Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » WiFi antenna készítés

Témaindító: saca200, idő: Jún 16, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   64 / 83
(#) Gelez válasza kendre256 hozzászólására (») Márc 2, 2014 /

Köszönöm, sajna nem tökéletes a rálátás, de egy 9dB-el panelantennával már kísérleteztem, és az adó felé sokkal jobb vételt ad mint bármely irányba kicsit fordítva, ezért gondoltam hogy a nagyobb nyereségű parabolával még jobb lesz a vétel.
(#) papazsolt hozzászólása Márc 8, 2014 /

Sziasztok, az lenne a kérdésem hogy milyen wifi antennát ajánlottok olyan helyre ahol a hotspot kb 2km-re van és árnyékolás szempontjábol van vasút hálózat és több emeletes panelház?! szerintetek milyen típusu és erősségű antennát vegyek hogy tudjam fogni a wifi jelet normálisan?
(#) kadarist válasza papazsolt hozzászólására (») Márc 8, 2014 / 1

Szia!
A legnagyobb erősségűt válaszd, de még így sem biztos a siker.
(#) papazsolt hozzászólása Márc 9, 2014 /

Köszönöm a gyors választ! És milyen antennát ajánlottok? Linket kaphatnék? vagy esetleg ez az antenna megfelelő lenne ?? és ha 2 darabot veszek belőle hogyan tudok nagyobb hatótávolságot elérni??
A hozzászólás módosítva: Márc 9, 2014
(#) papazsolt hozzászólása Márc 9, 2014 /

vagy esetleg megfelelő lenne ez a Szett ??
(#) dB_Thunder válasza kadarist hozzászólására (») Márc 9, 2014 /

Idézet:
„A legnagyobb erősségűt válaszd, de még így sem biztos a siker.”

Én átfogalmaznám: még így biztos a sikerTELENSÉG.

Gyerekek! Amikor 200 méterről sincs normális kapcsolat full rálátással annyira sok a zavaró AP, akkor mi a francot akartok a világvégéről, elbújva??
(#) pucuka válasza papazsolt hozzászólására (») Márc 9, 2014 /

A hatótávolság leginkább a szakaszcsillapítástól függ. Ez egy környezeti adottság, pláne 2 km távolságban. Ráadásul elég sok a változó összetevője. Ezen semilyen csoda antenna, vagy teljesítmény nem tud segíteni.
Erre mondta kadarist kolléga, hogy a siker egyáltalán nem biztos. A tényleges helyzetről térerősség méréssel lehetne meggyőződni. Ehhez megfelehet egy olyan WIFI router, vagy kártya, aminek külső antenna csatlakozási lehetősége van, és tud vett teljesítményt kijelezni.
(#) Saggitarius válasza dB_Thunder hozzászólására (») Márc 9, 2014 /

Nem ismerjuk teljes egeszeben a kornyezetet ahol hasznalni szeretne, DE figyelembe lett veve a Hotspot erzekenysege? (USB-rol, de meg atlag kartyakkal sem nem igazan lehet nagy teljesitmennyel sugarozni) A masik kerdeses dolog, ekkora tavolsagon esetlegesen lathato jopar AP ugyanazon a csatornan, ergo ha letre is jon a kapcsolat az nagyon bizonytalan vagy lassu lesz.
A hozzászólás módosítva: Márc 9, 2014
(#) kadarist válasza Saggitarius hozzászólására (») Márc 9, 2014 /

Ilyen esetben szokták a hotspot-vadászok bevetni a szuper kínai nagyteljesítményű USB-s wifi adaptereket nagy nyereségű irányított antennákkal. Egy ilyen felszereléssel meglepően jó eredményeket lehet elérni szabad terepen. Persze házak között lényegesen rosszabb a helyzet még ilyen háttérrel is.
(#) havranarpi hozzászólása Ápr 2, 2014 /

Sziasztok!
szeretnék antennát készíteni két panelház közötti adatátvitel hidalására.
A lehető legjobb nyereségűt keresem.
A vevőmodul egy TP-Link TLWN722N-es wifi vevőmodul.
melyiket ajánlanátok?
(#) Georgee hozzászólása Máj 8, 2014 /

Üdv Uraim! Van egy Tenda W311R+ wifi routerem amiben az antenna kábel megört. Kérdésem az lenne hogy ezt a kábelt valamivel esetleg lehet-e helyettesíteni?
(#) Saggitarius válasza Georgee hozzászólására (») Máj 8, 2014 /

Talaltam a neten egy kepet a belsejerol. Nem hinnem, hogy tudod helyettesiteni. Az antennacsatlakozonal is preselt, valamint a panelra csatlakozasnal levo csatlakozo csereje se oldhato meg hazilagosan. Ha az szeretned, hogy ugyanolyan jelszinted legyen mint regen, akkor csak cserevel oldhato meg. A routerek antennakimeneten mikrohullamu (2.4GHz) jel jon ki, ha nem akarsz veszteseget, nem igazan lehet hazilagosan modositgatni.
(#) eSDi válasza Georgee hozzászólására (») Máj 9, 2014 /

Üdv!

Én ha jól láttam (több képet is megnézve), a panel csatlakozása normál forrasztott. Semmi ördöngősség nincs benne. Ha fix, nem levehető antennás, akkor csak az egész antennát tudod cserélni kábelestől. Ha levehető, akkor csak az RPSMA aljzatot kell a kábellel együtt kicserélni. Viszont így egyben valószínűleg csak bontani lehet egy rosszból. Az utóbbi esetben lehet venni külön RPSMA aljzatot és kábelt is és ott ahol van ilyen, általában rá is tudják szerelni.
(#) hunbiro hozzászólása Máj 14, 2014 /

Hali!

Van egy olyan problémám, hogy kb 7km re lévő ingyenes wifi netre szeretnék felcsatlakozni és ehhez kéne a segítségetek.
Környezeti befolyások: Erdős terület homokrész tanya világ. kb 6-700 méter távolságban vannak szomszédok ami sztem nem befolyásol sokat.
Erre kellene nekem egy olyan antenna ami képes átlőni a fákat legalább 2-es térerővel tudjam fogni a netet. Sajnos még a mobilnet se a legjobb a fák miatt.
Van egy 1 méteres átmérőjű parabola antennám ami tv-hez volt egy dekóderrel. Lehet e valamit kezdeni vele vagy dobjam ki.? sok netvadászos eszközt néztem már de azok csak tiszta terepen jó. Sztem itt az erdő miatt a 3-10 km távolságú eszköz nem jó. Még nem próbáltam semmit sem nem szeretnék feleslegesen költekezni. Így inkább előbb kérdezek aztán veszek.
Válaszotokat megoldásokat előre is köszönöm
(#) kadarist válasza hunbiro hozzászólására (») Máj 14, 2014 /

Szia!
Sajnos az erdő miatt teljesen reménytelen a rálátás és még rálátás mellett is nehéz lenne megoldani a 7km-es távolság miatt. A nagy távolságú mikrohullámú összeköttetéseknél fontos az optikai rálátás biztosítása.
(#) hunbiro válasza kadarist hozzászólására (») Máj 14, 2014 /

Értem köszönöm a gyors választ azért még szétnézek hátha akad valami lehetőség.
(#) pucuka válasza hunbiro hozzászólására (») Máj 14, 2014 /

A 7 km meglehetősen nagy távolság. Oda már tiszta átlátás szükséges, és a teljesítmény is kevés. Az a HotSpot amiről tudod hogy van, egészen biztos, hogy nem arra van optimalizálva, hogy külső (érdekkörén kívül eső) "fogyasztókat" ellásson. Hogy esélyed legyen, jó, nagynyereségű antennával lenne esélyed, ami 10 - 20 m magasra kellene szerelnéd. A parabolát nyugodtan elfelejtheted, ebben a sávban nem sokat ér. Akkor még az is probléma lehet, hogy látod ugyan a hálózatot, de felcsatlakozni nem tudsz rá. A teljesítmény egyensúlynak is meg kellene lennie.
(#) havranarpi hozzászólása Máj 14, 2014 /

Sziasztok!
Láttam itt a képek között több helyen olyan antennát ami nyáklapból van kimaratva.
Az lenne a kérdésem ,hogy ezeknek mennyivel volt jobb a nyeresége mint a quad antennának?(Gondolok itt egy A4-es méretre a nyáklapantennából)Illetve tudnátok-e ajánlani valami ilyesmit A4-es méretre?
(#) kérdező hozzászólása Jún 19, 2014 /

Sziasztok!
Itt a telken nincs net. Viszont a szomszédban ott a wifi (megengedte hogy használjuk). A gond csak az, hogy gyenge a jel, még itt a kerítésnél OK, de benn a lakásban nem is látja a gép. Arra gondoltam, hogy kieszek egy antennát, ami befogja a jelet itt a kerítésnél, a szobában meg egy másikat, ami "belesugározza" a laptopba. Meg lehet oldani ezt házi eszközökkel? Teljesen passzív cuccra gondolok.
(#) kadarist válasza kérdező hozzászólására (») Jún 19, 2014 /

Szia!
Inkább installálj egy USB-s nagy teljesítményű wifi adaptert a laptopod mellé. A passzív dolgok semmire sem
jók. Példa.
A hozzászólás módosítva: Jún 19, 2014
(#) pucuka válasza kérdező hozzászólására (») Jún 19, 2014 /

Ha passzív átjátszóban gondolkozol, akkor az tényleg nagyon nehéz kenyér, esélyes a kudarc.
Vegyél inkább egy routert, vagy AP -t amelyik tud repeater, vagy bridge üzemmódot.
Pl. TPLink TL-WA701ND AP-t, még távtáplálható is.
(#) kérdező válasza pucuka hozzászólására (») Jún 20, 2014 /

A repeater jó ötlet. Itt van a villanyóra doboza, oda simán elfér, és a betáplálás is kéznél van. Onnan olyan cca. 25m a szomszéd routere, és kb. 30m a faház, ahol neteznék. Még megnézem, hogy mekkora a jel az említett villanydoboznál.
(#) kadarist válasza kérdező hozzászólására (») Jún 20, 2014 /

Minek átjátszóznál? Telepíts egy külső antennás eszközt, olyat, amilyet mutattam.
(#) Gafly válasza kadarist hozzászólására (») Jún 20, 2014 /

És helyezd el megfelelően egy hosszabb USB kábellel.
Egy AP pedig még jóval drágább is és nem könnyű beszerezni sem...
(#) kadarist válasza Gafly hozzászólására (») Jún 20, 2014 /

Ráadásul nem szórja tovább a szomszéd internetét sem.
(#) pucuka válasza Gafly hozzászólására (») Jún 20, 2014 /

Az AP 7 pénz, és biztos jó. Az USB max 5 m, és lehet fúrni az ablakot. A szomszéd netjét szórhatja tovább, de a kulcs attól még nem lesz meg.
(#) kadarist válasza pucuka hozzászólására (») Jún 20, 2014 /

Ez az USB minimum 100 méter (kábelhosszabbítás nékül ), van tapasztalatom ezekkel. És biztosra cak akkor mehetünk, ha már összejött a kapcsolat.
A hozzászólás módosítva: Jún 20, 2014
(#) pucuka válasza kadarist hozzászólására (») Jún 20, 2014 /

Szabvány szerint max. 5 m, és nem is nagyon szokott hosszabb kábellel működni. Ez az illesztetlenség miatti reflexiók miatt van.
(#) kadarist válasza pucuka hozzászólására (») Jún 20, 2014 /

Nem a kábelre értettem a távolságot, hanem a rádióösszeköttetés távolságára szabad térben. Ablakon keresztüli rálátással is nagyon jó eredményeket lehet elérni a diversity (kétantennás)-technológiával és az emelt adóteljesítménnyel.
(#) pucuka válasza kadarist hozzászólására (») Jún 20, 2014 /

Az emelt adóteljesítménynek csak akkor van értelme, ha az összeköttetés mindkét végén megtörténik. Annak semmi értelme, ha csak az egyik oldalon van használva. A többutas terjedésnél egyáltalán nem biztos, hogy az egyik oldal "látja" a másik oldalt, és ez fordítva is így van.
A diversity vétel a reflexiós környezetben segít (általában) és megint az a kérdés, hogy a másik oldalon mi van, ami ugyebár nem az én fennhatóságom alatt áll.
Ezért a legegyszerűbb megoldás az átjátszás, ekkora távolságoknál (szomszéd) még valószínűleg nem is problémás. Szinte biztos lehet olyan helyet találni az átjátszónak, ahol közvetlen rálátás biztosítható mindkét végpontra.
Következő: »»   64 / 83
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem