Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   2302 / 3599
(#) andras99 válasza szamóca hozzászólására (») Jún 11, 2014 /

Nekünk a S@msung egyik elég népszerű típusa van, kezdetben marha erősen szívott, de az ereje folyamatosan csökkent. Miután kicseréltük benne a filtereket újra tökéletes, de már megint kezdi. A szűrők pedig a porszívó árának kb. felébe kerülnek, ezt is figyelembe kell venni vásárlásnál.
(#) szamóca válasza andras99 hozzászólására (») Jún 11, 2014 /

Ok ez érthető, sok mást is figyelembe kell venni, és veszek is.
Megtaláltam az egyik gyártónál a magyarázatát. A szívóteljesítmény a levegőnyomás (vákum) és a levegőáramlás (liter/másodperc) szorzata wattban kifejezve.Mi van?
A hozzászólás módosítva: Jún 11, 2014
(#) Bakman válasza szamóca hozzászólására (») Jún 11, 2014 /

Nekünk Eta porszívónk van. Nem drága készülék, a szűrőbetétek sem, egyszerű és javítható. Egyszer romlott el, forrasztás pattant el a fordulatszámszabályzó panelen. A szívóteljesítmény magyarázata kifejezetten tetszik.
(#) pjg válasza Bakman hozzászólására (») Jún 11, 2014 /

Nekem is ETA van vagy 30 éve. Az elsőt 20 év után cseréltem le, mert már kopott volt.
(#) mate_x válasza szamóca hozzászólására (») Jún 11, 2014 /

A nyomást képzeld el úgy, mint a villamos feszültséget, a levegőáramlást(térfogatáramot) pedig úgy mint az áramerősséget. A kettő szorzata a teljesítmény. Egymással analóg rendszerek
(#) nagym6 válasza szamóca hozzászólására (») Jún 11, 2014 /

Olyan porszívóm van, amiben nincs porzsák, hanem egy tartályban válik ki a por a centrifugális hatásra. 2 hónapos Samsung. Műhelybe remek, mert nagyon sok por, kosz belefér. Könnyű tisztítani, csak kiöntöm lassan, nincs porfelhő, mint a porzsák rázogatásnál. De van hátránya is. Minden indításnál egy porfelhő csap ki belőle, a kimenő levegővel.
(#) Schnitt válasza nagym6 hozzászólására (») Jún 11, 2014 / 2

Indításkor a szívócsövet tedd a kifúvónyíláshoz. Akkor a kicsapó porfelhőt rögtön vissza is szívja.
(#) pjg válasza Schnitt hozzászólására (») Jún 11, 2014 /

Az ám az energiapazarlás.
(#) nagym6 válasza Schnitt hozzászólására (») Jún 11, 2014 /

Sajnos nem, mert széles csóvában lövi ki a port. Kb. 15x15cm a kifújónyílás, pontosabban rács. És 90 fok a "porsugárzási" szöge, ahol felére esik a porszám.
Csak indításkor jön ki a por, egy lövésszerű.
(#) Schnitt válasza nagym6 hozzászólására (») Jún 11, 2014 /

Az szívás, szó szerint...
A kifújt levegőt nem szűri semmi?
Nem maradt ki valami az egyik tisztítás során?

@pjg: 1400 wattos porszívónál ez az 5 másodperc haszontalan működés ~2W többletfogyasztást okozna.
Ha az otthoni routereden nem kapcsolod le a wifit, mikor nem használod, egy óra alatt ennek a dupláját pocsékolod el. Nem beszélve arról, ha a mobilod töltőjét nem húzod ki azonnal, ha végzett a töltéssel, vagy zuhanyzáskor megvárod, míg megfelelő lesz a vízhőfok, és csak akkor kezded vizezni magad.
(#) pjg válasza Schnitt hozzászólására (») Jún 11, 2014 /

Hát igen. Pazarlóan élünk.
(#) nagym6 válasza Schnitt hozzászólására (») Jún 11, 2014 /

Semmi nem maradt ki összerakáskor. Egy szivacslap szűri a kimenő levegőt, ilyen hatásfokkal. Lukjain átmegy a finom por. Van egy másik bóvli szövet porzsákos, az is ezt csinálja. Ha a szivacslapot bekapcsolás előtt tisztítom, akkor is kicsap a por, csak jóval kevesebb. Ezt a szivacslapot macerásabb kivenni, nem rendszeres kivételre, tisztításra van tervezve.
A régi Hajdú porszívónk porzsákján nem ment át semmi por, sosem. Ismeretlen volt a porkifújás.
(#) nagym6 válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Jún 11, 2014 /

Valóban, tényleg igazad van. Csak indításkor lassabban, az látszik, ha felpörög, már láthatatlan gyors lesz a por sebessége. Gondolom.
Bár annyira sok por vág ki indításkor, hogy menet közben ennyi nem lehet, mert látszana a helységben porszívózás után.
(#) szamóca válasza Schnitt hozzászólására (») Jún 11, 2014 /

Ez mekkora szöveg!
(#) SzervízMacska válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Jún 11, 2014 /

Ezt a szovjet elvtársak már régen feltalálták. A Zil teherautókban volt olajtükrös légszűrő. Egyből az jutott eszembe, mikor megláttam az első vizes porszívót...
(#) pjg válasza SzervízMacska hozzászólására (») Jún 11, 2014 /

Meg a Zaporozsecben is.
(#) nagym6 válasza SzervízMacska hozzászólására (») Jún 11, 2014 /

Szinte minden teherautóban, más nagygépekben, de még egyes kerti kistraktorokban is ilyen van. Hatalmas előnye, hogy nem -alig- jelent ellenállást a levegő áramlásának, míg a szűrő jelentősen lassítja. Nem kell venni szűrőbetétet, csak tisztítani. Sok kosz belefér.
(#) szamóca válasza nagym6 hozzászólására (») Jún 11, 2014 /

Nekem a Rowenta csinálja ugyanezt. A rongyporzsák nem szűr megfelelően, a motor előtt olyan nagy lyukazatú a szűrőszivacs, hogy az mindent átereszt a rotorra, és ezzel a poros levegővel hűti a motort, amikor kilép a zárt térből van még egy ritka szivacs ami megint csak nem szűr, így igazzá válik a mondás, " ki a Tisza vizét issza, saját vizét issza vissza" .
Ráadásul miután kompresszorral kitakarítottam az egészet, kiderült, hogyha ráteszem a gégecsövet, jelentősen esik a szívóereje. Gondolom a turbolenciák miatt, mert ennek a csöve jókora redőkkel van megáldva.
Tehát döntöttem, veszek egy jófajta Hepásat. A leválasztóciklonos szóba sem került nálam, mert harminc éve dolgozom pneumatikus szállítású üzemben, ahol azért vannak komoly szűrő, és leválasztórendszerek, (naponta több mint 40000m3 a levegőfelhasználás) de ezek sem tudják tökéletesen kiszűrni a kilépő levegőt, nem beszélve arról, hogy kegyetlenül fojtanak, így a hatásfok a béka talpa alatt van.
(#) granpa válasza gkari hozzászólására (») Jún 12, 2014 /

Ő mi, hol? Lemondtam a projektet, ilyen időben, ilyen hosszú szállítással, 1 nap garanciát sem vállalnak, mert megrogy. A zsámbéki a siófokit ajánlotta, de az is necces.
(#) sany válasza nagym6 hozzászólására (») Jún 12, 2014 /

Nekünk is ilyen porzsák nélküli porszívónk van. Szinte ugyanez a jelenség van itt is. Illetve ez csak akkor szokott megtörténni , amikor tartályát kitakarítás után először bekapcsolom.
(#) szamóca válasza sany hozzászólására (») Jún 12, 2014 /

Léteznek porzsák nélküliben is HEPA szűrősek. Az nem csinálja, viszont vagy mosható verziósat kell keresni, vagy gyakran cserélgetni, ami nem épp olcsó mulatság. Az a gond, hogy fizikálisan kicsi a leválasztótér ezeknél a gépeknél, ezért trükköznek több kamrával, futurisztikus alakzatokkal. Ugyanis, nem csak a centrifugális erő, súrlódás hatására válik ki a por, hanem a levegő+por keverék sebességének megváltozása (csökkenése) a hirtelen kibővülő tér hatása miatt (minél nagyobb arány a jobb) ejti el az anyagot. Ha még hozzáteszem, hogy a leválasztó ciklont követnie kell szűrő(k)nek is, mivel előbbi nem választ le tökéletesen, akkor elég árnyalt a kép.
(#) pjg hozzászólása Jún 12, 2014 /

W81.jpg

(#) Qju válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Jún 12, 2014 /

Csóró Hipster szoftvert rendelt
(#) pjg válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Jún 12, 2014 /

Disk 1 of 3711.
(#) pjg válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Jún 12, 2014 /

Nem szívom már 23 éve.
(#) vicsys válasza pjg hozzászólására (») Jún 12, 2014 / 5

...és helyezze be a disk 3-mat!
De hiszen már a másodikat is nehezen tudtam betuszkolni az előző mellé...!

Mint a viccben:
Drágám! Hol voltál eddig, hogy csak hajnalban értél haza??!
Tudod kicsim... Szóval, új kollega nő jött dolgozni és azonnal felforrt a levegő közöttünk... Este bennmaradtunk és az íróasztalon magamévá tettem!
Béla! Valld be, hogy azt a k*rva Windowst telepítetted már megint!
A hozzászólás módosítva: Jún 12, 2014
(#) SzervízMacska válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Jún 12, 2014 /

Annak idején nekem is volt hasonló élményem egy p1-es laptoppal, amit usb-képessé kellett varázsolni. Abban az egyetlen beviteli lehetőség szintén a floppy meghajtó volt. A win98se telepítőt kellett rámásolni, mivel az volt az első ms oprendszer, ami kezelte az usb-t. Tehát az egész telepítőt becsomagoltam, majd feldaraboltam 1,44-es fájlokká. Így már mehetett a másolás. Ha jól emlékszem, 104 darabból állt a készlet. A mai napig használom...
(#) SzervízMacska válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Jún 12, 2014 /

Akkor nincs más dolgod, mint szerezni egy trabit, s megélsz a csavarboltból...
(#) sargarigo válasza szamóca hozzászólására (») Jún 12, 2014 /

Én egy ilyen porzsákosat vettem anno húszért. Mivel zsákos, így szűrős, és elég jól szűr, szív mint ha muszáj lenne (mondjuk hangos is). A lényeg, hogy van hozzá egy ilyen is! Ez a nagyja koszt összegyűjti, mielőtt leérne a porzsákba! Porszívózás után csak letekerem, kiöntöm, és mehet vissza. Az első zsák ürítés így kb fél éves korában történt. Akkor viszont lehet prüszkölni, mer új zsákot nem akartam venni bele, így ráztam mint liba a rongyot
Ja, és ha lepusztulna a porszívó, akkor ezt a kis cirkótartályt át tudom tenni az utódjára!
(#) vicsys hozzászólása Jún 13, 2014 /

Van közöttetek olyan, aki 2-3 mondat erejéig segíteni egy kis angol fordítással? Nem akarok hülyeséget írni és kellene egy perfekt angolos. Kockák előnyben!
A hozzászólás módosítva: Jún 13, 2014
Következő: »»   2302 / 3599
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem