Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok!
érdeklődnék, hogy találkoztatok e már olyan hibával, hogy lejátszás üzemmódban tekeri a kazettát. Pioneer a gyártó, így kaptam, előéletét nem tudom. Mi lehet a baja, érdemes vele foglalkozni? köszönöm! A hozzászólás módosítva: Máj 26, 2014
Helló! Lehet hogy hülye a kérdés de szalaghúzó nyomógörgő van benne? Kérhetnénk típust és fotót nyitott kazetta ajtóval?
Sziasztok!
Tudna valaki segíteni, hogy Telefunken RC-100 deck-hez hol lehet kapni lejátszófejet? köszönöm
Szia!
Eredetit valószínűleg sehogy nem lehet már kapni boltból (tudtommal a gyártó is rég megszűnt). Vagy külföldi fórumokon érdeklődsz, nincs-e valakinek bontott/régen tartalékba eltett darabja - így nem valószínű, hogy hamar találsz - vagy leméred az ellenállását, és valami +-10%-ban egyezőt teszel bele. Persze mechanikailag ugyanolyan legyen (azaz a csavarok helyei ugyanolyan távol vannak, és ezekkel rögzítve a fejtükör pont ugyanolyan magasságban van), de a magnódeck fejek 90%-a szabványosított méretű, ezekkel nem szokott gond lenni. Új fejet szerintem HQVideo-nál találhatsz még.
Sziasztok segítséget szeretnék kérni egy Onkyo TA-2350-es deck javításával kapcsolatban.
Nem töröl,és üres kazettára is csak nagyon halk torz jelet vesz fel.Én az oszcillátorra gondoltam és kimértem az összes tranzisztort,kondenzátort,tekercset egy szóval mindent azon a részen, és minden jónak tűnik,a méréseket kiforrasztva végeztem. A törlőfej 1.8 Ω ez jó érték szerintem és az oszcillátoron is mérhetők a tekercsek egy kivételével.Megpróbálok szerezni egy másik oszcillátort egyenlőre jobb ötletem nincs.A TA-2056-os könyve alapján dolgozok. 3 fejes a rendszer. Update: Azóta Az OSC. kockát is kicseréltem,tápfeszültséget jók,csak a váltakozó feszültség nem jelenik meg rajta.Pontosan mi állítja ezt elő,és hól található a TA-2056-os rajzán? Minden segítséget előre is köszönök! Üdv. Tamás
Kezembe került egy AIWA 260 as deck.
Sok mindenre fel voltam készülve, de erre nem: Igen komoly megoldása a szalagkábel cserének. ![]() ![]() Kondenzátor. rulez..., továbbá szíjhajtásos gőzgép is. Ami azért érdekes mert többi szíjat sikerült lecserélni barátunknak...
Ha lenne fetrengve röhögő szmájli... A szíjhajtásos gőzgép szíven ütött
![]()
Sziasztok! Csupasz kolléga Grundig CNF 300 kazettás magnóját javítanám. A hibajelenség a következő: ha a lejátszás, vagy bármelyik irányba csévélést választom, valahol rövidzár keletkezik, a trafó egyik szekunder oldali biztosítéka kiolvad. Valamint a jobb oldali csévélés lejátszáskor alig megy. Ezt némi csalással értem el, üzemszerűen kiment volna a bizti. Segítséget előre is köszönöm!
Javítás közben elszakadt a fejbekötő vezeték egy forgófejes Sonynál.
Sajna olyan vékony a szigetelt sokeres vezeték, hogy nem tudom mire kicserélni. Egy 2mm-es forgó csőtengelyen kell bemennie a négy szálnak. Négy darab, tíz centis különböző színűek. Hol lehet ilyen fexi vékony vezetéket beszerezni? ![]()
Nem beteg a motorja?
Esetleg némelyik fülhallgató belső vezetékei ?
Van amelyikben pont olyan van ami neked kell jó pár évig biztos kitart. A hozzászólás módosítva: Júl 11, 2014
Nekem is egyből a litze jutott eszembe, de az nem szálaként más színű.
Nem, nem Litze huzalról beszélek. Standard PVC szigetelt sodrott vezeték, csak nagyon vékony.
Ez jó ötlet, csak mostanság lakkozott, vagy zománcozott huzalt használnak.
Régim meg nincs. Ami vékony, annak meg a szigetelése vastag, merev. ![]() Olyan 5-6szál vezetőből állhat a sodrat.
Annál jobb , ha lakkozott.
Mivel 5 ér kell neked kifejtenék a fülhallgató vezetékeiből annyit , hogy ötöt egymással összesodorva , és még mindig beletudnád fűzni ahová kell , és szerintem megállná a helyét. Persze Köbzoli ajánlatát se hagyd ki az még is csak gyári , és pont oda illik.
A füleseknél a szín megoldott, mert különböző színű lakkokat használnak, csak ide nem jó, azért nem tették bele a japán mérnökök. A 180°-ban elforduló fej spiáter tokja, egy golyóscsapágyazott 3mm-es acél csőtengelyen rögzül, amin a négy ér keresztülhalad. Ha a szigetelés vékony sérülékeny lakk, akkor idővel az irányváltások elkoptatják, ezért van PVC szigetelése a vezetéknek.
Vasútmodellezésben a mozdonydekóderekhez használnak 0,03-0,05mm2 vezetékeket,esetleg ilyet próbálj keresni,10 féle szín létezik belőle.
Nem beteg, mert bekapcsolás után jár. Ha bármely funkcióra váltok, az is megáll, feszültség hiányában.
Köszi mindenkinek, de megoldódott. Sajnos nem pozitív értelemben. Találtam vezetéket, de erre behalt a fej.
Ilyen miniatűr fejet meg álmomban sem láttam, szerintem esélytelen a beszerzése. ![]()
Szia!
A Siemens RS 722-be, nem olyan forgófej van, amit Te keresel?
Bocs, tárgytalan a kérdés...
Azért kérdeztem, mert van egy ilyen Siemens roncsom, de most néztem meg, és ebben is rossz a forgófej.
Szia!
Fénykép sokat segitene, a megoldásban.
Sziasztok!
Kellene egy kis help. Van egy aiwa f910es magnóm régóta porosodott most elővettem h összerakom. Idler és ékszíjjak csere meg volt rendben teker előre hátra viszont a lejátszásnál nem emeli fel a fejet megnéztem a fogaskerekek is rendben állnak. Motor elindul de a fej nem emelkedik igy nem is játszik le. Felvételnél ue. Ötlet a hibára? Köszi ![]()
Szia!
Burkolatot vedd le, és a lendkereket kézzel mozgatva, nézd meg emeli-e a fejhidat.
Néztem már és nem emeli. A play gombra reagál a hangtengely forog de nem emeli a fejet. A fogaskerék ami a fejet mozgatná nem csinál semmit.
Behúzómágnest nézd meg, ha az nem kap vezérlést nem is fogja emelni a fejet. (Fogaskerék vezérlését ez indítja.) Feszültséget mérj rajta, lehet, hogy csak vezeték szakadt le róla.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |