapján dolgozok.
3 fejes a rendszer.

Update:

Azóta Az OSC. kockát is kicseréltem,tápfeszültséget jók,csak a váltakozó feszültség nem jelenik meg rajta.Pontosan mi állítja ezt elő,és hól található a TA-2056-os rajzán?

Minden segítséget előre is köszönök!

Üdv. Tamás
(#) szabjan hozzászólása Jún 9, 2014 /

Kezembe került egy AIWA 260 as deck.
Sok mindenre fel voltam készülve, de erre nem:
Igen komoly megoldása a szalagkábel cserének. Kemény 6 ér basszus...
Kondenzátor. rulez..., továbbá szíjhajtásos gőzgép is. Ami azért érdekes mert többi szíjat sikerült lecserélni barátunknak...
(#) coyote55 válasza szabjan hozzászólására (») Jún 9, 2014 /

Ha lenne fetrengve röhögő szmájli... A szíjhajtásos gőzgép szíven ütött
(#) kristikoma hozzászólása Júl 9, 2014 /

Sziasztok! Csupasz kolléga Grundig CNF 300 kazettás magnóját javítanám. A hibajelenség a következő: ha a lejátszás, vagy bármelyik irányba csévélést választom, valahol rövidzár keletkezik, a trafó egyik szekunder oldali biztosítéka kiolvad. Valamint a jobb oldali csévélés lejátszáskor alig megy. Ezt némi csalással értem el, üzemszerűen kiment volna a bizti. Segítséget előre is köszönöm!
(#) szamóca hozzászólása Júl 11, 2014 /

Javítás közben elszakadt a fejbekötő vezeték egy forgófejes Sonynál.
Sajna olyan vékony a szigetelt sokeres vezeték, hogy nem tudom mire kicserélni. Egy 2mm-es forgó csőtengelyen kell bemennie a négy szálnak.
Négy darab, tíz centis különböző színűek. Hol lehet ilyen fexi vékony vezetéket beszerezni?
(#) zolika60 válasza kristikoma hozzászólására (») Júl 11, 2014 /

Nem beteg a motorja?
(#) eyess válasza szamóca hozzászólására (») Júl 11, 2014 /

Esetleg némelyik fülhallgató belső vezetékei ?
Van amelyikben pont olyan van ami neked kell jó pár évig biztos kitart.
A hozzászólás módosítva: Júl 11, 2014
(#) zolika60 válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Júl 11, 2014 /

Nekem is egyből a litze jutott eszembe, de az nem szálaként más színű.
(#) szamóca válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Júl 11, 2014 /

Nem, nem Litze huzalról beszélek. Standard PVC szigetelt sodrott vezeték, csak nagyon vékony.
(#) szamóca válasza eyess hozzászólására (») Júl 11, 2014 /

Ez jó ötlet, csak mostanság lakkozott, vagy zománcozott huzalt használnak.
Régim meg nincs. Ami vékony, annak meg a szigetelése vastag, merev.
Olyan 5-6szál vezetőből állhat a sodrat.
(#) eyess válasza szamóca hozzászólására (») Júl 11, 2014 /

Annál jobb , ha lakkozott.
Mivel 5 ér kell neked kifejtenék a fülhallgató vezetékeiből annyit , hogy ötöt egymással összesodorva , és még mindig beletudnád fűzni ahová kell , és szerintem megállná a helyét.
Persze Köbzoli ajánlatát se hagyd ki az még is csak gyári , és pont oda illik.
(#) zolika60 válasza szamóca hozzászólására (») Júl 11, 2014 /

Valami ilyesmi a külső héja nélkül?
(#) szamóca válasza zolika60 hozzászólására (») Júl 12, 2014 /

Igen, csak 0,xxmm2.
(#) szamóca válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Júl 12, 2014 /

A füleseknél a szín megoldott, mert különböző színű lakkokat használnak, csak ide nem jó, azért nem tették bele a japán mérnökök. A 180°-ban elforduló fej spiáter tokja, egy golyóscsapágyazott 3mm-es acél csőtengelyen rögzül, amin a négy ér keresztülhalad. Ha a szigetelés vékony sérülékeny lakk, akkor idővel az irányváltások elkoptatják, ezért van PVC szigetelése a vezetéknek.
(#) promise válasza szamóca hozzászólására (») Júl 12, 2014 /

Vasútmodellezésben a mozdonydekóderekhez használnak 0,03-0,05mm2 vezetékeket,esetleg ilyet próbálj keresni,10 féle szín létezik belőle.
(#) kristikoma válasza zolika60 hozzászólására (») Júl 12, 2014 /

Nem beteg, mert bekapcsolás után jár. Ha bármely funkcióra váltok, az is megáll, feszültség hiányában.
(#) szamóca válasza promise hozzászólására (») Júl 12, 2014 /

Köszi mindenkinek, de megoldódott. Sajnos nem pozitív értelemben. Találtam vezetéket, de erre behalt a fej.
Ilyen miniatűr fejet meg álmomban sem láttam, szerintem esélytelen a beszerzése.
(#) OFK válasza szamóca hozzászólására (») Júl 13, 2014 /

Szia!
A Siemens RS 722-be, nem olyan forgófej van, amit Te keresel?
(#) OFK válasza OFK hozzászólására (») Júl 13, 2014 /

Bocs, tárgytalan a kérdés...
Azért kérdeztem, mert van egy ilyen Siemens roncsom, de most néztem meg, és ebben is rossz a forgófej.
(#) doktor válasza szamóca hozzászólására (») Júl 13, 2014 /

Szia!

Fénykép sokat segitene, a megoldásban.
(#) pakard válasza doktor hozzászólására (») Aug 8, 2014 /

Sziasztok!

Kellene egy kis help. Van egy aiwa f910es magnóm régóta porosodott most elővettem h összerakom. Idler és ékszíjjak csere meg volt rendben teker előre hátra viszont a lejátszásnál nem emeli fel a fejet megnéztem a fogaskerekek is rendben állnak. Motor elindul de a fej nem emelkedik igy nem is játszik le. Felvételnél ue. Ötlet a hibára?
Köszi
(#) doktor válasza pakard hozzászólására (») Aug 8, 2014 /

Szia!

Burkolatot vedd le, és a lendkereket kézzel mozgatva, nézd meg emeli-e a fejhidat.
(#) szamóca válasza doktor hozzászólására (») Aug 8, 2014 /

(#) pakard válasza szamóca hozzászólására (») Aug 8, 2014 /

Néztem már és nem emeli. A play gombra reagál a hangtengely forog de nem emeli a fejet. A fogaskerék ami a fejet mozgatná nem csinál semmit.
(#) CHZ válasza pakard hozzászólására (») Aug 8, 2014 /

Behúzómágnest nézd meg, ha az nem kap vezérlést nem is fogja emelni a fejet. (Fogaskerék vezérlését ez indítja.) Feszültséget mérj rajta, lehet, hogy csak vezeték szakadt le róla.
(#) pakard válasza CHZ hozzászólására (») Aug 8, 2014 /

Én is erre gondoltam mivel már mindent végig játszottam.
Következő: »»   61 / 184
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem